Expressen > Nyheter

Tuesday, 17 October, 11:26

Expressen - 16 feb 17 kl. 16:57

Barnens glaskross kostar föräldrar 45 000 kronorBarnen krossade 13 fönster på Västervångskolan i Landskrona i januari.Nu har föräldrarna fått en räkning på 45 325 kronor för arbete och material.Fyra familjer får solidariskt dela på skadeståndsansvaret. Om någon inte kan betala övergår ansvaret på de andra.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Västervångskolan, Landskrona

Dela artikeln

28583 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnens, glaskross, kostar, föräldrar45 , 000kronor
YLE - 12 maj 13 kl. 13:52

Kraven på småbarnsföräldrar styrs allt oftare utifrån

Den internationella sjukskötardagen firas idag. I år sammanfaller dagen med morsdagen och Sjukskötarförbundet vill därför uppmärksamma det preventiva arbete som vårdarna gör bland barnfamiljer. Småbarnsföräldrar lever ofta under press från arbetslivet och kraven på småbarnsföräldrar är höga.

YLE - 05 feb 15 kl. 10:41

Var går smärtgränsen för barnens hobbykostnader?

Hundratals euro i månaden och tusentals euro varje år.
Så mycket lägger många familjer ner på barnens idrottshobbyer.
Och vissa betalar ännu mer.

YLE - 29 apr 13 kl. 09:18

Enkät: Barnens hobbyer för dyra

Föräldrar betalar allt mer för sina barns hobbyer. Enligt Yles webbenkät kan de dyraste hobbyerna kosta tusentals euro om året. Över en femtedel av de som svarade på enkäten säger att antingen de själva som barn eller deras egna barn har tvingats avstå från en hobby på grund av ekonomiska orsaker.

YLE - 03 feb 16 kl. 05:43

Instagram ger föräldrar insyn i dagisvardagen

På Gustavsborgs daghem i Vasa har man haft en sluten Instagram-profil i ett halvår. På initiativ av föräldrar laddar personalen upp bilder som beskriver barnens vardag på daghemmet. - Föräldrarna ville ha en blogg där vi skulle skriva om barnens vardag och vad vi gör på daghemmet.

YLE - 03 sep 16 kl. 15:39

Vad kostar ett rimligt vardagsliv?

Diskussionen om nivån på grundtryggheten i Finland har gått het i många år. Hur mycket pengar skall man klara sig på? Vid Helsingfors universitet har man redan i några år räknat på vilka varor och tjänster en familj behöver för en rimlig vardag – en slags referensbudget för livet.

BT - 08 nov 14 kl. 09:03

Barnens betyg: Pappa, du är bra

Svenska pappor är engagerade och delaktiga. Och kort sagt: bra. Det tycker både experten och barn i Borås.

SmålandsPosten - 08 jun 13 kl. 00:30

Dela inte på barnens bästa

Ska kommuner åläggas att erbjuda barn vars föräldrar bor i olika kommuner förskoleplatser? Frågan aktualiseras av Smålandsnytt som i ett antal indignerade reportage uppmärksammat en pappa i Lessebo som inte får en förskoleplats åt sonen, som bor hos honom den ena veckan och hos mamman i Falkenberg den andra veckan. Ärendet uppmärksammades också i riksdagen.

BT - 15 maj 14 kl. 08:25

Vandaler krossade glas i småbarnens sandlåda

Ett 20-tal glasflaskor har krossats och stuckits ner i barnens sandlåda på Moldeparkens förskola på Göta. Men först fick föräldrarna inget veta. – Jag blir så fruktansvärt arg, säger Malin Bergqvist, förälder.

BT - 16 dec 14 kl. 17:50

Barnen i kläm när föräldrar stressar

Barn till stressade föräldrar riskerar i högre utsträckning än andra barn att drabbas av psykisk ohälsa, visar en ny studie. Minska kraven, följ barnets rytm och ge varandra egentid, är några goda råd.- Jag vill inte skuldbelägga alla föräldrar där ute, säger forskaren och sjuksköterskan Hrafnhildur Gunnarsdottir på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, som står bakom studien.

YLE - 06 maj 15 kl. 17:35

Sämre integration när flyktingbarn förenas med sina föräldrar?

Antalet ensamkommande minderåriga asylsökande har mångdubblats i Europa, visar en rapport som Europeiska Migrationsnätverket publicerade på onsdagen. Även Finland måste ta sitt ansvar. Det finns omkring 24 000 ensamkommande minderåriga flyktingbarn i Europa i dag.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Behovet av välfärd ökar snabbare än intäkterna

Sverige växer – snabbt.Det innebär enorma utmaningar för kommunerna de kommande åren.Det framgår av Ekonomirapporten som presenterades på tisdagen.

Expressen - 30 minuter sedan

Man misstänks för grovt våld mot bebis

En man i 20-årsåldern åtalas för synnerligen grovs misshandel mot ett elva månader gammalt barn. – Att göra så här mot ett försvarslöst barn visar på särskild hänsynslöshet och råhet, säger kammaråklagare Mats Ihlbom..

Expressen - 30 minuter sedan

Norwegian utsett till årets bästa flygbolag

Norwegian fortsätter framåt i stark medvind. Nu har man vunnit ännu ett pris. Den här gången som "Årets flygbolag"..

Expressen - 15 minuter sedan

Vackra väderfenomenet – solen lyste rött på himlen

Under tisdagen vaknade många Stockholmare till en stad i mörker – trots att solen gått upp för länge sen.Men i söder skiner en röd sol..

Expressen - 10 minuter sedan

Mercedes krockkuddar kan vara felaktiga

Nya Mercedes E-klass och dagens generation av Mercedes A-klass.Det är några av de bilar som kan ha ett fel i ratten som gör att krockkudden inte löser ut..

Expressen - 45 minuter sedan

Så enkelt kan du tjäna extra pengar som pensionär

Det är lätt att tjäna extrapengar som pensionär. Bemanningsbranschen för seniorer växer så det knakar. Aldrig har det varit lättare att dryga ut pensionen.

Expressen - 45 minuter sedan

Ny amorteringskraven försenas två månader

Nu senarelägger Finansinspektionen sina skärpta krav på amortering.De nya reglerna skjuts fram – i cirka två månader..

Expressen - 1 timme sedan

Slut med gratissurfning på Öresundstågen

Gratis wifi kommer inom snar framtid att slopas på Öresundstågen.Eftersom det trådlösa nätverket inte funkat som tänkt kommer företaget nu att lägga ned tjänsten.– Det är helt enkelt för dåligt, säger Magnus Andersson, ansvarig för fordonsförvaltningen för Öresundstågen, till Sveriges Radio Kronoberg..

Expressen - 45 minuter sedan

Kvinna liftade – misstänks ha blivit gruppvåldtagen

Kvinnan betalade 200 kronor för skjuts på killarnas moped.Men i stället kördes hon in till ett skogsområde där de våldtog henne, enligt åklagare.Klockan 11 faller domen mot tre misstänkta män, 17 och 18 år gamla..

Expressen - 1 timme sedan

Alamin, 29, jobbar 12 timmar om dagen – får ingen lön

Alamin, 29, sover på ett påslakan direkt på golvet. Hans enda sällskap finns i telefonen – hustrun Jannatul, som han aldrig träffat. Nu för Alamin en desperat kamp för att svenska myndigheter ska lyssna på hans historia.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.