Dagen > Kultur

Tuesday, 23 January, 07:07

Dagen - 17 feb 17 kl. 08:05

Nytt liv – och kaos i mångkulturell kyrkaNärmast explosionsartat har den mångkulturella församlingen förändrat svensk kristenhet de senaste två–tre åren. Många församlingar i landet rapporterar om stor glädje och nytt liv i kyrkan. Men också om kulturkrockar och allt fler arbetsuppgifter. "Vi kan lätt fördubbla alla våra kyrkor om vi hanterar det här rätt", säger Tigleth Malkey, pastor i Hillsong Stockholm södra..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Tigleth Malkey, Hillsong Stockholm

Dela artikeln

198 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, livoch , kaosi , mångkulturell, kyrka
Dagen - 17 feb 17 kl. 08:05

Nytt liv – och kaos i mångkulturell kyrka

Närmast explosionsartat har den mångkulturella församlingen förändrat svensk kristenhet de senaste två–tre åren. Många församlingar i landet rapporterar om stor glädje och nytt liv i kyrkan. Men också om kulturkrockar och allt fler arbetsuppgifter.

DalaDemokraten - 25 feb 17 kl. 10:00

Gamla lokstallarna i Falun får nytt liv

En förvandling pågår av de gamla lokstallarna i Falun. Ekonomiska föreningen Dalakuben med social hållbarhet på programmet flyttade inför tre år sedan.
– Vår ambition är att få till en levande mångkulturell arena, säger Urban Lindblom, ordförande i Dalakuben..

Dalarnas tidningar - 25 feb 17 kl. 10:00

Gamla lokstallarna i Falun får nytt liv

En förvandling pågår av de gamla lokstallarna i Falun. Ekonomiska föreningen Dalakuben med social hållbarhet på programmet flyttade inför tre år sedan.
– Vår ambition är att få till en levande mångkulturell arena, säger Urban Lindblom, ordförande i Dalakuben..

Nerikes Allehanda - 10 maj 16 kl. 05:15

”Jag representerar ett nytt Finland”

Hon är sjuksköterska. Hennes pappa är från Finland, hennes mamma från Guyana – och har indiskt ursprung.I kväll är Sandhja den allra första tävlande i Eurovision Song Contest.

YLE - 15 jan 18 kl. 10:53

Brandmannen Camilo räddar liv på både finska och teckenspråk

Helsingfors räddningsskola vill ha fler sökande med mångkulturell bakgrund. Räddningsverket vill också att fler kvinnor söker till utbildningen..

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Nazistledaren som slutade tro

Nazistledaren som slutade tro
Esa Henrik Holappa har vigt nästan halva sitt liv åt nationalsocialismen. I dag har han lämnat nazismen och ångrar åren när han predikade hat och våld. Nu vill Esa Holappa tala ut och göra offentlig avbön, trots de faror det kommer att medföra.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

YLE - 21 feb 14 kl. 04:54

Karlebybor positiva till utlänningar

Över hälften av Karlebyborna anser att staden är invandrarvänlig och mångkulturell. Samtidigt har entredjedel stött på rasism. Det är resultatet av en enkät bland 1369 stadsbor i januari.

YLE - 14 aug 15 kl. 11:09

"Byt ut Faces festivalchef"

Etnofestivalen Faces måste förnyas och byt ut festivalchefen, anser fredagssnackarna. Ulrica Isaksson och Kennet Lindholm ger förslag på hur festivalen kunde utvecklas. Faces borde ha slutat i fjol, så som arrangörerna först meddelade.

SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 06:26

Flyktingbarnen vänder tillväxtkurvan uppåt

Då: sjunkande elevtal.
Nu: växtvärk.
Lustigkulla skola i Kosta har vuxit med en hel klass på kort tid - och blivit mångkulturell.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 4 timmar sedan

Din tonårsdotter behöver dig

Vem ska man lyssna på, föräldrar eller kompisar? Tjejer ”gör slut” med sina föräldrar tidigare än killarna – och det kan vara en förklaring till ökad psykisk ohälsa bland tonårstjejer, menar drogförebyggare Håkan Fransson..

Dagen - 4 timmar sedan

Kyrkoledarna: Detta får inte fortgå

Det frikyrkliga metoo-uppropet – #sanningen ­skagoraerfria – fick stort gensvar. Många kvinnor berättar om sexuella trakasserier och övergrepp i frikyrkan. Dagen ringde till några av samfundsledarna och ställde några frågor om hur samfunden arbetar med frågan..

Dagen - 4 timmar sedan

Fegheten kan bli undergången

De judiska församlingarna har avstått från att uttala sitt stöd för staten Israel. Detta trots att församlingsmedlemmarna anser att Israel är den viktigaste faktorn för den judiska identiteten, skriver David Fischer..

Dagen - 4 timmar sedan

Hitta godbitarna bland de kristna poddarna

Poddfenomenet verkar ha kommit för att stanna. 45 procent av svenskarna lyssnar på poddar någon gång och 6 procent gör det dagligen. Även på den kristna podcasthimlen finns stjärnor.

Dagen - 4 timmar sedan

”Rösten undrade varför jag var så rädd”

En arbetsförmedlare med intresse för både teologi och politik. Så kan Fredrik Willén beskrivas. Han berättar också att han vid ett tillfälle hört Guds röst tydligt och klart..

Dagen - 4 timmar sedan

Så värmer du kalla tår

Dagen - 4 timmar sedan

Dags för kyrkan att kliva på?

Ju mer jag spränger min filterbubbla, ju mer ställer jag mig frågan; var är kyrkan?.

Dagen - 4 timmar sedan

Ödesmättad rättegång i Brasilien inleds

Lula da Silva riskerar tio års fängelse för korruption. Hittills leder han i opinionsmätningarna, men om han döms kan han inte ställa upp i valet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.