DN > Kultur

Wednesday, 29 March, 17:14

DN - 17 feb 17 kl. 00:01

David Lagercrantz om den femte Milleniumboken: Jag har Lisbeth Salander i mitt blodomloppDavid Lagercrantz är klar med ”Mannen som sökte sin skugga”, sin andra bok i Millenniumserien. Huvudpersonen Lisbeth Salander sitter i ett hårt kvinnofängelse när hon får reda på nya uppgifter om sitt förflutna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lagercrantz, Milleniumboken, Lisbeth Salander, Mannen, Millenniumserien

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: David, Lagercrantzom den , femte, MilleniumbokenJag har , Lisbeth, Salander i mitt blodomlopp
GöteborgsPosten - 25 aug 15 kl. 12:12

David Lagercrantz i hetluften

Danska Politiken bojkottar intervju med författaren David Lagercrantz, eftersom tidningen inte har fått läsa Milleniumboken i förväg. Rabaldret kring årets mest omtalade boksläpp fortsätter.- Jag står på journalisternas sida i det här.

GöteborgsPosten - 29 aug 15 kl. 09:54

David Lagercrantz | Det som inte dödar oss

Det är dags för David Lagercrantz omsusade uppföljare till Stieg Larssons Millennium-trilogi. Projektet och mottagandet är som en spegel av det medielandskap som är romanens. Där pengarna går in går vettet ut.

SR - 27 maj 15 kl. 16:30

David Lagercrantz slår ifrån sig kritiken mot påhittade citat

Nu stormar det kring författaren David Lagercrantz efter att brittiska Telegraph rapporterat att Zlatancitaten i boken inte kom från fotbollspelaren själv. Lagercrantz själv är dock förvånad över uppståndelsen..

Expressen - 28 aug 15 kl. 17:41

Här är Leif GW:s kritik mot David Lagercrantz

David Lagercrantz har fått utstå hård kritik för "Millennium"-uppföljaren "Det som inte dödar oss".Nu anklagar Leif GW Persson Lagercrantz för att ha stulit en av kriminalprofessorns mest kända karaktärer.– Han använde min Bäckström utan att fråga om lov, säger Leif GW Persson till SvD..

Expressen - 14 sep 15 kl. 14:07

David Lagercrantz är klar för "På spåret"

Här är de första deltagarna i årets "På spåret". Paren David Lagercrantz & Viveca Sten, Fredrik Wikingsson & Filip Hammar och Jonas Eriksson & Åsa Sandell är klara för tv-programmet, skriver Aftonbladet. – Jag får väl be om ursäkt i förväg om jag sitter där och inte ens minns vem som är statsminister, säger Lagercrantz till tidningen..

GöteborgsPosten - 18 nov 15 kl. 09:59

David Lagercrantz fruktar På spåret

Vart är vi på väg? Den här säsongen ska både nykomlingar som David Lagercrantz och mästare som Elisabet Höglund försöka svara på den klassiska "På spåret"-frågan. -Jag är livrädd för den där blockeringen som kan uppstå, säger Lagercrantz..

Expressen - 27 aug 15 kl. 17:54

Läckbergs stöd till David Lagercrantz

David Lagercrantz har fått stor kritik kring lanseringen av den fristående uppföljaren till "Millennium"-böckerna. Nu stöttar Camilla Läckberg sin författarkollega. "Det är ju inte David som ska klä skott för den här debatten", skriver deckardrottningen på Instagram..

Sydsvenskan - 22 okt 12 kl. 14:25

David Lagercrantz: ?Zlatan är full av triumf?

Hallå där David Lagercrantz, som skrivit Augustprisnominerade "Jag är Zlatan" tillsammans med Zlatan Ibrahimovic..

YLE - 31 jan 13 kl. 14:05

Författaren David Lagercrantz dragplåster på Runebergsveckan

Runebergsveckan börjar i Jakobstad på lördag. Gäst under veckan är bland andra författaren David Lagercrantz som skrev biografin om fotbollstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Inhemska författare som medverkar i kulturveckan är Antti Tuuri och Petri Tamminen.

SR - 17 dec 13 kl. 13:45

David Lagercrantz skriver fjärde Millenium-boken

Stieg Larssons "Millennium"-serie får en fortsättning. Norstedts har tecknat avtal med David Lagercrantz, som skrev "Jag är Zlatan", om en fjärde fristående del..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Smurfan bortklippt från ultraortodox israelisk filmaffisch

Den enda kvinnliga karaktären i smurf-universum, Smurfan, har klippts bort från filmaffischerna i den ultraortodoxa israeliska staden Bnei Brak..

DN - 45 minuter sedan

Kostnaderna för Liljevalchs utbyggnad fortsätter öka

Renoveringen och utbyggnaden av Liljevalchs konsthall har blivit en växande huvudvärk för Stockholms stad. Kostnaderna har ökat med 139 miljoner sedan bygget ursprungligen planerades..

DN - 1 timme sedan

Burt Bacharach stäms – hans hund ska bitit av vaktens fingrar

Den legendariske kompositören Burt Bacharach har stämts. Anklagelserna rör hans hund, som ska ha bitit av hundvaktens två fingrar.  .

DN - 1 timme sedan

Kristofer Ahlström: Kundsamhället gör oss till kverulanter

Kundmentaliteten riskerar att förvandla allt fler medborgare till rättshaverister. Kristofer Ahlström påminner om att en samhällelig tvångströja lätt kan förväxlas med en offerkofta..

DN - 1 timme sedan

Fem rättshaverister vi minns från vita duken

De förstår sig inte längre på samhället. De kräver sin rätt. Och de är i regel män.

DN - 2 timmar sedan

Lotta Olsson: Hur ska vi få barn att läsa mer när vi vet så lite om vad de redan läser?

Många talar salvelsefullt om att barn och ungdomar borde läsa mer. Men kunskaperna om deras läsvanor är bristfälliga. Och ibland kan man tro att vuxna är sämst på att läsa..

DN - 2 timmar sedan

Johan Croneman: Torra frågor passar de knastertorra deltagarna

Man vet att det är ett kulturprogram med folkbildande ambitioner när man redan efter 1 minut och 40 sekunder använder ordet klärvoajant utan att ens antyda att någon tänker förklara vad det betyder. Det är under alla omständigheter mer befriande än snobbigt..

DN - 3 timmar sedan

Ola Andersson: Nej, Sverige är inte fullt

I Sverige arbetar de flesta numera med att sälja tjänster till varandra och måste därför bo där många andra bor. Men regeringen verkar inte ha förstått hur Sverige förändrats och var det behövs bostäder, skriver Ola Andersson i del fyra av DN:s serie om den svenska bostadskrisen..

DN - 4 timmar sedan

Bob Dylan får sin medalj av Svenska Akademien i helgen

Bob Dylan och Svenska Akademien kommer att träffas i helgen, när Nobelpristagaren i litteratur befinner sig i Stockholm, meddelar Sara Danius..

DN - 4 timmar sedan

Dylan får sin Nobelmedalj i helgen

Nobelpristagaren Bob Dylan är på väg till Sverige. I helgen ger han två konserter i Stockholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.