UNT > Kultur

Friday, 20 October, 10:41

Liknande nyheter

Taggar: Uppsalabo, byggde, domkyrkani , lego
IDG - 07 sep 15 kl. 23:12

Everblock är som Lego för vuxna - med ett viktigt syfte


Har du någon gång drömt om att alla de där husen och möblerna du byggde i Lego som liten kunde bli verklighet? Nu kan de det, fast byggstenarna heter Everblock..

Aftonbladet - 04 maj 15 kl. 08:38

Byggde gigantiskt lego-skepp för att fira ”Star Wars-dagen”

Så blev 4 maj en "helgdag" för entusiasterna.

BT - 04 sep 14 kl. 13:41

Lego knuffar omkull Barbie

Lego har gått om amerikanska Barbie-tillverkaren Mattel som världens största leksaksjätte. Lego byggde på försäljningen med elva procent medan Barbiedockorna trillade.Danska Legos försäljningsintäkter steg till 11,5 miljarder danska kronor under första halvåret, motsvarande 14,1 miljarder svenska kronor.

Hela Gotland - 27 okt 14 kl. 11:52

Han skapade domkyrkan i lego

15 000 legobitar. Så mycket behövdes för att bygga den kopia av domkyrkan som just nu finns att beskåda på Fenomenalen i Visby. "Jag har fått väldigt positiv respons", säger skaparen Petter Åkeson..

Nya Wermlands Tidningen - 28 feb 14 kl. 20:13

De har byggt KBAB:s nya höghus i Lego

Runt årsskiftet är det inflyttning i KBAB:s nya åttavåningshus på Rud i Karlstad. Men redan nu har Stefan Holm och Erik Bern byggt klart höghuset – i Lego. – Vi har använt drygt 6 000 bitar och satt i tre kvällar och byggde, berättar Stefan Holm..

Skånskan - 28 okt 15 kl. 14:00

Ge ditt lego till Ai Weiwei

Krönika Konstnären Ai Weiwei fick inte köpa Legobitar i bulk av företaget. Deras motivation var att Lego inte fick användas i politiskt syfte. Ai Weiweis verk av lego skulle ironiskt nog handla om yttrandefrihet.

Skånskan - 20 dec 15 kl. 10:00

Besvikna på Lego

ÅKARP Systrarna Helena och Anna Strandberg fick en idé om en produkt de tyckte Lego skulle kunna göra. De skickade ett mejl om saken. Något svar kom inte, men drygt ett år senare fick systrarna se att Lego sålde något som var väldigt likt den idé de hade skickat in.

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

De första gästerna har anlänt till domkyrkan

De första begravningsgäster har anlänt till Domkyrkan i morse. I morse bar Försvarshögskolans kadetter in president Mauno Koivistos kista i Domkyrkan i väntan på den sista resan. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank.

Nyteknik - 04 maj 15 kl. 10:36

Kvarts miljon Legobitar byggde Millenniumfalken

För att fira "May the 4th be with you" har far och son Steininger byggt världens största Millenniumfalk av Lego. En kvartsmiljon byggbitar användes..

Dagen - 04 jan 17 kl. 11:03

Han byggde Kiruna kyrka i 3 500 legobitar

Kiruna kyrka är en välkänd byggnad som många nog känner igen. Men få har sett den i lego. Ännu färre har själva byggt en..

Fler nyheter från UNT

UNT - 4 timmar sedan

"Jag stod på bordet och sjöng"

Lill-Babs och Ronny Eriksson uppträder för en god sak på Katalin i Uppsala på fredagskvällen..

UNT - 5 timmar sedan

Helgens hetaste kulturtips

Litteratur: Bokens dag Okej, det är kanske inte exakt i helgen detta populära evenemang äger rum, men man kan faktiskt ägna de lediga dagarna åt att ladda inför UNT:s spännande litterära afton..

UNT - 18 timmar sedan

Objekten står för gestaltningen

Hans Gedda behärskar som få konsten att fotografera de ofta fotograferade..

UNT - 23 timmar sedan

Mode möter krig i Millerutställning

Mode och krig är två oväntat förenliga motiv hos fotografen Lee Miller, som dessutom representerar ett av 1900-talets stora livsöden..

UNT - Igår: 05:00

Kannan har kokat över på Psykiatrins hus

All konst vi möter på gallerier och museer och i det offentliga rummet är frukten av en förhandling..

UNT - I förrgår: 06:39

Peter Svensson får Platinagitarren

Låtskrivaren och gitarristen Peter Svensson tilldelas Platinagitarren..

UNT - I förrgår: 09:24

Kyrkorådet tackar nej till konstverk

Även kyrkorådet i Uppsala pastorat tackar nej till erbjudandet om att placera konstverket "Bordet och ordet" på Domkyrkoplan framför entrén till Domkyrkan..

UNT - I förrgår: 08:00

Rockband fast beslutna att lysa

Australian Sunrise är aktuella med ny singel, musikvideo, en tävling i P3 och spelning i Uppsala..

UNT - I förrgår: 06:00

Biotopia tänjer på gränserna

Det har gått tio år sedan Biologiska museet i Uppsala förvandlades till Biotopia, som spränger gränserna för vad ett museum är..

UNT - I förrgår: 06:00

Östhammar laddar för ordfestival

Hallå där May Strandberg, Östhammars litteraturförening, som står värd för den 14:e upplagan av Östhammars ordfestival..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.