Expressen > Nyheter

Sunday, 25 June, 09:04

Liknande nyheter

Taggar: Mediebranschen, rasarmot , public, service
Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 19:05

Public service en grundsten i demokratin

Jag kan hålla med gästskribenten Carl Rudbeck (28/12) om att det finns fördelar med att programmet Debatt läggs ner, det har kanske aldrig varit en av mediehistoriens mest lysande produktioner. Programmet har dock tjänat sitt syfte i och med att många som aldrig annars skulle ha fått möjlighet att komma till tals har kunnat göra sin röst hörd. Men att använda Debatt som exempel och argumentationsgrund för public service vara eller icke vara är en dålig ide, och kanske precis lika ologiskt som att föreslå att kolumnen ”Gästskribenten” på Opinion borde läggas ner eftersom där torgförs åsikter som inte ligger i linje med ens egna.

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 06:30

Public service inför skranket

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Till sommaren presenteras utredningen som helt kan förändra offentlig tv och radio. Kulturministern avslöjar inget i förväg, men experter förutspår ett smalare public service.
?

Skånskan - 07 okt 15 kl. 14:36

Bra om public service konkurrerar

Krönika Flera stora kommersiella mediebolag startar nu en utredning om public service. Framförallt verkar det handla om att de menar att public service nätsatsningar haft en negativ effekt på dagspressens webbupplagor. Men det finns tecken på att det faktiskt förhåller sig tvärtom.

SmålandsPosten - 14 feb 14 kl. 00:30

Public service har avslöjat sig själv

Valåret har fört med sig en debatt om hur public service ska förhålla sig till de politiska partierna. Från SR och SVT verkar det som att man tycker att det är särskilt viktigt att public service ska vara opartiskt under ett valår. Den naturliga följdfrågan är om public service inte borde eftersträva ett sådant ideal också mellan valen?

YA - 20 aug 12 kl. 06:30

Dags att skrota public service

Just nu skrivs de sista orden i den stora utredningen om framtidens public service. I början av september ska ett förslag lämnas över till kulturministern. Därefter ska det beslutas om vad som skall hända med Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio och UR.

YLE - 10 aug 16 kl. 15:54

Stark public service motverkar högerextremism

I länder med populära public service-medier och hög pressfrihet har högerextremismen svårare att samla anhängare, visar en studie från de europeiska rundradiobolagens paraplyorganisation EBU. Studien, som omfattar 25 länder, visar på ett klart samband mellan stark public service och demokratins tillstånd. Länder med stark public service tenderar att ha mer pressfrihet och högre valdeltagande.

Regeringen - 22 okt 12 kl. 12:28

Public service-kommitténs betänkande på remiss

Public service-kommitténs betänkande Nya villkor för public service (SOU 2012:59) har i dag gått ut på remiss till ett stort antal myndigheter, organisationer och företag. Remissen är ett viktigt steg i beredningen av villkor för public service-verksamheten från 2014. Kommitténs förslag om framtidens radio- och tv-avgift är däremot inte föremål för remissbehandling.

YLE - 22 okt 15 kl. 17:03

Fakta är public service-bolagens trumfkort

Både i Finland och i Sverige funderar man över public service-bolagens framtid. Hur ska mediehusen finansieras och hurdan roll ska de ha, är några av frågorna. Här hemma har Kommunikationsminister Anne Berner (C) tillsatt en parlamentarisk arbetsgrupp som ska fundera på hurdan ställning Yle ska ha i framtiden.

Cornucopia - 06 okt 16 kl. 10:11

Sverigedemokraterna: Vi stöder Public Service

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson meddelar att partiet stöder Public Service, dvs Sveriges Radio och SVT. Så nu vet alla som gnäller över "PK-media" och "Public Service ljuger" att ni alltså inte har ert älskade partis stöd i den åsikten.
En sverigedemokratisk riksdagskvinna ville i en motion slopa presstöd och vrida Public Service tillbaka till 50-talet, vilket fått partiet att ta henne i örat och skicka ut ett pressmeddelande, där gruppledaren och partiideologen Mattias Karlsson säger följande:"Sverigedemokraterna försvarar en ordning med fri och oberoende media.

YLE - 13 nov 15 kl. 04:57

Bergh: Ska Yle ha monopol på public service ?

Konstsamfundets vd Kaj-Gustaf "Kobbe" Bergh är en finlandssvensk påverkare av rang, styrelseordförande i Stockmann och styrelsemedlem i tre andra börsnoterade bolag, dessutom styrelseordförande i KSF media. Bergh är också inkopplad på en lång rad institutioner som hänför sig till den finlandssvenska fondvärlden. I dag är utmaningarna enorma, Konstsamfundets tidningshus KSF Media gjorde i fjol en förlust på 6,7 miljoner euro och Konstsamfundets ständiga penningautomat Stockmann gör stora stora förluster.

Dagensanalys.se - 27 jan 16 kl. 13:38

Public Service är en knivig fråga i dagens uppkopplade samhälle

Public service-kommissionens andra hearing gör en internationell utblick med nedslag ibland annat Storbritannien, Finland, Norge och Danmark. Hur styrs och organiseras public service i dessa länder? Vad är på gång och vad kan Sverige lära?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Bil kraschade med älg

En bil krockade tidigt på söndagsmorgonen med en älg på riksväg 27 utanför Karlskrona.Ingen person skadades men olyckan kan orsaka trafikstörningar..

Expressen - 45 minuter sedan

Alliansens stöd lägst sen valet

Stödet för allienansen har inte varit så här lågt sen valet 2014, visar Sifos mätning enligt Sveriges Radio.I juni har stödet sjunkit till 38 procent..

Expressen - 45 minuter sedan

Fyra personer fast i fjälldrama på Kebnekaises topp

Fyra personer sitter fast i dåligt väder på Kebnekaise.De är blöta och nedkylda, uppger polisen.Men på grund av dåligt väder har man inte kunnat skicka upp räddningshelikopter..

Expressen - 1 timme sedan

Man i skyddsväst dök upp skjuten

En man iförd skyddsväst kom in på sjukhuset med en skottskada i handen.Mannen ville inte samarbeta med polisen och lämnade själv platsen, enligt polisen..

Expressen - 1 timme sedan

Oljetanker exploderade – över 100 döda

En oljetanker har vält och fattade eld på en motorväg i Pakistan.Över 100 personer uppges ha omkommit och ytterligare ett 50-tal personer har skadats, rapporterar nyhetsbyrån AP..

Expressen - 2 timmar sedan

Vem kastade sten mot Michelles lilla dotter?

Mitt i natten vaknade Michelle Rem och hennes sambo av en kraftig smäll.Någon hade kastat in en stor sten genom altandörren – rakt in i barnens sovrum. – Stenen träffade en vägg, det låg glassplitter i min tvåårings säng och glas under min ettårings spjälsäng, säger hon.

Expressen - 2 timmar sedan

Hugh Grants exklusiva hus i Sverige står klart

När världsstjärnan Hugh Grant vill bygga sitt kärlekshus väljer han skånska Torekov.Nu är huset klart för inflyttning, kan Kvällsposten avslöja efter ett besök på platsen. – Han är välkommen hit.

Expressen - 2 timmar sedan

Man svårt knivhuggen i Stockholm

En ung man har knivhuggits svårt i Stockholm. Polisen utreder händelsen som försök till mord..

Expressen - 4 timmar sedan

Cyklister påkörda – kvinna förd till sjukhus med allvarliga skador

Två cyklister, en man och en kvinna, har blivit påkörda av en personbil i Vingåker under natten till lördagen. Båda personerna har förts med ambulans till sjukhus, kvinnan med allvarliga skador..

Expressen - 5 timmar sedan

De dog av elchock i vattenparken

Vattenparkens ägare och hans son offrade sina liv för att försöka rädda de badande. De dog av elchock tillsammans med tre barn i det strömförande vattnet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.