Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 26 February, 01:58

Sydsvenskan - 17 feb 17 kl. 13:41

”Sveriges påstående om Palestina är mycket problematiskt.”Israels ambassadör Isaac Bachman är kritisk mot formuleringar i Sveriges utrikesdeklaration..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Palestina, Isaac Bachman, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges påståendeom , Palestinaär mycket , problematiskt
BT - 18 jan 15 kl. 11:34

Löfven försvarar Palestina-beslut

Moderatledaren Anna Kinberg Batra är kritisk till regeringens hantering av erkännandet av Palestina. Men även efter Israels skarpa reaktioner tycker statsminister Stefan Löfven att beslutet var riktigt.- Ja, vi ville vara tydliga med det.

BT - 18 jan 15 kl. 12:26

Löfven försvarar beslutet att erkänna Palestina: "Står för det"

Moderatledaren Anna Kinberg Batra är kritisk till regeringens hantering av erkännandet av Palestina. Men även efter Israels skarpa reaktioner tycker statsminister Stefan Löfven att beslutet var riktigt. – Ja, vi ville vara tydliga med det.

YLE - I förrgår: 19:51

Wilhelmsson: Vi vill veta vad som är problematiskt och vad som kan göras bättre

Yle ska låta en utomstående utredare, professor i förvaltningsrätt Olli Mäenpää, analysera det journalistiska ledarskapet grundligt. Det är just nu som utredningen behövs, säger ordförande för Yles styrelse, Thomas Wilhelmsson. Varför tog det så här länge att tillsätta en utredning?

YLE - 12 aug 13 kl. 06:00

Kvinnobanken hjälper familjer i Palestina

Biståndsarbetaren Johanna Norrdahl är en av dem som ser till att förverkliga Kvinnobankens projekt på ort och ställe i Palestina. Hon beskriver sitt arbete som "det bästa och det värsta jobbet i världen".
Spela upp klipp på Arenan
Johanna Norrdahl är uppvuxen i Sverige och har rötter i Sideby.

YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

YLE - 10 okt 14 kl. 13:50

Enstatslösning i Palestina och Israel?

Den massiva judiska bosättningen på palestinskt område kan leda till att Israel och Palestina måste gå samman till en enda stat. Det sade Vänsterförbundets gruppordförande Annika Lapintie i Slaget efter tolv på fredagen. Erkänn Palestina?

Helsingborgs Dagblad - 04 maj 15 kl. 01:00

"Att Frankrike ges en gräddfil är problematiskt."

Gäller verkligen samma spelregler för stora och för små länder? Medan striden mellan EU och Grekland utspelas inför öppen ridå har en annan dragkamp, den mellan EU och Frankrike, avgjorts i tysthet. Inte sedan euron infördes har Frankrike levt upp till Maastrichtkraven på sunda statsfinanser.

Sydsvenskan - 04 maj 15 kl. 01:00

"Att Frankrike ges en gräddfil är problematiskt."

Gäller verkligen samma spelregler för stora och för små länder? Medan striden mellan EU och Grekland utspelas inför öppen ridå har en annan dragkamp, den mellan EU och Frankrike, avgjorts i tysthet. Inte sedan euron infördes har Frankrike levt upp till Maastrichtkraven på sunda statsfinanser.

YLE - 08 okt 14 kl. 09:05

Politikerna delade i fråga om Palestina

Frågan om huruvida Finland borde följa Sveriges exempel och erkänna Palestina som självständig stat delar politikerna. Det var i fredags som den svenske nytillträdde statsministern, socialdemokraten Stefan Löfven kom med beskedet att Sverige kommer att erkänna Palestina. Sverige blir härmed det åttonde EU-landet och det 135:e i världen som erkänner Palestina.

BT - 31 okt 14 kl. 13:53

Duellen: Är det rätt av Sverige att erkänna Palestina?

I går tog regeringen beslut om att erkänna staten Palestina. Men frågan är inte okomplicerad, åsikterna går isär. BT frågade Boråspolitikerna Falco Güldenpfennig (KD) och Ida Legnemark (V) hur de ställer sig till erkännandet.

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 11:47

Evie Soli: "Erkännande av Palestina kommer några decennier för sent"

Utrikesminister Margot Wallström (S) har förklarat att hon är rädd för att det för sent snarare än för tidigt att erkänna en palestinsk stat. Tyvärr har hon rätt. Utvecklingen de senaste två årtiondena gör att tvåstatslösningen tillhör historien.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Marit Björgen alla tiders skiddrottning

Marit Björgen tog på lördagen sitt femtonde VM-guld och är nu bäst genom alla tider..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

86-årig kvinna rånades och knuffades omkull

En 86-årig kvinna knuffades omkull och slog huvudet i samband med att hon bestals på sitt halsband. Händelsen inträffade i ett trapphus till ett hyreshus i Markaryd på lördagen. Kvinnan och en jämnårig väninna hade dessförinnan blivit ombedda att ge pen.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Ett maktskifte i skånsk hockey

En tillfällighet – eller kan Redhawks hålla kvalitetsavståndet?.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Tim Pool: Chicago mycket värre än Malmö

Under knappt två dygn har den amerikanske journalisten Tim Pool synat USA:s "farliga" bild av Sverige. I Malmö har inte den bilden bekräftats. – Om detta är det värsta Malmö kan erbjuda – kom aldrig till Chicago, säger Pool om sitt besök i Rosengård.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Två kvinnor misstänks ha blivit våldtagna

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt i Järfälla, nordväst om Stockholm. Två kvinnor uppger att de blivit utsatta för en gruppvåldtäkt av en svarttaxichaufför och ytterligare en person. Händelsen ska ha inträffat på Barkarbyfältet i Järfälla, dit polise.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

En person påkörd i centrala Malmö

En person är förd till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en bil på Södra förstadsgatan i Malmö..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Alice tävlar utan livlina

När Alice Svensson debuterar i Melodifestivalen gör hon det med ett nummer som bland annat innehåller en luftfärd. I slutet av sitt bidrag "Running with lions" åker hon upp på en hiss – utan några säkerhetslinor. – Man måste våga lite för att vinna.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

TV: Pawel Cibicki: ”Det funkar bra, det är det viktigaste”

Pawel Cibicki låg bakom ett av målen mot Brann..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Ettan kom, tvåan kom och trean – Redhawks utökar

Följ Redhawks–Rögle..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

"Delar är där, men delar har vi mycket att jobba med. Jag vill se mer kontroll."

Vin eller vatten - inte ens MFF-tränaren Magnus Pehrsson var säker efter 2-1-segern mot Brann..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.