Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 27 April, 12:56

Liknande nyheter

Taggar: Domstolens, signalom att , Sverigeinte är en , fristad, för krigsförbrytare
SvD - 15 jun 15 kl. 09:33

B-52:or skickar signal: ”Sverige ger inte efter”

Fyra Jas Gripen-plan eskorterar ett amerikanskt jättebombplan – Försvarsmakten har skickat sin ”säkerhetspolitiska signal” om att Sverige ökar sin operativa militära förmåga. Två amerikanska B-52:or fällde i lördags sjöminor utanför Skåne som en del i den Natoledda militärövningen Baltops. Jättebombplanen är en olycksdrabbad amerikansk trotjänare som använts sedan 1950-talet.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 17 kl. 18:00

Domstolens signal om att Sverige inte är en fristad för krigsförbrytare

Videoklipp från avrättning ledde till livstids fängelse.

Alliansfritt Sverige - 11 jun 13 kl. 15:25

M-politiker blandar ihop fristad för föföljda konstnärer med fristad för knarkare

Kulturrådet har som del i sitt uppdrag att arbeta för yttrandefrihet ett projekt som kallas för Fristad. I korta drag innebär det att en kommun åtar sig att skaffa fram bostad och betala för en persons omkostnader för att erbjuda en förföljd författare en fristad i sin stad eller kommun. Det finns statliga pengar att ta del av för ändamålet.

SR - 29 okt 15 kl. 07:30

Göteborgs universitet ger fristad åt hotade forskare

Göteborgs universitet ger som första lärosäte i Sverige fristad åt hotade forskare. Forskarna som kommer från Syrien och Pakistan får fristaden inom ramen för Scholars at Risk, SAR, ett internationellt nätverk som arbetar för akademisk frihet för forskare som på grund av till exempel hot eller censur inte kan verka i sina hemländer..

Alliansfritt Sverige - 27 feb 13 kl. 14:03

Laval fick Lööf att skämmas ? nu får Sverige kritik av FN

BLOCKAD. Laval-härvan är ett uppslitande kapitel i den svenska arbetsmarknadespolitiken. Byggnadsfacket satte en lettisk byggfirma i blockad för att den saknade kollektivavtal för sina anställda vid ett projekt i Vaxholm.

Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).

Alliansfritt Sverige - 06 dec 11 kl. 17:03

Sverige får katastrofsiffror i klimatranking

MILJÖ. Enligt Alliansen har Sverige världens bästa miljöpolitik. Det finns många, många sätt att såga det påståendet på.

Alliansfritt Sverige - 29 jan 12 kl. 16:45

Sverige rasar på miljölistorna


MILJÖRAS. Sveriges miljöpolitik får inte längre bara kritik från den samlade miljörörelsen. Nu rasar även Sverige på forskarnas listor över länders miljöarbete.

Alliansfritt Sverige - 21 maj 12 kl. 13:00

Rapport varnar: Sverige på väg bort från den svenska modellen


VARNING. Sverige tappar sin plats i den internationella trygghetsligan i rasande fart. Värst är det med vår A-kassa där vi gått från att ha den näst högsta till att ligga under snittet i en internationell jämförelse.

Alliansfritt Sverige - 04 apr 13 kl. 12:32

Sverige i snart EU-domstolen för visstidsanställningar

Smörgårdsbord för arbetsgivare. Bild: Max Gustafson
NOTIS. Alliansen försöker gång på gång visa handlingskraft mot arbetslösheten genom att uppfinna den ena nya anställningsformen efter den andra.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Malmö stad överklagar beslutet att stoppa nybygge på Limhamns skjutbana

Den grönfläckiga paddan kan stoppa 550 nya bostäder..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Här tänds Valborgsbålen i Staffanstorp och Hjärup

30 april välkomnas våren vid Gullåkra mosse i Staffanstorp och på gamla idrottsplatsen i Hjärup..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Riksbanken senarelägger räntehöjning

Riksbanken ändrar inte räntan men flaggar för att den första räntehöjningen skjuts fram till mitten av 2018. Dessutom utökas stödköpen av statsobligationer med 15 miljarder kronor..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

OS-drömmen lever för Sverige

Det började inget vidare för Sverige i mixed-VM i curling i Kanada. Men nu har segrarna börjat trilla in. Efter den senaste vinsten, 12–4 mot Australien, har lag Camilla och Per Noreen fortfarande goda chanser att nå åttondelsfinal.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Anja Pärson höjer ribban i "Let's dance"

Förra veckan fick hon 39 poäng av 40 möjliga..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tove Styrke har upptäckt kärlekslåten

Tove Styrkes förra album "Kiddo" kan ses som en feministisk uppgörelse med hur hon blev betraktad som ung kvinnlig musiker efter debutskivsläppet. Nu lägger hon om kursen igen och vill utforska kärlekslåtar – något hon tidigare avfärdat som banalt. Tove.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Brakvinst för Deutsche Bank

Tyska storbanken Deutsche Bank kan notera en ökning med hela 143 procent när det gäller nettovinsten för första kvartalet jämfört med föregående år. Vinsten slutade på 575 miljoner euro, motsvarande 54 miljarder svenska kronor, och piskade då analytike.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Fi-ledare polisanmäld för plagiat

Feministiskt initiativs nyvalda partiledare Victoria Kawesa anklagas för att ha plagierat en annan forskares verk. Forskaren har, på uppmaning av Göteborgs universitet, polisanmält Fi-ledaren, skriver Aftonbladet. Vid en konferens i Göteborg i höstas sk.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Inget cyanid i mystisk ampull

Det var ingen cyanidampull som hittades nära Sydkoster utanför Strömstad i förra veckan. Innehållet i ampullen visade sig vara ofarligt, rapporterar flera medier. Ett flertal liknande fynd i Norge genom åren gjorde att länsstyrelsen i Västra Götaland gi.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

SEB vände till vinst

Bankkoncernen SEB redovisar en rörelsevinst på 5 529 miljoner kronor för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 1 456 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en rörelsevinst p.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.