Expressen > Nyheter

Friday, 23 March, 10:22

Liknande nyheter

Taggar: Mediebranschen, rasarmot , public, service
Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 19:05

Public service en grundsten i demokratin

Jag kan hålla med gästskribenten Carl Rudbeck (28/12) om att det finns fördelar med att programmet Debatt läggs ner, det har kanske aldrig varit en av mediehistoriens mest lysande produktioner. Programmet har dock tjänat sitt syfte i och med att många som aldrig annars skulle ha fått möjlighet att komma till tals har kunnat göra sin röst hörd. Men att använda Debatt som exempel och argumentationsgrund för public service vara eller icke vara är en dålig ide, och kanske precis lika ologiskt som att föreslå att kolumnen ”Gästskribenten” på Opinion borde läggas ner eftersom där torgförs åsikter som inte ligger i linje med ens egna.

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 06:30

Public service inför skranket

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Till sommaren presenteras utredningen som helt kan förändra offentlig tv och radio. Kulturministern avslöjar inget i förväg, men experter förutspår ett smalare public service.
?

Skånskan - 07 okt 15 kl. 14:36

Bra om public service konkurrerar

Krönika Flera stora kommersiella mediebolag startar nu en utredning om public service. Framförallt verkar det handla om att de menar att public service nätsatsningar haft en negativ effekt på dagspressens webbupplagor. Men det finns tecken på att det faktiskt förhåller sig tvärtom.

SmålandsPosten - 14 feb 14 kl. 00:30

Public service har avslöjat sig själv

Valåret har fört med sig en debatt om hur public service ska förhålla sig till de politiska partierna. Från SR och SVT verkar det som att man tycker att det är särskilt viktigt att public service ska vara opartiskt under ett valår. Den naturliga följdfrågan är om public service inte borde eftersträva ett sådant ideal också mellan valen?

YA - 20 aug 12 kl. 06:30

Dags att skrota public service

Just nu skrivs de sista orden i den stora utredningen om framtidens public service. I början av september ska ett förslag lämnas över till kulturministern. Därefter ska det beslutas om vad som skall hända med Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio och UR.

YLE - 10 aug 16 kl. 15:54

Stark public service motverkar högerextremism

I länder med populära public service-medier och hög pressfrihet har högerextremismen svårare att samla anhängare, visar en studie från de europeiska rundradiobolagens paraplyorganisation EBU. Studien, som omfattar 25 länder, visar på ett klart samband mellan stark public service och demokratins tillstånd. Länder med stark public service tenderar att ha mer pressfrihet och högre valdeltagande.

Regeringen - 22 okt 12 kl. 12:28

Public service-kommitténs betänkande på remiss

Public service-kommitténs betänkande Nya villkor för public service (SOU 2012:59) har i dag gått ut på remiss till ett stort antal myndigheter, organisationer och företag. Remissen är ett viktigt steg i beredningen av villkor för public service-verksamheten från 2014. Kommitténs förslag om framtidens radio- och tv-avgift är däremot inte föremål för remissbehandling.

YLE - 22 okt 15 kl. 17:03

Fakta är public service-bolagens trumfkort

Både i Finland och i Sverige funderar man över public service-bolagens framtid. Hur ska mediehusen finansieras och hurdan roll ska de ha, är några av frågorna. Här hemma har Kommunikationsminister Anne Berner (C) tillsatt en parlamentarisk arbetsgrupp som ska fundera på hurdan ställning Yle ska ha i framtiden.

Cornucopia - 06 okt 16 kl. 10:11

Sverigedemokraterna: Vi stöder Public Service

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson meddelar att partiet stöder Public Service, dvs Sveriges Radio och SVT. Så nu vet alla som gnäller över "PK-media" och "Public Service ljuger" att ni alltså inte har ert älskade partis stöd i den åsikten.
En sverigedemokratisk riksdagskvinna ville i en motion slopa presstöd och vrida Public Service tillbaka till 50-talet, vilket fått partiet att ta henne i örat och skicka ut ett pressmeddelande, där gruppledaren och partiideologen Mattias Karlsson säger följande:"Sverigedemokraterna försvarar en ordning med fri och oberoende media.

YLE - 13 nov 15 kl. 04:57

Bergh: Ska Yle ha monopol på public service ?

Konstsamfundets vd Kaj-Gustaf "Kobbe" Bergh är en finlandssvensk påverkare av rang, styrelseordförande i Stockmann och styrelsemedlem i tre andra börsnoterade bolag, dessutom styrelseordförande i KSF media. Bergh är också inkopplad på en lång rad institutioner som hänför sig till den finlandssvenska fondvärlden. I dag är utmaningarna enorma, Konstsamfundets tidningshus KSF Media gjorde i fjol en förlust på 6,7 miljoner euro och Konstsamfundets ständiga penningautomat Stockmann gör stora stora förluster.

Dagensanalys.se - 27 jan 16 kl. 13:38

Public Service är en knivig fråga i dagens uppkopplade samhälle

Public service-kommissionens andra hearing gör en internationell utblick med nedslag ibland annat Storbritannien, Finland, Norge och Danmark. Hur styrs och organiseras public service i dessa länder? Vad är på gång och vad kan Sverige lära?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

”Varför ska Åke, 81, inte kunna få rätt sjukvård – i Sverige?”

Åke Fridell, 81, skickades runt till olika sjukhus i ett livshotande tillstånd. Efter uppåt tio timmar på skånska vägar blev han intensivvårdad på infektionskliniken i Lund. Risken är stor att hans neurologiska skador aldrig kommer att läkas..

Expressen - 15 minuter sedan

Kim Walls minne hedras på hennes födelsedag

På fredagen den 23 mars skulle Kim Wall fyllt 31 år.För att hedra hennes minne delas ett stipendium ut till en kvinnlig journalist, som kan föra Kim Walls gnista vidare.– Vi kan aldrig få Kim tillbaka, men vi kan se till att hennes själ lever vidare, säger säger föräldrarna Ingrid och Joachim Wall till IWMF..

Expressen - 30 minuter sedan

"Grytkokaren" misstänks ha löst upp minst 240 lik i frätande syra

Kvarlevorna efter minst 240 mördade och sönderfrätta kroppar har hittats i en enorm massgrav i Mexiko.Santiago Meza Lopez, även kallad "Grytkokaren", misstänks att på order av Sinaloakartellen ha gjort sig av med deras mordoffer genom att lösa upp dem i syra.Över 16 500 liter organiskt material och närmare 200 kilo människoben har hittills hittats, skriver The Mirror.

Expressen - 30 minuter sedan

Volvos vd innan olyckan: "Självfallet finns det en risk"

Volvo vill inte uttala sig om några detaljer angående Uber-kraschen i Arizona. Men när tillverkaren berättade om sin senaste affär med Uber – så sent som i höstas –svarade vd:n Håkan Samuelsson så här på frågan om Volvos varumärke inte skulle ta skada om det inträffade en olycka:– Självfallet finns det en sådan risk..

Expressen - 45 minuter sedan

JUST NU: Bil har voltat av vägen – en till sjukhus

En bil har voltat av vägen i Uddevalla. En person har förts till sjukhus och vägen är avstängd, meddelar räddningstjänsten.– Det är en rejäl smäll, säger ett vittne på platsen..

Expressen - 45 minuter sedan

600 personer inbjudna till Meghan och Harrys bröllop – men inte de här

600 personer har bjudits in till Meghan Markle och prins Harrys bröllop i Windsor den 19 maj.Av dem får 200 sedan följa med på festen efteråt. Men Meghans syskon Thomas Markle Jr och Samantha ska inte stå på gästlistan.

Expressen - 45 minuter sedan

Bil har voltat av vägen – en till sjukhus

En bil har voltat av vägen i Uddevalla.En person har förts till sjukhus och vägen är avstängd, meddelar räddningstjänsten.– Det är en rejäl smäll, säger ett vittne på platsen..

Expressen - 1 timme sedan

De tog bort det röda köttet i skolmatsalen

Skara och Götene kommun tog bort det röda köttet från skolmatsalarna i en vecka.Detta som ett sätt att vara mer klimatsmart.– Jag tycker det var positivt och roligt att få jobba på ett lite annat sätt, säger kocken Madeleine Börjesson..

Expressen - 1 timme sedan

Förbudet mot dieseln: ”Uselt – folk har panik”

På fredagen kommer regeringen att lägga fram sitt förslag om förbud mot dieselbilar i storstäderna. Förbudet väntas slå hårt mot andrahandsmarknaden för dieselbilar.– Det är uruselt, folk har panik, säger Ronny Svensson, privat- och tjänstebilsexpert..

Expressen - 1 timme sedan

Madeleines val för Adrienne – gör tvärtemot Sofia

Det råder bebisyra i kungafamiljen!I Expressen TV:s "Kungafamiljen" analyseras bebiskläderna – och modeexpert Magda Omerspahic har lagt märke till hur Madeleine och Chris O'Neill tänker tvärtemot Carl Philip och Sofia.– Prinsparet har gått en annan väg, säger Magda Omerspahic..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.