Dagen > Kultur

Saturday, 27 May, 02:36

Dagen - 17 feb 17 kl. 08:05

Nytt liv – och kaos i mångkulturell kyrkaNärmast explosionsartat har den mångkulturella församlingen förändrat svensk kristenhet de senaste två–tre åren. Många församlingar i landet rapporterar om stor glädje och nytt liv i kyrkan. Men också om kulturkrockar och allt fler arbetsuppgifter. "Vi kan lätt fördubbla alla våra kyrkor om vi hanterar det här rätt", säger Tigleth Malkey, pastor i Hillsong Stockholm södra..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Tigleth Malkey, Hillsong Stockholm

Dela artikeln

198 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, livoch , kaosi , mångkulturell, kyrka
Dagen - 17 feb 17 kl. 08:05

Nytt liv – och kaos i mångkulturell kyrka

Närmast explosionsartat har den mångkulturella församlingen förändrat svensk kristenhet de senaste två–tre åren. Många församlingar i landet rapporterar om stor glädje och nytt liv i kyrkan. Men också om kulturkrockar och allt fler arbetsuppgifter.

DalaDemokraten - 25 feb 17 kl. 10:00

Gamla lokstallarna i Falun får nytt liv

En förvandling pågår av de gamla lokstallarna i Falun. Ekonomiska föreningen Dalakuben med social hållbarhet på programmet flyttade inför tre år sedan.
– Vår ambition är att få till en levande mångkulturell arena, säger Urban Lindblom, ordförande i Dalakuben..

Dalarnas tidningar - 25 feb 17 kl. 10:00

Gamla lokstallarna i Falun får nytt liv

En förvandling pågår av de gamla lokstallarna i Falun. Ekonomiska föreningen Dalakuben med social hållbarhet på programmet flyttade inför tre år sedan.
– Vår ambition är att få till en levande mångkulturell arena, säger Urban Lindblom, ordförande i Dalakuben..

Nerikes Allehanda - 10 maj 16 kl. 05:15

”Jag representerar ett nytt Finland”

Hon är sjuksköterska. Hennes pappa är från Finland, hennes mamma från Guyana – och har indiskt ursprung.I kväll är Sandhja den allra första tävlande i Eurovision Song Contest.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Nazistledaren som slutade tro

Nazistledaren som slutade tro
Esa Henrik Holappa har vigt nästan halva sitt liv åt nationalsocialismen. I dag har han lämnat nazismen och ångrar åren när han predikade hat och våld. Nu vill Esa Holappa tala ut och göra offentlig avbön, trots de faror det kommer att medföra.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

YLE - 21 feb 14 kl. 04:54

Karlebybor positiva till utlänningar

Över hälften av Karlebyborna anser att staden är invandrarvänlig och mångkulturell. Samtidigt har entredjedel stött på rasism. Det är resultatet av en enkät bland 1369 stadsbor i januari.

YLE - 14 aug 15 kl. 11:09

"Byt ut Faces festivalchef"

Etnofestivalen Faces måste förnyas och byt ut festivalchefen, anser fredagssnackarna. Ulrica Isaksson och Kennet Lindholm ger förslag på hur festivalen kunde utvecklas. Faces borde ha slutat i fjol, så som arrangörerna först meddelade.

SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 06:26

Flyktingbarnen vänder tillväxtkurvan uppåt

Då: sjunkande elevtal.
Nu: växtvärk.
Lustigkulla skola i Kosta har vuxit med en hel klass på kort tid - och blivit mångkulturell.

YLE - 30 mar 17 kl. 04:14

Unga proteströstare dras till piraterna och feministerna i valet

Börja driva pensionärernas intressen så får ni tiotusentals röster, lovar en pratglad pensionär som stannar upp för att prata med Piratpartiets kandidat Gweal Monykuany, uppvuxen i Esbo och med svenska som modersmål. Det här är en artikel i Svenska Yles valserie Fokus på partiet. Fokus på partiet Svenska Yles partidag fokuserar på ett riksdagsparti åt gången inför kommunalvalet Vi analyserar partiets valprogram, kollar in stämningarna på kampanjfältet och intervjuar partiordföranden Under tre veckors tid är det partidag varje tisdag, onsdag och torsdag.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 13 timmar sedan

Ännu en terrorattack mot kopter i Egypten

Minst 23 människor dödades då beväpnade män öppnade eld mot en buss..

Dagen - 13 timmar sedan

Hädelsedömd kristen politiker accepterar sin dom

Jakartas tidigare guvernör, Ahok, accepterar sitt två år långa fängelsestraff. "Jag har lärt mig att förlåta och acceptera detta"..

Dagen - 16 timmar sedan

KD-chefen önskar mer debatt i samfundet

Acko Ankarberg är ett känt ansikte i egenskap av Kristdemokraternas partisekreterare. Men i helgen svingar hon ordförandeklubban på Alliansmissionens årskonferens – och skulle gärna se lite större debattlust även här..

Dagen - 16 timmar sedan

Plussiffror glädjeämne på SAM:s årskonferens

Tid är temat för Svenska Alliansmissionens årskonferens på Gulbrannagården. På flera sätt är det en god tid för samfundet, konstaterades under inledningen på torsdagen..

Dagen - 23 timmar sedan

Striden om religiösa friskolor blir utredning

Efter en rad politiska utspel om att förbjuda religiösa friskolors verksamhet väljer nu utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) en mer försiktig linje.  Frågan ska utredas. Efter det tar Miljöpartiet ställning..

Dagen - 23 timmar sedan

Negligerad apologetik en fara

Var femte vecka bör gudstjänsterna ha apologetiskt innehåll. Det menar fem företrädare för Svenska apologetik-sällskapet i en uppföljande debattartikel..

Dagen - 23 timmar sedan

Berättar historien bakom sångerna

– Jag har aldrig skrivit en psalm! säger­ Per Harling. Däremot, förklarar han, har han skrivit sina sånger med tanken att de ska kunna sjungas av många tillsammans – inte för att de framföras..

Dagen - 23 timmar sedan

”I dag vågar jag tro att Gud har helat mig”

2009 kandiderade Linnea Klintenberg till Borås lucia. Hon och de andra tärnorna skulle röra sig mycket bland folk, och hon ombads vaccinera sig mot svininfluensan som var på intågande. Något som skulle ge oanat lidande, och en gudomlig vänding..

Dagen - 23 timmar sedan

Låt Tjeckien bli en resa till världsarv, klippor och spa

Det är lätt att förblindas av Prags skönhet. Men Tjeckien är mycket mer än författaren Franz Kafkas gyllene stad. Passa till exempel på att uppleva världsarvet Ceský Krumlov och stenformationerna i Adršpach-Teplice.

Dagen - 23 timmar sedan

Unga tar sikte på framtidens frikyrka

Under helgen har Svenska alliansmissionen, Equmeniakyrkan och Evangeliska frikyrkan, sina årskongresser. Dagen stämde träff med tre unga ledare för ett samtal om samfundens roll, framtida utmaningar och förmåga att vara relevanta bland unga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.