DN > Opinion

Monday, 27 February, 16:48

DN - 16 feb 17 kl. 21:00

”Reepalus förslag negativt för de idéburna företagen”Förslagen i Välfärdsutredningen påverkar även icke vinstdrivande, ideella företag negativt, helt i strid med regeringens uppdrag till utredaren. De skillnader som finns i drivkraft mellan vinstdrivande och idéburna företag har inte beaktats. Vi är allvarligt oroade, skriver sex representanter för den idéburna sektorn..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Välfärdsutredningen

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reepalus, förslag, negativtför de , idéburna, företagen

Fler nyheter från DN

DN - 19 timmar sedan

”Höj kvaliteten på sjukvården med en satsning på Cochrane”

Evidensbaserad är i dag ett honnörsord. Trots det är Sveriges insats i att bidra till Cochranes medicinska översikter nästan obefintlig. Det finns troligen inga andra åtgärder som så effektivt skulle höja kvaliteten på svensk klinisk forskning och sjukvård som en satsning på Cochrane, skriver läkare och sjuksköterskor..

DN - Igår: 21:00

”Murdochs intressen bakom kampanj mot public service”

Kommersiella medieföretag lägger stora resurser på att påverka politiken. Bakom den kampanj som drivs mot public service finns inte bara kommersiella intressen utan också ett ideologiskt ställningstagande: marknaden före demokratin, eller med en trumpism ”The market first”. Vi tror på motsatsen, skriver Mats Svegfors och Ulf Dahlsten..

DN - I förrgår: 21:00

”Bankernas avgift till krisreserv höjs och ger 3 miljarder 2018”

Vi föreslår i dag att avgiften som bankerna betalar till den statliga resolutionsreserven höjs. Vi går inte vidare med utredningsförslaget om en renodlad bankskatt. Men när ett förslag på en bankskatt som är förenlig med EU-rätten är färdigberett går vi vidare med det, skriver Magdalena Andersson (S), Per Bolund (MP och Ulla Andersson (V)..

DN - 23 feb 17 kl. 21:00

”Facken har tappat kontrollen över svensk lönebildning”

Tusentals företag saknar kollektivavtal eller tillämpar dem inte eftersom det inte finns några medlemmar som ställer krav. Anställda tvingas välja mellan arbetslöshet och avtalsstridiga löner. Vi behöver nu lagstiftning som garant för anständiga löner och rimliga konkurrensvillkor, skriver Lars Lindgren, Transportarbetareförbundet..

DN - 22 feb 17 kl. 21:00

”Regeringens granskning av myndigheter behöver stärkas”

Med decentraliseringstanken i New Public Management som grund har ansvar överförts från regeringen till myndigheterna. Vilket ökat behovet av kontroll. Och lett till inrättandet av en vildvuxen flora av kontrollmyndigheter.

DN - 21 feb 17 kl. 21:00

”Inget utrymme för nyanser i de enkla svarens politik”

Det politiska landskapet och medieklimatet har snabbt förändrats. Politiker får i dag sällan svara på om ett politiskt förslag faktiskt åtgärdar problemet. Vi vill med våra förslag göra det svårare för politiker att undvika ansvar och bidra till ett nödvändigt lyft av den sakpolitiska diskussionen, skriver Niklas Wykman (M) och Carolina Lindholm..

DN - 20 feb 17 kl. 21:00

”Minska samhällsklyftorna med progressiv skatt på aktievinster”

För att komma åt ojämlikheten måste fokus ligga på de stora inkomsterna från kapitalförmögenheter. Vänsterpartiet föreslår därför att en progressiv skatt på aktieutdelningar och värdepappersförsäljning införs. Inkomsterna från denna skatt kommer att kunna stärka välfärden, skriver Jonas Sjöstedt (V) och Ulla Andersson (V)..

DN - 19 feb 17 kl. 21:00

”Låt attraktiva lägenheter i Stockholm få högre hyror”

Dagens hyressättning baseras i hög grad på produktionskostnad vilket gör att hyran kan vara densamma oavsett kvaliteter som attraktivt läge, bra kommunikationer och standard. Detta vill vi ändra på genom att utveckla ”Stockholmshyra”, skriver företrädare för Hyresgästföreningen och tre kommunägda bostadsbolag i Stockholm..

DN - 18 feb 17 kl. 21:00

”Klaga inte på minusräntan, ställ om till lågräntesamhälle”

Orsaken till de låga räntorna är inte Riksbankens räntepolitik. Fallande realräntor är en global trend, helt utanför Sveriges kontroll. Den är huvudsakligen orsaken till höga tillgångspriser och skulder.

DN - 17 feb 17 kl. 21:00

”Regeringsförslaget att begränsa fri forskning strider mot lagen”

I skuggan av en politisk utveckling i vår omvärld som kännetecknas av faktaresistens och expertförakt vill den svenska regeringen nu öka styrningen av forskningen i en grad som strider mot svensk grundlag. Vi anmäler i dag regeringens forskningsproposition till JO och JK, skriver tre forskare vid Uppsala universitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.