DN > Opinion

Wednesday, 29 March, 03:23

DN - 16 feb 17 kl. 21:00

”Reepalus förslag negativt för de idéburna företagen”Förslagen i Välfärdsutredningen påverkar även icke vinstdrivande, ideella företag negativt, helt i strid med regeringens uppdrag till utredaren. De skillnader som finns i drivkraft mellan vinstdrivande och idéburna företag har inte beaktats. Vi är allvarligt oroade, skriver sex representanter för den idéburna sektorn..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Välfärdsutredningen

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reepalus, förslag, negativtför de , idéburna, företagen

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

”Erkänn underskattningen av Volvos kinesiska ägare”

Sveriges konkurrenskraft bygger på förmågan att samarbeta med andra länder och kulturer. Men när svenska medier rapporterade om det kinesiska förvärvet av Volvo Cars misstroddes kinesernas vision och kompetens. Det är nu dags att erkänna misstaget och dra lärdom, skriver forskarna Tony Fang och Dina Chimenson..

DN - Igår: 21:00

”Brister i arbetet med återvändare från terrorresor”

Det behövs nationella riktlinjer för vilket ansvar olika aktörer har i att stödja personer som vill lämna extrema miljöer. Informationsdelningen mellan och inom inblandade myndigheter måste fungera bättre. Och det behövs ett nationellt team av experter för att stötta kommunerna, skriver nationella samordnaren Anna Carlstedt..

DN - I förrgår: 21:00

”Minska pedagogikens roll inom lärarutbildningarna”

Trots flera reformer är lärarutbildningen fortfarande undermålig. Pedagogiska modenycker har spridits i skolorna utan att det funnits evidens som bevisar effektiviteten samtidigt som svensk pedagogisk forskning är av låg kvalitet. Slopa därför pedagogiken till förmån för kognitiv neurovetenskap och utbildningspsykologi, skriver Isak Skogstad..

DN - 25 mar 17 kl. 21:00

”Svensk narkotikapolitik är inhuman och misslyckad”

Jag vill att Liberalerna ska bli drivande i att avskaffa den inhumana och misslyckade nolltoleranslinjen i drogpolitiken. Vi bör verka för att färre ska ta skada eller dö av narkotika; vi bör anamma skademinimeringsprincipen. Kunskap måste värderas högre än magkänsla och ingrodda idéer, skriver Joar Forssell, Liberala ungdomsförbundet..

DN - 24 mar 17 kl. 21:00

”Dags för S att säga nej till religiösa friskolor”

Socialdemokraternas partistyrelse föreslår att religiösa friskolor ska få finnas kvar, men att tillsynen och reglerna för dem ska skärpas något. Det är ett steg i rätt riktning, men det räcker inte. Skolan är till för elevernas kunskapsinlärning, inte för att ge olika trossamfund en möjlighet att bedriva religiös påverkan, skriver 13 socialdemokrater..

DN - 23 mar 17 kl. 20:05

”Sverige bör bli utsläppsfritt tidigare – vi vet att det går”

Vi ställer oss bakom förslaget att de länder som redan ligger långt framme i miljöarbetet ska göra ännu mer, ännu snabbare. Sverige bör vara helt eller nästan helt utsläppsfritt redan 2040, fem år före Sveriges regerings klimatmål. Det skulle ge en stark signal till omvärlden.

DN - 22 mar 17 kl. 21:00

”Skolans och mediernas syn på källkritik är problematisk”

I flödet av påhittade nyheter och med en faktaresistens som sprider sig är skolans träning av elever i kritiskt tänkande avgörande. Men den måste göras på rätt sätt och här finns skäl att oroa sig. Målet med källkritik är inte att få en allsidig bild av hur människor uppfattar världen utan att närma sig sanningen, skriver tre forskare och en författare..

DN - 21 mar 17 kl. 21:00

”Inför skatteavdrag för den som hyr i stället för att köpa”

Inför ett skatteavdrag för reparationer, begagnatförsäljning och hyra – ett ”hyberavdrag”. Låt kommuner avsätta gatumark för parkering för bilpooler. Ge kommunerna i uppdrag att förenkla för hushållen att minska sitt avfall.

DN - 20 mar 17 kl. 21:00

”Nu är tiden mogen för närodlad kommunpolis”

När polisen gör nationella kraftsamlingar och fokuserar på utredning av grova brott minskar resurserna för det lokala polisarbetet. Vi vill därför ha en ny kommunpolis som är närvarande i människors vardag och förebygger brottslighet. Och som kan avlasta den -nationella polismyndigheten, skriver Center-företrädare i Stockholm..

DN - 19 mar 17 kl. 21:00

”Så ska vi skydda valrörelsen från andra staters påverkan”

I flera länder har försök till påverkansoperationer bekräftats i samband med allmänna val. Det finns inget som säger att svenska val kommer att vara fredade, tvärtom ser vi redan tecken på försök att påverka svensk politik. Vi genomför nu därför ytterligare insatser för att höja samhällets motståndskraft, skriver statsminister Stefan Löfven (S)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.