Skånskan > Opinion

Saturday, 17 March, 19:09

Skånskan - 16 feb 17 kl. 16:47

Klart för nya färdtjänstenLund DRT Solutions AB heter företaget som fått uppdraget att driva färdtjänsten i Lunds kommun från och med den 1 oktober. Avtalet omfattar fyra år med option på ytterligare två. ERWP.fif(1)Tekniska nämnden avgjorde frågan om entreprenaden, som gäller både transporterna och beställningscentralen, vid sitt sammanträde på onsdagen. Fyra företag hade lämnat anbud men DRT Solutions, ett nystartat helägt dotterbolag till Lundabaserade Samres Holding AB, var det enda som uppfyllde samtliga krav, både de obligatoriska och de frivilliga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
DRT Solutions AB, Lunds, ERWP, Tekniska, DRT Solutions, Lundabaserade Samres Holding AB, Emma Berginger, Skånskan, Samres, Lund, Taxi Helsingborg, USA, Fågelviksgruppen, Ronnie Kalén

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart för nya färdtjänsten
Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 08:12

Våga tänka nytt i färdtjänsten


Region Skåne bör införa valmöjlighet inom färdtjänsten för att ge Skånes färdtjänstresenärer mer makt över sin vardag och för att säkra bättre färdtjänst.Det finns idag valmöjligheter inom många viktiga områden. Till exempel kan personer som bor i Kristianstads kommun och som beviljats hemtjänst själva få välja huruvida personal från kommunen eller från något företag ska komma och utföra hemtjänsten.

Uppsalanyheter.se - 05 mar 15 kl. 17:08

Ändringar i färdtjänsten efter den massiva kritiken

Den 12 januari i år genomfördes ett nytt regelverk för färdtjänsten inom Uppsala län, bland annat genomfördes nya regler för samåkning och rätten att ta med en ledsagare på resan. Nu justerar kommunen regleverket efter den massiva kritik som man fått.Den 12 januari i år genomfördes ett nytt regelverk för färdtjänsten inom Uppsala län, bland annat genomfördes nya regler för samåkning och rätten att ta med en ledsagare på resan.

Kristianstadsbladet - 01 mar 14 kl. 08:00

Missnöjet växer med färdtjänsten

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Det finns ett stort missnöje med färdtjänsten i Skåne. Det visar en rapport som nyligen presenterats för politiker i kommuner och regionen. Bland annat pekas på att missnöjet ökat efter 2012, då tre beställningscentraler slogs ihop till en.

Kristianstadsbladet - 22 feb 13 kl. 11:00

Britta, 88, vågar inte lita på färdtjänsten

Foto: Lasse Ottosson
Britta, 88 år, vågar inte lita på färdtjänsten längre. När hon skulle till makens grav i Vinslöv var bilen beställd till Hästveda. När hon skulle hem kom inte någon ny bil.

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 06:40

Färdtjänsten behöver offentlig drift

Replik på Ingrid Karlsson ”Våga tänka nytt i färdtjänsten”, 6/5.
Efter åtta års vanskötsel av färdtjänsten har Centerpartiets Ingrid Karlsson till sist insett att något behöver göras. Tyvärr kan jag bara konstatera att hon börjar i helt fel ända av problemet.

YA - 07 jun 14 kl. 16:28

Het debatt om färdtjänsten

Foto: Carina Viberg
Färdtjänsten är en het fråga i Skurups kommun och var så även på marknadens politikerdebatt. Miljöpartiet tycker den ska vara kvar i Region Skånes regi men fick mothugg från andra partier och åhörare.
- Det är tråkigt att kommunfullmäktige inte tagit tag i ärendet utan låtit det ligga alldeles för länge, säger Tommy Göransson i publiken.

Uppsalanyheter.se - 16 dec 14 kl. 15:03

Nya taxor beslutade för färdtjänsten

Kommunfullmäktige har fattat beslut om att införa nya taxor för färdstjänsten i Uppsala kommun. Det blir en zonindelad taxa som gäller från 12 januari 2015.Kommunfullmäktige har fattat beslut om att införa nya taxor för färdstjänsten i Uppsala kommun.

Trelleborgs Allehanda - 29 maj 13 kl. 16:05

Taxi Trelleborg mister färdtjänsten

Taxi Trelleborg får inte köra färdtjänsten i Trelleborgs kommun från augusti, som det var tänkt. Förvaltningsrätten har beslutat att företagets anbud inte borde ha beaktats i upphandlingen. Mycket talar nu för att det blir Vellingetaxi som kör färdtjänsten i stället.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 07:54

Resegaranti föreslås för färdtjänsten

Lund Efter fortsatta brister med försenade bilar och lång väntetid till beställningscentralen vill tekniska nämnden nu se en resegaranti för färdtjänsten under tiden fram till september 2017 som Sverigetaxi kör .Ärendet tas upp av tekniska nämnden den 17 februari.
– Många resenärer har drabbats hårt av lång väntan, oro och ovisshet när färdtjänstbilen inte kommer.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 07:00

Färdtjänsten får pensionärskritik

Foto: Bosse Nilsson
De lokala pensionärsföreningarna är mycket kritiska till hur färdtjänsten fungerar. I Kristianstads kommun är meningarna delade.
– Medlemmarna är mycket kritiska mot färdtjänsten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Skyddshelgonet ärades med parad

malmö Det viftades med irländska flaggor och humöret var på topp när ett paradtåg gick från Triangeln till puben Fagans för att fira Saint Patrick´s day. ERWP.fif(0)Bakom lördagens parad stod Malmö GAA club som spelar gaelisk fotboll och längst fram i tåget gick Denis O’Riordan, utklädd till just Sankt Patrik, Irlands skyddshelgon.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Jag har varit här sen fyratiden”

Kågeröd Jimmy Hansson från Teckomatorps frivilliga brandkår var på plats vid branden på Kågerödslund från tidig morgon på lördagen. ERWP.fif(0)Larmet om att det brann på Kågerödslund i Kågeröd kom strax efter klockan 04 på lördagsmorgonen.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Vi skulle ha grisfest här ikväll”

Kågeröd Ann-Margaret Friberg-Persson var under fredagskvällen på Kågerödslund och förberedde stället för en fest som hennes son skulle anordna där under lördagen.
Nu har allt brunnit ned. ERWP.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ny grundskola kan bli extra stor

eslöv Den nya skola som ska byggas som ersättning för Fridasroskolan (F-6) kan bli större än vad kommunen hittills tänkt sig. ERWP.fif(7)Skånskan har tidigare berättat att Fridasroskolans lokaler bedöms som otidsenliga och att kommunen planerar för en ny skola som ska ersätta den.

Skånskan - 5 timmar sedan

Flygplansbyggare arrenderar mark

Eslöv Företaget Blackwing som tillverkar ultralätta flygplan har kommit överens med Eslövs kommun om att arrendera mark för en fabrik. ERWP.fif(5)Företaget huserar redan i hyrda lokaler på flygfältet men vill ha något eget.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kristianstads nation bygger om och till

lund I veckan gick startskottet för ombyggnaden av Kristianstad nations gillestuga, som delvis består av ett gammalt parkeringshus.
I nästa etapp utvidgas nationen med två hus, som ger ett tillskott på 80 nya studentbostäder. ERWP.

Skånskan - 7 timmar sedan

Än lever Nationalteatern

Recension Nationalteatern har något som får deras musik att leva och andas ännu idag, till skillnad från många andra band från proggens guldålder, anser Skånskans recensent..

Skånskan - 10 timmar sedan

Anrik dansbana brann ned i natt

Kågeröd Vid fyratiden, natten till lördag, larmades polis och räddningstjänst till KågerödslundDet är oklart hur branden startade men när räddningstjänsten kom till platsen var det redan övertänt. Huvudbyggnaden ska snabbt ha brunnit ned till endast skorstensstocken återstod. En närliggande byggnad kunde man dock rädda.

Skånskan - 10 timmar sedan

Även den misstänkte mördaren var skadad

Den man i 30-årsåldern som dödades i ett bostadsområde i västra Lund igår hittades utomhus.
Även den misstänkte mördaren hade skador. ERWP.

Skånskan - 15 timmar sedan

För­bättra psyk­vården

ERWP.fif(0)Den psy­kiska ohäl­san är ett växande pro­blem. De gäller inte minst bland barn och ung­domar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.