Sydsvenskan > Utrikes

Thursday, 19 October, 22:13

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges påståendeom , Palestinaär mycket , problematiskt
BT - 18 jan 15 kl. 11:34

Löfven försvarar Palestina-beslut

Moderatledaren Anna Kinberg Batra är kritisk till regeringens hantering av erkännandet av Palestina. Men även efter Israels skarpa reaktioner tycker statsminister Stefan Löfven att beslutet var riktigt.- Ja, vi ville vara tydliga med det.

BT - 18 jan 15 kl. 12:26

Löfven försvarar beslutet att erkänna Palestina: "Står för det"

Moderatledaren Anna Kinberg Batra är kritisk till regeringens hantering av erkännandet av Palestina. Men även efter Israels skarpa reaktioner tycker statsminister Stefan Löfven att beslutet var riktigt. – Ja, vi ville vara tydliga med det.

YLE - 23 feb 17 kl. 19:51

Wilhelmsson: Vi vill veta vad som är problematiskt och vad som kan göras bättre

Yle ska låta en utomstående utredare, professor i förvaltningsrätt Olli Mäenpää, analysera det journalistiska ledarskapet grundligt. Det är just nu som utredningen behövs, säger ordförande för Yles styrelse, Thomas Wilhelmsson. Varför tog det så här länge att tillsätta en utredning?

YLE - 10 maj 17 kl. 04:49

Polisen om förvaltarregister: ”Det är problematiskt”

Regeringen vill göra det möjligt för finländare att registrera sina värdepapper i förvaltarregister via utlandet. Det skulle försvåra polisens möjligheter att upptäcka korruption och penningtvätt. Frågan om förvaltarregistrering för finländare via utlandet blev plötsligt aktuell igen för ett par veckor sedan när ekonomiutskottet gav grönt ljus i frågan.

YLE - 12 aug 13 kl. 06:00

Kvinnobanken hjälper familjer i Palestina

Biståndsarbetaren Johanna Norrdahl är en av dem som ser till att förverkliga Kvinnobankens projekt på ort och ställe i Palestina. Hon beskriver sitt arbete som "det bästa och det värsta jobbet i världen".
Spela upp klipp på Arenan
Johanna Norrdahl är uppvuxen i Sverige och har rötter i Sideby.

YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

YLE - 10 okt 14 kl. 13:50

Enstatslösning i Palestina och Israel?

Den massiva judiska bosättningen på palestinskt område kan leda till att Israel och Palestina måste gå samman till en enda stat. Det sade Vänsterförbundets gruppordförande Annika Lapintie i Slaget efter tolv på fredagen. Erkänn Palestina?

YLE - 08 okt 14 kl. 09:05

Politikerna delade i fråga om Palestina

Frågan om huruvida Finland borde följa Sveriges exempel och erkänna Palestina som självständig stat delar politikerna. Det var i fredags som den svenske nytillträdde statsministern, socialdemokraten Stefan Löfven kom med beskedet att Sverige kommer att erkänna Palestina. Sverige blir härmed det åttonde EU-landet och det 135:e i världen som erkänner Palestina.

BT - 31 okt 14 kl. 13:53

Duellen: Är det rätt av Sverige att erkänna Palestina?

I går tog regeringen beslut om att erkänna staten Palestina. Men frågan är inte okomplicerad, åsikterna går isär. BT frågade Boråspolitikerna Falco Güldenpfennig (KD) och Ida Legnemark (V) hur de ställer sig till erkännandet.

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 11:47

Evie Soli: "Erkännande av Palestina kommer några decennier för sent"

Utrikesminister Margot Wallström (S) har förklarat att hon är rädd för att det för sent snarare än för tidigt att erkänna en palestinsk stat. Tyvärr har hon rätt. Utvecklingen de senaste två årtiondena gör att tvåstatslösningen tillhör historien.

Helsingborgs Dagblad - 04 maj 15 kl. 01:00

"Att Frankrike ges en gräddfil är problematiskt."

Gäller verkligen samma spelregler för stora och för små länder? Medan striden mellan EU och Grekland utspelas inför öppen ridå har en annan dragkamp, den mellan EU och Frankrike, avgjorts i tysthet. Inte sedan euron infördes har Frankrike levt upp till Maastrichtkraven på sunda statsfinanser.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Man med pistol greps av polisen

En man med en pistol sågs på Norra Skolgatan under torsdagskvällen. Polisen tog hand om mannen och det visade sig då att det troligen är en soft airgun..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Klart med Lunds BK:s kvalmotstånd

Kan bli andra Lundalaget att ta steget upp i division 1..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Barn allvarligt sjuka av svamp

Fem allvarligt sjuka barn ur samma familj vårdas på Rigshospitalet i Köpenhamn efter misstankar om att ha fått i sig giftig svamp..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Politiker åt äldrelunch med matglada boende och kritisk anhörig

På torsdagen besökte socialnämnden äldreboendet Jonasgården i Bjärred..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Justitieminister Morgan Johansson: ”En försyn att ingen blev skadad”

Mer resurser och skarpare lagstiftning krävs enligt justitieministern..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Carl-Henric Svanberg lämnar BP

Carl-Henric Svanberg lämnar nästa år posten som ordförande för oljejätten BP, meddelar företaget i ett pressmeddelande. Han kommer att sitta kvar på posten tills en ny ordförande är utsedd..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Larm om gasutsläpp på Sorgenfri – borrade hål på gasledning

Vid klockan 15.35 kom larm om ett gasutsläpp på Agneslundsvägen, på industriområdet på Sorgenfri..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Undersköterskor kan få yrkesleg

Landets största yrkesgrupp, undersköterskorna, kan få yrkeslegitimation inom en nära framtid. – Personalen är ryggraden i den svenska hälso- och sjukvården och omsorgen. En reglering kan bli en kvalitetsstämpel, säger socialminister Annika Strandhäll (S).

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Danska sjukhus i beredskap efter svamplarm

Akutsjukhus på Själland i Danmark har gått i beredskap efter larm om att flera barn misstänks ha blivit svampförgiftade. Minst fem barn har lagts in på sjukhus, enligt TV Øst. Giftlinjen på Bispebjerg Hospital uppger till Danmarks Radio att barn visar s.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Prisat uppstartsbolag tar in nytt kapital

Ängelinvesterare från Helsingborg och Malmö går in i bolaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.