Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Monday, 25 June, 19:23

Liknande nyheter

Taggar: Astronomiför , poeteroch , älskande
Skånskan - 29 aug 16 kl. 12:00

Tankar kring listade poeter

Lyrikspalten Tips:
Pär Thörn håller releasefest för boken Vattna vargen på Galleri Krets, Malmö, den 3 september kl. 15-17. Uppläsning utlovas, samt bokförsäljning till specialpris.

Nyhetsverket - 06 maj 13 kl. 18:02

Komplexitet=kirurgi,astronomi,psykolog mm-Den röda tråden!

Den röda tråden för hur kirurgi, byggnation, astronomi, orientering och 1000 andra områden är en utvecklingsprocess från slumpmässiga mångfaldiga metoder till en enda gällande ordnad visuell överblick. Men hur ser det då ut med psykologin och den nödvändiga röda tråden? Jag ska lägga in några texter från Wikipedia och Psykologiguiden nedan som visar och bevisar nödvändigheten av visuell överblick för komplexitet, kaos och entropi som ska återskapas efter att ha sönderfallit, som i våra psyk....

Nerikes Allehanda - 21 sep 17 kl. 12:44

En stjärna i astronomi besökte Vialundsskolan

Vid sidan om musik, idrott och dans finns det på Vialundskolan möjlighet att fördjupa sig i astronomi på elevens val..

Kristianstadsbladet - 19 jun 13 kl. 09:04

Tre poeter klara för bokfestivalen

Foto: Khashayar Naderehvandi
Anja Ulter, Selima Hill och Athena Farrokhzad. Där har ni namnen på de tre första författarna som presenterats inför Kristianstads Bokfestival 2013. Tre poeter.

Skånskan - 18 okt 15 kl. 10:00

Persiska poeter dömda till fängelse

Lyrikspalten Tips:
Gör ett besök på Mejeriet i Lund den 19 november och gå på Nordisk poesifestival. Lyssna till poeter som Steinar Opstad från Norge, MajaLee Langvald och Amalie Smith från Danmark.I veckan dömdes de persiska poeterna Fateme Ekhtesari och Mehdi Mousavi till ett ovanligt hårt straff av den iranska staten: elva och ett halvt respektive nio år, därtill 99 piskrapp vardera.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 11 kl. 11:56

Levande författare om döda poeter

På tisdag den 18 januari kl 18 arrangeras ett författarmöte med Björn Larsson i Café Birger på Stadsbiblioteket.I sin senaste bok "Döda poeter skriver inte kriminalromaner" vänder Björn Larsson upp och ner på begreppet deckare. Under kvällen berättar han om sin bok och sitt författarskap.

Hela Gotland - 08 apr 11 kl. 04:00

Avgörande för poeter som vill till SM

I kväll avgörs det på Roxy vilka poeter som får representera Gotland på hemmaplan när Svenska Mästerskapen i Poetryslam arrangeras den 2-5 juni..

UNT - 16 feb 12 kl. 15:31

Poeter hedrar världens språk

Poeter i Uppsala samlas för att fira modersmålets dag 21 februari. UNESCO har instiftat dagen för att lyfta fram världens runt 6000 språk..

Sydsvenskan - 18 feb 12 kl. 06:30

Poeter kan också dra fulla hus

I torsdags kväll var det "seriemördarväder" i Malmö, för att låna ett ord från poeten Mattias Alkber?
I torsdags kväll var det ?seriemördarväder?

Newsmill - 17 maj 12 kl. 10:31

Ska poeter verkligen hota, Greider?

http://www.newsmill.se/trackback/45058Riksdagsledamot (C): Göran Greider försvarade i ett radioprogram klasshatet och tyckte att det var utmärkt att poeter kunde uttrycka det.

Nya Wermlands Tidningen - 15 jun 12 kl. 09:02

Målande poeter tar plats i Rackstadmuseet

Ibland behövs både orden och bilden för att det som finns inuti ska kunna komma ut. Många konstnärer skriver, många poeter målar. Nu visas tolv av dem i Rackstadmuseet..

Fler nyheter från Länstidningen i Jämtland

Länstidningen i Jämtland - 45 minuter sedan

Sista tävlingsdagen av St Olavsloppet riskerar att ställas in – Trafikverket sätter stopp: ”Olyckligt”

Trafikverket tillåter inte arrangörerna att använda Rödöbron under St Olavsloppet där det är tänkt att löparna ska passera under sista dagen av tävlingen. Nu riskerar arrangörerna att tvingas korta ner tävlingen och ställa in fjärde och sista tävlingsdagen. – Det är lite olyckligt får jag väl lov att säga, säger tävlingsledaren Peter Bring..

Länstidningen i Jämtland - 1 timme sedan

Jimmy Durmaz kusin om rasismen inom fotbollen: "Knyter näven och visar hur bra man är"

Efter Sveriges förlustmatch mot Tyskland i VM fylldes Jimmy Durmaz Instagram med hat och rasistiska kommentarer. Nu får han stöttning från kusinen och fotbollsprofilen Sharbel Touma. – Jag har pratat med Jimmy och vet att han kommer gå stärkt ur det här, säger Sharbel Touma..

Länstidningen i Jämtland - 2 timmar sedan

Kabel på Storsjöns botten orsakade dubbla strömavbrott på Frösön

Den 11 och 12 juni inträffade två strömavbrott på Frösön med omnejd. I ett pressmeddelande skriver Jämtkraft att en del av orsaken är en kabel som ligger under vatten. Nu ska den den repareras..

Länstidningen i Jämtland - 2 timmar sedan

Recension: Finurliga förvecklingar i Föllingefars

"En riktig hästkur" heter årets sommarfars i Föllinge med undertiteln "Infekterad historia i två akter". I helgen var det premiär för årets upplaga av Botvidgängets sommarteater på Tunabacken med....

Länstidningen i Jämtland - 3 timmar sedan

Musikdagarna på Frösön med omnejd har börjat

Frösö musikdagar går från och med i år kort och gott under namnet Musikdagarna. David Wahlén, Hampus Lindwall och Bengan Janson Trio är några av namnen..

Länstidningen i Jämtland - 3 timmar sedan

Macchiarini-skandalen: Sju forskare fälls för fusk

Sju forskare fälls för oredlighet i forskning i samband med Macchiarini-skandalen. Det meddelade Karolinska Institutet i ett pressmeddelande tidigare i dag..

Länstidningen i Jämtland - 3 timmar sedan

Malin Palmqvist: Jag vill inte gå för nära husen, de är inte mina längre. Men skogen är det.

Jag går på de invanda stigarna. Parkerar bilen i gathörnet och följer den hårt hoptrampade jorden mellan två vita hus. Samma modell som mitt.

Länstidningen i Jämtland - 3 timmar sedan

Man åtalas för misshandel – ska ha hotat bränna ned hus

En man i 50-årsåldern åtalas misstänkt för misshandel och olaga hot mot en kvinna som han haft en relation med. Mannen ska ha slagit kvinnan i huvudet med en flaska och hotat att bränna ned ett hus om hon lämnade honom..

Länstidningen i Jämtland - 4 timmar sedan

Nya statliga miljoner ska stärka Strömsunds företag

Insatserna för att få inflyttning till Strömsund ska kunna stärkas genom att kommunen beviljats extra statliga miljoner. Injektionen syftar till att förbättra och utveckla företagsklimatet..

Länstidningen i Jämtland - 4 timmar sedan

Trafikkontroll i Strömsund under måndagen – alla klarade sig utan anmärkning

Under måndagen genomfördes en hastighetskontroll i Strömsund i korsningen mellan Parkgatan och Risselåsvägen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.