DN > Kultur

Tuesday, 17 October, 09:52

DN - 17 feb 17 kl. 00:01

David Lagercrantz om den femte Milleniumboken: Jag har Lisbeth Salander i mitt blodomloppDavid Lagercrantz är klar med ”Mannen som sökte sin skugga”, sin andra bok i Millenniumserien. Huvudpersonen Lisbeth Salander sitter i ett hårt kvinnofängelse när hon får reda på nya uppgifter om sitt förflutna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lagercrantz, Milleniumboken, Lisbeth Salander, Mannen, Millenniumserien

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: David, Lagercrantzom den , femte, MilleniumbokenJag har , Lisbeth, Salander i mitt blodomlopp
GöteborgsPosten - 25 aug 15 kl. 12:12

David Lagercrantz i hetluften

Danska Politiken bojkottar intervju med författaren David Lagercrantz, eftersom tidningen inte har fått läsa Milleniumboken i förväg. Rabaldret kring årets mest omtalade boksläpp fortsätter.- Jag står på journalisternas sida i det här.

Expressen - 07 sep 17 kl. 00:01

David Lagercrantz: "Du blir som ett barn"

Millenniumserien har sålt i nästan 90 miljoner exemplar.Nu inför släppet av femte delen kommenterar David Lagercrantz SVT-dokumentären där Filip Hammar och Fredrik Wikingsson tycker att han framstår som självupptagen och handfallen.- Jag kan förstå det och jag kan känna att jag under turnén regredierade till ett litet barn.

SVT - 07 sep 17 kl. 08:47

David Lagercrantz: Jag är besatt av Lisbeth Salander

I den femte Millennium-boken står Lisbeth Salander i centrum från första sidan. En utmaning för författaren David Lagercrantz. – Jag var så jävla rädd för Lisbeth förut, nu vågade jag ha med henne direkt, säger han i SVT:s Morgonstudion..

Kristianstadsbladet - 14 sep 17 kl. 00:00

David Lagercrantz: "Mannen som sökte sin skugga"

För femte gången möter vi Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Och för andra gången är det David Lagercrantz som berättar historien. ”Mannen som sökte sin skugga” får kulturskribenten Mats Palmquists att minnas bokslukaråldern..

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 17 kl. 00:00

David Lagercrantz: "Mannen som sökte sin skugga"

För femte gången möter vi Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Och för andra gången är det David Lagercrantz som berättar historien. ”Mannen som sökte sin skugga” får kulturskribenten Mats Palmquists att minnas bokslukaråldern..

GöteborgsPosten - 29 aug 15 kl. 09:54

David Lagercrantz | Det som inte dödar oss

Det är dags för David Lagercrantz omsusade uppföljare till Stieg Larssons Millennium-trilogi. Projektet och mottagandet är som en spegel av det medielandskap som är romanens. Där pengarna går in går vettet ut.

SR - 27 maj 15 kl. 16:30

David Lagercrantz slår ifrån sig kritiken mot påhittade citat

Nu stormar det kring författaren David Lagercrantz efter att brittiska Telegraph rapporterat att Zlatancitaten i boken inte kom från fotbollspelaren själv. Lagercrantz själv är dock förvånad över uppståndelsen..

Expressen - 28 aug 15 kl. 17:41

Här är Leif GW:s kritik mot David Lagercrantz

David Lagercrantz har fått utstå hård kritik för "Millennium"-uppföljaren "Det som inte dödar oss".Nu anklagar Leif GW Persson Lagercrantz för att ha stulit en av kriminalprofessorns mest kända karaktärer.– Han använde min Bäckström utan att fråga om lov, säger Leif GW Persson till SvD..

Expressen - 14 sep 15 kl. 14:07

David Lagercrantz är klar för "På spåret"

Här är de första deltagarna i årets "På spåret". Paren David Lagercrantz & Viveca Sten, Fredrik Wikingsson & Filip Hammar och Jonas Eriksson & Åsa Sandell är klara för tv-programmet, skriver Aftonbladet. – Jag får väl be om ursäkt i förväg om jag sitter där och inte ens minns vem som är statsminister, säger Lagercrantz till tidningen..

GöteborgsPosten - 18 nov 15 kl. 09:59

David Lagercrantz fruktar På spåret

Vart är vi på väg? Den här säsongen ska både nykomlingar som David Lagercrantz och mästare som Elisabet Höglund försöka svara på den klassiska "På spåret"-frågan. -Jag är livrädd för den där blockeringen som kan uppstå, säger Lagercrantz..

Fler nyheter från DN

DN - 17 timmar sedan

Radiotjänst kan läggas ned: "De flesta anställda är oroliga"

Snön föll över Kiruna i natt. Timmarna senare fick Radiotjänst, med cirka 120 heltidsanställda, beskedet att kontoret kan läggas ned om några år. ”De flesta är oroliga och börjar se om sitt hus”, säger Carl-Gustav Johansson, vd..

DN - 17 timmar sedan

Martin Jönsson om ny tv-skatt: De konkreta konsekvenserna pratar väldigt få om

Om public service-kommitténs förslag om avskaffad tv-licens blir av får det en del konsekvenser. De symboliska pratas det mycket om, de konkreta  desto mindre..

DN - 18 timmar sedan

Helena Bergström: ”Det kokar nu, efter Weinstein”

I sin nya film blandar Helena Bergström stora känslor med cirkus och ungdomlig energi. – Jag ser så positivt på den unga generationen som kommer nu. Det var därför jag ville göra film med dem, de kommer att förändra alla gamla strukturer, säger regissören..

DN - 19 timmar sedan

Nätkampanj mot sexuella trakasserier samlade 25.000 på några timmar

En Twitterkampanj för att visa omfattningen av mäns sexuella trakasserier mot kvinnor fick på några timmar mer än 25.000 att ansluta sig, bland dem flera världskändisar..

DN - 19 timmar sedan

Herr B: Har man inte gagball och dykardräkt på föräldramötena är man så ute

Kåseri: Hörru, kära tidsandan, nu får du faktiskt ta och lugna dig lite. Vad är det här för förvirrande glidningar? Jag är van att stå i mitten, och jag gillar det.

DN - 20 timmar sedan

Parisa Amiri: ”Jag fäller en och annan överväldigad tår”

I kväll kl 22 på SVT1 är det premiär för nya säsongen av "Kobra" med Parisa Amiri som ny programledare..

DN - 20 timmar sedan

Johan Croneman: Jag blev helt tagen, rörd och så fullständigt förstörd av ”Ebbots ark”

Har inte formen i "Ebbots ark" i SVT mest legat och flämtat över sin egen förträfflighet? Men i det sista avsnittet i helgen hände något stort..

DN - 22 timmar sedan

Helena Lindblad: Bäva månde filmmännen, slussarna har öppnats

Bäva månde världens filmmän. Harvey Weinstein-skandalen, som fortsättet generera den ena vidriga detaljen efter den andra, har öppnat slussarna..

DN - Igår: 08:57

Kulturvärlden splittras av kampen: ”Barcelona har blivit en kulturell öken”

I Barcelona har dynamiken mellan katalanskt och spanskt länge varit en tillgång. Nu har det separatistiska uppsvinget delat regionens kulturvärld. DN har talat med författare från båda sidor, och de talar om oöverstiglig polarisering och vänskaper som krossas..

DN - I förrgår: 05:52

Weinstein anklagas för flera sexuella övergrepp

Den brittiska skådespelaren Lysette Anthony har sagt till polisen att hon våldtagits av Harvey Weinstein. Hon är den femte kvinnan som anklagar filmproducenten för våldtäkt. Brittiska polisen utreder tre misstänkta sexbrott rörande Weinsten, uppger AP på söndagskvällen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.