Sydsvenskan > Opinion

Friday, 28 April, 08:22

Liknande nyheter

Taggar: Upptagningsområdentill , Malmöskolor, skrotas
Corren - 13 jan 16 kl. 07:40

Skolor ska få nya upptagningsområden i Motala

Motala kommun ser över centrumskolornas upptagningsområden..

Alingsås tidning - 08 feb 13 kl. 07:51

Skolor får nya upptagningsområden 

ALINGSÅS: Från och med nästa läsår förändras skolupptagningsområdena för fem skolor i Alingsås tätort..

Skånskan - 22 feb 17 kl. 16:13

Fria aktiva skolval införs i Malmö 2018

Malmö Från höstterminen 2018 gäller nya regler för vilken skola Malmös elever kan gå i. De gamla upptagningsområdena skrotas och i stället är det aktiva val gäller. ERWP.

Ekonomistas - 12 apr 17 kl. 14:03

Den heliga närhetsprincipen

Att hitta rätt skola till sina barn ses idag som en av de absolut viktigaste föräldraplikterna. En del skolor är emellertid så populära att de inte kan ta emot alla som söker sig dit, vilket betyder att ett urval måste ske. Skolverkets och Skolinspektionens tolkning av rättsläget är att urvalet till kommunala skolor måste baseras på avståndet mellan elev och skola.

Corren - 25 nov 16 kl. 18:37

Nya skolor för många Linköpingselever

Massor med elever berörs när Linköpingsskolornas upptagningsområden ändras..

HBL - 30 sep 14 kl. 01:00

De finska skolorna segregeras

Andelen elever med inhemska modersmål kontra övriga hemspråk uppvisar alarmerande skillnader i Helsingfors skolor, noterade kollegan Helsingin Sanomat i en stort uppslagen artikel i måndags.  Skalan varierar från praktiskt taget helfinska klassrum till skolor där över sextio procent av eleverna lär sig finska som andra språk. Grovt geografiskt sett följer de högsta procenttalen ett socioekonomiskt “bälte” av hyresbostadstäta nyare stadsdelar och upptagningsområden från Havsrastböle och Östra centrum längs Ring I västerut till Malm och Gamlas.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Skånskan - 26 dec 16 kl. 14:30

Elever kan placeras på ”fel” skola

ERWP.fif(1)ESLÖV
Kommunen kan behöva rucka på de upptagningsområden som idag gäller för grundskolorna i tätorten.
Det är en av konsekvenserna av lokalbristen i skolorna.

Skånskan - 16 nov 16 kl. 17:08

Almgren går till motattack

Lund Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, anser att Lunds kommun har full kontroll över den omfattande om- och nybyggnation av förskolor och förskolor som pågår.
Han tar därför avstånd från oppositionens hårda dom som Skånska Dagbladet skrev om i måndagens tidning. ERWP.

UT - 01 okt 13 kl. 07:21

Troligt nej till omvänd skolskjuts

Det blir av allt att döma inget försök med omvänd skolskjuts som ett sätt att öka elevunderlaget för Marbäcks skola. Motionen från Socialdemokraterna i Ulricehamn lämnades i våras till kommunfullmäktige.
Samtidigt som Marbäcks skola tappar elever så ökar antalet elever vid grundskolorna i centralorten, vilket skapar problem för dessa skolor att kunna ta emot alla elever, konstaterades i motionen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Minnesord om Anders Nilsson

Byggnadsingenjör Anders Nilsson, Malmö, har avlidit i en ålder av 66 år..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nazister stoppas från Almedalsprogram

Arrangörerna av Almedalsveckan skärper nu sina regler, och portar Nordiska motståndsrörelsen (NMR) – men bara från det officiella programmet. "Vår yttrandefrihet skyddar även obehagliga åsikter", skriver Leif Dahlby, ordförande Almedalsveckans politisk.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Så firar du siste april i Lund

Välj mellan åtminstone tolv olika siste april-bål..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Dansband får större plats på Spotify

Dansbandskulturen är stark i Sverige. Nu får banden också större utrymme på Spotify. – Det är på tiden, det här är ju en folkrörelse, säger Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

F1-experten: "Inte orolig för Ericsson"

Två avbrutna lopp och en sistaplats. F1-säsongen har börjat tungt för Marcus Ericsson – så borde vi vara oroade? – Jag är inte det, han är etablerad inom sporten nu, säger Viasat-kommentatorn och experten Janne Blomqvist.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Bjöd på tröttsamt sömnpiller när MFF-stjärnorna fick vila

Valet att bänka Rosenberg och "AC" kostade förmodligen segern..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trumputtalande oroar biltillverkare

USA:s Donald Trump vill antingen omförhandla eller helt säga upp "det hemska" frihandelsavtalet med Sydkorea, säger presidenten i en intervju med Reuters. Det fem år gamla avtalet är "oacceptabelt", säger Trump. Bilindustrins branschorganisation i Sydko.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Oavgjort i Manchesterderbyt

City hade chansen att dra ifrån lokalkonkurrenten i Premier League. United kunde överta greppet om fjärdeplatsen. Men Manchesterderbyt slutade oavgjort, 0–0, och tabelläget är oförändrat.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Flera skadade vid stormning av parlament

Nationalistiska demonstranter har tagit sig in i Makedoniens parlament och bland andra Socialdemokraternas ledare har skadats. Chockgranater avlossades utanför parlamentet för att skingra demonstranter och kunna evakuera parlamentarikerna. – I ett försö.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Flera skadade efter stormning av parlament

Omkring 200 nationalistiska demonstranter har tagit sig in i Makedoniens parlament sedan de regerande Socialdemokraterna tillsammans med proalbanska partier utsett en albansk talman. Polisen har gått in i parlamentet. Socialdemokraternas ledare Zoran Za.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.