Dalarnas tidningar > Nyheter

Tuesday, 27 June, 02:19

Dalarnas tidningar - 17 feb 17 kl. 06:59

De vill lyfta tabubelagt ämne: "Kan vara känsligt att prata om"Kärleksrelationer inom demensvården. Det är ett ämne som vi sällan pratar om. Anhörigstöd i Mora och Orsa kommer ändå göra ett försök eftersom de känner att behovet är stort.
– Men det är ett svårt ämne att möta för både personalen och anhöriga, berättar Lena Broman, som vill tvätta bort tabustämpeln..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Mora, Orsa, Lena Broman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De vill lyfta, tabubelagt, ämneKan vara , känsligtatt , prata om
DalaDemokraten - 17 feb 17 kl. 06:59

De vill lyfta tabubelagt ämne: "Kan vara känsligt att prata om"

Kärleksrelationer inom demensvården. Det är ett ämne som vi sällan pratar om. Anhörigstöd i Mora och Orsa kommer ändå göra ett försök eftersom de känner att behovet är stort.

SR - 30 dec 13 kl. 10:32

Zlatan: Det är ett känsligt ämne

Zlatan Ibrahimovic höll presskonferens i Qatar i dag, där han åter en gång utvecklade sina omdiskuterade uttalanden om svensk damfotboll. – I Sverige är det ett känsligt ämne, säger Zlatan..

Eurosport - 30 dec 13 kl. 10:51

Fotboll - Zlatan: "Det är ett känsligt ämne i Sverige"

Zlatan Ibrahimovic hamnade i blåsväder för sina uttalanden om damfotboll och damlandslaget. I helgen gick stjärnan ut med ett förtydligande - och i dag, under en presskonferens i Doha, utvecklar han. "I Sverige är det ett känsligt ämne.

Expressen - 30 dec 13 kl. 11:17

Zlatan: "Det är ett väldigt känsligt ämne"

DOHA. Zlatan Ibrahimovic och PSG är i Doha för sitt årliga vinterläger. Den svenske superstjärnan mötte världspressen tidigare i dag - och berättade om PSG:s säsong, fotbollen i Qatar och det uppmärksammade uttalandet om jämförelsen mellan herr- och damfotboll.

Kristianstadsbladet - 30 dec 13 kl. 12:01

Zlatan: "Väldigt känsligt ämne"


Fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han på måndagen gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar. - Det är ett väldigt känsligt ämne i Sverige. Jag sade bara att det är omöjligt att jämföra, säger Ibrahimovic som i lördags via sin app lät meddela att hans uttalande om att spelarna i damlandslaget borde nöja sig med en cykel med Zlatans autograf på bara var ett skämt mellan honom och journalisten som gjorde intervjun.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 13 kl. 12:04

Zlatan: "Väldigt känsligt ämne"

Fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han på måndagen gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar. — Det är ett väldigt känsligt ämne i Sverige..

Trelleborgs Allehanda - 30 dec 13 kl. 12:01

Zlatan: "Väldigt känsligt ämne"


Fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han på måndagen gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar. - Det är ett väldigt känsligt ämne i Sverige. Jag sade bara att det är omöjligt att jämföra, säger Ibrahimovic som i lördags via sin app lät meddela att hans uttalande om att spelarna i damlandslaget borde nöja sig med en cykel med Zlatans autograf på bara var ett skämt mellan honom och journalisten som gjorde intervjun.

Sydsvenskan - 31 dec 13 kl. 06:30

Zlatan: Väldigt känsligt ämne

Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han i går gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar.– Det är ett känsligt ämne i Sverige. Jag gjorde den här intervjun för att jag vann ett pris.

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 09:32

Frågan om Pucks doktorsämne

Foto: Ingvar Karmhed / SCANPIX /
Deckare är inte bara bästsäljare som böcker, de har också på allvar tagit klivet in i filmens värld, nu senast genom Maria Lang-filmatiseringarna. Nu är det dags för teaterscenen. Kulturskribent Bengt Eriksson kikar ut i deckarvärlden.

BT - 17 sep 13 kl. 17:58

Ett känsligt kapitel i Sverige

När Barack Obama besökte Sverige i början av september hedrade han Raoul Wallenbergs minne genom ett besök hos den judiska församlingen i Stockholm. Wallenbergs aktion för att rädda tiotusentals ungerska judar undan förintelsen är något som vi svenskar stolt vill visa fram. Iförd kippa träffade Obama bland andra judiska överlevare som räddats av Wallenberg.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 13 timmar sedan

Olycka med fyra fordon orsakade totalstopp på E45 – en person till sjukhus

Vid lunch inkom ett larm till SOS om en trafikolycka utanför Orsa..

Dalarnas tidningar - 2 timmar sedan

Vattenläcka i Karlsvik – rör lossnade

Vid 22.36 kom inkom ett larm om en vattenskada i ett bostadshus. Initialt kunde inte ursprunget till läckan identifieras..

Dalarnas tidningar - 4 timmar sedan

Brandlarm uppges tjuta - ingen öppnar

Ett brandlarm ska tjuta i en lägenhet i området Tjärna Ängar..

Dalarnas tidningar - 4 timmar sedan

Nutid och dåtid mixades när musikkårer intog Rommehedslägret: "Det är lite festligt"

Vartannat år, med start för två år sedan, sker Dala Tapto i Dalarna. Och idag var det därmed dags att inviga ännu en upplaga. Något som gjordes med landshövdingstal, spelande musikkårer och glada åskådare.

Dalarnas tidningar - 6 timmar sedan

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

Svenskarna älskar sina fika- och kaffestunder – men var finns egentligen sommarens bästa fikaställen?
Vi har kikat in White Guides lista på Sveriges 351 bästa kaféer, konditorier och bagerier som är värda att besökas under semestern.
I Dalarna finns tre kaféer med på White Guides lista..

Dalarnas tidningar - 7 timmar sedan

Hyresgäster uppskattar modulboendet på Tjärna Ängar: "De vill inte flytta härifrån"

Flertalet moduler har placerats ut i bostadsområdet Tjärna Ängar. I dem har 14 lägenheter inretts dit de boende i området får flytta medan deras hyreslägenheter renoveras. En lösning som, enligt Tunabyggen, hittills har fungerat bra..

Dalarnas tidningar - 8 timmar sedan

Trivselträff vid lokmuseet

På onsdag den 28 juni är det säsongspremiär för trivselträffarna vid lokmuseet i Grängesberg.
– Vi har träffarna varannan onsdag fram till början av augusti, säger Alf Jansson vid lokmuseet..

Dalarnas tidningar - 8 timmar sedan

Nya regionchefen hoppas kunna bidra till ett gott arbetsklimat på Region Dalarna

Elsmari Julin, 58 år från Hosjö, blir länets nya regionchef. Hon räds inte uppdraget.
– Jag blickar inte bakåt på det som hänt.

Dalarnas tidningar - 9 timmar sedan

Chefredaktören: En (omslags)bild av vårt Dalarna

Vilken bild symboliserar Dalarna för dig?
Jag är övertygad om att ditt svar skiljer sig från mitt, och det av flera skäl..

Dalarnas tidningar - 9 timmar sedan

"Två otrevliga flickor" spelar i årets musikteater

Sommarspelet i Horndals brukspark är här tredje året i rad. Musiken är ihopsatt av bland annat Alice och Molly Andersson. "Två otrevliga flickor" blev systrarnas bandnamn efter en arg insändare till tidningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.