Skånskan > Opinion

Monday, 27 February, 16:51

Skånskan - 16 feb 17 kl. 16:47

Klart för nya färdtjänstenLund DRT Solutions AB heter företaget som fått uppdraget att driva färdtjänsten i Lunds kommun från och med den 1 oktober. Avtalet omfattar fyra år med option på ytterligare två. ERWP.fif(1)Tekniska nämnden avgjorde frågan om entreprenaden, som gäller både transporterna och beställningscentralen, vid sitt sammanträde på onsdagen. Fyra företag hade lämnat anbud men DRT Solutions, ett nystartat helägt dotterbolag till Lundabaserade Samres Holding AB, var det enda som uppfyllde samtliga krav, både de obligatoriska och de frivilliga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
DRT Solutions AB, Lunds, ERWP, Tekniska, DRT Solutions, Lundabaserade Samres Holding AB, Emma Berginger, Skånskan, Samres, Lund, Taxi Helsingborg, USA, Fågelviksgruppen, Ronnie Kalén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart för nya färdtjänsten
Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 08:12

Våga tänka nytt i färdtjänsten


Region Skåne bör införa valmöjlighet inom färdtjänsten för att ge Skånes färdtjänstresenärer mer makt över sin vardag och för att säkra bättre färdtjänst.Det finns idag valmöjligheter inom många viktiga områden. Till exempel kan personer som bor i Kristianstads kommun och som beviljats hemtjänst själva få välja huruvida personal från kommunen eller från något företag ska komma och utföra hemtjänsten.

Uppsalanyheter.se - 05 mar 15 kl. 17:08

Ändringar i färdtjänsten efter den massiva kritiken

Den 12 januari i år genomfördes ett nytt regelverk för färdtjänsten inom Uppsala län, bland annat genomfördes nya regler för samåkning och rätten att ta med en ledsagare på resan. Nu justerar kommunen regleverket efter den massiva kritik som man fått.Den 12 januari i år genomfördes ett nytt regelverk för färdtjänsten inom Uppsala län, bland annat genomfördes nya regler för samåkning och rätten att ta med en ledsagare på resan.

Kristianstadsbladet - 01 mar 14 kl. 08:00

Missnöjet växer med färdtjänsten

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Det finns ett stort missnöje med färdtjänsten i Skåne. Det visar en rapport som nyligen presenterats för politiker i kommuner och regionen. Bland annat pekas på att missnöjet ökat efter 2012, då tre beställningscentraler slogs ihop till en.

Kristianstadsbladet - 22 feb 13 kl. 11:00

Britta, 88, vågar inte lita på färdtjänsten

Foto: Lasse Ottosson
Britta, 88 år, vågar inte lita på färdtjänsten längre. När hon skulle till makens grav i Vinslöv var bilen beställd till Hästveda. När hon skulle hem kom inte någon ny bil.

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 06:40

Färdtjänsten behöver offentlig drift

Replik på Ingrid Karlsson ”Våga tänka nytt i färdtjänsten”, 6/5.
Efter åtta års vanskötsel av färdtjänsten har Centerpartiets Ingrid Karlsson till sist insett att något behöver göras. Tyvärr kan jag bara konstatera att hon börjar i helt fel ända av problemet.

YA - 07 jun 14 kl. 16:28

Het debatt om färdtjänsten

Foto: Carina Viberg
Färdtjänsten är en het fråga i Skurups kommun och var så även på marknadens politikerdebatt. Miljöpartiet tycker den ska vara kvar i Region Skånes regi men fick mothugg från andra partier och åhörare.
- Det är tråkigt att kommunfullmäktige inte tagit tag i ärendet utan låtit det ligga alldeles för länge, säger Tommy Göransson i publiken.

Uppsalanyheter.se - 16 dec 14 kl. 15:03

Nya taxor beslutade för färdtjänsten

Kommunfullmäktige har fattat beslut om att införa nya taxor för färdstjänsten i Uppsala kommun. Det blir en zonindelad taxa som gäller från 12 januari 2015.Kommunfullmäktige har fattat beslut om att införa nya taxor för färdstjänsten i Uppsala kommun.

Trelleborgs Allehanda - 29 maj 13 kl. 16:05

Taxi Trelleborg mister färdtjänsten

Taxi Trelleborg får inte köra färdtjänsten i Trelleborgs kommun från augusti, som det var tänkt. Förvaltningsrätten har beslutat att företagets anbud inte borde ha beaktats i upphandlingen. Mycket talar nu för att det blir Vellingetaxi som kör färdtjänsten i stället.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 07:54

Resegaranti föreslås för färdtjänsten

Lund Efter fortsatta brister med försenade bilar och lång väntetid till beställningscentralen vill tekniska nämnden nu se en resegaranti för färdtjänsten under tiden fram till september 2017 som Sverigetaxi kör .Ärendet tas upp av tekniska nämnden den 17 februari.
– Många resenärer har drabbats hårt av lång väntan, oro och ovisshet när färdtjänstbilen inte kommer.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 07:00

Färdtjänsten får pensionärskritik

Foto: Bosse Nilsson
De lokala pensionärsföreningarna är mycket kritiska till hur färdtjänsten fungerar. I Kristianstads kommun är meningarna delade.
– Medlemmarna är mycket kritiska mot färdtjänsten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 minuter sedan

Slog flickvän och hjälpande väninna

ESLÖV En 50-årig Eslövsman har dömts för fyra fall av misshandel som huvudsakligen riktat sig mot en kvinna han haft en relation med. Vid ett tillfälle slog han en kvinna som kom till undsättning när han angrep flickvännen. ERWP.

Skånskan - 30 minuter sedan

Vellinge har passerat 35 000

VELLINGE Vellinge kommun fortsätter att växa och har nu passerat 35 000 personer. ERWP.fif(0)Förra året flyttade 1890 personer in i kommunen och 1480 flyttade ut.

Skånskan - 1 timme sedan

Vinglig bilfärd slutade i mitträcket

STAFFANSTORP Den 38-årige mannen hade använt narkotika men satte sig ändå bakom ratten.
Färden slutade i ett mitträcke på riksväg 11. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Årets sommarrock hans sista som festivalgeneral

SVEDALA Markus Lindberg kommer att lämna sin post som festivalgeneral för sommarrocken när årets festival är över.
– Efter 15 år är det dags att andra tar över men jag kommer att fortsätta att arbeta med sommarrocken. Den är en stor del av mitt liv och att bara gå dit som en vanlig besökare fungerar inte för mig.

Skånskan - 3 timmar sedan

Färgrikt danscollage med udd

Recension/scen SCEN
Spectrum
Koreografi, regi:  Ben Wright
Musik: Jules Maxwell
Scenografi: Will Holt
Ljusdesign: Guy Hoare
Kostymdesign: Will Holt
Ljuddesign: Alan Stones
Dansare: Anna Borràs, Brittanie Brown, Kit Brown, Peter Jansson, Belinda Nusser, Sindri Runudde.
Skånes dansteater, Malmö. Premiär fredag den 25 februari 2017.

Skånskan - 3 timmar sedan

Körkortslös for i diket

TJÖRNARP/norra rörum ERWP.fif(2)Vid lunchtid i fredags körde en bil av vägen och ner i diket vid väg 23 nära Tjörnarp. En polispatrull som kom till platsen kunde konstatera att mannen saknar körkort och är tidigare dömd för att ändå ha kört bil.

Skånskan - 3 timmar sedan

Släktingar i storbråk

HÖÖR ERWP.fif(1)En 37-årig man sitter anhållen misstänkt för att ha misshandlat tre personer på en adress i Höör i söndags kväll vid 22-tiden.
Enligt de första uppgifterna ska samtliga fyra ha släktband till varandra och av okänd anledning uppstod bråk när de var samlade i en bostad som tillhör en av dem.

Skånskan - 3 timmar sedan

50 griskultingar stulna i Löderup

löderup Ett 50-tal griskultingar stals i ett grisstall utanför Löderup i helgen.
– Det var rent sabotage, anser uppfödare Jörgen Gunnarsson. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

FBC-damerna tog inte chansen

INNEBANDY Malmö FBC hade chansen att närma sig i kampen om en slutspelsplats, men stod i stället för en plattmatch borta mot IBK Dalen, 1–4. ERWP.fif(0)– Under all kritik.

Skånskan - 4 timmar sedan

Inbrott i två bilar på p-plats

BRÖSARP ERWP.fif(1)Nu har inbrott i bilar på parkeringsplatser utmed kusten kommit igång igen. I lördags utsattes två bilar för inbrott när de stod på en parkeringsplats på Brösarps backar vid 13-tiden i lördags.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.