DN > Opinion

Thursday, 22 February, 03:53

DN - 16 feb 17 kl. 21:00

”Reepalus förslag negativt för de idéburna företagen”Förslagen i Välfärdsutredningen påverkar även icke vinstdrivande, ideella företag negativt, helt i strid med regeringens uppdrag till utredaren. De skillnader som finns i drivkraft mellan vinstdrivande och idéburna företag har inte beaktats. Vi är allvarligt oroade, skriver sex representanter för den idéburna sektorn..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Välfärdsutredningen

Dela artikeln

493 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reepalus, förslag, negativtför de , idéburna, företagen

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 21:00

”Kollektivistisk vårdmodell förminskar läkarens roll”

  DN DEBATT 21/2. I Sveriges kollektivistiska tankemodell är läkaren reducerad till en kugge i ett maskiner som redan är färdigtänkt. Vi har samma syn på den centraliserade styrmodellens allenarådande salighet som ledde den tyska vården och läkemedelsindustrin fram till neurosedynskandalen.

DN - I förrgår: 21:00

”Skärpta straff kräver att fler anstalter och häkten byggs”

DN DEBATT 20/2. Förra året bröts trenden och antalet intagna i fängelse ökade för första gången på flera år. När platsbristen blev akut i slutet av nittiotalet ledde det till rymningar, fritagningar, gisslansituationer och upplopp.

DN - 17 feb 18 kl. 21:00

”Barnens bästa måste bli den viktigaste frågan inför valet”

DN DEBATT 18/2. Många väljare tycker att det skulle kännas tryggt att få fler poliser. Men detta angriper ju inte orsakerna till gängbildning och kriminalitet.

DN - 14 feb 18 kl. 21:00

”Den tandlösa svenska lagen mot barnaga måste skärpas”

  DN DEBATT 15/2. Barnaga är sedan fyrtio år förbjudet i Sverige. Men någon straffbestämmelse kopplad till förbudet finns inte.

DN - 06 feb 18 kl. 21:00

”På sikt kan kostnaden för personlig assistans dubblas”

DN DEBATT 7/2. Sedan 2010 beror den ökade kostnaden för den personliga assistansen på ett ökat antal assistanstimmar per person. Bakgrunden är att lagstiftningen har en vid målbild, men är otydlig som grund för beslutsfattandet.

DN - 31 jan 18 kl. 21:00

”Så ska vi sänka Sveriges CO2-utsläpp med 10 procent”

DN DEBATT 1/2. Vi ger nu grönt ljus för projektet Hybrit som innebär att tre företag kan sänka Sveriges totala koldioxidutsläpp med tio procent. Målet är att vi till år 2035 ska ha en lösning framme där stål tillverkas med vätgas i stället för fossilt kol.

DN - 28 jan 18 kl. 21:00

”I stället för att sätta in militär kan vi lära av New Yorks polis”

DN DEBATT 29/1. Militären är till för att försvara vårt territorium mot yttre fiender, inte sättas in mot kriminella. Men den upptrappade våldsspiralen måste brytas.

DN - 25 jan 18 kl. 21:00

”När vården förändras krävs en ny sjukhusorganisation”

DN DEBATT 26/1. Sjukvården är i förändring. I vårt utvecklingsarbete har vi varit måna om att inte låsa oss vid en viss modell.

DN - 24 jan 18 kl. 21:00

”Kraftig satsning på fritids ska göra skolan jämlikare”

DN DEBATT 25/1. När skolan inte klarar att skapa jämlika möjligheter är det LO-medlemmarnas barn som drabbas hårdast. Resursstarka föräldrar kan kompensera genom att oftare läsa läxor med barnen.

DN - 23 jan 18 kl. 21:00

”Försäkringskassan måste förklara sina beslut bättre”

DN DEBATT 24/1. Regelverket i sjukförsäkringen går ibland i otakt med förändringar i samhället och människors behov vilket skapar oro. Vi ska därför utreda tillämpningen av begreppet normalt förekommande arbete samt särskilda skäl vid bedömning av arbetsförmåga.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.