Expressen > Opinion

Sunday, 24 September, 19:23

Liknande nyheter

Taggar: I Björklunds, regeringhar , muslimska, kvinnoringen plats
Sydsvenskan - 21 okt 15 kl. 15:09

Prata med muslimska kvinnor istället för att bära på ett onyttigt hat

Det skrämmer mig att läsa hur en lärare som Ann Sidbrant (20/10) kan dra slutsatser baserade på fördomar. Att dra slutsatser om slöjan utifrån ett krigshärjat Afghanistan, diktaturländer som Iran och Saudiarabien är som att sluta sig till att icke-beslöjade kvinnor i Nordkorea eller diktaturländer i Afrika är förtryckta på grund av mer eller mindre klädesplagg.Visst förekommer det även inom den västeuropeiska kulturen att kvinnor täcker håret.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 14:36

Avklädda protester hjälper inte muslimska kvinnor

FEMENS MOSKÉAKTION Vi har valt vår kamp i livet. Vår kamp är att muslimska kvinnor ska få behålla makten över sin kropp, sitt liv, och att själva få fatta sina egna beslut utan en manlig makthavare. Vi anser att vi kommer att vinna den här kampen genom att först tvinga till oss vår meningsmotståndares förståelse och insikt, skriver Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban, rättsaktivister och feministiska muslimer.

SVT Debatt - 20 aug 13 kl. 14:56

Hijabuppropet förstärker bilden av muslimska kvinnor som offer

HIJABUPPROPET En gravid kollega till mig misshandlades eftersom förövaren inte tyckte att ännu en blatteunge skulle födas i Sverige. Det rasistiska, sexistiska och sekteristiska våldet har många ansikten ? men hijabuppropet slår fast att precis så här ser hatbrottens offer ut.

Skånskan - 21 jul 16 kl. 06:32

Angreppen på unga muslimska kvinnor ökar

Unga muslimska kvinnor som bär slöja säger att kränkningar och trakasserier har ökat mot dem de senaste åren. SVT rapporterar att kvinnorna vittnar om att attackerna också har blivit allt mer aggressiva. – Det är kommentarer, att man blir knuffad eller får slöjan avdragen, säger Gehad El Sayed till SVT.

Nyheter 24 - 07 mar 17 kl. 16:19

Nike släpper hijab för idrottande muslimska kvinnor

Nike gick nyligen ut med att de kommer att tillverka en hijab som är speciellt utformad för idrottande muslimska kvinnor. En hijab speciellt utformad för att idrotta i har tidigare varit svår att hitta på marknaden. Deras hijab kommer att finnas i butiker från våren 2018 men redan nu sprids kampanjvideon.

SvD - 07 mar 07 kl. 23:19

”Tolerans dödar muslimska kvinnor”

Skamlig tystnad Sverige och Europa sviker starka muslimska kvinnor, som står upp emot förtryck i islam. Tysta feminister i väst hänvisar till tolerans och förståelse, samtidigt som 10 000-tals kvinnor hålls i slaveri, skriver statsvetaren Lisbeth Lindeborg, som skriver en bok om behovet av ett reformerat islam..

FriaTider - 19 aug 13 kl. 13:50

Antirasistiska debattörer: ?Vita svenska män? bakom våld mot muslimska kvinnor

Oprovocerade attacker mot muslimska kvinnor är vanliga och bakom dem står oftast "vita svenska män" ? det skriver flera antirasistiska debattörer på Aftonbladet Debatt i samband med att en gravid muslimsk misshandlats i Farsta..

DN - 14 nov 16 kl. 06:00

Rädslan växer bland USA:s muslimska kvinnor

Hoten och förolämpningarna har haglat över muslimer och andra minoritetsgrupper under Donald Trumps valkampanj. Många muslimska kvinnor överväger nu att ta av sig den främsta symbolen för sin religion, slöjan. – Jag utesluter inte att jag tvingas göra det för min egen säkerhets skull, säger Nourah Shaban.

Expressen - 13 feb 17 kl. 20:42

Badhuset skärmas av – för att muslimska kvinnor ska simma

En gång i veckan sätter personalen i badhuset i danska Vordingsborg upp pappskivor för fönstren.Det gör de för att muslimska kvinnor ska kunna simma i fred.– En av våra målsättningar är att badhuset ska ha plats till alla, säger föreståndaren Egon Rasmussen till Ekstrabladet..

SVT - 14 mar 17 kl. 19:01

Iman Aldebe om slöjdomen: ”Kommer stänga ute muslimska kvinnor”

Kläddesignern Iman Aldebe har har jobbat i flera år för att modernisera och normalisera slöjan så att muslimska kvinnor ska få en naturlig plats på den svenska arbetsmarknaden. Dagens beslut i EU-domstolen blev ett stort bakslag för hennes kamp..

Sydöstran - 08 aug 17 kl. 06:00

Stopp för många muslimska kvinnor att fylla hål i vården

Trubbiga, svenska hygienregler hindrar många muslimska kvinnor att fylla upp de många hålen inom vården. Fatma Almassri, 28, såg ingen annan utväg än att hoppa av sin sjuksköterskeutbildning på BTH, efter ett år..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Månggifte förtrycker kvinnor – förbjud det helt i Sverige

Patriarkala och religiösa strukturer i ursprungslandet får inte gälla här. Alla kvinnor ska ha samma frihet, skriver Amineh Kakabaveh (V)..

Expressen - Igår: 05:32

Dawit Isaak ett offer för världens tystaste diplomati

I dag är det 16 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea.Den tysta diplomatin är genant och obehaglig – Sverige verkar vara mer på förtryckarnas sida än de förtrycktas, skriver författaren Kurdo Baksi och Dawits bror, Esayas Isaak..

Expressen - I förrgår: 11:51

Vi judar känner skräck in i märgen

Kritiken mot nazistdemonstrationen vid synagogan i Göteborg är ingen symbolfråga – det är en säkerhetsfråga, skriver Simon Vinokur.

Expressen - 21 sep 17 kl. 12:24

När ska S börja ta extremismen på allvar?

Människor är beredda att begå terrordåd på våra gator. Samtidigt har den S-ledda majoriteten i Stockholm helt tappat styrfart i arbetet mot extremism och radikalisering, skriver oppositionsborgarråd Lotta Edholm (L)..

Expressen - 21 sep 17 kl. 10:56

Tiggeri strider mot grunden i välfärdsstaten

I går röstade Vellinge kommun igenom tiggeriförbudet. Nu uppmanar Vellingeliberalerna partikamraterna i riksdagen att följa efter: "Lösningen på tiggarnas fattigdom ligger inte i en mugg på Sveavägen", skriver Anders Cnattingius och Henrik Thorsell. .

Expressen - 20 sep 17 kl. 15:15

Tack för barnbidraget, staten – men nej tack!

Min familj ska få 31 800 kronor per år av staten. För att vi har två frivilligt införskaffade barn. Låt barnbidraget hamna där det behövs i stället.

Expressen - 20 sep 17 kl. 06:00

Hur ska flyktingar få jobb, Magdalena Andersson?

Regeringen slarvar bort högkonjunkturen medan Sverige klyvs. Första punkten i Magdalena Anderssons budgetpresentation i dag borde handla om hur man tänker skapa jobb åt de tiotusentals flyktingar som fastnat i arbetslöshet, skriver Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson (C)..

Expressen - 19 sep 17 kl. 09:28

Hot och social oro är vardag på biblioteken

Biblioteken ska inte vara den sista utposten för människor som resten av samhället givit upp hoppet om, skriver DIK:s förbundsordförande Anna Troberg. .

Expressen - 18 sep 17 kl. 15:07

Därför slutar jag som polis efter 41 år: "Har fått nog"

Varje dag möter jag anställda som mår dåligt. Rikspolischefen ska vara polis och stå upp för sin personal, skriver Carina Ytterström, ordförande för Polisförbundet i Västernorrland..

Expressen - 18 sep 17 kl. 11:58

Sluta hylla pensionärerna – de har förstört klimatet

Stora delar av jordklotet blir obeboeliga på grund av orkaner och översvämningar. Vi själva – inte minst pensionärer – bär ansvaret, skriver pensionären Carl Johan Carlberg. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.