SVT > Kultur

Monday, 27 February, 16:50

SVT - 17 feb 17 kl. 07:00

Recension: Irriterande dålig ”The great wall”I den kinesiske filmskaparen Zhang Yimous första engelskspråkiga film slåss Matt Damon mot hungriga rymdhundar vid kinesiska muren för tusen år sedan. ”Vag propaganda förmedlas fantasilöst med hjälp av olika effekter” skriver Kristoffer Viita..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
The, Zhang Yimous, Matt Damon, Kristoffer Viita

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recension, Irriterande, dålig, The, great, wall
Uppsalanyheter.se - 11 okt 15 kl. 22:11

Recension: Marcin Dylla "Among the most gifted guitarists on the planet"

Söndagens första konsert på gitarrfestivalen sista dag för detta år är den polske gitarristen Marcin Dylla. Han hyllas bland annat av Washington Post "Among the most gifted guitarists on the planet".Söndagens första konsert på gitarrfestivalen sista dag för detta år är den polske gitarristen Marcin Dylla.

Uppsalanyheter.se - 29 sep 14 kl. 03:20

Recension: Sweet Emma and The Mood Swingers på Kulturoasen

När jag ser mig omkring i lokalen ser jag stora leenden på publikens läppar, jag ser händer som klappar i takt och fötter som stampar. Sweet Emma and The Mood Swingers får publiken att glömma tid och rum...När jag ser mig omkring i lokalen ser jag stora leenden på publikens läppar, jag ser händer som klappar i takt och fötter som stampar.

Dalarnas tidningar - 04 sep 16 kl. 09:58

Recension: Rutinerat band lyfter The Tallest Man On Earth till nya höjder

– Det är roligt att spela i Sverige för mitt band förstår inte vad jag säger. När Kristian Mattsson, eller The Tallest Man On Earth, säger de orden ligger det många bottnar i det. För Sverigespelningar är unikt nu för tiden och kvällens band med medlemmar från Bon Iver lyfter upp Mattsson till skyarna..

Västerbottens Folkblad - 10 aug 12 kl. 09:27

Sorg och jubel med Antony and the Johnsons

Recension av Antony and the Johnsons. Fina arrangemang på ny liveskiva. Med sin naturliga fallenhet för dramatik och sentimentalitet är Antony Hegarty en artist som glänser i pampiga omgivningar.

Länstidningen i Jämtland - 27 sep 16 kl. 17:14

Recension: Last night of the Proms

YLE - 01 okt 13 kl. 11:29

Geir Rönning ilsknade till över recension av Fighting Star

Artisten Geir Rönning reagerade på Vasabladets recension av Wasa teaters Fighting Star. På sin blogg skrev han en recension av recensionen. Rönnings inlägg har väckt debatt på socialala medier.

YLE - 02 okt 13 kl. 10:32

"Varje recension är reklam för teatern"

Vilken makt har en teaterrecensent och hurudan kritik ska en skådespelare kunna tåla? Bland annat de frågorna diskuterade YA-lektor Gabriele Alisch med avstamp i efterspelet av premiären på Wasa Teaters storsatsning Fighting Star. Spela upp klipp på ArenanGeir Rönning, som gör en av huvudrollerna i pjäsen, publicerade på sin blogg en mycket syrlig "recension av en recension".

Uppsalanyheter.se - 13 mar 16 kl. 23:40

Recension: Omväxlande kaskad av ljud och ljus med Anna Ternheim

Recension: I november släpptes Anna Ternheims senaste och kritikerrosade album "For the Young". Hon har sedan dess turnerat land och rike runt för att promota skivan. Denna söndagskväll nådde turnén Uppsala Konsert & Kongress.

Uppsalanyheter.se - 25 jul 16 kl. 02:16

Recension: Världsklass av Doug Seegers på Parksnäckan

Recension: När jag recenserade Doug Seegers konsert på Katalin för ett år sedan använde jag rubriken "Hatten av för Doug Seegers". Det är bara att lyfta på hatten och buga ännu en gång. Han är en fullfjädrad artist med stor karisma och scennärvaro och han verkar så lugn och avslappnad.

Uppsalanyheter.se - 07 aug 16 kl. 03:15

Recension: Fulländad rockmusik - En magisk kväll med the Waterboys

Recension: The Waterboys med Mike Scott i spetsen gjorde på lördagskvällen en fulländad spelning på borggården till orangeriet i Botaniska trädgården. Rockmusik kan inte bli så mycket bättre. The Waterboys med Mike Scott i spetsen gjorde på lördagskvällen en fulländad spelning på borggården till orangeriet i Botaniska trädgården.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ytterligare Oscarmiss: fel bild på minnesstund

Under Oscargalans traditionella ”In memoriam”-inslag, där de hyllar filmmakare som gått bort under året, visades en bild på Jan Chapman. Det enda problemet är att Jan Chapman fortfarande lever, och bilden syftade att hylla bortgångna Janet Patterson..

SVT - 4 timmar sedan

Nya riktlinjer för digitala publiceringar

Den publicistiska intresseorganisationen Utgivarna lanserar riktlinjer för att öka transparens och tydlighet vid digitala publiceringar i svenska medier..

SVT - 5 timmar sedan

Twitterfest efter Oscarmiss

USA:s skådespelare tävlar om att göra sig lustiga över fadäsen – samtidigt som man drar paralleller till det rådande politiska läget..

SVT - 6 timmar sedan

Istället för en vinnare – två förlorare

”Hela drömfabriken faller som ett korthus”. Kulturnyheternas filmkritier Sofia Olsson kommenterar nattens händelser på Oscargalan där ”Moonlight” av misstag nästan snuvades på priset till bästa film..

SVT - 6 timmar sedan

Jennifer Aniston hedrade Bill Paxton

Eftersom Bill Paxton gick bort så nära inpå Oscarsgalan hann inte den amerikanska filmakademin inkludera honom i minnesmontaget över förra årets bortgångna filmstjärnor. Men en tårögd Jennifer Aniston öppnade för montaget, och hedrade också Paxtons minne..

SVT - 7 timmar sedan

Revisorfirma tar på sig kuvertmissen

När bästa film skulle prisas på Oscargalan lästes fel namn upp. Istället för ”La la land” som lästes upp, så var filmen ”Moonlight” den rätta vinnaren. Nu tar revisorsfirman PwC på sig ansvaret för missen..

SVT - 8 timmar sedan

Se kändisarna på röda mattan

I bildspelet ovan kan du se hur det såg ut när Hollywoodstjärnorna äntrade röda mattan under söndagen..

SVT - 9 timmar sedan

Här är alla vinnare på Oscarsgalan 2017

Efter ett omtumlande slut kan du hitta information om alla Oscarsgalans vinnare här..

SVT - 10 timmar sedan

Skandal: fel film fick bästa film

SVT - 10 timmar sedan

Politiskt på årets Oscargala

Nattens Oscarsgala innehöll en del politiska tal. Den iranske regissören Asghar Farhadi var inte på plats och tog emot priset för bästa utländska film, i protest mot Trumps inreseförbud. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.