DN > Kultur

Monday, 29 May, 17:17

Liknande nyheter

Taggar: Säverman, Fru, Musica, skall, bestå
Dagensanalys.se - 02 feb 16 kl. 11:27

Ingen läser dina Annonser – därför skall du satsa på Content Marketing

”Folk läser inte annonser”. Om content marketing från Stockholms-Tidningens annonschef – 1942 I januari 1942 skriver Folke Beronius, annonschef på Stockholms-Tidningen, i ICA-tidningen om vad som utmärker bra reklam framför dålig. Hans argument i korthet: Klart att folk inte läser annonser, såvida inte annonserna ger dom något intressant eller något som är av värde.

Dagen - 11 jan 11 kl. 03:00

En fredsvän kan inte slå sin fru

Om vi vill få fred, måste vi respektera människovärdet och se "den andre". En man som demonstrerar för fred, kan alltså inte gå hem och slå sin fru.

Under nyårsdagen lyfte många kyrkor och samfund fram frågan om fred på jorden.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 10:08

Musica vitae och mats zetterqvist

Mats Zetterqvist är soloviolinist med många strängar på sin Guadagnini-violin, en guldgrip från 1768! Han både spelar och leder stråkkvartetter och symfoniorkestrar, har varit konsertmästare för och är fast medlem av Chamber Orchestra of Europe. Musica Vitae har han arbetat ihop med flera gånger tidigare och med lördagens konsert, Musik för mer än stunden, gavs tid för allvar och koncentration.

Sydöstran - 12 mar 11 kl. 03:00

Trolska toner skall lyfta kyrkan

SÖLVESBORG Med sin helt unika form av svensk folkmusik räknas Groupa till en av genrens absoluta supergrupper och har sedan 80-talet gått i bräschen för den progressiva svenska folkmusiken. På söndag ger de tillsammans med sångerskan Lena Willemark och Musica Vitae en kosert i S:t Nicolai kyrka..

SVT - 28 aug 11 kl. 12:55

Musica Vitae letar ny publik

Hur når en kammarmusikorkester en ny publik? Musica Vitae - dom prövade i dag en ny scen för ändamålet - nämligen Storgatan i Växjö. Mizgin Bingöl, reporter.

SmålandsPosten - 16 apr 14 kl. 07:29

Diabulus in musica

Diabulus In Musica kommer från Spanien och levererar hård symfonisk metal. Diabulus In Musica kommer från Spanien och levererar hård symfonisk metal. Agria är gruppens tredje platta och till denna har man tvingats byta ut hela tre femtedelar av medlemmarna.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 10:08

Musica vitae och mats zetterqvist

Mats Zetterqvist är soloviolinist med många strängar på sin Guadagnini-violin, en guldgrip från 1768! Han både spelar och leder stråkkvartetter och symfoniorkestrar, har varit konsertmästare för och är fast medlem av Chamber Orchestra of Europe. Musica Vitae har han arbetat ihop med flera gånger tidigare och med lördagens konsert, Musik för mer än stunden, gavs tid för allvar och koncentration.

YLE - 09 feb 16 kl. 07:18

Mårten Holm: Jag skall aldrig klaga på VR

Jag klagar inte på järnvägen. Aldrig.. Det har jag nämligen lovat.

YLE - 07 aug 13 kl. 08:29

Finlandssvensk bonde söker fru

Du skall vara söt och snäll. Ha bra humor. Du skall våga ta egna beslut.

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 09:28

Min fru har tilldelats en ny läkare var tredje dag som patient på Sus

Efter 18 timmars väntan på akuten i Lund, fördelat på två dagar blev min fru inlagd på en av klinikerna på Skånes universitetssjukhus i Lund tidigt i november förra året. Hon promenerade in på avdelningen "för egen maskin". Hon blev inlagd, med visst rörelsebortfall i vänster ben och arm.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Svensk kokbok utsedd till världens bästa

Kokboken "Nobelfesten" innehåller recept för den som verkligen vill imponera på sina middagsgäster – nämligen bara rätter som serverats under Nobelbanketten..

DN - 45 minuter sedan

Ledin ber om ursäkt för sin svenska sommarlögn

Tomas Ledin marknadsför sin nya låt "De dagar vi drömt om" genom att be svenska folket om ursäkt för att han genom sin musik presenterat en osann bild av den svenska sommaren..

DN - 1 timme sedan

Helena Lindblad: Cannes bästa filmer och när du kan se dem

Nu är Cannes filmfestival slut och Ruben Östlund blev historisk med sin Guldpalm för bästa film. Här väljer Helena Lindblad de bästa filmerna och när du kan se dem i Sverige..

DN - 1 timme sedan

Johan Croneman: Obehaglig bild av iskall smutskastning i Washington

I Michael Kirks sevärda dokumentär om Steve Bannon får tittaren en skrämmande inblick i det politiska maktspelet i Washington..

DN - 2 timmar sedan

Män rasar över kvinnoseparatistisk visning av nya ”Wonder woman”-filmen

En biograf i Austin, Texas bestämde sig för att bara släppa in kvinnor i salongen vid två visningar av nya ”Wonder woman”. Manskalabalik uppstod..

DN - 3 timmar sedan

Ruben Östlund: På scenen blev det en sorts surrealistisk känsla

DN träffade Ruben Östlund dagen efter den historiska kvällen då han fick Guldpalmen för ”The Square”. Och redan pratar Ruben Östlund om hans nästa filmprojekt: ”Triangle sadness”, en film om botox..

DN - 4 timmar sedan

Så har DN skrivit om alla Ruben Östlunds filmer

Den svenska regissören Ruben Östlund vann filmfestivalen i Cannes finaste pris Guldpalmen för sin nya film ”The square” – men även hans tidigare filmer har orsakat stor uppmärksamhet både på hemmaplan och internationellt. DN gräver i arkiven efter Ruben Östlunds filmhistoria..

DN - 4 timmar sedan

Göran Persson årets hedersporträtt

Den socialdemokratiske tidigare statsministern Göran Persson blir föremål för årets hedersporträtt i Statens porträttsamling på Gripsholms slott i Mariefred. Årets hedersporträtt är målat av konstnären Olle Hamngren, vars måleri brukar liknas vid fotorealism..

DN - 7 timmar sedan

Så hyllas Ruben Östlunds Guldpalmen-vinst för ”The square” i sociala medier

Reaktionerna på att svenska Ruben Östlund vann den prestigefulla Guldpalmen under filmfestivalen i Cannes, för sin film ”The square”, lät inte vänta på sig. Och kommentarerna blev alltifrån ”överraskande” till ”fantastiskt”..

DN - 7 timmar sedan

Frågor om språket – över tid, eskalera och NGO i plural

Tre frågor om språket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.