DN > Kultur

Sunday, 18 February, 07:22

Liknande nyheter

Taggar: Säverman, Fru, Musica, skall, bestå
Dagensanalys.se - 02 feb 16 kl. 11:27

Ingen läser dina Annonser – därför skall du satsa på Content Marketing

”Folk läser inte annonser”. Om content marketing från Stockholms-Tidningens annonschef – 1942 I januari 1942 skriver Folke Beronius, annonschef på Stockholms-Tidningen, i ICA-tidningen om vad som utmärker bra reklam framför dålig. Hans argument i korthet: Klart att folk inte läser annonser, såvida inte annonserna ger dom något intressant eller något som är av värde.

Dagen - 11 jan 11 kl. 03:00

En fredsvän kan inte slå sin fru

Om vi vill få fred, måste vi respektera människovärdet och se "den andre". En man som demonstrerar för fred, kan alltså inte gå hem och slå sin fru.

Under nyårsdagen lyfte många kyrkor och samfund fram frågan om fred på jorden.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 10:08

Musica vitae och mats zetterqvist

Mats Zetterqvist är soloviolinist med många strängar på sin Guadagnini-violin, en guldgrip från 1768! Han både spelar och leder stråkkvartetter och symfoniorkestrar, har varit konsertmästare för och är fast medlem av Chamber Orchestra of Europe. Musica Vitae har han arbetat ihop med flera gånger tidigare och med lördagens konsert, Musik för mer än stunden, gavs tid för allvar och koncentration.

Sydöstran - 12 mar 11 kl. 03:00

Trolska toner skall lyfta kyrkan

SÖLVESBORG Med sin helt unika form av svensk folkmusik räknas Groupa till en av genrens absoluta supergrupper och har sedan 80-talet gått i bräschen för den progressiva svenska folkmusiken. På söndag ger de tillsammans med sångerskan Lena Willemark och Musica Vitae en kosert i S:t Nicolai kyrka..

SVT - 28 aug 11 kl. 12:55

Musica Vitae letar ny publik

Hur når en kammarmusikorkester en ny publik? Musica Vitae - dom prövade i dag en ny scen för ändamålet - nämligen Storgatan i Växjö. Mizgin Bingöl, reporter.

SmålandsPosten - 16 apr 14 kl. 07:29

Diabulus in musica

Diabulus In Musica kommer från Spanien och levererar hård symfonisk metal. Diabulus In Musica kommer från Spanien och levererar hård symfonisk metal. Agria är gruppens tredje platta och till denna har man tvingats byta ut hela tre femtedelar av medlemmarna.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 10:08

Musica vitae och mats zetterqvist

Mats Zetterqvist är soloviolinist med många strängar på sin Guadagnini-violin, en guldgrip från 1768! Han både spelar och leder stråkkvartetter och symfoniorkestrar, har varit konsertmästare för och är fast medlem av Chamber Orchestra of Europe. Musica Vitae har han arbetat ihop med flera gånger tidigare och med lördagens konsert, Musik för mer än stunden, gavs tid för allvar och koncentration.

YLE - 09 feb 16 kl. 07:18

Mårten Holm: Jag skall aldrig klaga på VR

Jag klagar inte på järnvägen. Aldrig.. Det har jag nämligen lovat.

DN - 29 sep 17 kl. 08:00

Säverman: En ö i en sjö på en ö

Kåseri. Hans irländska fru kom gående i stövlar och med en gammal flaggstång i famnen. Det såg inte heller riktigt friskt ut..

YLE - 07 aug 13 kl. 08:29

Finlandssvensk bonde söker fru

Du skall vara söt och snäll. Ha bra humor. Du skall våga ta egna beslut.

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

Jessica Anderssons bidrag diskas inte trots läcka

Jessica Anderssons melodifestivalbidrag "Party voice" ska ha läckt ut via molnlagringstjänsten Mega, vilket strider mot Melodifestivalens regler, rapporterar Aftonbladet..

DN - 14 timmar sedan

Fahl på festival: Låtläcka, dansarbyte och nerver – tre timmar kvar till deltävling!

Jessica Anderssons låt har läckt på nätet, hennes dansare har influensa, och det är generellt mycket nervös stämning i Melodifestivalland den här kvällen. Tre timmar kvar till deltävling tre..

DN - 23 timmar sedan

Björn Wiman: Det handlar om att reagera – behåll förmågan att bli ursinnig

Primo Levi använde kemin, Victor Klemperer språket. Men båda visade hur samhället måste stå emot den språkliga nedbrytningsprocessen. ”Är du trött på att följa hur hatet och lögnerna förgiftar samhället?

DN - 23 timmar sedan

Ståhlis: Torftigt djurliv

Kåseri. Min väninna har en ekorre som fikasällskap utanför fönstret. Det vill jag också ha, men inne i stan är det mest kråkor..

DN - Igår: 22:44

RAÄ stämmer bokhandlare i Holland för stulen bok

Riksantikvarieämbetet stämmer en nederländsk bokhandlare. Myndigheten kräver att en värdefull bok från 1852 som stals av ”KB-mannen” från Kungliga biblioteket ska återlämnas till Sverige..

DN - Igår: 21:35

Fahl på festival: Så går det i veckans deltävling – enligt publiken

Publikundersökningen som genomfördes efter fredagens genrep utlovar ytterligare två män till en redan kill-tät final..

DN - Igår: 13:28

Arnold Schwarzenegger klar för "Kung fury"

Arnold Schwarzenegger är klar för en roll i den nya långfilmsversionen av "Kung fury", rapporterar The Wrap..

DN - Igår: 12:03

Hiphopstjärnan Post Malone till Stockholm i sommar

Hiphopfenomenet Post Malone kommer till Sverige. Den 14 augusti finns han på scen vid Sjöhistoriska museet i Stockholm. .

DN - Igår: 12:27

Jonas Thente: En välplacerad ­radbrytning är som att möta Gud

Vad utmärker egentligen bra skönlitteratur? Detta: att den aldrig kan översättas till någon annan konstart utan att förlora sin själ..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.