UNT > Opinion

Thursday, 30 March, 08:46

Liknande nyheter

Taggar: Vad vill egentligen, Moderaterna
Corren - 22 mar 13 kl. 14:15

Vad vill egentligen Moderaterna med makten?

Moderaterna är på väg att bli riksdagens mest konturlösa parti. Man lånar friskt från andra partier och har släppt de gamla paradfrågorna skatter och försvar..

Nya Wermlands Tidningen - 20 aug 11 kl. 07:30

Vad vill egentligen moderaterna?

Alliansfritt Sverige - 10 okt 13 kl. 08:36

Moderaterna gör sig inte av med mörka pengar innan valet

Frågan om donationer till partiet har plågat Moderaterna under en längre tid och nu försöker de koppla greppet om frågan genom att lansera en proposition om partibidragen. Propositionen är "utan oppositionens medverkan" vilket är en kommunikativ repis på deras absurda försöka att få det att framstå som att det var Moderaterna som "bjöd in till överenskommelse" 2011. Det finns egentligen bara en mening i dagens DN-debatt du behöver läsa: Därför kommer regeringen att ta initiativ till att utreda hur anonyma bidrag i framtiden helt kan förbjudas.

Skånskan - 03 maj 16 kl. 14:00

Moderaterna: Från stabilt maktparti till splittrad opposition

Skurup Moderaterna har varit ett ledande parti i Skurup sedan början av 90-talet och styrt kommunen under större delen av den tiden.
Nu har minst sju företrädare lämnat partiet på bara en dryg månad.
Skånska Dagbladet analyserar händelserna bakom krisen.

Alliansfritt Sverige - 31 jan 14 kl. 16:59

Moderaterna är desperata för att de har tappat sina starka kort

Moderaterna ligger under i de viktigaste frågorna inför valet och håller även på att tappa greppet i det som varit deras triumfkort, ansvaret för landets ekonomi. Den senaste Sifomätningen visar att det numera är helt jämt mellan partierna i denna viktiga fråga. Fredrik Reinfeldts svar på det är dock som vanligt att han vet bäst, frågorna är felställda och att motståndarna inte har ett regeringsalternativ.

Sydsvenskan - 09 jun 11 kl. 01:30

Moderaterna kör över väljarna

Arkiv: Pontus Tideman
Med hjälp av två kapade mandat har Moderaterna och Staffanstorpspartiet tagit greppet om makten i Staffanstorp. Nu har de en avgörande roll i den infekterade frågan om hyresrätternas framtid.
Den 26 april är ärendet som ska bana väg för utförsäljningen av allmännyttan uppe i kommunfullmäktige för första gången.

Alliansfritt Sverige - 21 mar 14 kl. 16:12

Moderaterna: det bråkande partiet

Moderaterna är partiet som är kända för att alltid hålla ihop utåt. Eller ja, det brukade vara så. Vi är snart inne i april och redan nu kan vi konstatera att Moderaterna verkar göra 2014 till ett stridens år.

Cornucopia - 15 mar 17 kl. 08:44

Moderaterna röstade mot försvaret och mot jägare och sportskyttar

Igår klubbades det sk vapendirektivet igenom i EU-parlamentet. Moderaterna röstade för direktivet, och alltså mot Försvarsmakten, som menar att direktivet allvarligt påverkar svensk krigsduglighet och fördyrar kraftigt för Försvarsmakten. Detta då frivilligrörelserna inte längre kommer kunna hålla utbildning åt försvaret och försvarets officerare och soldater inte längre kan mängdträna skytte på fritiden.

Kristianstadsbladet - 06 jul 11 kl. 06:30

Allfrågepartiet Moderaterna

Deltagarna i moderna första maj-tåg klär sig ledigt, ett tydligt tecken på att politiker som vill va?
De nya Moderaterna är en succé och Fredrik Reinfeldt är stolt ? men inte nöjd.

Alliansfritt Sverige - 09 okt 13 kl. 10:03

Nu spekuleras inom ett alltmer sargat Moderaterna om Reinfeldts efterträdare

Ingen seriös politisk bedömare tror på allvar att den övertrötte Fredrik Reinfeldt kommer sitta kvar som partiledare för Moderaterna under hela nästa mandatperiod ? oavsett valresultat. Det är heller ingen som tror att Anders Borg kommer bli statsminister så han är redan på förhand uträknad.

Fler nyheter från UNT

UNT - 2 timmar sedan

Mobiler störde show på UKK

Vi var och såg After Darks avskedsshow i lördags eftermiddag, de var helt fantastiska!.

UNT - 2 timmar sedan

Lättsinnig ­inställning till vapenhandel

Tanken går till gamle Kul­neff när krigsbilderna skaver..

UNT - 2 timmar sedan

E-sport är riktig sport

I ”Mästarnas mästare” 2017 var en cs..

UNT - Igår: 06:25

Testa fler sporter i skolan

Man borde få chansen att testa mer ovanliga sporter i skolan, tänk om jag till exempel skulle tycka curling var jättekul så skulle jag aldrig få chansen att prova det..

UNT - Igår: 06:20

Flytta hållplatsen närmare kyrkan

Svårigheten att nå kyrkan och kyrkogården i Gamla Uppsala med kollektiva transportmedel är ett stort problem för dem som inte längre har så mycket ”spring i benen”..

UNT - Igår: 06:05

Elever med särskilda behov missgynnas

Caroline Hoffstedt och den styrande majoriteter i utbildningsnämnden försvara hårdnackat det ”rättsäkra tänket” kring handläggningen av tilläggsbelopp, dvs det stöd som friskolor kan söka till elever med särskilda behov..

UNT - Igår: 00:35

Så illa är det verkligen inte i skolan

Skälen för att tala väl om den svenska skolan är faktiskt många..

UNT - I förrgår: 06:35

Osäkerheter måste redas ut nu

Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) ansluter sig den 22 mars till diskussionen om miljösäkerheten för det planerade slutförvaret för använt kärnbränsle i Forsmark..

UNT - I förrgår: 06:20

En svensk parasitskatt

Hur sjukt att som Belarus’ president Alexander Lukasjenko införa straffskatt på arbetslöshet och fattigdom!.

UNT - I förrgår: 06:25

Vart tar hyrespengarna vägen?

Läser ofta om hyreshöjningar pga renovering, det kan vara lägenheter som hyresvärden haft hyresintäkter på i 50-70 år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.