Dagen > Kultur

Saturday, 16 December, 06:17

Dagen - 17 feb 17 kl. 09:15

Frälsningsarmén varnar - fler söker hjälpAllt fler grupper söker hjälp, inte minst hemlösa unga. Det är bilden som Frälsningsarmén ger i en ny sammanställning..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Frälsningsarmén

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frälsningsarmén, varnar, fler, söker, hjälp
Dagen - 17 feb 17 kl. 09:15

Frälsningsarmén varnar - fler söker hjälp

Allt fler grupper söker hjälp, inte minst hemlösa unga. Det är bilden som Frälsningsarmén ger i en ny sammanställning..

Trelleborgs Allehanda - 25 nov 13 kl. 06:30

Allt fler söker hjälp hos kyrkan

Foto: Tomas Nyberg
Ensamstående föräldrar har allt svårare att få ekonomin att gå ihop. Antalet personer som ber om bistånd från Trelleborgs församling har ökat under åren. Till jul är trycket rekordstort.

Dagen - 20 mar 16 kl. 13:00

Ökat bidrag till Frälsningsarmén - på bekostnad av Ria

Allt fler söker stöd hos Ria i Borlänge. Samtidigt bantar kommunen det ekonomiska stödet och ger i stället mer pengar till Frälsningsarmén..

Dagen - 20 mar 16 kl. 13:00

Ökat bidrag till Frälsningsarmén - på bekostnad av Ria

Allt fler söker stöd hos Ria i Borlänge. Samtidigt bantar kommunen det ekonomiska stödet och ger i stället mer pengar till Frälsningsarmén..

Alingsås tidning - 26 okt 16 kl. 05:30

Söker frivilliga till gemensamt julfirande

Det blir ett gemensamt julfirande även i år, arrangerat av Frälsningsarmén, stans övriga kyrkor och Hela människan. I år kommer firandet hållas i Pingstkyrkan.
Ingen ska behöva vara ensam på jul – det är grundtanken med arrangemanget, som de senaste åren lockat över 100 personer till Equmeniakyrkan på julafton.

UNT - 16 feb 17 kl. 21:35

Fler grupper söker hjälp hos Frälsningsarmén

Frälsningsarmén larmar om att allt fler människor söker hjälp hos dem..

UNT - 23 dec 12 kl. 15:59

24 UNT: Fler behövande i jul

Antalet personer som söker hjälp kring julen ökar både hos Stadsmissionen och Frälsningsarmén. Uppsala är enligt Socialstyrelsen den stad i Sverige med flest antal hemlösa per 10 000 invånare. I början av veckan fick över 200 familjer bidrag från Frälsningsarmén i form av julklappar och matkuponger..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Allt fler har inte ens pengar till mat

Barnfamiljer som inte får hjälp hos socialtjänsten söker sig till Frälsningsarmén och Stadsmissionen. Och detta i en allt större utsträckning, skriver SvD..

Kristianstadsbladet - 16 dec 12 kl. 14:17

Bister jul för många

Barnfamiljer med låg inkomst. Utförsäkrade. Fattigpensionärer.

SVT Debatt - 17 jan 14 kl. 12:35

Ge alla tak över huvudet – vi har råd

HEMLÖSHET Varje dag träffar jag människor som tvingas bo i tält eller sova i provisoriskt byggda skjul i skogen. Läget är akut för många EU-medborgare som kommer till Sverige. De platser som Stockholm Stad erbjuder är alldeles för få och många drar nitlott kväll efter kväll i sänglotteriet.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 15 timmar sedan

Busch Thor: "Jag förstår att Fridolin känner sig pressad"

Regeringens förslag att ge ensamkommande en möjlighet att stanna i Sverige är ett falskt löfte som skapar stor osäkerhet. Det menar KD-ledaren Ebba Busch Thor, som vill ge svar på tal efter att ha kritiserats av MP:s språkrör..

Dagen - Igår: 03:05

Johan Ernfors och Elisabeth Byström prylbantar i julhandeln

Julhandeln pågår för fullt och lär liksom varje år sätta nya rekord. Mer jul – mer prylar! Eller kan man göra precis tvärtom, som Johan och Elisabeth, och börja prylbanta?.

Dagen - 20 timmar sedan

Oväntat generöst efter rån mot Frälsningsarmén

Frälsningsarméns julinsamling i Jönköping åkte på ett rejält bakslag, då rånare bröt sig in i deras lokaler och snodde deras julkassa. Men efter inbrottet har människor visat större givmildhet än innan..

Dagen - 20 timmar sedan

Utländska präster ska lösa prästbrist

Karlstad stift har redan rekryterat två tyska präster, och fler präster från utlandet är på väg. – I våras hade vi 23 vakanser, berättar Carl Wessmark, rekryteringsadjunkt, om prästbristen som finns i Svenska kyrkan..

Dagen - Igår: 03:00

Nils Börge Gårdh: Ta lovsångsfrågan på allvar, pastorer!

Det är ingen hemlighet att många känner sig främmande och hemlösa i sin församling som de har tillhört i kanske 30–40 år, skriver sångaren Nils Börge Gårdh..

Dagen - 19 timmar sedan

Andréa Brändström vann hela Sverige bakar: Jag bad varje kväll

I måndags blev det officiellt att Andréa Brändström från Hovslätt utanför Jönköping är årets vinnare av "Hela Sverige bakar." Livet har tagit en ny vändning och hennes egen bakbok "Från fika till fest” finns nu i handeln. Under inspelningen fick hon kraft av sin kristna tro..

Dagen - Igår: 03:00

Manifestation för Israel i Stockholm

Våld och hot mot judar i Sverige har nått en ny bottennivå. Det skriver vänskapsförbundet Sverige-Israel i en inbjudan till en manifestation till stöd för Israel i helgen..

Dagen - Igår: 03:05

Kristna lider och trakasseras i flyktinglägren i Burmna

I norra Burma (officiellt kallat Myanmar) finns en glömd flyktingkatastrof. 150 000 kristna lever där i läger på grund av striderna mellan Burmas militär och gerillan. Människorättsaktivister vittnar om övergrepp mot den kristna minoritetsgruppen Kachinerna..

Dagen - Igår: 16:01

Fridolin: Besviken på KD:s nej till migrationsuppgörelsen

Regeringens migrationsuppgörelse hänger på en skör tråd, efter att både KD och L berättat att de kommer rösta emot förslaget. – Det är klart jag är besviken på KD, med tanke på det engagemang som finns i kyrkorna, säger Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet, till Dagen..

Dagen - Igår: 03:00

Växjöpastor välkomnar nya Hope church till staden

Pelle Rosdahl, pastor i Ulriksbergskyrkan i Växjö välkomnar Hope church Vetlandas satsning på en ny församling i Växjö. – Vi skulle behöva tio Hope Church till i staden, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.