SvD > Opinion

Friday, 24 February, 04:47

SvD - 17 feb 17 kl. 12:53

”Låt inte kvot-tänkande och hyckleri ta över”Många organisationer upplever nu ett mycket starkt tryck på att visa positiv kroppsräkningsjämställdhet. Vi får inte låta komplicerade sammanhang reduceras till ytligt och obegåvat kvot-tänkande, särskilt inte på våra universitet. Det skriver Mats Alvesson och Kristina Sundquist i en slutreplik. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Mats Alvesson, Kristina Sundquist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtinte , kvot-tänkandeoch , hycklerita över
YLE - 27 sep 13 kl. 14:09

Ministeriet vill minska på laxkvoten i Bottenhavet

Jord- och skogsbruksministeriet vill minska på Europeiska kommissionens förslag om kvot för laxfiske i Östersjön och Bottniska viken. För Östersjön och Bottniska viken föreslår Europeiska kommissionen en oförändrad laxkvot, vilket innebär omkring 108 000 fiskar. Jord- och skogsbruksministeriet vill däremot se ett mer hållbart tänkande och föreslår en minskning och att laxkvoten i framtiden borde vara cirka 103 000 laxar, det vill säga en minskning med 5 000 fiskar.

YLE - 27 sep 13 kl. 14:11

Ministeriet vill minska på laxkvoten

Jord- och skogsbruksministeriet vill minska på Europeiska kommissionens förslag om kvot för laxfiske i Östersjön och Bottniska viken. För Östersjön och Bottniska viken föreslår Europeiska kommissionen en oförändrad laxkvot, vilket innebär omkring 108 000 fiskar. Jord- och skogsbruksministeriet vill däremot se ett mer hållbart tänkande och föreslår en minskning och att laxkvoten i framtiden borde vara cirka
103 000 laxar, det vill säga en minskning med 5 000 fiskar.

YLE - 31 jul 16 kl. 10:05

Harpunfiskarna trivs under Replotbron

I dag är det den sista dagen av Finlandsmästerskapen i harpunfiske på Replot - en sport som kräver motion, tålamod och taktiskt tänkande. I går fiskade ett trettiotal harpunfiskare längs med Replotöns stränder från vägbanken mot Björkö till Replotbron. I dag fortsätter de på öns sydsida, runt bron.

Fler nyheter från SvD

SvD - 7 timmar sedan

Muf: Vad är det moderata projektet?

Det finns ännu mycket att önska av det mode­rata projektet. Makten har inget egen­värde så länge det politiska innehållet saknas, skriver Benjamin Dousa, Moderata ungdomsförbundet..

SvD - I förrgår: 21:00

”Breda insatser fungerar bäst mot segregation”

Försök att ”lyfta” enskilda områden pekar sam­tidigt ut dem som problemområden. Det riskerar att göra ­mera skada än nytta. Istället behövs en ny, social bostadspolitik där alla – oavsett bostadsområde – får tillgång till utbildning och jobb.

SvD - 19 feb 17 kl. 21:00

”Låt inte Skånes sandstränder försvinna”

Svenska sandstränder försvinner till följd av undermålig kustförvaltning. Det största hotet mot Sydsveriges stränder är effekten av stigande havsnivåer. Skåne är först ut att tackla utmaningen, men över tid kommer hela landet att påverkas.

SvD - 19 feb 17 kl. 19:00

”Socialstyrelsen undviker att bemöta kritiken”

Är det ok att extremt fördomsfulla och okunniga åsikter om vissa metoder tillåtits florera och påverka prioriteringsgruppens ställningstaganden? Det skriver debattörer i en slutreplik om nya riktlinjer för ångest och depression. .

SvD - 19 feb 17 kl. 07:30

”Försvarsmakten, sluta motarbeta reservofficerarna”

Behovet av reservofficerare är större än på mycket länge och ambitionen från riksdag och regering om ökad användning av reservofficerarna är tydlig. Trots detta agerar Försvarsmaktens ledning i direkt motsatt riktning, skriver Magnus Konradsson och Jonas Wiberg, Reservofficersförbundet. .

SvD - 18 feb 17 kl. 14:12

Schultz: Att garantera friheter är inte bara detaljer

Problemet med Moderaternas förslag är hur staten genom polisens våldsmakt ska kunna inskränka människors frihet. Jag vill inte ge enskilda poliser makt att kunna stänga av mig från ett stort område i tre månader genom ett muntligt besked, skriver Mårten Schultz i en replik. .

SvD - 17 feb 17 kl. 21:00

”Ett fritt internet offras – för ingenting”

Vi riskerar nu att få inskränkningar i det öppna internet som vi i Sverige har värnat. En dom tidigare i veckan leder till allvarliga konsekvenser. Det blir fritt fram att kräva att vi operatörer ska blockera olika sidor och innehåll, skriver Patrik Hofbauer och Anna Byström, Telenor och Bredbandsbolaget.

SvD - 17 feb 17 kl. 08:30

”Inför visumfrihet för ryska medborgare”

Visumfrihet har ett viktigt signalvärde. Genom att välkomna ryska medborgare som vill turista i EU så sänder vi en positiv signal som försvårar möjligheten att svartmåla oss, skriver Anders Rehnberg, Liberala ungdomsförbundet..

SvD - 16 feb 17 kl. 21:00

M-politiker: Bidragskranen måste vridas åt

Det krävs en genomgripande reform av de bidrag som betalas ut i dagens Sverige. Den som inte ställer krav på bidragstagare, kommer i framtiden att behöva sänka sina krav på verksamheter som skola och sjukvård. Det skriver M-politikerna Niklas Wykman och Oliver Rosengren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.