Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 23 October, 02:39

Dalarnas tidningar - 17 feb 17 kl. 06:59

De vill lyfta tabubelagt ämne: "Kan vara känsligt att prata om"Kärleksrelationer inom demensvården. Det är ett ämne som vi sällan pratar om. Anhörigstöd i Mora och Orsa kommer ändå göra ett försök eftersom de känner att behovet är stort.
– Men det är ett svårt ämne att möta för både personalen och anhöriga, berättar Lena Broman, som vill tvätta bort tabustämpeln..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Mora, Orsa, Lena Broman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De vill lyfta, tabubelagt, ämneKan vara , känsligtatt , prata om
DalaDemokraten - 17 feb 17 kl. 06:59

De vill lyfta tabubelagt ämne: "Kan vara känsligt att prata om"

Kärleksrelationer inom demensvården. Det är ett ämne som vi sällan pratar om. Anhörigstöd i Mora och Orsa kommer ändå göra ett försök eftersom de känner att behovet är stort.

SR - 30 dec 13 kl. 10:32

Zlatan: Det är ett känsligt ämne

Zlatan Ibrahimovic höll presskonferens i Qatar i dag, där han åter en gång utvecklade sina omdiskuterade uttalanden om svensk damfotboll. – I Sverige är det ett känsligt ämne, säger Zlatan..

Eurosport - 30 dec 13 kl. 10:51

Fotboll - Zlatan: "Det är ett känsligt ämne i Sverige"

Zlatan Ibrahimovic hamnade i blåsväder för sina uttalanden om damfotboll och damlandslaget. I helgen gick stjärnan ut med ett förtydligande - och i dag, under en presskonferens i Doha, utvecklar han. "I Sverige är det ett känsligt ämne.

Expressen - 30 dec 13 kl. 11:17

Zlatan: "Det är ett väldigt känsligt ämne"

DOHA. Zlatan Ibrahimovic och PSG är i Doha för sitt årliga vinterläger. Den svenske superstjärnan mötte världspressen tidigare i dag - och berättade om PSG:s säsong, fotbollen i Qatar och det uppmärksammade uttalandet om jämförelsen mellan herr- och damfotboll.

Kristianstadsbladet - 30 dec 13 kl. 12:01

Zlatan: "Väldigt känsligt ämne"


Fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han på måndagen gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar. - Det är ett väldigt känsligt ämne i Sverige. Jag sade bara att det är omöjligt att jämföra, säger Ibrahimovic som i lördags via sin app lät meddela att hans uttalande om att spelarna i damlandslaget borde nöja sig med en cykel med Zlatans autograf på bara var ett skämt mellan honom och journalisten som gjorde intervjun.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 13 kl. 12:04

Zlatan: "Väldigt känsligt ämne"

Fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han på måndagen gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar. — Det är ett väldigt känsligt ämne i Sverige..

Trelleborgs Allehanda - 30 dec 13 kl. 12:01

Zlatan: "Väldigt känsligt ämne"


Fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han på måndagen gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar. - Det är ett väldigt känsligt ämne i Sverige. Jag sade bara att det är omöjligt att jämföra, säger Ibrahimovic som i lördags via sin app lät meddela att hans uttalande om att spelarna i damlandslaget borde nöja sig med en cykel med Zlatans autograf på bara var ett skämt mellan honom och journalisten som gjorde intervjun.

Sydsvenskan - 31 dec 13 kl. 06:30

Zlatan: Väldigt känsligt ämne

Zlatan Ibrahimovic kommenterade på nytt sina uppmärksammade uttalanden om damfotboll när han i går gav en presskonferens under PSG:s vinterläger i Qatar.– Det är ett känsligt ämne i Sverige. Jag gjorde den här intervjun för att jag vann ett pris.

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 09:32

Frågan om Pucks doktorsämne

Foto: Ingvar Karmhed / SCANPIX /
Deckare är inte bara bästsäljare som böcker, de har också på allvar tagit klivet in i filmens värld, nu senast genom Maria Lang-filmatiseringarna. Nu är det dags för teaterscenen. Kulturskribent Bengt Eriksson kikar ut i deckarvärlden.

BT - 17 sep 13 kl. 17:58

Ett känsligt kapitel i Sverige

När Barack Obama besökte Sverige i början av september hedrade han Raoul Wallenbergs minne genom ett besök hos den judiska församlingen i Stockholm. Wallenbergs aktion för att rädda tiotusentals ungerska judar undan förintelsen är något som vi svenskar stolt vill visa fram. Iförd kippa träffade Obama bland andra judiska överlevare som räddats av Wallenberg.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - Igår: 14:34

Lars Adaktusson invald i Kristdemokraternas toppskikt – Torsten Larsson och Lennart Sacrédeus jublar

Lars Adaktusson har under lördagen valts till andre vice ordförande i Kristdemokraterna. Länsordförande i daladistriktet, Torsten Larsson, närvarade vid rikstinget i Uppsala där omröstningen skedde.
– Det gick daladistriktets väg, kommenterar en nöjd Torsten Larsson..

Dalarnas tidningar - 8 timmar sedan

Fart och iver under SM för draghundar

Barmarks-SM för draghundar lockar tävlingsglada djurvänner. Förararna springer, åker cykel, sparkcykel eller vagn med sina hundar.
– Samspelet är roligast.

Dalarnas tidningar - 9 timmar sedan

Ungdomar demonstrerade mot EPA-regler i Älvdalen

Reglerna och besiktningskraven gällande EPA-traktorer är krångliga. Det tycker en del ungdomar i Älvdalen som demonstrerade för saken under söndagen, rapporterar SVT Dalarna..

Dalarnas tidningar - 10 timmar sedan

Ljuspunkt i sikte för de boende i Svabensverk

Dalatrafik säger sig vara medvetna om problemen med dagens flextrafik till och från Svabensverk.
– Vi ska försöka fixa till det i december när vi byter tidtabell, säger Mattias Ahlström, teamledare vid företagets trafikplanering..

Dalarnas tidningar - 10 timmar sedan

Boende i Svabensverk känner sig strandsatta: "Jag ser med oro på framtiden, om jag kan bo kvar"

Bussen – eller rättare sagt avsaknaden av densamma – retar åter upp byborna i Svabensverk.
Tio minuters tidigareläggning av flextrafiken är allt som behövs för att Göta Larsson, 72, ska slippa vänta två timmar i Enviken för att ta sig vidare till Falun.
– Jag ser med oro på framtiden, om jag kan bo kvar, säger Göta..

Dalarnas tidningar - 11 timmar sedan

Organisation Män för jämställdhet skapar samtalsgrupp i Falun

Världen över har kvinnor gått ut med berättelser om sexuella övergrepp och trakasserier under hashtaggen #metoo. Falubon Emil Gustavsson har startat en samtalsgrupp i Falun för män som som vill lyfta problematiken.
– Jag tror att många män i tystnad känner att något inte står rätt till med grabbkulturen..

Dalarnas tidningar - 13 timmar sedan

Konjaksfursten från Leksand har namngett gata i Borlänge

Mats Lindström skrev en bok om Grönstedt – konjaksfursten. Nu föreläser han i Borlänge bibliotek..

Dalarnas tidningar - 16 timmar sedan

Premiären närmar sig för Hairspray- ”Handlar om rätten att ta plats"

Musikalen Hairspray växer fram i Sveasalen i Leksand. Hela helgen pågår repetitioner från morgon till kväll.
– Publiken ska bli berörd, säger Ulrica Erkers, som är med i Hairspray för andra gången..

Dalarnas tidningar - 21 timmar sedan

Nattens nyheter: Räddningstjänsten ryckte ut till bilbrand i Falun

Så var natten i Dalarna..

Dalarnas tidningar - 16 timmar sedan

Manifestation ledde till hotbild mot kommunpolitikers dotter

Hedersförtryck debatterades under senaste kommunfullmäktige i Hedemora. Under debatten berättade Anna Eling (L) om hotbilden mot hennes dotter efter en manifestation förra året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.