Dagen > Kultur

Monday, 23 October, 02:45

Dagen - 17 feb 17 kl. 03:15

Centralisering hotar kyrkans identitetPräster och teologer måste ta tillbaka ansvare..
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

761 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centralisering, hotar, kyrkans, identitet
Dagen - 17 feb 17 kl. 03:15

Centralisering hotar kyrkans identitet

Präster och teologer måste ta tillbaka ansvare..

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

GF-kyrkans styrelse bör avgå - förtroendet är förbrukat

Interrimstyrelsen för GF-kyrkan bör avgå. Den har förbrukat sitt förtroende. Genom de beslut den fattat, eller inte förmått att fatta, har den visat att den inte på ett rimligt sätt kan klara förberedelserna för det beslut om en ny kyrka som enligt planerna skulle fattas den 4 juni.

Corren - 09 sep 13 kl. 15:04

Stiftets alla präster diskuterar kyrkans identitet

"Har jag glömt något", undrade prästen Carina Sundberg retoriskt när hon på tisdagen höll en inspirerande predikan inför över 300 kollegor från Linköpings stift, i domkyrkan..

Dagen - 27 sep 11 kl. 03:00

Kyrkans kris är uppenbar


Att trossamfundet Svenska kyrkan befinner sig i en kris, förtroendemässigt, teologiskt/ideologiskt, organisatoriskt och ekonomiskt är uppenbart. Krisen är mer eller mindre kännbar i de olika lokalförsamlingarna. Men det finns också blomstrande församlingar.

Nyheter 24 - 18 jan 11 kl. 19:07

Hotar avslöja graffitistjärna


Den världsberömda graffitikonstnären Banksy har i alla år varit anonym. Men nu hotar en amerikansk säljare att avslöja honom - mot en miljon dollar på Ebay. INTERNET.

YLE - 20 mar 15 kl. 10:17

Kyrkans utlandshjälp lanserar kampanj mot radikalisering

Vill man förhindra att unga radikaliseras måste man erbjuda dem en gemenskap och se till att de inte blir utslagna ur samhället. Det konstaterar Kyrkans Utlandshjälp i samband med den kampanj man har startat för att få bukt med problemet. Kampanjen, som heter Handlingen, går ut på att förhindra att unga hamnar utanför systemet eller känner sig orättvist behandlade.

Dagen - 03 jan 11 kl. 17:19

Koskinen: Intern kommunikation löser inte kyrkans kris

Visbybiskopen Lennart Koskinen går till storms mot ärkebiskop Anders Wejryds brist på visioner och strategi för Svenska kyrkan.

Koskinen reagerar kraftigt mot en artikel i Kyrkans tidning strax före jul där en leende Wejryd utbrister: "Jag tror på ett gemensamt intranät".
"Kan kyrkans kris illustreras bättre än så?

Cornucopia - 04 jan 16 kl. 15:50

ID-kontroll hotar inte EU:s fria rörlighet

Den socialdemokratiska och miljöpartistiska regeringen har infört ID-kontroller för att ta sig in i Sverige. Detta hotar inte EU:s fria rörlighet, dvs möjligheten för fri handel med varor och tjänster eller individers fria rörlighet och värvs- eller bosättningsrätt. Tvärt om är det i många EU-länder krav på att man ständigt har legitimation och legitimation är en förutsättning för att kunna nyttja samhällstjänster korrekt och lagligt.

SVT Debatt - 16 okt 13 kl. 11:52

Ta efter Svenska kyrkans jämställdhet, politiker

NY ÄRKEBISKOP Efter utnämningen av den första kvinnliga ärkebiskopen går Svenska kyrkan definitivt in i en ny jämställdhetsfas. Men faktum är att kyrkan har gått i bräschen för många jämlikhetsinitiativ, jämfört med till exempel svenska staten. Ännu har vi inte sett någon kvinnlig statsminister ?

BT - 21 mar 11 kl. 13:48

Stordrift hotar patientsäkerheten

Genom att frigöra de små sjukhusen från de gigantiska koncernerna kan dessa ges möjlighet att blomma istället för att, som idag, avlövas, skriver Monica Selin och Valéria Kant. Västra Götalandsregio-nen har norra Europas största sjukhus. Det kan å ena sidan låta märkvärdigt att Sahlgrenska universitetssjukhuset är så stort, men det väcker å andra sidan den relevanta frågan ?

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 10 timmar sedan

De tar krafttag mot det nutida slaveriet

Med finansmannen Olof Stenhammar som dragplåster samlades 70 000 kronor in i pingstkyrkan i Örnsköldsvik. – Med dessa pengar kan vi befria tre familjer i Pakistan som lever i slaveri, säger pastor Stefan Beimark med anledning av det antislaveriprojekt som församlingen dragit igång..

Dagen - 12 timmar sedan

Kristne Lewis Hamilton kör för titeln

I dag kan kristne britten Lewis Hamilton säkra sin fjärde VM-titel i Formel 1. Det gör honom i så fall till en av de allra största i F1-historien..

Dagen - 13 timmar sedan

Stark uppslutning bakom KD-politik

Sällan har väl en partiledning gått så helskinnad ur en partikongress som den kristdemokratiska..

Dagen - 14 timmar sedan

Manifestationer i hela landet mot övergrepp

– Det har varit en dålig vecka för män. Den har bevisat att det är kvinnor som gör förändring, säger Oscar Bolyos, en av många som i dag deltar i manifestationer runt om i landet mot sexuella trakasserier och övergrepp..

Dagen - 17 timmar sedan

Uno Svenningson om sin introverta sida

I premiären av säsongens "Så mycket bättre" avslöjade Uno Svenningsson att han brottats med panikångest..

Dagen - Igår: 10:42

Radiogudstjänst med tacksamhet som bärande tema

Veckans radiogudstjänst i P1 sänds från det lilla missionskapellet i Åminne utanför Värnamo. En gudstjänst som hålls av en speciell anledning..

Dagen - Igår: 12:40

Emma Henriksson lämnar partistyrelsen

Efter att ha förlorat personstriden mot Lars Adaktusson backar Emma Henriksson ytterligare ett steg..

Dagen - Igår: 11:37

Adaktusson: "Vill väcka frågan om folkmord på nytt"

Lars Adaktusson röstades fram som andre vice partiordförande för KD. Nu vill han ta med frågan om förföljda kristna in i riksdagen..

Dagen - Igår: 11:41

Christer Sturmark lämnar Humanisterna

Om ett halvår slutar Christer Sturmark som ordförande för Humanisterna som han lett sedan 2005..

Dagen - Igår: 08:48

Lars Adaktusson tog plats i presidiet

Personstriden avgjord på Kristdemokraternas riksting. Lars Adaktusson får platsen som andre vice ordförande och petar därmed Emma Henriksson från posten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.