SVT > Kultur

Wednesday, 29 March, 03:19

SVT - 17 feb 17 kl. 07:00

Recension: Irriterande dålig ”The great wall”I den kinesiske filmskaparen Zhang Yimous första engelskspråkiga film slåss Matt Damon mot hungriga rymdhundar vid kinesiska muren för tusen år sedan. ”Vag propaganda förmedlas fantasilöst med hjälp av olika effekter” skriver Kristoffer Viita..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
The, Zhang Yimous, Matt Damon, Kristoffer Viita

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recension, Irriterande, dålig, The, great, wall
Uppsalanyheter.se - 11 okt 15 kl. 22:11

Recension: Marcin Dylla "Among the most gifted guitarists on the planet"

Söndagens första konsert på gitarrfestivalen sista dag för detta år är den polske gitarristen Marcin Dylla. Han hyllas bland annat av Washington Post "Among the most gifted guitarists on the planet".Söndagens första konsert på gitarrfestivalen sista dag för detta år är den polske gitarristen Marcin Dylla.

Uppsalanyheter.se - 29 sep 14 kl. 03:20

Recension: Sweet Emma and The Mood Swingers på Kulturoasen

När jag ser mig omkring i lokalen ser jag stora leenden på publikens läppar, jag ser händer som klappar i takt och fötter som stampar. Sweet Emma and The Mood Swingers får publiken att glömma tid och rum...När jag ser mig omkring i lokalen ser jag stora leenden på publikens läppar, jag ser händer som klappar i takt och fötter som stampar.

Dalarnas tidningar - 04 sep 16 kl. 09:58

Recension: Rutinerat band lyfter The Tallest Man On Earth till nya höjder

– Det är roligt att spela i Sverige för mitt band förstår inte vad jag säger. När Kristian Mattsson, eller The Tallest Man On Earth, säger de orden ligger det många bottnar i det. För Sverigespelningar är unikt nu för tiden och kvällens band med medlemmar från Bon Iver lyfter upp Mattsson till skyarna..

Västerbottens Folkblad - 10 aug 12 kl. 09:27

Sorg och jubel med Antony and the Johnsons

Recension av Antony and the Johnsons. Fina arrangemang på ny liveskiva. Med sin naturliga fallenhet för dramatik och sentimentalitet är Antony Hegarty en artist som glänser i pampiga omgivningar.

Länstidningen i Jämtland - 27 sep 16 kl. 17:14

Recension: Last night of the Proms

YLE - 01 okt 13 kl. 11:29

Geir Rönning ilsknade till över recension av Fighting Star

Artisten Geir Rönning reagerade på Vasabladets recension av Wasa teaters Fighting Star. På sin blogg skrev han en recension av recensionen. Rönnings inlägg har väckt debatt på socialala medier.

YLE - 02 okt 13 kl. 10:32

"Varje recension är reklam för teatern"

Vilken makt har en teaterrecensent och hurudan kritik ska en skådespelare kunna tåla? Bland annat de frågorna diskuterade YA-lektor Gabriele Alisch med avstamp i efterspelet av premiären på Wasa Teaters storsatsning Fighting Star. Spela upp klipp på ArenanGeir Rönning, som gör en av huvudrollerna i pjäsen, publicerade på sin blogg en mycket syrlig "recension av en recension".

Uppsalanyheter.se - 11 mar 17 kl. 00:07

Recension: The Wall - I korsningen av galenskap och hopp i Domkyrkan

Recension: Pink Floyds "The Wall" den självbiografiska rockoperan skrevs 1979 men den är rent tematisk lika aktuell idag, enligt skribenten Fredrik Bergström som sett föreställningen i Uppsala Domkyrka. Pink Floyds "The Wall" den självbiografiska rockoperan skrevs 1979 men den är rent tematisk lika aktuell idag, enligt skribenten Fredrik Bergström som sett föreställningen i Uppsala Domkyrka.   Om man läser historien om hur Pink Floyds "The Wall" spelades in, förstår man faktiskt inte hur det lyckades bli en skiva överhuvudtaget.

Uppsalanyheter.se - 13 mar 16 kl. 23:40

Recension: Omväxlande kaskad av ljud och ljus med Anna Ternheim

Recension: I november släpptes Anna Ternheims senaste och kritikerrosade album "For the Young". Hon har sedan dess turnerat land och rike runt för att promota skivan. Denna söndagskväll nådde turnén Uppsala Konsert & Kongress.

Uppsalanyheter.se - 25 jul 16 kl. 02:16

Recension: Världsklass av Doug Seegers på Parksnäckan

Recension: När jag recenserade Doug Seegers konsert på Katalin för ett år sedan använde jag rubriken "Hatten av för Doug Seegers". Det är bara att lyfta på hatten och buga ännu en gång. Han är en fullfjädrad artist med stor karisma och scennärvaro och han verkar så lugn och avslappnad.

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Hologramartisten Hatsune Miku – nästan en vanlig tonårsidol

Rädslan för roboten, tycks ha slagit rot. Datorerna hotar ta jobben – tidigare har det varit arbetarklassens jobb som försvunnit, nu den bildade medelklassen. Men alla är inte rädda.

SVT - 9 timmar sedan

Brexit tvingar EU-orkester lämna Storbritannien

Efter sommarens valresultat i den brittiska folkomröstningen tvingas EU:s barockorkester flytta från brittiska Oxford till belgiska Antwerpen. Och inom brittiskt kulturliv växer nu oron inför följderna av ett utträde ur unionen..

SVT - 10 timmar sedan

Smurfan borttagen från filmaffisch i Israel

Ultraortodoxa judiska män får inte titta på kvinnor. Och i staden Bnei Brak nära Tel Aviv får de inte titta på tjejsmurfar heller. I alla fall inte på stadens filmaffischer..

SVT - 12 timmar sedan

Johnny Rotten backar Brexit

I en tv-intervju uttrycker punkbandet Sex pistols tidigare frontman John Lydon sitt stöd för Brexit och Donald Trump..

SVT - 11 timmar sedan

Från Bob Dylan inte ett knyst – kan bli utan Nobelmiljoner

Sedan det stod klart att Bob Dylan inte skulle medverka på Nobelceremonin den 10 december förra året har alla undrat om han kommer hålla någon Nobelföreläsning överhuvudtaget..

SVT - 13 timmar sedan

Politiker använder gayrörelsen för egna syften

Nationalister har historiskt sett inte gjort sig kända för att stå på barrikaderna när det kommer till homosexuellas rättigheter. Men nu verkar vinden ha vänt. I den nya boken Homonationalism som släpps idag lyfter journalisten Anna-Maria Sörberg ett politiskt fenomen..

SVT - 15 timmar sedan

Nytt nyhetssamarbete på Nordkalotten inleds

De nordiska tv-bolagen SVT, NRK och Yle inleder en gemensam nyhetssatsning i nordområdena på Nordkalotten..

SVT - 15 timmar sedan

Det tar vi med oss från SXSW 2017

Det är de unga, gränslösa och oväntade artisterna från världens alla hörn som gör SXSW i Austin till en festival framför andra, skriver Kulturnyheternas Per Sinding-Larsen när han listar sina bästa bekantskaper från scenerna på superfesten..

SVT - 16 timmar sedan

Första fotot av Vikander som Lara Croft

Nu har den första bilden av Alicia Vikander som actionhjältinnan Lara Croft släppts..

SVT - 18 timmar sedan

Pharrell Williams gör musikalfilm om sig själv

Sångaren Pharrell Williams producerade den Oscarsnominerade Hidden Figures, vilket verkar ha gett mersmak – nu producerar han en film om sitt eget liv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.