Expressen > Opinion

Monday, 27 February, 16:44

Liknande nyheter

Taggar: I Björklunds, regeringhar , muslimska, kvinnoringen plats
Sydsvenskan - 21 okt 15 kl. 15:09

Prata med muslimska kvinnor istället för att bära på ett onyttigt hat

Det skrämmer mig att läsa hur en lärare som Ann Sidbrant (20/10) kan dra slutsatser baserade på fördomar. Att dra slutsatser om slöjan utifrån ett krigshärjat Afghanistan, diktaturländer som Iran och Saudiarabien är som att sluta sig till att icke-beslöjade kvinnor i Nordkorea eller diktaturländer i Afrika är förtryckta på grund av mer eller mindre klädesplagg.Visst förekommer det även inom den västeuropeiska kulturen att kvinnor täcker håret.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 14:36

Avklädda protester hjälper inte muslimska kvinnor

FEMENS MOSKÉAKTION Vi har valt vår kamp i livet. Vår kamp är att muslimska kvinnor ska få behålla makten över sin kropp, sitt liv, och att själva få fatta sina egna beslut utan en manlig makthavare. Vi anser att vi kommer att vinna den här kampen genom att först tvinga till oss vår meningsmotståndares förståelse och insikt, skriver Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban, rättsaktivister och feministiska muslimer.

SVT Debatt - 20 aug 13 kl. 14:56

Hijabuppropet förstärker bilden av muslimska kvinnor som offer

HIJABUPPROPET En gravid kollega till mig misshandlades eftersom förövaren inte tyckte att ännu en blatteunge skulle födas i Sverige. Det rasistiska, sexistiska och sekteristiska våldet har många ansikten ? men hijabuppropet slår fast att precis så här ser hatbrottens offer ut.

Skånskan - 21 jul 16 kl. 06:32

Angreppen på unga muslimska kvinnor ökar

Unga muslimska kvinnor som bär slöja säger att kränkningar och trakasserier har ökat mot dem de senaste åren. SVT rapporterar att kvinnorna vittnar om att attackerna också har blivit allt mer aggressiva. – Det är kommentarer, att man blir knuffad eller får slöjan avdragen, säger Gehad El Sayed till SVT.

SvD - 07 mar 07 kl. 23:19

”Tolerans dödar muslimska kvinnor”

Skamlig tystnad Sverige och Europa sviker starka muslimska kvinnor, som står upp emot förtryck i islam. Tysta feminister i väst hänvisar till tolerans och förståelse, samtidigt som 10 000-tals kvinnor hålls i slaveri, skriver statsvetaren Lisbeth Lindeborg, som skriver en bok om behovet av ett reformerat islam..

FriaTider - 19 aug 13 kl. 13:50

Antirasistiska debattörer: ?Vita svenska män? bakom våld mot muslimska kvinnor

Oprovocerade attacker mot muslimska kvinnor är vanliga och bakom dem står oftast "vita svenska män" ? det skriver flera antirasistiska debattörer på Aftonbladet Debatt i samband med att en gravid muslimsk misshandlats i Farsta..

DN - 14 nov 16 kl. 06:00

Rädslan växer bland USA:s muslimska kvinnor

Hoten och förolämpningarna har haglat över muslimer och andra minoritetsgrupper under Donald Trumps valkampanj. Många muslimska kvinnor överväger nu att ta av sig den främsta symbolen för sin religion, slöjan. – Jag utesluter inte att jag tvingas göra det för min egen säkerhets skull, säger Nourah Shaban.

Expressen - 13 feb 17 kl. 20:42

Badhuset skärmas av – för att muslimska kvinnor ska simma

En gång i veckan sätter personalen i badhuset i danska Vordingsborg upp pappskivor för fönstren.Det gör de för att muslimska kvinnor ska kunna simma i fred.– En av våra målsättningar är att badhuset ska ha plats till alla, säger föreståndaren Egon Rasmussen till Ekstrabladet..

SVT Debatt - 19 aug 13 kl. 15:20

Hijabuppropet exotifierar muslimska kvinnor

HIJABUPPROPET Den initiala tanken med dagens uppmärksammade hijabmanifestation var att frigöra. Men kampanjen har tagits över av en vit medelklass, som nu skyltar med sin välvillighet bara för att om några timmar ta av sig slöjan igen ? och återgå till vardagen.

Dagen - 12 feb 11 kl. 13:31

Polis får tvinga muslimska kvinnor ta av sjal eller nikab

Polisen får tvinga kvinnor som bär huvudduk eller nikab att ta av dessa när de ska fotograferas i samband med brottsutredning.

Detta enligt justitieombudsmannen, JO, som prövat ett ärende där en brottsmisstänkt muslimsk kvinna tvingades ta av sin sjal vid fotografering.
Kvinnan, som var anhållen för misshandel och olaga hot, anser att polisen uppvisade "bristande respekt för henne som kvinna och muslim".

Aftonbladet - 07 feb 13 kl. 11:41

Facebook-grupp visar förakt mot muslimska kvinnor

Uppmanar till att rycka slöjan av kvinnor.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

El och piller botar inte alla psykiska problem

Jag kan vittna om att terapi hjälper. Jag är inte rädd för att återfalla i något av mina destruktiva beteenden heller eftersom jag har lärt mig att handskas med mina känslor på ett vettigt sätt, skriver Helena Looft..

Expressen - Igår: 06:00

Jag trodde inte att kriget skulle vara mot Försäkringskassan

Jag önskar innerligt att jag kunde fokusera på mitt mående – i stället för att behöva kriga mot den myndighet som ska vara vår trygghet när vi är sjuka, skriver Johanna Tollart. .

Expressen - I förrgår: 06:00

Därför lämnar jag Husby

De jag kallar för ”de skäggiga skuggorna” har ockuperat våra offentliga lokaler, skriver Zeliha Dagli..

Expressen - 24 feb 17 kl. 15:49

Överdriv inte kritiken om Svenska kyrkan, Skytte

Självfallet ska Svenska kyrkan nagelfaras som andra offentliga institutioner. Stark och saklig kritik är i grunden en positiv injektion för kyrkan. .

Expressen - 24 feb 17 kl. 11:09

Jag vågade inte säga som det var

Självcensuren slog till även mot mig.Jag är själv typexemplet på en journalist som har väjt för att säga som det är. Men att dölja sanningen är aldrig någon framgångsvåg, skriver journalisten Elisabet Höglund.

Expressen - 24 feb 17 kl. 06:00

Vi betalar skatt för att den ska gå till välfärden

Vi betalar skattepengar för att de ska gå till skolan, vården och omsorgen. Då ska pengarna också gå dit, inte till privata vinster, skriver LO:s Karl-Petter Thorwaldsson och Therese Guovelin. .

Expressen - 23 feb 17 kl. 14:52

Polisen: Det finns inga "no-go"-zoner

Det är där vi på riktigt gör skillnad i personers liv som vi poliser måste vara, skriver polischefen Erik Åkerlund..

Expressen - 23 feb 17 kl. 14:14

Är det en smygrasist jag är?

Jag har inga lösningar på de redan stora problemen i de områden där kriminalitet och rädsla redan fått fäste. Inte heller på de utmaningar vi står inför, för att inte problemen ska uppstå i hela landet. Men jag vet en sak, integrationen börjar hos mig.

Expressen - 23 feb 17 kl. 11:46

Som barn i Husby är framtidsutsikterna inte goda

För mig och för de som växte upp omkring mig i Husby på 00-talet var läget också akut. Som barn i ett område som Husby är framtidsutsikterna inte goda, skriver Husbybon och Grön ungdoms Manuel Cortez Azero..

Expressen - 23 feb 17 kl. 06:00

Förenklande faktakoll är dömt att misslyckas

Samhällsdebatt är mycket mer komplex än enkla faktakollar. Den bistra realiteten är att rätt och fel hör hemma mest i frågesporter, skriver journalisten Erik Hörstadius. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.