Skånskan > Opinion

Friday, 28 April, 21:46

Skånskan - 16 feb 17 kl. 16:47

Klart för nya färdtjänstenLund DRT Solutions AB heter företaget som fått uppdraget att driva färdtjänsten i Lunds kommun från och med den 1 oktober. Avtalet omfattar fyra år med option på ytterligare två. ERWP.fif(1)Tekniska nämnden avgjorde frågan om entreprenaden, som gäller både transporterna och beställningscentralen, vid sitt sammanträde på onsdagen. Fyra företag hade lämnat anbud men DRT Solutions, ett nystartat helägt dotterbolag till Lundabaserade Samres Holding AB, var det enda som uppfyllde samtliga krav, både de obligatoriska och de frivilliga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
DRT Solutions AB, Lunds, ERWP, Tekniska, DRT Solutions, Lundabaserade Samres Holding AB, Emma Berginger, Skånskan, Samres, Lund, Taxi Helsingborg, USA, Fågelviksgruppen, Ronnie Kalén

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart för nya färdtjänsten
Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 08:12

Våga tänka nytt i färdtjänsten


Region Skåne bör införa valmöjlighet inom färdtjänsten för att ge Skånes färdtjänstresenärer mer makt över sin vardag och för att säkra bättre färdtjänst.Det finns idag valmöjligheter inom många viktiga områden. Till exempel kan personer som bor i Kristianstads kommun och som beviljats hemtjänst själva få välja huruvida personal från kommunen eller från något företag ska komma och utföra hemtjänsten.

Uppsalanyheter.se - 05 mar 15 kl. 17:08

Ändringar i färdtjänsten efter den massiva kritiken

Den 12 januari i år genomfördes ett nytt regelverk för färdtjänsten inom Uppsala län, bland annat genomfördes nya regler för samåkning och rätten att ta med en ledsagare på resan. Nu justerar kommunen regleverket efter den massiva kritik som man fått.Den 12 januari i år genomfördes ett nytt regelverk för färdtjänsten inom Uppsala län, bland annat genomfördes nya regler för samåkning och rätten att ta med en ledsagare på resan.

Kristianstadsbladet - 01 mar 14 kl. 08:00

Missnöjet växer med färdtjänsten

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Det finns ett stort missnöje med färdtjänsten i Skåne. Det visar en rapport som nyligen presenterats för politiker i kommuner och regionen. Bland annat pekas på att missnöjet ökat efter 2012, då tre beställningscentraler slogs ihop till en.

Kristianstadsbladet - 22 feb 13 kl. 11:00

Britta, 88, vågar inte lita på färdtjänsten

Foto: Lasse Ottosson
Britta, 88 år, vågar inte lita på färdtjänsten längre. När hon skulle till makens grav i Vinslöv var bilen beställd till Hästveda. När hon skulle hem kom inte någon ny bil.

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 06:40

Färdtjänsten behöver offentlig drift

Replik på Ingrid Karlsson ”Våga tänka nytt i färdtjänsten”, 6/5.
Efter åtta års vanskötsel av färdtjänsten har Centerpartiets Ingrid Karlsson till sist insett att något behöver göras. Tyvärr kan jag bara konstatera att hon börjar i helt fel ända av problemet.

YA - 07 jun 14 kl. 16:28

Het debatt om färdtjänsten

Foto: Carina Viberg
Färdtjänsten är en het fråga i Skurups kommun och var så även på marknadens politikerdebatt. Miljöpartiet tycker den ska vara kvar i Region Skånes regi men fick mothugg från andra partier och åhörare.
- Det är tråkigt att kommunfullmäktige inte tagit tag i ärendet utan låtit det ligga alldeles för länge, säger Tommy Göransson i publiken.

Uppsalanyheter.se - 16 dec 14 kl. 15:03

Nya taxor beslutade för färdtjänsten

Kommunfullmäktige har fattat beslut om att införa nya taxor för färdstjänsten i Uppsala kommun. Det blir en zonindelad taxa som gäller från 12 januari 2015.Kommunfullmäktige har fattat beslut om att införa nya taxor för färdstjänsten i Uppsala kommun.

Trelleborgs Allehanda - 29 maj 13 kl. 16:05

Taxi Trelleborg mister färdtjänsten

Taxi Trelleborg får inte köra färdtjänsten i Trelleborgs kommun från augusti, som det var tänkt. Förvaltningsrätten har beslutat att företagets anbud inte borde ha beaktats i upphandlingen. Mycket talar nu för att det blir Vellingetaxi som kör färdtjänsten i stället.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 07:54

Resegaranti föreslås för färdtjänsten

Lund Efter fortsatta brister med försenade bilar och lång väntetid till beställningscentralen vill tekniska nämnden nu se en resegaranti för färdtjänsten under tiden fram till september 2017 som Sverigetaxi kör .Ärendet tas upp av tekniska nämnden den 17 februari.
– Många resenärer har drabbats hårt av lång väntan, oro och ovisshet när färdtjänstbilen inte kommer.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 07:00

Färdtjänsten får pensionärskritik

Foto: Bosse Nilsson
De lokala pensionärsföreningarna är mycket kritiska till hur färdtjänsten fungerar. I Kristianstads kommun är meningarna delade.
– Medlemmarna är mycket kritiska mot färdtjänsten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

De vet du och Pedalens Pågar till kalaset

HÖRBY De vet du, som var med i Melodifestivalen i våras, och Pedalens Pågar blir dragplåstren på årets Kulturkalas i Hörby den 23 maj.
Det avslöjades på fredagen när delar av programmet släpptes och årets Kulturkalasbakelse och matkreationer presenterades. ERWP.

Skånskan - 6 timmar sedan

Testar teaterdebuten på publiken i Ystad

När Martin Stenmark funderade över att göra något i teaterformat i stället för en vanlig showkväll föll ämnet på plats naturligt.
– Ibland hittar man rätt där man står, säger artisten, som i höst berättar om sin stora familj i föreställningen Syskonkärlek – räkna med bråk. I kväll den 28 april är det provföreställning i Ystad.

Skånskan - 6 timmar sedan

Drop in vigsel i Brågarp

STAFFANSTORP ERWP.fif(1)På lördag den 29 april har den som vill gifta sig i all enkelhet chansen vid en drop-in-vigsel i Staffanstorp.
I Brågarps kyrka klockan 10 till 14 är det drop-in-vigsel för alla giftaslystna, förutsatt att de har intyg om hindersprövning ordnat.

Skånskan - 6 timmar sedan

Malmöartist förnyar 90-talet

Malmöartisten Kent Larsen har kämpat på i många år, både med sin egen musik, som manager, arrangör och som dj. Och visst har han haft framgångar, inte minst internationellt. Men det där stora breaket har inte kommit.

Skånskan - 7 timmar sedan

Romanpris postumt till Caterina Pascual Söderbaum

Sveriges Radios romanpris går i år postumt till Caterina Pascual Söderbaum. ERWP.fif(7)På fredagen avslöjades vinnaren av Sveriges Radios romanpris 2017 och i år delas det ut postumt till författaren och översättaren Caterina Pascual Söderbaums för romanen Den skeva platsen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Porträtt och identitet

SVEDALA Porträtt och identitet är temat på en utställning på Galleri Kvis med många olika konstnärer. ERWP.fif(6)Nyligen fick Föreningen Konstens vänner i Svedala (Kvis) det glädjande beskedet att man fått ett kulturstipendium på 10 000 kronor av Lions club i Svedala.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tidigare serviceombud har lämnat in konkursansökan

höör Kravet från Skånetrafiken på 2,4 miljoner kronor blev till slut för mycket för Tösernas Spel och Gott. Den 20 april sattes bolaget i konkurs och butiken är för närvarande stängd.
– Verksamheten kommer sannolikt att återupptas, säger konkursförvaltaren Ola Sellert.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kräver bättre pendlarservice

höör Vid årsskiftet avslutade Skånetrafiken samarbetet med serviceombudet Tösernas Spel och Gott AB på grund av en ekonomisk tvist. Fyra månader senare finns fortsatt inget ombud i Höör och nu växer kritiken från tågresenärer, näringsidkare och politiker. ERWP.

Skånskan - 7 timmar sedan

Trädgårdsgalleri satsar på konst av kvinnor i sommar

ERWP.fif(3)BESSINGE
Virkade hängmattor, teckningar med BDSM-motiv, skulpturer och spindelnät är bara något av det som visas på Björkhaga Trädgårdsgalleri i sommar.
Den 1 maj är det säsongspremiär.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nu laddar Skurup upp

SKURUP Skurups kommun inviger sina två första laddningsstationer för elbilar i dag.
Kommunfullmäktiges ordförande Lena Axelsson håller tal, två elbilar visas och deltagarna får tips om hur de kan köra klimatsmart.LaddstationClever är Sveriges ledande laddoperatör som finns även i Danmark och Tyskland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.