Dagen > Kultur

Friday, 24 February, 04:49

Dagen - 17 feb 17 kl. 08:05

Nytt liv – och kaos i mångkulturell kyrkaNärmast explosionsartat har den mångkulturella församlingen förändrat svensk kristenhet de senaste två–tre åren. Många församlingar i landet rapporterar om stor glädje och nytt liv i kyrkan. Men också om kulturkrockar och allt fler arbetsuppgifter. "Vi kan lätt fördubbla alla våra kyrkor om vi hanterar det här rätt", säger Tigleth Malkey, pastor i Hillsong Stockholm södra..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Tigleth Malkey, Hillsong Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, livoch , kaosi , mångkulturell, kyrka
Dagen - 17 feb 17 kl. 08:05

Nytt liv – och kaos i mångkulturell kyrka

Närmast explosionsartat har den mångkulturella församlingen förändrat svensk kristenhet de senaste två–tre åren. Många församlingar i landet rapporterar om stor glädje och nytt liv i kyrkan. Men också om kulturkrockar och allt fler arbetsuppgifter.

Nerikes Allehanda - 10 maj 16 kl. 05:15

”Jag representerar ett nytt Finland”

Hon är sjuksköterska. Hennes pappa är från Finland, hennes mamma från Guyana – och har indiskt ursprung.I kväll är Sandhja den allra första tävlande i Eurovision Song Contest.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Nazistledaren som slutade tro

Nazistledaren som slutade tro
Esa Henrik Holappa har vigt nästan halva sitt liv åt nationalsocialismen. I dag har han lämnat nazismen och ångrar åren när han predikade hat och våld. Nu vill Esa Holappa tala ut och göra offentlig avbön, trots de faror det kommer att medföra.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

YLE - 21 feb 14 kl. 04:54

Karlebybor positiva till utlänningar

Över hälften av Karlebyborna anser att staden är invandrarvänlig och mångkulturell. Samtidigt har entredjedel stött på rasism. Det är resultatet av en enkät bland 1369 stadsbor i januari.

YLE - 14 aug 15 kl. 11:09

"Byt ut Faces festivalchef"

Etnofestivalen Faces måste förnyas och byt ut festivalchefen, anser fredagssnackarna. Ulrica Isaksson och Kennet Lindholm ger förslag på hur festivalen kunde utvecklas. Faces borde ha slutat i fjol, så som arrangörerna först meddelade.

SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 06:26

Flyktingbarnen vänder tillväxtkurvan uppåt

Då: sjunkande elevtal.
Nu: växtvärk.
Lustigkulla skola i Kosta har vuxit med en hel klass på kort tid - och blivit mångkulturell.

BT - 17 jul 14 kl. 09:00

Grova anklagelser mot Israel

Fula påhopp. De numera accepterade anklagelserna om att Israel är en apartheidstat är helt grundlösa. Det skriver Stefan Sturesson, som tvärtom ser landet som en levande, mångkulturell demokrati.

HBL - 10 apr 13 kl. 06:00

Svenska kulturfonden delar ut pengar

De regionala fonderna, Nylands svenska kulturfond, Åbolands svenska kulturfond (inkluderar Åland), Österbottens svenska kulturfond och Svenska Österbottens kulturfond, delar i år ut 3,4 miljoner euro i understöd till lokala och regionala aktörer. Nyland svenska kulturfond delar ut 1,4 miljoner euro. Samtidigt delar man  också ut fyra olika regionala priser.

HBL - 13 jul 14 kl. 16:03

Hautala känner sig hemma i Bryssel

Heidi Hautala (De gröna) har inlett arbetet i Europaparlamentet med att granska öppenheten kring frihandelsavtalet mellan EU och USA. Hon är glad över ordförandeskapet i Euronest, den parlamentariska dimensionen av EU:s östra partnerskap.Heidi Hautala är ingen nybörjare som Europaparlamentariker.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 1 timme sedan

Ebstorfkartan

Ebstorfkartan kom till i Sachsen mot slutet av 1200-talet..

Dagen - 1 timme sedan

Kristen artist tar Arab Idol med storm

I kväll tävlar Yacoub Shaheen i den arabiska idolfinalen. Över 100 miljoner tittare i denna starkt muslimskt dominerade del av världen kommer att se den kristna sångaren sjunga på samma språk som Jesus talade.Nuri Kino skriver om varför arabvärlden tagit den ödmjuke sångaren till sina hjärtan..

Dagen - 1 timme sedan

FN: Danmark borde slopa statskyrkan

FN:s specialrapportör för tro- och religionsfrihet­ kritiserar Danmark för att ha kvar statskyrkan, och menar­ att systemet är diskriminerande.Men Heiner Bielefeldts förslag möts av mothugg..

Dagen - 1 timme sedan

Kartorna som visar vägen till paradiset

”Går vi till paradis med sång”. Så sjunger vi i ”Härlig är jorden”. Men visste du att det finns kartor som visar var det ligger?.

Dagen - 1 timme sedan

Senegal erbjuder stränder som du får ha för dig själv

Södra Senegal kan vara svaret på svenskens februarilängtan. Varmare än Kanarieöarna, lugnare än Gambia och roligare än Kap Verdeöarna. Skulle du tröttna på stränderna kan du mäta dina krafter med en barracuda­ i ett av Afrikas största flod­deltan.

Dagen - 1 timme sedan

Psaltarkartan

Dagen - 1 timme sedan

Dödshjälp leder i fel riktning

Den samlade erfarenheten visar att legaliserad dödshjälp oundvikligen leder till en ökad efterfrågan. Det skriver Sophia Kuby och Tuve Skånberg..

Dagen - 1 timme sedan

Varning för farligt ordval

Människor kan inte stämplas som belastning eller tillgång..

Dagen - 1 timme sedan

Tona inte ner religionens roll

Tolerans, respekt och hänsyn är enda vägen framåt..

Dagen - 1 timme sedan

Byråkrati rimmar illa med hans frihetsbehov

Jesus, frihet och relationer – kanske kan dessa tre ingredienser sammanfatta något av vem Ingemar Olsson är. Åtminstone är det ämnen vi ofta återkommer till under intervjun..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.