DN > Kultur

Wednesday, 29 March, 07:15

Liknande nyheter

Taggar: Säverman, Fru, Musica, skall, bestå
Dagensanalys.se - 02 feb 16 kl. 11:27

Ingen läser dina Annonser – därför skall du satsa på Content Marketing

”Folk läser inte annonser”. Om content marketing från Stockholms-Tidningens annonschef – 1942 I januari 1942 skriver Folke Beronius, annonschef på Stockholms-Tidningen, i ICA-tidningen om vad som utmärker bra reklam framför dålig. Hans argument i korthet: Klart att folk inte läser annonser, såvida inte annonserna ger dom något intressant eller något som är av värde.

Dagen - 11 jan 11 kl. 03:00

En fredsvän kan inte slå sin fru

Om vi vill få fred, måste vi respektera människovärdet och se "den andre". En man som demonstrerar för fred, kan alltså inte gå hem och slå sin fru.

Under nyårsdagen lyfte många kyrkor och samfund fram frågan om fred på jorden.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 10:08

Musica vitae och mats zetterqvist

Mats Zetterqvist är soloviolinist med många strängar på sin Guadagnini-violin, en guldgrip från 1768! Han både spelar och leder stråkkvartetter och symfoniorkestrar, har varit konsertmästare för och är fast medlem av Chamber Orchestra of Europe. Musica Vitae har han arbetat ihop med flera gånger tidigare och med lördagens konsert, Musik för mer än stunden, gavs tid för allvar och koncentration.

Sydöstran - 12 mar 11 kl. 03:00

Trolska toner skall lyfta kyrkan

SÖLVESBORG Med sin helt unika form av svensk folkmusik räknas Groupa till en av genrens absoluta supergrupper och har sedan 80-talet gått i bräschen för den progressiva svenska folkmusiken. På söndag ger de tillsammans med sångerskan Lena Willemark och Musica Vitae en kosert i S:t Nicolai kyrka..

SVT - 28 aug 11 kl. 12:55

Musica Vitae letar ny publik

Hur når en kammarmusikorkester en ny publik? Musica Vitae - dom prövade i dag en ny scen för ändamålet - nämligen Storgatan i Växjö. Mizgin Bingöl, reporter.

SmålandsPosten - 16 apr 14 kl. 07:29

Diabulus in musica

Diabulus In Musica kommer från Spanien och levererar hård symfonisk metal. Diabulus In Musica kommer från Spanien och levererar hård symfonisk metal. Agria är gruppens tredje platta och till denna har man tvingats byta ut hela tre femtedelar av medlemmarna.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 10:08

Musica vitae och mats zetterqvist

Mats Zetterqvist är soloviolinist med många strängar på sin Guadagnini-violin, en guldgrip från 1768! Han både spelar och leder stråkkvartetter och symfoniorkestrar, har varit konsertmästare för och är fast medlem av Chamber Orchestra of Europe. Musica Vitae har han arbetat ihop med flera gånger tidigare och med lördagens konsert, Musik för mer än stunden, gavs tid för allvar och koncentration.

YLE - 09 feb 16 kl. 07:18

Mårten Holm: Jag skall aldrig klaga på VR

Jag klagar inte på järnvägen. Aldrig.. Det har jag nämligen lovat.

YLE - 07 aug 13 kl. 08:29

Finlandssvensk bonde söker fru

Du skall vara söt och snäll. Ha bra humor. Du skall våga ta egna beslut.

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 09:28

Min fru har tilldelats en ny läkare var tredje dag som patient på Sus

Efter 18 timmars väntan på akuten i Lund, fördelat på två dagar blev min fru inlagd på en av klinikerna på Skånes universitetssjukhus i Lund tidigt i november förra året. Hon promenerade in på avdelningen "för egen maskin". Hon blev inlagd, med visst rörelsebortfall i vänster ben och arm.

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

”Barbro Hörberg smög in sin feminism”

Artisten och låtskrivaren Barbro Hörberg ville berätta kvinnornas historier i sin musik. Nu skildras hennes liv i en ny biografi av Alexandra Sundqvist..

DN - 13 timmar sedan

Skådespelare lockas att skriva på dyra avtal

Ett amerikanskt bolag lovade skådespelaren Christian de Flon en genväg till internationell framgång. För DN berättar han om avtalet som skulle kosta 35.000 kronor – plus en femtedel av inkomsten resten av livet.

DN - 16 timmar sedan

Niklas Ekdal: Så har den svenska bonnturen gjort det svårt att förstå nationalismen

Nationalismens återuppståndelse kom överraskande för de flesta. Och kanske är den extra svårbegriplig för oss svenskar. Men inför nästa val gäller det, skriver Niklas Ekdal, att hitta den positiva berättelsen om nationen – eller riskera politiskt kaos..

DN - Igår: 09:45

Joan Didion: South and West

Historisk roadtrip. Joan Didion såg vad som komma skulle..

DN - Igår: 15:24

Jenny Erpenbeck: Gå, gick, gått

Märklig hybrid. En litterär risk som inte lämnar papperet, skriver Maria Schottenius om Jenny Erpenbecks nya roman ”Gå, gick, gått”.

DN - 17 timmar sedan

Nisse: På det sättet kan mitt jobb likna Thåströms

Kåseri. Förra helgen hade jag skrivit en stor grej om Joakim Thåström, med anledning av att han fyllde jämnt. Det blev ståtligt utkavlat på ett par uppslag och efteråt fick jag fler glada tillrop än jag är van vid..

DN - 18 timmar sedan

Dokusåpadeltagare levde isolerade i vildmarken i ett år – trots att tv-serien lagts ner

Ett år tillbringade deltagarna i den brittiska dokusåpan ”Eden” isolerade i den skotska vildmarken. Men vad deltagarna inte visste var att ingen tittade..

DN - 19 timmar sedan

Joris Luyendijk: Storbritanniens stora steg rätt ut i mörkret

I morgon, onsdag, väntas Storbritanniens premiärminister Theresa May aktivera artikel 50 i Lissabonfördraget och inleda landets utträde ur EU. Det är naturligtvis en historisk dag, skriver Joris Luyendijk, men också en historisk blåsning..

DN - 19 timmar sedan

SVT försvarar kritiserad debatt om ”Jihadisten”

Är det relevant att debattera ett verk man inte tagit del av? Frågan aktualiserades efter måndagskvällens meningsutbyte i SVT:s ”Aktuellt” där riksdagsledamoten Hanif Bali (M) ställdes i debatt mot regissören Johan Gry. ”Jag tycker att det blev en bra debatt”, säger Ulf Johansson, ansvarig utgivare på ”Aktuellt”..

DN - 21 timmar sedan

Svenska Akademien skärper tonen mot Bob Dylan

Bob Dylan är medveten om att en Nobelföreläsning måste hållas för att en utbetalning av prispengarna ska bli aktuell. ”Vad han sedan beslutar sig för att göra är hans ensak”, meddelar Svenska Akademien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.