SvD > Kultur

Thursday, 24 May, 15:44

Liknande nyheter

Taggar: Hon blev schackmästaremot alla , odds
DN - 12 jun 15 kl. 09:37

USA-sjärnorna hyllar svensken: Han är som en schackmästare


Här är de amerikanska stjärnornas hyllning till Tony Gustavsson. Inför nattens VM-drama mot Sverige säger backen Meghan Klingenberg att den svenske tränaren – assisterande förbundskapten i USA – har varit avgörande för hennes karriär. – Sättet han ser spelet på är som en schackmästare..

UNT - 09 okt 16 kl. 18:10

Uppsalagrabb ny schackmästare

Uppsala fick i helgen en ny schackmästare - igen..

BT - 22 nov 13 kl. 14:29

Norrman nära bli schackmästare

Just nu spelas partiet som kan avgöra VM-matchen i schack. Den norske utmanaren Magnus Carlsen ligger bra till för att klara remi (oavgjort) mot världsmästaren Viswanathan Anand och ta över titeln. Sedan spelarna bytt bort alla tornen och drottningarna är partiet nu inne i slutspel med en springare var och sex bönder.

Kristianstadsbladet - 22 nov 13 kl. 09:59

Norrman kan bli schackmästare i dag


VM-matchen i schack kan avgöras i dag. Den norske utmanaren Magnus Carlsen behöver bara klara remi (oavgjort) mot regerande världsmästaren Viswanathan Anand för att ta över titeln.Anand har inte vunnit över Carlsen i något VM-parti hittills.

BT - 22 nov 13 kl. 10:03

Norrman kan bli schackmästare i dag

VM-matchen i schack kan avgöras i dag. Den norske utmanaren Magnus Carlsen behöver bara klara remi (oavgjort) mot regerande världsmästaren Viswanathan Anand för att ta över titeln. Anand har inte vunnit över Carlsen i något VM-parti hittills.

SR - 22 nov 13 kl. 12:32

Norrman kan bli schackmästare

I dag kan norrmannen Magnus Carlsen bli historisk när vm-matchen i schack avgörs. Om Carlsen vinner eller klarar oavgjort, mot regerande världsmästaren Viswanathan Anand, blir han Norges förste världsmästare i schack genom tiderna..

Nyteknik - 13 jan 15 kl. 15:07

Ny schackmästare korad

Norrmannen Magnus Carlsen är inte världens bästa schackspelare. Han skulle få storstryk av datorprogrammet Komodo 8 som är ny mästare i datorschack..

DN - 13 apr 15 kl. 08:53

Schackmästare fuskade på toa

En stormästare i schack har diskvalificerats ur en internationell tävling sedan det visat sig att han fuskat med hjälp av en mobiltelefon han gömt på toaletten. .

NT - 27 mar 13 kl. 20:25

Unga schackelever kan bli mästare

Kyrkskolan i Östra Eneby kan bli schackmästare. Två lag ska tävla i SM i juni..

DI - 21 nov 13 kl. 14:12

Norsk schackmästare nära titeln

Den norske utmanaren Magnus Carlsen vann det nionde partiet mot regerande världsmästaren Viswanathan Anand i schack på torsdagen. Därmed har Carlsen sex poäng mot Anands tre..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.