Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 25 June, 21:00

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges påståendeom , Palestinaär mycket , problematiskt
BT - 18 jan 15 kl. 11:34

Löfven försvarar Palestina-beslut

Moderatledaren Anna Kinberg Batra är kritisk till regeringens hantering av erkännandet av Palestina. Men även efter Israels skarpa reaktioner tycker statsminister Stefan Löfven att beslutet var riktigt.- Ja, vi ville vara tydliga med det.

BT - 18 jan 15 kl. 12:26

Löfven försvarar beslutet att erkänna Palestina: "Står för det"

Moderatledaren Anna Kinberg Batra är kritisk till regeringens hantering av erkännandet av Palestina. Men även efter Israels skarpa reaktioner tycker statsminister Stefan Löfven att beslutet var riktigt. – Ja, vi ville vara tydliga med det.

YLE - 23 feb 17 kl. 19:51

Wilhelmsson: Vi vill veta vad som är problematiskt och vad som kan göras bättre

Yle ska låta en utomstående utredare, professor i förvaltningsrätt Olli Mäenpää, analysera det journalistiska ledarskapet grundligt. Det är just nu som utredningen behövs, säger ordförande för Yles styrelse, Thomas Wilhelmsson. Varför tog det så här länge att tillsätta en utredning?

YLE - 10 maj 17 kl. 04:49

Polisen om förvaltarregister: ”Det är problematiskt”

Regeringen vill göra det möjligt för finländare att registrera sina värdepapper i förvaltarregister via utlandet. Det skulle försvåra polisens möjligheter att upptäcka korruption och penningtvätt. Frågan om förvaltarregistrering för finländare via utlandet blev plötsligt aktuell igen för ett par veckor sedan när ekonomiutskottet gav grönt ljus i frågan.

YLE - 12 aug 13 kl. 06:00

Kvinnobanken hjälper familjer i Palestina

Biståndsarbetaren Johanna Norrdahl är en av dem som ser till att förverkliga Kvinnobankens projekt på ort och ställe i Palestina. Hon beskriver sitt arbete som "det bästa och det värsta jobbet i världen".
Spela upp klipp på Arenan
Johanna Norrdahl är uppvuxen i Sverige och har rötter i Sideby.

YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

YLE - 10 okt 14 kl. 13:50

Enstatslösning i Palestina och Israel?

Den massiva judiska bosättningen på palestinskt område kan leda till att Israel och Palestina måste gå samman till en enda stat. Det sade Vänsterförbundets gruppordförande Annika Lapintie i Slaget efter tolv på fredagen. Erkänn Palestina?

Helsingborgs Dagblad - 04 maj 15 kl. 01:00

"Att Frankrike ges en gräddfil är problematiskt."

Gäller verkligen samma spelregler för stora och för små länder? Medan striden mellan EU och Grekland utspelas inför öppen ridå har en annan dragkamp, den mellan EU och Frankrike, avgjorts i tysthet. Inte sedan euron infördes har Frankrike levt upp till Maastrichtkraven på sunda statsfinanser.

Sydsvenskan - 04 maj 15 kl. 01:00

"Att Frankrike ges en gräddfil är problematiskt."

Gäller verkligen samma spelregler för stora och för små länder? Medan striden mellan EU och Grekland utspelas inför öppen ridå har en annan dragkamp, den mellan EU och Frankrike, avgjorts i tysthet. Inte sedan euron infördes har Frankrike levt upp till Maastrichtkraven på sunda statsfinanser.

YLE - 08 okt 14 kl. 09:05

Politikerna delade i fråga om Palestina

Frågan om huruvida Finland borde följa Sveriges exempel och erkänna Palestina som självständig stat delar politikerna. Det var i fredags som den svenske nytillträdde statsministern, socialdemokraten Stefan Löfven kom med beskedet att Sverige kommer att erkänna Palestina. Sverige blir härmed det åttonde EU-landet och det 135:e i världen som erkänner Palestina.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 18:28

Wallström informerade om Palestina


Utrikesminister Margot Wallström (S) tog upp regeringens planer på att erkänna Palestina när hon träffade sina kollegor i EU i dag. Att en majoritet i riksdagens EU-nämnd i fredags var emot det ger hon inte mycket för. - Det var ju en väldigt underlig åsikt, säger Wallström om oppositionens motvilja.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Camping kan rätta till dygnsrytmen

Endast naturligt ljus – kan campinglivet rent av vara bra för oss?.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Cherrie, Erik Lundin och Leslie Tay till Rosengårdsfestivalen

Flera hyllade artister intar Rosengård den 30 juni..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Bil in i folksamling i Newcastle

I den brittiska Newcastle skadades fotgängare när de blev påkörda av en bil. Polisen uppger enligt BBC att sex personer är skadade. En åttaårig pojke uppges ha ådragit sig svåra skador när bilen kom upp på en trottoar och träffade flera människor.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

På spaning efter bevingade vänner

88 personer gick med håven på söndagen..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Federer formstark inför Wimbledon

Roger Federer visar fin gräsform inför Wimbledon i juli..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Meloa stänger efter midsommarhelgen

Ägare: Varken hyra eller omsättning är anledningen..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Documenta med storhetsvansinne

Thomas Millroth ser i en av sommarens största konsthändelser ett storslaget misslyckande..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Documenta: Mer bränsle på brasan

Carolina Söderholm om konsthändelsen i Kassel där konstnärerna tar steget ut på gatan..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Tusentals slöt upp för årlig fest i Malmö

Nu bryts den månadslånga fastan ramadan – tusentals sökte sig till Håkanstorp för att fira..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Bil mot fotgängare i Newcastle

I den brittiska staden Newcastle har fotgängare skadats när de blev påkörda av en bil på söndagen. Polisen uppger enligt BBC att sex personer är skadade. En åttaårig pojke uppges ha ådragit sig svåra skador, när bilen kom upp på en trottoar och träffade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.