Dagen > Kultur

Thursday, 18 January, 01:12

Dagen - 17 feb 17 kl. 03:15

Centralisering hotar kyrkans identitetPräster och teologer måste ta tillbaka ansvare..
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

761 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centralisering, hotar, kyrkans, identitet
Dagen - 17 feb 17 kl. 03:15

Centralisering hotar kyrkans identitet

Präster och teologer måste ta tillbaka ansvare..

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

GF-kyrkans styrelse bör avgå - förtroendet är förbrukat

Interrimstyrelsen för GF-kyrkan bör avgå. Den har förbrukat sitt förtroende. Genom de beslut den fattat, eller inte förmått att fatta, har den visat att den inte på ett rimligt sätt kan klara förberedelserna för det beslut om en ny kyrka som enligt planerna skulle fattas den 4 juni.

Corren - 09 sep 13 kl. 15:04

Stiftets alla präster diskuterar kyrkans identitet

"Har jag glömt något", undrade prästen Carina Sundberg retoriskt när hon på tisdagen höll en inspirerande predikan inför över 300 kollegor från Linköpings stift, i domkyrkan..

Dagen - 27 sep 11 kl. 03:00

Kyrkans kris är uppenbar


Att trossamfundet Svenska kyrkan befinner sig i en kris, förtroendemässigt, teologiskt/ideologiskt, organisatoriskt och ekonomiskt är uppenbart. Krisen är mer eller mindre kännbar i de olika lokalförsamlingarna. Men det finns också blomstrande församlingar.

Nyheter 24 - 18 jan 11 kl. 19:07

Hotar avslöja graffitistjärna


Den världsberömda graffitikonstnären Banksy har i alla år varit anonym. Men nu hotar en amerikansk säljare att avslöja honom - mot en miljon dollar på Ebay. INTERNET.

YLE - 20 mar 15 kl. 10:17

Kyrkans utlandshjälp lanserar kampanj mot radikalisering

Vill man förhindra att unga radikaliseras måste man erbjuda dem en gemenskap och se till att de inte blir utslagna ur samhället. Det konstaterar Kyrkans Utlandshjälp i samband med den kampanj man har startat för att få bukt med problemet. Kampanjen, som heter Handlingen, går ut på att förhindra att unga hamnar utanför systemet eller känner sig orättvist behandlade.

Dagen - 03 jan 11 kl. 17:19

Koskinen: Intern kommunikation löser inte kyrkans kris

Visbybiskopen Lennart Koskinen går till storms mot ärkebiskop Anders Wejryds brist på visioner och strategi för Svenska kyrkan.

Koskinen reagerar kraftigt mot en artikel i Kyrkans tidning strax före jul där en leende Wejryd utbrister: "Jag tror på ett gemensamt intranät".
"Kan kyrkans kris illustreras bättre än så?

Cornucopia - 04 jan 16 kl. 15:50

ID-kontroll hotar inte EU:s fria rörlighet

Den socialdemokratiska och miljöpartistiska regeringen har infört ID-kontroller för att ta sig in i Sverige. Detta hotar inte EU:s fria rörlighet, dvs möjligheten för fri handel med varor och tjänster eller individers fria rörlighet och värvs- eller bosättningsrätt. Tvärt om är det i många EU-länder krav på att man ständigt har legitimation och legitimation är en förutsättning för att kunna nyttja samhällstjänster korrekt och lagligt.

SVT Debatt - 16 okt 13 kl. 11:52

Ta efter Svenska kyrkans jämställdhet, politiker

NY ÄRKEBISKOP Efter utnämningen av den första kvinnliga ärkebiskopen går Svenska kyrkan definitivt in i en ny jämställdhetsfas. Men faktum är att kyrkan har gått i bräschen för många jämlikhetsinitiativ, jämfört med till exempel svenska staten. Ännu har vi inte sett någon kvinnlig statsminister ?

BT - 21 mar 11 kl. 13:48

Stordrift hotar patientsäkerheten

Genom att frigöra de små sjukhusen från de gigantiska koncernerna kan dessa ges möjlighet att blomma istället för att, som idag, avlövas, skriver Monica Selin och Valéria Kant. Västra Götalandsregio-nen har norra Europas största sjukhus. Det kan å ena sidan låta märkvärdigt att Sahlgrenska universitetssjukhuset är så stort, men det väcker å andra sidan den relevanta frågan ?

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 8 timmar sedan

Svenska kyrkan vill rekrytera präster från Finland

I Sverige är präst ett bristyrke. I Finland går var tredje präst utan jobb. Nu ska finska präster rekryteras – av Svenska kyrkan..

Dagen - 9 timmar sedan

Två kandidater hoppar av i biskopsvalet

Två kandidater har hoppat av efter nomineringsvalet i Visby stift..

Dagen - 13 timmar sedan

Miljonregn över Mullsjös pingstvänner

Flera pingstvänner i Mullsjö finns bland de lyckliga vinnarna i den senaste rekorddragningen av Svenska Postkodlotteriet..

Dagen - 11 timmar sedan

USA fokuserar bistånd på utsatta kristna i Irak

USA:s biståndsmyndighet (USAID) och FN:s utvecklingsprogram (UNDP) har enats om att öka biståndet till religiösa och etniska minoriteter i Irak. Målet är att de ska återvända till sina hem i områden som befrias från Islamiska staten..

Dagen - 15 timmar sedan

Mirakelpredikanten Shepherd Bushiri anklagas för att bluffa

Han ska kunna uppväcka döda, förmedla mirakelpengar och sväva över marken. Men nu har pastor Shepherd Bushiri fått problem med Botswanas regering, som menar att en av södra Afrikas populäraste kyrkoledare bluffar..

Dagen - 14 timmar sedan

Påven träffade chilenska offer för övergrepp

Påve Franciskus har under sitt besök i Chile träffat personer som utsatts för sexuella övergrepp av präster..

Dagen - Igår: 14:37

Jesusfigur stals från Skillingaryds kyrka - kom tillbaka efter bön

Jesusfiguren i Skillingaryds kyrka stals. Nu är den återfunnen. – Medan vi hade morgonbön kom en person in på expeditionen och sa att han hittat den.

Dagen - 14 timmar sedan

Dagens människa, avsnitt 74: Prinsessan Märtha Louise och och Elisabeth Nordeng

I det 74:e avsnittet av podden Dagens människa möter vi den norska prinsessan Märtha Louise och hennes författarkollega Elisabeth Nordeng..

Dagen - 22 timmar sedan

Jacob Sunnliden: Relationerna är det viktiga - inte närvaron på internet

Kyrkan som institution har ingen betydelse på nätet. Det viktiga är närvaron av många olika människor, skriver Jacob Sunnliden i ett svar till Johan Eriksson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.