SVT > Kultur

Saturday, 25 November, 02:53

SVT - 17 feb 17 kl. 07:00

Recension: Irriterande dålig ”The great wall”I den kinesiske filmskaparen Zhang Yimous första engelskspråkiga film slåss Matt Damon mot hungriga rymdhundar vid kinesiska muren för tusen år sedan. ”Vag propaganda förmedlas fantasilöst med hjälp av olika effekter” skriver Kristoffer Viita..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
The, Zhang Yimous, Matt Damon, Kristoffer Viita

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recension, Irriterande, dålig, The, great, wall
Uppsalanyheter.se - 11 okt 15 kl. 22:11

Recension: Marcin Dylla "Among the most gifted guitarists on the planet"

Söndagens första konsert på gitarrfestivalen sista dag för detta år är den polske gitarristen Marcin Dylla. Han hyllas bland annat av Washington Post "Among the most gifted guitarists on the planet".Söndagens första konsert på gitarrfestivalen sista dag för detta år är den polske gitarristen Marcin Dylla.

Uppsalanyheter.se - 29 sep 14 kl. 03:20

Recension: Sweet Emma and The Mood Swingers på Kulturoasen

När jag ser mig omkring i lokalen ser jag stora leenden på publikens läppar, jag ser händer som klappar i takt och fötter som stampar. Sweet Emma and The Mood Swingers får publiken att glömma tid och rum...När jag ser mig omkring i lokalen ser jag stora leenden på publikens läppar, jag ser händer som klappar i takt och fötter som stampar.

Dalarnas tidningar - 04 sep 16 kl. 09:58

Recension: Rutinerat band lyfter The Tallest Man On Earth till nya höjder

– Det är roligt att spela i Sverige för mitt band förstår inte vad jag säger. När Kristian Mattsson, eller The Tallest Man On Earth, säger de orden ligger det många bottnar i det. För Sverigespelningar är unikt nu för tiden och kvällens band med medlemmar från Bon Iver lyfter upp Mattsson till skyarna..

Västerbottens Folkblad - 10 aug 12 kl. 09:27

Sorg och jubel med Antony and the Johnsons

Recension av Antony and the Johnsons. Fina arrangemang på ny liveskiva. Med sin naturliga fallenhet för dramatik och sentimentalitet är Antony Hegarty en artist som glänser i pampiga omgivningar.

Länstidningen i Jämtland - 27 sep 16 kl. 17:14

Recension: Last night of the Proms

DN - 14 sep 17 kl. 16:17

”Löjligt snyggt och starkt 70-talsdrama” – Recension av tv-serien ”The Deuce”

Hynek Pallas om David Simons nya tv-serie..

YLE - 01 okt 13 kl. 11:29

Geir Rönning ilsknade till över recension av Fighting Star

Artisten Geir Rönning reagerade på Vasabladets recension av Wasa teaters Fighting Star. På sin blogg skrev han en recension av recensionen. Rönnings inlägg har väckt debatt på socialala medier.

YLE - 02 okt 13 kl. 10:32

"Varje recension är reklam för teatern"

Vilken makt har en teaterrecensent och hurudan kritik ska en skådespelare kunna tåla? Bland annat de frågorna diskuterade YA-lektor Gabriele Alisch med avstamp i efterspelet av premiären på Wasa Teaters storsatsning Fighting Star. Spela upp klipp på ArenanGeir Rönning, som gör en av huvudrollerna i pjäsen, publicerade på sin blogg en mycket syrlig "recension av en recension".

Cornucopia - 05 okt 17 kl. 17:56

Gästinlägg: Spelrecension The Journey Down kapitel 1 - 3

Nedanstående är ett gästinlägg av bloggens spelresencent med en recension av Göteborgsbaserade SkyGoblins spel The Journey Down kapitel 1-3.

Se till att ni är moraliskt redo för mindre brott och matförgiftning.

Gör er redo för läskiga höjder, kaktusar, och karibiska masker.

Uppsalanyheter.se - 26 okt 17 kl. 00:30

Recension: Uppsalabaserade In Deed släpper nytt album

Recension: Nu på fredag släpper det Uppsala-baserade In Deed sitt nya album Everest. Förutom att albumet släpps digitalt så ger det lokala bolaget Open Mind, som drivs av Dan Olson, ut albumet på vinyl. Skivsläppet firas i Open Minds skivbutik i Uppsala med livespelning av In Deed på fredag 27/10 klockan 17:30.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Kvinnor i universitetsvärlden vittnar om övergrepp i #Akademiuppropet

2400 kvinnor har skrivit under #Akademiuppropet och kräver förändrade strukturer och ett slut på sexismen inom universitetsvärlden. Kvinnorna vittnar om övergrepp och orättvisor i en text som publicerades i Svenska dagbladet..

SVT - 8 timmar sedan

Svart queer och kristen – sydafrikanska debutanten Koleka Putuma besöker Stockholm

I dag drar Stockholms internationella poesifestival igång. Ett av årets stora dragplåster är den Sydafrikanska poeten Kolleka Putuma. En prisad 24-åring vars debut-diktsamling har skakat om Sydafrikas litterära landskap och på kort tid sålt i tusentals exemplar.

SVT - 9 timmar sedan

Per Wästberg: ”Vittnesmålen ställer mycket i en annan dager”

Per Wästberg, ledamot i Svenska Akademien, rekommenderade den så kallade kulturprofilen, som av 18 kvinnor anklagas för övergrepp, till en kunglig orden 2013..

SVT - 10 timmar sedan

Youtube tappar de yngsta tittarna

Youtubetittningen ökar i Sverige, enligt MMS som mäter tittarsiffror för rörlig bild. Sajten når fler äldre, men räckvidden minskar hos de yngsta tittarna..

SVT - 11 timmar sedan

Positiva siffror för den svenska musikbranschen

Den svenska musikbranschen växer stadigt – jämfört med året innan ökade intäkterna med 9 procent 2016. Totalt omsatte den svenska musikmarknaden nästan 10 miljarder kronor förra året..

SVT - 11 timmar sedan

Akademieledamoten Sara Stridsberg: Ett historiskt ögonblick

Författaren och Akademieledamoten Sara Stridsberg kallar torsdagens presskonferens, där det framkom att Svenska Akademien bryter allt samarbete med kulturprofilen för ”ett historiskt ögonblick”. – Jag tror att det här betyder ett uppvaknande för Akademien och för resten av världen, säger Sara Stridsberg..

SVT - 15 timmar sedan

Recension: Porslinsfigurinens triumfatoriska återkomst

Utseendefixerade män utan en tanke på världens tillstånd. Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist har sett Alexander Talléns ironiskt samtidkommenterande figurinutställning Att söka efter något annat på Thielska galleriet..

SVT - 18 timmar sedan

Uma Thurman bryter tystnaden om Harvey Weinstein

Den amerikanska skådespelaren Uma Thurman har för första gången kommenterat anklagelserna mot Harvey Weinstein direkt. ”Du förtjänar inte en kula”, skriver Thurman på instagram..

SVT - 20 timmar sedan

Filmrecension: Kärleksfulla hurrarop inför Hobbyhorse Revolution

”En ljuvlig film som hyllar originalitet och kreativitet och visar att friheten kan uppenbara sig i de allra märkligaste skepnader”. Sofia Olsson utstöter kärleksfulla hurrarop inför finska käpphästar..

SVT - 20 timmar sedan

Filmrecension: Mordet på Orientexpressen

Johnny Depp, Penelope Cruz, Judi Dench och en hel hop andra stjärnor lajvar Agatha Christie – och har garanterat mer roligt än publiken. Fredrik Sahlin gillar matinékänslan men tröttnar snabbt denna stelbenta och museala adaption..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.