SvD > Opinion

Thursday, 30 March, 08:47

SvD - 17 feb 17 kl. 12:53

”Låt inte kvot-tänkande och hyckleri ta över”Många organisationer upplever nu ett mycket starkt tryck på att visa positiv kroppsräkningsjämställdhet. Vi får inte låta komplicerade sammanhang reduceras till ytligt och obegåvat kvot-tänkande, särskilt inte på våra universitet. Det skriver Mats Alvesson och Kristina Sundquist i en slutreplik. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Mats Alvesson, Kristina Sundquist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtinte , kvot-tänkandeoch , hycklerita över
YLE - 27 sep 13 kl. 14:09

Ministeriet vill minska på laxkvoten i Bottenhavet

Jord- och skogsbruksministeriet vill minska på Europeiska kommissionens förslag om kvot för laxfiske i Östersjön och Bottniska viken. För Östersjön och Bottniska viken föreslår Europeiska kommissionen en oförändrad laxkvot, vilket innebär omkring 108 000 fiskar. Jord- och skogsbruksministeriet vill däremot se ett mer hållbart tänkande och föreslår en minskning och att laxkvoten i framtiden borde vara cirka 103 000 laxar, det vill säga en minskning med 5 000 fiskar.

YLE - 27 sep 13 kl. 14:11

Ministeriet vill minska på laxkvoten

Jord- och skogsbruksministeriet vill minska på Europeiska kommissionens förslag om kvot för laxfiske i Östersjön och Bottniska viken. För Östersjön och Bottniska viken föreslår Europeiska kommissionen en oförändrad laxkvot, vilket innebär omkring 108 000 fiskar. Jord- och skogsbruksministeriet vill däremot se ett mer hållbart tänkande och föreslår en minskning och att laxkvoten i framtiden borde vara cirka
103 000 laxar, det vill säga en minskning med 5 000 fiskar.

YLE - 31 jul 16 kl. 10:05

Harpunfiskarna trivs under Replotbron

I dag är det den sista dagen av Finlandsmästerskapen i harpunfiske på Replot - en sport som kräver motion, tålamod och taktiskt tänkande. I går fiskade ett trettiotal harpunfiskare längs med Replotöns stränder från vägbanken mot Björkö till Replotbron. I dag fortsätter de på öns sydsida, runt bron.

Fler nyheter från SvD

SvD - 11 timmar sedan

M: Sverige bör arbeta för en smidig skilsmässa

EU behöver samla sig bakom en gemensam linje med ett tydligt mål om en fungerande framtida relation med Storbritannien. Ett nytt partnerskap måste vara målet, inte en dyr skilsmässa, skriver företrädare för Moderaterna när brexit nu inletts. .

SvD - 17 timmar sedan

KD: Äganderätten till skogen måste respekteras

Skogsägarnas äganderätt utsätts i ökande grad för angrepp från myndigheter och opinionsbildare. Jag och Kristdemokraterna kommer fortsätta att vara en röst för skogsägare, skriver Magnus Oscarsson (KD) i en replik. .

SvD - 18 timmar sedan

SD: Dagens EU helt annat än det vi röstade om

Sverigedemokraterna förespråkar att Sverige ska följa Storbritanniens väg med en ny folkomröstning efter att medlemsvillkoren har omförhandlats. Det EU som svenskarna röstade om 1994 var något helt annat än det EU vi har i dagsläget, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Johnny Skalin (SD)..

SvD - Igår: 21:00

L: Rena vinstkrav bakom Stureplansprojektet

Omdaningen av Stureplanskvarteret får stora konsekvenser för stadsplaneringen i resten av Stockholm. Resultatet blir att det läggs betydande resurser för att försöka tillmötesgå vad som egentligen är rena vinstkrav, skriver Lotta Edholm och Björn Ljung, Liberalerna..

SvD - Igår: 17:06

”Staten måste peka ut de värdefulla skogarna”

Skogsstyrelsen måste få regeringens uppdrag till en landsomfattande inventering, för att hitta de kvarvarande skogarna med höga miljö­värden, så att vi skogsägare i lugn och ro kan planera vår framtid, skriver skogsägaren Leif Öster i en replik..

SvD - 26 mar 17 kl. 09:30

S: ”Valfrihet existerar inte i det här krisläget”

Alliansen har skapat vårdkrisen i Stockholm på egen hand – nu försöker de låna vår politik för att lösa den, skriver S-politikerna Erika Ullberg och Claes Thunblad i en slutreplik. .

SvD - 25 mar 17 kl. 21:00

”Låt kvinnor få söka asyl på ambassaden i Kabul”

Långt fler män än kvinnor söker asyl, trots att kvinnor ofta uppfyller fler asylskäl. För afghanska kvinnor är det i många fall omöjligt att företa resan till Sverige. Därför bör vi göra det möjligt för afghanska kvinnor att få sitt skyddsbehov prövat på den svenska ambassaden i Kabul, skriver juristen Kristin Tallbo..

SvD - 25 mar 17 kl. 12:00

”Skolmarknaden skapar bråk mellan hem och skola”

Debatten om skolans ansvar och föräldrars beteende blir allt mer hätsk. Vissa pekar ut föräldrar som en arbetsmiljörisk. De borde lära sig att veta hut!

SvD - 24 mar 17 kl. 21:00

Barnläkare: Utan vårdplatser havererar barnsjukvården

Bristen på vårdplatser för barn på Stockholms sjukhus är inte längre försvarbar. Det som skett i vinter på vår arbets­plats kan inte beskrivas som annat än ett haveri som vi aldrig sett tidi­gare. Försämrad medicinsk kvalitet, minskad patientsäkerhet och en ohållbar arbetsmiljö är nu en realitet, skriver 32 barnläkare..

SvD - 24 mar 17 kl. 10:45

RFSU: Snäva riktlinjer slår mot psykisk ohälsa

Socialstyrelsens nya riktlinjer innebär att många patienter inte kommer att få den vård de efterfrågar och behöver. För oss som arbetar med sexualiteten i fokus är det tydligt hur vården brister i att möta människor ur ett helhetsperspektiv, skriver flera psykoterapeuter. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.