SVT > Kultur

Friday, 20 April, 22:19

SVT - 17 feb 17 kl. 07:00

Recension: Irriterande dålig ”The great wall”I den kinesiske filmskaparen Zhang Yimous första engelskspråkiga film slåss Matt Damon mot hungriga rymdhundar vid kinesiska muren för tusen år sedan. ”Vag propaganda förmedlas fantasilöst med hjälp av olika effekter” skriver Kristoffer Viita..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
The, Zhang Yimous, Matt Damon, Kristoffer Viita

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recension, Irriterande, dålig, The, great, wall
NT - 07 apr 18 kl. 19:00

En irriterande dålig första halvlek

En irriterande dålig första halvlek..

Uppsalanyheter.se - 11 okt 15 kl. 22:11

Recension: Marcin Dylla "Among the most gifted guitarists on the planet"

Söndagens första konsert på gitarrfestivalen sista dag för detta år är den polske gitarristen Marcin Dylla. Han hyllas bland annat av Washington Post "Among the most gifted guitarists on the planet".Söndagens första konsert på gitarrfestivalen sista dag för detta år är den polske gitarristen Marcin Dylla.

Uppsalanyheter.se - 29 sep 14 kl. 03:20

Recension: Sweet Emma and The Mood Swingers på Kulturoasen

När jag ser mig omkring i lokalen ser jag stora leenden på publikens läppar, jag ser händer som klappar i takt och fötter som stampar. Sweet Emma and The Mood Swingers får publiken att glömma tid och rum...När jag ser mig omkring i lokalen ser jag stora leenden på publikens läppar, jag ser händer som klappar i takt och fötter som stampar.

Dalarnas tidningar - 04 sep 16 kl. 09:58

Recension: Rutinerat band lyfter The Tallest Man On Earth till nya höjder

– Det är roligt att spela i Sverige för mitt band förstår inte vad jag säger. När Kristian Mattsson, eller The Tallest Man On Earth, säger de orden ligger det många bottnar i det. För Sverigespelningar är unikt nu för tiden och kvällens band med medlemmar från Bon Iver lyfter upp Mattsson till skyarna..

Västerbottens Folkblad - 10 aug 12 kl. 09:27

Sorg och jubel med Antony and the Johnsons

Recension av Antony and the Johnsons. Fina arrangemang på ny liveskiva. Med sin naturliga fallenhet för dramatik och sentimentalitet är Antony Hegarty en artist som glänser i pampiga omgivningar.

Länstidningen i Jämtland - 27 sep 16 kl. 17:14

Recension: Last night of the Proms

DN - 14 sep 17 kl. 16:17

”Löjligt snyggt och starkt 70-talsdrama” – Recension av tv-serien ”The Deuce”

Hynek Pallas om David Simons nya tv-serie..

YLE - 01 okt 13 kl. 11:29

Geir Rönning ilsknade till över recension av Fighting Star

Artisten Geir Rönning reagerade på Vasabladets recension av Wasa teaters Fighting Star. På sin blogg skrev han en recension av recensionen. Rönnings inlägg har väckt debatt på socialala medier.

YLE - 02 okt 13 kl. 10:32

"Varje recension är reklam för teatern"

Vilken makt har en teaterrecensent och hurudan kritik ska en skådespelare kunna tåla? Bland annat de frågorna diskuterade YA-lektor Gabriele Alisch med avstamp i efterspelet av premiären på Wasa Teaters storsatsning Fighting Star. Spela upp klipp på ArenanGeir Rönning, som gör en av huvudrollerna i pjäsen, publicerade på sin blogg en mycket syrlig "recension av en recension".

Cornucopia - 05 okt 17 kl. 17:56

Gästinlägg: Spelrecension The Journey Down kapitel 1 - 3

Nedanstående är ett gästinlägg av bloggens spelresencent med en recension av Göteborgsbaserade SkyGoblins spel The Journey Down kapitel 1-3.

Se till att ni är moraliskt redo för mindre brott och matförgiftning.

Gör er redo för läskiga höjder, kaktusar, och karibiska masker.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

”Hans musikalitet var större än genrerna han skapade”

Tim Bergling, mer känd som Avicii, har haft oerhört stor betydelse för den moderna elektroniska dansmusiken. Musikjournalister och kritiker världen över uppmärksammar nu den svenske artisten..

SVT - 1 timme sedan

Hur minns du Tim ”Avicii” Bergling?

Den svenske artisten Tim ”Avicii” Bergling har dött. 28-åringen gjorde avtryck i musiken över hela världen. Hur minns du den svenske världsstjärnan?.

SVT - 2 timmar sedan

Calvin Harris om Avicci: ”Hade så mycket mer att uträtta”

Den svenska artisten Avicii är död. Beskedet har skapat stor uppståndelse runt om i världen och tusentals fans och världsartister har reagerat med bestörtning..

SVT - 2 timmar sedan

Uppgift: Artisten Avicii är död

Den svenske artisten och producenten Avicii är död. Det uppger Dagens Nyheter..

SVT - 4 timmar sedan

Stockholm – ny film om Norrmalmstorgsdamat

Det ökända Norrmalmstorgsdramat har blivit Hollywoodfilm. Stockholm, med Ethan Hawke och Noomi Rapace i huvudrollerna, har precis haft världspremiär på filmfestivalen Tribeca i New York. Kulturnyheterna fanns på plats och träffade regissören Robert Budreau.

SVT - 5 timmar sedan

Besked från Nobelstiftelsen: Nobelprisets framtid hänger på vad som händer nu

Nobelstiftelsens ordförande välkomnar att Svenska Akademien lämnar sin utredning till polisen. Men han betonar i skarpa ordalag att man fortfarande anser det oklart huruvida Akademien med trovärdighet kan dela ut Nobelpriset i framtiden..

SVT - 5 timmar sedan

Pekade ut Kulturprofilen: ”Akademiens agerande är fullständigt otillräckligt”

– Det är bra att man lämnar utredningen till polisen, men det är ändå fullständigt otillräckligt. Det säger författaren Elise Karlsson till SVT Nyheter. Hon är en av de kvinnor som tidigare vittnat om övergrepp av den så kallade Kulturprofilen..

SVT - 7 timmar sedan

Anders Olsson: ”Akademien måste bli mycket bättre på att följa reglerna”

Akademiens tf ständige sekreterare Anders Olsson kommenterar nu beslutet att överlämna advokatutredningen kring institutionen till polisen. – Vi har haft en djup kris med stora problem och stridigheter inom Akademien, hela våren har varit slitsam, säger han till TT..

SVT - 8 timmar sedan

Svensk fotograf prisas för balett-bilder från Nairobi

Den svenske frilansfotografen Fredrik Lerneryd är en av vinnarna i den prestigefulla fototävlingen Sony World Photography Awards 2018.

SVT - 9 timmar sedan

SVT:s reporter: Överraskande att Akademien polisanmäler

Svenska Akademien kommer att lämna över advokatutredningen till polisen, meddelar man i ett pressmeddelande. Det är förvånande, enligt SVT:s reporter Rebecca Lundberg. – Det är ganska överraskande, för man har förstått att en del av de inre stridigheterna har handlat om att en falang inte ville göra en polisanmälan och det var också en av anledningarna till att Danius avgick..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.