Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 24 August, 08:48

Dalarnas tidningar - 17 feb 17 kl. 06:59

De vill lyfta tabubelagt ämne: "Kan vara känsligt att prata om"Kärleksrelationer inom demensvården. Det är ett ämne som vi sällan pratar om. Anhörigstöd i Mora och Orsa kommer ändå göra ett försök eftersom de känner att behovet är stort.
– Men det är ett svårt ämne att möta för både personalen och anhöriga, berättar Lena Broman, som vill tvätta bort tabustämpeln..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Mora, Orsa, Lena Broman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De vill lyfta, tabubelagt, ämneKan vara , känsligtatt , prata om
DalaDemokraten - 17 feb 17 kl. 06:59

De vill lyfta tabubelagt ämne: "Kan vara känsligt att prata om"

Kärleksrelationer inom demensvården. Det är ett ämne som vi sällan pratar om. Anhörigstöd i Mora och Orsa kommer ändå göra ett försök eftersom de känner att behovet är stort.

SR - 30 dec 13 kl. 10:32

Zlatan: Det är ett känsligt ämne

Zlatan Ibrahimovic höll presskonferens i Qatar i dag, där han åter en gång utvecklade sina omdiskuterade uttalanden om svensk damfotboll. – I Sverige är det ett känsligt ämne, säger Zlatan..

Eurosport - 30 dec 13 kl. 10:51

Fotboll - Zlatan: "Det är ett känsligt ämne i Sverige"

Zlatan Ibrahimovic hamnade i blåsväder för sina uttalanden om damfotboll och damlandslaget. I helgen gick stjärnan ut med ett förtydligande - och i dag, under en presskonferens i Doha, utvecklar han. "I Sverige är det ett känsligt ämne.

Expressen - 30 dec 13 kl. 11:17

Zlatan: "Det är ett väldigt känsligt ämne"

DOHA. Zlatan Ibrahimovic och PSG är i Doha för sitt årliga vinterläger. Den svenske superstjärnan mötte världspressen tidigare i dag - och berättade om PSG:s säsong, fotbollen i Qatar och det uppmärksammade uttalandet om jämförelsen mellan herr- och damfotboll.

Kristianstadsbladet - 30 dec 13 kl. 12:01

Zlatan: "Väldigt känsligt ämne"


Fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han på måndagen gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar. - Det är ett väldigt känsligt ämne i Sverige. Jag sade bara att det är omöjligt att jämföra, säger Ibrahimovic som i lördags via sin app lät meddela att hans uttalande om att spelarna i damlandslaget borde nöja sig med en cykel med Zlatans autograf på bara var ett skämt mellan honom och journalisten som gjorde intervjun.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 13 kl. 12:04

Zlatan: "Väldigt känsligt ämne"

Fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han på måndagen gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar. — Det är ett väldigt känsligt ämne i Sverige..

Trelleborgs Allehanda - 30 dec 13 kl. 12:01

Zlatan: "Väldigt känsligt ämne"


Fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han på måndagen gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar. - Det är ett väldigt känsligt ämne i Sverige. Jag sade bara att det är omöjligt att jämföra, säger Ibrahimovic som i lördags via sin app lät meddela att hans uttalande om att spelarna i damlandslaget borde nöja sig med en cykel med Zlatans autograf på bara var ett skämt mellan honom och journalisten som gjorde intervjun.

Sydsvenskan - 31 dec 13 kl. 06:30

Zlatan: Väldigt känsligt ämne

Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han i går gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar.– Det är ett känsligt ämne i Sverige. Jag gjorde den här intervjun för att jag vann ett pris.

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 09:32

Frågan om Pucks doktorsämne

Foto: Ingvar Karmhed / SCANPIX /
Deckare är inte bara bästsäljare som böcker, de har också på allvar tagit klivet in i filmens värld, nu senast genom Maria Lang-filmatiseringarna. Nu är det dags för teaterscenen. Kulturskribent Bengt Eriksson kikar ut i deckarvärlden.

BT - 17 sep 13 kl. 17:58

Ett känsligt kapitel i Sverige

När Barack Obama besökte Sverige i början av september hedrade han Raoul Wallenbergs minne genom ett besök hos den judiska församlingen i Stockholm. Wallenbergs aktion för att rädda tiotusentals ungerska judar undan förintelsen är något som vi svenskar stolt vill visa fram. Iförd kippa träffade Obama bland andra judiska överlevare som räddats av Wallenberg.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 45 minuter sedan

Skolstart mitt under ombyggnad på Stureskolan: "Roligt att träffa fröken"

Stureskolan har vuxit kraftigt och nu görs en stor renovering för att skolan ska kunna ta hand om alla elever. När höstterminen började under tisdagen kunde lågstadieeleverna flytta in i fräscha lokaler..

Dalarnas tidningar - 30 minuter sedan

Hon blir ny platschef på SSAB

SSAB i Borlänge får en ny platschef – Mia Eriksson, som arbetat på företaget sedan år 2008..

Dalarnas tidningar - 1 timme sedan

Relativt lugn sommar för Räddningstjänsten i Gagnef

Det som hittills utmärker sig för Gagnefs Räddningstjänst i sommar är skogsbranden vid Oxberget. Annars har sommaren varit relativt lugn på olycksfronten med endast tre lindriga trafikolyckor. Som alltid handlar de flesta larmen om sjukdomsfall, summerar kårchef Olle Fritz..

Dalarnas tidningar - 1 timme sedan

SatMaran för motionssugna tjejer

Nu på lördag 26 augusti avgörs den 18:e upplagan av tjejernas mountainbikelopp SatMaran i Blötberget, utanför Ludvika.
– Det viktigaste är inte att vara en satmara utan att känna sig som en sådan, upprepar Håkan Rosén som loppets devis..

Dalarnas tidningar - 1 timme sedan

Miljönämnden sätter fokus på skolmiljön i Ornäs

Partikelhalten i Ornäs skola ska minska. Det kräver miljönämnden i Borlänge. Krav ställs också på mätningar av fuktighet och temperatur..

Dalarnas tidningar - 2 timmar sedan

Dalaguider gör succé i Leksand – "Jag har fått lära mig så mycket"

Stina Liljas och Karin Westerlund visar och berättar om historiska platser i Leksand. Deras guidade turer har blivit populära och intresset bara ökar.
– Nästan alla deltagare är ortsbor eller fritidshusägare som vill veta mer om Leksand och Noret, säger Dalaguiden Karin Westerlund..

Dalarnas tidningar - 2 timmar sedan

Nytt problem i år med otjänligt vatten vid Holmenbadet

Otjänligt vatten har varit ett problem vid badet på Holmen ända sedan starten för några år sedan. Även i år har badet varit stängt vid ett par tillfällen på grund av att badvattnet inte varit tjänligt..

Dalarnas tidningar - 2 timmar sedan

Hemlösa sover fortfarande i resecentrum

Av och till sover fortfarande ett par hemlösa i den nattöppna vestibulen vid Ludvika resecentrum.
– Vi erbjuder det vi kan, stöd, hjälp och behandling sedan tackar den enskilde ja eller nej, säger enhetschef Ann-Marie Mohin på socialtjänsten..

Dalarnas tidningar - 2 timmar sedan

Landstingsledningen glad över hur sjukvården fungerade i Dalarna i sommar

Landstingsledningen är nöjd med hur sjukvården i Dalarna fungerat i sommar.
– Tack vare vår personal som ställt upp och en fungerande planering och samarbete har sjukvården fungerat enligt planen, säger landstingsrådet Gunnar Barke (S)..

Dalarnas tidningar - 3 timmar sedan

Nattens nyheter: Bilist körde på älg och mor och dotter greps misstänkta för stöld

Så var natten i Dalarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.