Expressen > Opinion

Monday, 29 May, 17:16

Liknande nyheter

Taggar: I Björklunds, regeringhar , muslimska, kvinnoringen plats
Sydsvenskan - 21 okt 15 kl. 15:09

Prata med muslimska kvinnor istället för att bära på ett onyttigt hat

Det skrämmer mig att läsa hur en lärare som Ann Sidbrant (20/10) kan dra slutsatser baserade på fördomar. Att dra slutsatser om slöjan utifrån ett krigshärjat Afghanistan, diktaturländer som Iran och Saudiarabien är som att sluta sig till att icke-beslöjade kvinnor i Nordkorea eller diktaturländer i Afrika är förtryckta på grund av mer eller mindre klädesplagg.Visst förekommer det även inom den västeuropeiska kulturen att kvinnor täcker håret.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 14:36

Avklädda protester hjälper inte muslimska kvinnor

FEMENS MOSKÉAKTION Vi har valt vår kamp i livet. Vår kamp är att muslimska kvinnor ska få behålla makten över sin kropp, sitt liv, och att själva få fatta sina egna beslut utan en manlig makthavare. Vi anser att vi kommer att vinna den här kampen genom att först tvinga till oss vår meningsmotståndares förståelse och insikt, skriver Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban, rättsaktivister och feministiska muslimer.

SVT Debatt - 20 aug 13 kl. 14:56

Hijabuppropet förstärker bilden av muslimska kvinnor som offer

HIJABUPPROPET En gravid kollega till mig misshandlades eftersom förövaren inte tyckte att ännu en blatteunge skulle födas i Sverige. Det rasistiska, sexistiska och sekteristiska våldet har många ansikten ? men hijabuppropet slår fast att precis så här ser hatbrottens offer ut.

Skånskan - 21 jul 16 kl. 06:32

Angreppen på unga muslimska kvinnor ökar

Unga muslimska kvinnor som bär slöja säger att kränkningar och trakasserier har ökat mot dem de senaste åren. SVT rapporterar att kvinnorna vittnar om att attackerna också har blivit allt mer aggressiva. – Det är kommentarer, att man blir knuffad eller får slöjan avdragen, säger Gehad El Sayed till SVT.

Nyheter 24 - 07 mar 17 kl. 16:19

Nike släpper hijab för idrottande muslimska kvinnor

Nike gick nyligen ut med att de kommer att tillverka en hijab som är speciellt utformad för idrottande muslimska kvinnor. En hijab speciellt utformad för att idrotta i har tidigare varit svår att hitta på marknaden. Deras hijab kommer att finnas i butiker från våren 2018 men redan nu sprids kampanjvideon.

SvD - 07 mar 07 kl. 23:19

”Tolerans dödar muslimska kvinnor”

Skamlig tystnad Sverige och Europa sviker starka muslimska kvinnor, som står upp emot förtryck i islam. Tysta feminister i väst hänvisar till tolerans och förståelse, samtidigt som 10 000-tals kvinnor hålls i slaveri, skriver statsvetaren Lisbeth Lindeborg, som skriver en bok om behovet av ett reformerat islam..

FriaTider - 19 aug 13 kl. 13:50

Antirasistiska debattörer: ?Vita svenska män? bakom våld mot muslimska kvinnor

Oprovocerade attacker mot muslimska kvinnor är vanliga och bakom dem står oftast "vita svenska män" ? det skriver flera antirasistiska debattörer på Aftonbladet Debatt i samband med att en gravid muslimsk misshandlats i Farsta..

DN - 14 nov 16 kl. 06:00

Rädslan växer bland USA:s muslimska kvinnor

Hoten och förolämpningarna har haglat över muslimer och andra minoritetsgrupper under Donald Trumps valkampanj. Många muslimska kvinnor överväger nu att ta av sig den främsta symbolen för sin religion, slöjan. – Jag utesluter inte att jag tvingas göra det för min egen säkerhets skull, säger Nourah Shaban.

Expressen - 13 feb 17 kl. 20:42

Badhuset skärmas av – för att muslimska kvinnor ska simma

En gång i veckan sätter personalen i badhuset i danska Vordingsborg upp pappskivor för fönstren.Det gör de för att muslimska kvinnor ska kunna simma i fred.– En av våra målsättningar är att badhuset ska ha plats till alla, säger föreståndaren Egon Rasmussen till Ekstrabladet..

SVT - 14 mar 17 kl. 19:01

Iman Aldebe om slöjdomen: ”Kommer stänga ute muslimska kvinnor”

Kläddesignern Iman Aldebe har har jobbat i flera år för att modernisera och normalisera slöjan så att muslimska kvinnor ska få en naturlig plats på den svenska arbetsmarknaden. Dagens beslut i EU-domstolen blev ett stort bakslag för hennes kamp..

SVT Debatt - 19 aug 13 kl. 15:20

Hijabuppropet exotifierar muslimska kvinnor

HIJABUPPROPET Den initiala tanken med dagens uppmärksammade hijabmanifestation var att frigöra. Men kampanjen har tagits över av en vit medelklass, som nu skyltar med sin välvillighet bara för att om några timmar ta av sig slöjan igen ? och återgå till vardagen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Ska M vinna valet måste de ändra laguppställning

Moderaterna behöver osentimentalt syna hela skutans besättning inför valrörelsen. Inte bara för sin egen skull utan för hela alliansen, skriver Jenny Sonesson..

Expressen - 6 timmar sedan

Själlösa monument bygger ingen framtidstro

Hundratals miljoner har vräkts ut över lyxiga arenaprojekt och löftena om hur dessa skall ”sätta orten på kartan” och inbringa inkomster till skattkistan har varit oändliga. Sanningen är att det väldigt sällan går att räkna hem några vinster på arenor, skriver Malin Lernfelt..

Expressen - 11 timmar sedan

Fotboll är som sex - utan känslor ger det ingenting

Om du inte visar respekt kan du inte förvänta dig respekt tillbaka, skriver Ronnie Carlsson..

Expressen - Igår: 06:00

Du betalar dyrt för dina semesterkilon

Ditt frossande kan mycket väl vara det som ökar din vikt för gott, skriver Jacob Gudiol..

Expressen - I förrgår: 10:28

Därför litar jag på män som gråter

Män som inte gråter känns samma män som inte kan kramas utan att dunka varandra så hårt i ryggen att revbenen går av för att markera för utomstående som eventuellt ser att ”här pågår inget jävla bögeri”, skriver Mårten Andersson..

Expressen - I förrgår: 06:00

Präster måste också få ha ett fritt sexliv

En präst som har sökt sex på nätet har blivit fråntagen rätten att viga par. Men att söka kärleken på tv i "Tro, hopp och kärlek" är okej eftersom man söker kärleken. Dubbelmoral, menar prästen Helena Myrstener.

Expressen - 26 maj 17 kl. 15:39

Den enklaste lösningen är att Gustav Fridolin avgår

Partiet offrade först det kvinnliga språkröret, Åsa Romson. Inget blev bättre av det. Det var elakt och nedrigt gjort.

Expressen - 26 maj 17 kl. 06:00

Våga ifrågasätt folks hundallergi

Naturligtvis ska vi ta hänsyn till människor som blir sjuka av att vistas tillsammans med hundar, men är det verkligen en motivering som aldrig kan ifrågasättas?  skriver Ulrika Good..

Expressen - 25 maj 17 kl. 08:00

Kvinnor ska inte behöva vara oroliga inför sin förlossning

De åtgärder vi sjösatt och de vi planerar framöver ska förbättra situationen för barnmorskor och mammor., skriver Ella Bohlin (KD)..

Expressen - 25 maj 17 kl. 06:00

Massutvisningarna det största misstaget i modern svensk historia

Det är så här fascism börjar: först hämtas de som räknas minst. Människor vänjer sig vid att titta bort, skriver Lisa Förare Winbladh..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.