Dagen > Kultur

Thursday, 24 August, 08:42

Liknande nyheter

Taggar: Centralisering, hotar, kyrkans, identitet
Dagen - 17 feb 17 kl. 03:15

Centralisering hotar kyrkans identitet

Präster och teologer måste ta tillbaka ansvare..

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

GF-kyrkans styrelse bör avgå - förtroendet är förbrukat

Interrimstyrelsen för GF-kyrkan bör avgå. Den har förbrukat sitt förtroende. Genom de beslut den fattat, eller inte förmått att fatta, har den visat att den inte på ett rimligt sätt kan klara förberedelserna för det beslut om en ny kyrka som enligt planerna skulle fattas den 4 juni.

Corren - 09 sep 13 kl. 15:04

Stiftets alla präster diskuterar kyrkans identitet

"Har jag glömt något", undrade prästen Carina Sundberg retoriskt när hon på tisdagen höll en inspirerande predikan inför över 300 kollegor från Linköpings stift, i domkyrkan..

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Barn och unga är kyrkans framtid och nutid

Svenska kyrkan måste bli ännu bättre på att möta barn och unga. Det är barnen och ungdomarna som är kyrkans framtid..

Dagen - 27 sep 11 kl. 03:00

Kyrkans kris är uppenbar


Att trossamfundet Svenska kyrkan befinner sig i en kris, förtroendemässigt, teologiskt/ideologiskt, organisatoriskt och ekonomiskt är uppenbart. Krisen är mer eller mindre kännbar i de olika lokalförsamlingarna. Men det finns också blomstrande församlingar.

Nyheter 24 - 18 jan 11 kl. 19:07

Hotar avslöja graffitistjärna


Den världsberömda graffitikonstnären Banksy har i alla år varit anonym. Men nu hotar en amerikansk säljare att avslöja honom - mot en miljon dollar på Ebay. INTERNET.

YLE - 20 mar 15 kl. 10:17

Kyrkans utlandshjälp lanserar kampanj mot radikalisering

Vill man förhindra att unga radikaliseras måste man erbjuda dem en gemenskap och se till att de inte blir utslagna ur samhället. Det konstaterar Kyrkans Utlandshjälp i samband med den kampanj man har startat för att få bukt med problemet. Kampanjen, som heter Handlingen, går ut på att förhindra att unga hamnar utanför systemet eller känner sig orättvist behandlade.

Dagen - 03 jan 11 kl. 17:19

Koskinen: Intern kommunikation löser inte kyrkans kris

Visbybiskopen Lennart Koskinen går till storms mot ärkebiskop Anders Wejryds brist på visioner och strategi för Svenska kyrkan.

Koskinen reagerar kraftigt mot en artikel i Kyrkans tidning strax före jul där en leende Wejryd utbrister: "Jag tror på ett gemensamt intranät".
"Kan kyrkans kris illustreras bättre än så?

SVT Debatt - 16 okt 13 kl. 11:52

Ta efter Svenska kyrkans jämställdhet, politiker

NY ÄRKEBISKOP Efter utnämningen av den första kvinnliga ärkebiskopen går Svenska kyrkan definitivt in i en ny jämställdhetsfas. Men faktum är att kyrkan har gått i bräschen för många jämlikhetsinitiativ, jämfört med till exempel svenska staten. Ännu har vi inte sett någon kvinnlig statsminister ?

Cornucopia - 04 jan 16 kl. 15:50

ID-kontroll hotar inte EU:s fria rörlighet

Den socialdemokratiska och miljöpartistiska regeringen har infört ID-kontroller för att ta sig in i Sverige. Detta hotar inte EU:s fria rörlighet, dvs möjligheten för fri handel med varor och tjänster eller individers fria rörlighet och värvs- eller bosättningsrätt. Tvärt om är det i många EU-länder krav på att man ständigt har legitimation och legitimation är en förutsättning för att kunna nyttja samhällstjänster korrekt och lagligt.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 5 timmar sedan

Elisabeth Sandlund: Humanitära skäl måste få gehör

Orättfärdigt utvisa till Afghanistan i dagens läge..

Dagen - 5 timmar sedan

Stor kyrkovalsdebatt i S:ta Clara

På söndag hålls en stor utfrågning inför kyrkovalet, i S:ta Clara kyrka i Stockholm, med flera toppnamn på plats. Även på andra håll i landet anordnas det debatter, oftast på lokal församlingsnivå..

Dagen - 5 timmar sedan

Utan Lefebvre ingen katolsk tro i dag

Exkommunikationen av SSPX:s biskopar hävdes av påven Benedikt XVI..

Dagen - 5 timmar sedan

Hon levde för musiklivet i församlingen

Församlingen var Lydia Lithells livsluft. Som 21-åring började hon leda kören, som växte till ett 80-tal medlemmar, och ett par år senare startade hon en mandolinorkester som hon ledde till sin död..

Dagen - 5 timmar sedan

Kreativitet i sommarkyrkor

Sommarkyrka ger spelrum för kreativa inslag. Inom Nässjö stift ställde man bland annat ut bröllops- och dopklänningar samt ordnade medeltidssöndag där del av gudstjänsten hölls på latin..

Dagen - 5 timmar sedan

Helandetjänster behövs i dag

Dagen - 5 timmar sedan

Överge inte de demenssjuka

Dagen - 5 timmar sedan

Etiopen – ett land som hamnar i skuggan av varningen

FN har slagit larm om en svältkatastrof i fyra länder, och mycket av uppmärksamheten och hjälparbetet fokuseras dit. Det innebär att andra länder­ har svårare att få hjälp mot hungern, som exempelvis Etiopien..

Dagen - 5 timmar sedan

Så föddes Lydia Lithells älskade sånger

”Jag har hört om en stad ovan molnen” är den mest kända och älskade av Lydia Lithells sånger. När hon dog, bara 48 år gammal, hade hon skrivit text och musik till mer än 300 sånger och det sas att alla Sveriges strängmusiksångare stod sörjande vid hennes bår. I år är det 60 år sedan hon dog..

Dagen - 5 timmar sedan

Historien om ”Jag har hört om en stad”

En dag 1947 fann Anita Lithell mamma Lydia gråtande vid symaskinen när hon kom hem från skolan. Hon som annars alltid mötte med ett leende. Men nu grät hon glädjetårar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.