Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 August, 22:32

Expressen - 16 feb 17 kl. 18:14

Mediebranschen rasar mot public serviceSVT och SR vill ha regeringens välsignelse att jaga den yngre publiken med hjälp av sociala medier, men resten av mediebranschen skriker rakt ut..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SVT, SR

Dela artikeln

143 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mediebranschen, rasarmot , public, service
Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 19:05

Public service en grundsten i demokratin

Jag kan hålla med gästskribenten Carl Rudbeck (28/12) om att det finns fördelar med att programmet Debatt läggs ner, det har kanske aldrig varit en av mediehistoriens mest lysande produktioner. Programmet har dock tjänat sitt syfte i och med att många som aldrig annars skulle ha fått möjlighet att komma till tals har kunnat göra sin röst hörd. Men att använda Debatt som exempel och argumentationsgrund för public service vara eller icke vara är en dålig ide, och kanske precis lika ologiskt som att föreslå att kolumnen ”Gästskribenten” på Opinion borde läggas ner eftersom där torgförs åsikter som inte ligger i linje med ens egna.

Kristianstadsbladet - 13 apr 11 kl. 06:30

Public service inför skranket

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Till sommaren presenteras utredningen som helt kan förändra offentlig tv och radio. Kulturministern avslöjar inget i förväg, men experter förutspår ett smalare public service.
?

Skånskan - 07 okt 15 kl. 14:36

Bra om public service konkurrerar

Krönika Flera stora kommersiella mediebolag startar nu en utredning om public service. Framförallt verkar det handla om att de menar att public service nätsatsningar haft en negativ effekt på dagspressens webbupplagor. Men det finns tecken på att det faktiskt förhåller sig tvärtom.

SmålandsPosten - 14 feb 14 kl. 00:30

Public service har avslöjat sig själv

Valåret har fört med sig en debatt om hur public service ska förhålla sig till de politiska partierna. Från SR och SVT verkar det som att man tycker att det är särskilt viktigt att public service ska vara opartiskt under ett valår. Den naturliga följdfrågan är om public service inte borde eftersträva ett sådant ideal också mellan valen?

YA - 20 aug 12 kl. 06:30

Dags att skrota public service

Just nu skrivs de sista orden i den stora utredningen om framtidens public service. I början av september ska ett förslag lämnas över till kulturministern. Därefter ska det beslutas om vad som skall hända med Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio och UR.

YLE - 10 aug 16 kl. 15:54

Stark public service motverkar högerextremism

I länder med populära public service-medier och hög pressfrihet har högerextremismen svårare att samla anhängare, visar en studie från de europeiska rundradiobolagens paraplyorganisation EBU. Studien, som omfattar 25 länder, visar på ett klart samband mellan stark public service och demokratins tillstånd. Länder med stark public service tenderar att ha mer pressfrihet och högre valdeltagande.

Regeringen - 22 okt 12 kl. 12:28

Public service-kommitténs betänkande på remiss

Public service-kommitténs betänkande Nya villkor för public service (SOU 2012:59) har i dag gått ut på remiss till ett stort antal myndigheter, organisationer och företag. Remissen är ett viktigt steg i beredningen av villkor för public service-verksamheten från 2014. Kommitténs förslag om framtidens radio- och tv-avgift är däremot inte föremål för remissbehandling.

YLE - 22 okt 15 kl. 17:03

Fakta är public service-bolagens trumfkort

Både i Finland och i Sverige funderar man över public service-bolagens framtid. Hur ska mediehusen finansieras och hurdan roll ska de ha, är några av frågorna. Här hemma har Kommunikationsminister Anne Berner (C) tillsatt en parlamentarisk arbetsgrupp som ska fundera på hurdan ställning Yle ska ha i framtiden.

Cornucopia - 06 okt 16 kl. 10:11

Sverigedemokraterna: Vi stöder Public Service

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson meddelar att partiet stöder Public Service, dvs Sveriges Radio och SVT. Så nu vet alla som gnäller över "PK-media" och "Public Service ljuger" att ni alltså inte har ert älskade partis stöd i den åsikten.
En sverigedemokratisk riksdagskvinna ville i en motion slopa presstöd och vrida Public Service tillbaka till 50-talet, vilket fått partiet att ta henne i örat och skicka ut ett pressmeddelande, där gruppledaren och partiideologen Mattias Karlsson säger följande:"Sverigedemokraterna försvarar en ordning med fri och oberoende media.

YLE - 13 nov 15 kl. 04:57

Bergh: Ska Yle ha monopol på public service ?

Konstsamfundets vd Kaj-Gustaf "Kobbe" Bergh är en finlandssvensk påverkare av rang, styrelseordförande i Stockmann och styrelsemedlem i tre andra börsnoterade bolag, dessutom styrelseordförande i KSF media. Bergh är också inkopplad på en lång rad institutioner som hänför sig till den finlandssvenska fondvärlden. I dag är utmaningarna enorma, Konstsamfundets tidningshus KSF Media gjorde i fjol en förlust på 6,7 miljoner euro och Konstsamfundets ständiga penningautomat Stockmann gör stora stora förluster.

Dagensanalys.se - 27 jan 16 kl. 13:38

Public Service är en knivig fråga i dagens uppkopplade samhälle

Public service-kommissionens andra hearing gör en internationell utblick med nedslag ibland annat Storbritannien, Finland, Norge och Danmark. Hur styrs och organiseras public service i dessa länder? Vad är på gång och vad kan Sverige lära?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Busschaufför släppte inte på man i rullstol

När Tindra Hilding Hult, 34, skulle ta bussen hem, upptäckte hon att föraren vägrade att släppa på en man i rullstol. Trots protester från passagerarna körde bussen i väg – och lämnade mannen bakom sig. – Föraren vägrade att öppna dörrarna och blev arg, berättar Tindra.

Expressen - 45 minuter sedan

Kungaparet reste till Ryssland – UD får kritik

I somras reste kungaparet till Moskva för att fira EF-ägaren Bertil Hults hustrus 70-årsdag.UD avrådde kungaparet från att använda statsflyget – men inte från själva resan, skriver Svenska Dagbladet.  För detta får UD skarp kritik från politiker i de borgerliga partierna.

Expressen - 45 minuter sedan

Brand i garage – nära sprida sig till villa

Enligt ett larm från SOS brinner det i parkeringsgarage i Borås.Larmet kom strax före klockan 21.30.

Expressen - 45 minuter sedan

Personal låste in sig vid rån på Lidl

En Lidl-butik i Haninge kommun utsattes för ett rån på tisdagen.Personalen, som enligt vittnen hotades av rånaren, låste in sig på kontoret, enligt polisen på sin hemsida. Nu jagar polisen gärningsmannen med helikopter..

Expressen - 1 timme sedan

Flickor försvunna vid sjö – söks

Två flickor, en 5-åring och en 6-åring, har försvunnit vid Nydalasjön utanför Umeå, skriver polisen på sin hemsida.Enligt anmälan var flickorna senast synliga strax efter klockan 20.Strax efter klockan 21 uppger polisen att båda flickorna är anträffade välbehållna.

Expressen - 1 timme sedan

Lennart Ekstrand sköt ihjäl frun – vill flytta till lugnare avdelning

Förra sommaren sköt 68-årige ex-militären Lennart Ekstrand ihjäl sin hustru med ett skott i nacken.För mordet avtjänar han han ett 16-årigt fängelsestraff på anstalten Salberga.Nu vill Ekstrand flyttas till en lugnare avdelning, men Kriminalvården säger nej..

Expressen - 2 timmar sedan

Oro inför Trumps besök i Arizona

NEW YORK. President Donald Trump åker i dag till Arizona för ett stort rally. Men dit kommer också tusentals demonstranter och Phoenix borgmästare Greg Stanton vädjar till Trump att skjuta upp besöket.

Expressen - 3 timmar sedan

Ruth, 3, tvingades vänta hela natten med fyllon

Med en fraktur i foten tvingades Ruth, 3, sitta hela natten på valborgsmässoafton med fulla människor på akuten. Nu kritiserar Inspektionen för vård och omsorg Helsingborgs sjukhus. – Det var en olustig miljö att vara i för ett så litet barn, säger mamma Sandra Sturk.

Expressen - 3 timmar sedan

Misstänkt för inblandning i attack har bott i Sverige

En av de misstänkta för terrordådet i Åbo har bott i Sverige i flera år, skriver DN. Pojken som nu är 18 år kom till Sverige som 14-åring och sökte uppehållstillstånd.En ytterligare person med svenskkoppling och band till den huvudmisstänkte Abderrahman Mechkah, 18 ska vara släppt.

Expressen - 2 timmar sedan

Vita huset stängt – paket undersöks

Vita huset är nedstängt och utrymt. Detta medan ett mystiskt paket på en gräsmatta undersöks av säkerhetspolisen, skriver ABC News på twitter. Byggnadsarbetare och journalister har först till till ett särskilt rum i Vita huset medan undersökningen pågår, skriver The Hill.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.