Expressen > Opinion

Wednesday, 29 March, 07:14

Expressen - 16 feb 17 kl. 14:18

I Björklunds regering har muslimska kvinnor ingen platsDet är djupt problematiskt att Björklund som partiordförande för Liberalerna använder sig av patriarkal retorik, skriver Anwahr Athahb..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Björklunds, Björklund, Liberalerna, Anwahr Athahb

Dela artikeln

2034 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Björklunds, regeringhar , muslimska, kvinnoringen plats
Sydsvenskan - 21 okt 15 kl. 15:09

Prata med muslimska kvinnor istället för att bära på ett onyttigt hat

Det skrämmer mig att läsa hur en lärare som Ann Sidbrant (20/10) kan dra slutsatser baserade på fördomar. Att dra slutsatser om slöjan utifrån ett krigshärjat Afghanistan, diktaturländer som Iran och Saudiarabien är som att sluta sig till att icke-beslöjade kvinnor i Nordkorea eller diktaturländer i Afrika är förtryckta på grund av mer eller mindre klädesplagg.Visst förekommer det även inom den västeuropeiska kulturen att kvinnor täcker håret.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 14:36

Avklädda protester hjälper inte muslimska kvinnor

FEMENS MOSKÉAKTION Vi har valt vår kamp i livet. Vår kamp är att muslimska kvinnor ska få behålla makten över sin kropp, sitt liv, och att själva få fatta sina egna beslut utan en manlig makthavare. Vi anser att vi kommer att vinna den här kampen genom att först tvinga till oss vår meningsmotståndares förståelse och insikt, skriver Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban, rättsaktivister och feministiska muslimer.

SVT Debatt - 20 aug 13 kl. 14:56

Hijabuppropet förstärker bilden av muslimska kvinnor som offer

HIJABUPPROPET En gravid kollega till mig misshandlades eftersom förövaren inte tyckte att ännu en blatteunge skulle födas i Sverige. Det rasistiska, sexistiska och sekteristiska våldet har många ansikten ? men hijabuppropet slår fast att precis så här ser hatbrottens offer ut.

Skånskan - 21 jul 16 kl. 06:32

Angreppen på unga muslimska kvinnor ökar

Unga muslimska kvinnor som bär slöja säger att kränkningar och trakasserier har ökat mot dem de senaste åren. SVT rapporterar att kvinnorna vittnar om att attackerna också har blivit allt mer aggressiva. – Det är kommentarer, att man blir knuffad eller får slöjan avdragen, säger Gehad El Sayed till SVT.

Nyheter 24 - 07 mar 17 kl. 16:19

Nike släpper hijab för idrottande muslimska kvinnor

Nike gick nyligen ut med att de kommer att tillverka en hijab som är speciellt utformad för idrottande muslimska kvinnor. En hijab speciellt utformad för att idrotta i har tidigare varit svår att hitta på marknaden. Deras hijab kommer att finnas i butiker från våren 2018 men redan nu sprids kampanjvideon.

SvD - 07 mar 07 kl. 23:19

”Tolerans dödar muslimska kvinnor”

Skamlig tystnad Sverige och Europa sviker starka muslimska kvinnor, som står upp emot förtryck i islam. Tysta feminister i väst hänvisar till tolerans och förståelse, samtidigt som 10 000-tals kvinnor hålls i slaveri, skriver statsvetaren Lisbeth Lindeborg, som skriver en bok om behovet av ett reformerat islam..

FriaTider - 19 aug 13 kl. 13:50

Antirasistiska debattörer: ?Vita svenska män? bakom våld mot muslimska kvinnor

Oprovocerade attacker mot muslimska kvinnor är vanliga och bakom dem står oftast "vita svenska män" ? det skriver flera antirasistiska debattörer på Aftonbladet Debatt i samband med att en gravid muslimsk misshandlats i Farsta..

DN - 14 nov 16 kl. 06:00

Rädslan växer bland USA:s muslimska kvinnor

Hoten och förolämpningarna har haglat över muslimer och andra minoritetsgrupper under Donald Trumps valkampanj. Många muslimska kvinnor överväger nu att ta av sig den främsta symbolen för sin religion, slöjan. – Jag utesluter inte att jag tvingas göra det för min egen säkerhets skull, säger Nourah Shaban.

Expressen - 13 feb 17 kl. 20:42

Badhuset skärmas av – för att muslimska kvinnor ska simma

En gång i veckan sätter personalen i badhuset i danska Vordingsborg upp pappskivor för fönstren.Det gör de för att muslimska kvinnor ska kunna simma i fred.– En av våra målsättningar är att badhuset ska ha plats till alla, säger föreståndaren Egon Rasmussen till Ekstrabladet..

SVT - 14 mar 17 kl. 19:01

Iman Aldebe om slöjdomen: ”Kommer stänga ute muslimska kvinnor”

Kläddesignern Iman Aldebe har har jobbat i flera år för att modernisera och normalisera slöjan så att muslimska kvinnor ska få en naturlig plats på den svenska arbetsmarknaden. Dagens beslut i EU-domstolen blev ett stort bakslag för hennes kamp..

SVT Debatt - 19 aug 13 kl. 15:20

Hijabuppropet exotifierar muslimska kvinnor

HIJABUPPROPET Den initiala tanken med dagens uppmärksammade hijabmanifestation var att frigöra. Men kampanjen har tagits över av en vit medelklass, som nu skyltar med sin välvillighet bara för att om några timmar ta av sig slöjan igen ? och återgå till vardagen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Tvinga bankerna att börja hantera kontanter igen

Bankerna hänsynslöst kört över en mycket stor del av befolkningen till förmån för en hysterisk och kortsiktig vinstjakt, skriver pensionären Benny Wahlquist. .

Expressen - 14 timmar sedan

Oavsett vem som leder Alliansen måste Sveriges intressen komma först

För de inom borgerligheten som inte är beredda att ge ökat inflytande åt främlingsfientliga och populistiska krafter, så finns egentligen bara ett tydligt alternativ – att söka bredare samverkan, skriver Tomas Eneroth (S). .

Expressen - 17 timmar sedan

90-talisterna kommer att krossa arbetsmarknaden

Det där med att nittiotalister är lata, naiva och bortskämda. Det stämmer. Åtminstone när vi befinner oss på fel arbetsplats med chefer som inte bryr sig, skriver Karolina Sandberg.

Expressen - 19 timmar sedan

Fi gör visst skillnad i kampen mot hedersvåld

Tvärtemot vad Panshiri påstår har vi en genomarbetad politik mot våld i namn av heder, framtagen i samarbete med etablerade aktörer, brottsoffer och forskare, skriver Gudrun Schyman (Fi). .

Expressen - Igår: 06:00

Tar man barn i båten ror man dem i land

Jag inser att vi inte kan ta emot alla. Jag är varken för obegränsad invandring eller ett obegränsat flyktingmottagande. Men glöm aldrig att det var Sverige som gjorde rätt när vi räddade så många liv, skriver Lisa Förare Winbladh..

Expressen - Igår: 12:21

Sjukvården är i kris på grund av de borgerliga skattesänkningarna

Sjukvården är i kris på grund av den borgerliga regeringens stora skattesänkningar och privatiseringar, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - Igår: 10:01

Varför pratas det så lite om det som är bra i vården?

Vad hände med det där bra? Om undersköterskor, planerare och chefer som kämpar varje dag, men med en inställning som för oss framåt, skriver Anna Norell som jobbar inom hemtjänsten. .

Expressen - I förrgår: 06:00

Vedervärdigt att vi tvingar tillbaka personer in i garderoben

Många hbt-flyktingar tvingas utstå hot, våld och förtryck av andra asylsökanden från mycket homofoba länder på asylboendena, skriver Robert Hannah (L)..

Expressen - 26 mar 17 kl. 06:00

Islamister tolkar Koranen som fan läser Bibeln

Okunnighet om islam är grunden till islamofobin, skriver Jan Tuninger..

Expressen - 25 mar 17 kl. 06:00

Lägg ner, föräldraproffs!

Tro mig, alla barn fungerar inte som era egna och alla familjers liv ser inte likadana ut, skriver Johannes Maxweller..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.