SVT Debatt > Opinion

Thursday, 21 September, 10:39

SVT Debatt - 16 feb 17 kl. 13:51

”Hipsterkriminaliteten göder våldet i Malmö””Ska Malmö någonsin kunna genomgå en varaktig och långsiktig förändring, då räcker det inte med aldrig så många poliser. Inte så länge vi inte gör någonting åt efterfrågan på kriminellas varor och tjänster. Den kriminalitet välutbildade svenskar med socialt och kulturellt kapital ägnar sig åt försiggår nämligen inte i någon egen, lite finare, undre värld”, skriver Amanda Wollstad..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Malmö, Amanda Wollstad

Dela artikeln

367 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hipsterkriminaliteten, göder, våldeti , Malmö

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Kvinnan hamnar i underläge med en attraktiv man”

”Samhällets krav på oss kvinnor säger att vi ska vara attraktiva och vackra för att kunna bli älskade. Om en kvinna möter en man som anses vara mer attraktiv än vad hon är, så ligger det djupt rotat i oss att vi hamnar i underläge”, säger Greta Tidholm apropå nyheten om att kvinnor med fulare män är lyckligare..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

”Budgeten – en sockerchock”

”Efter en period av successivt uppskruvat skattetryck plockas gottskålen fram. Men det godisregn som finansministern serverat i dag riskerar att få samma konsekvenser på samhället som en sockerchock för en otränad kropp”, skriver Christian Ekström, VD Skattebetalarna..

SVT Debatt - Igår: 10:12

”Höjda skatter straffar pensionssparare med små marginaler mest”

”Varje sparad hundralapp ger en buffert och ökar chanserna att få en bättre tillvaro som pensionär. Det är dessa människor som drabbas hårdast av regeringens skattehöjningar på sparande”, skriver ekonomerna Eva Erlandsson och Anna Pettersson Westerberg..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Ratificera kärnvapenavtalet för att garantera en bättre värld”

”Vi kommer att fortsätta trycka på för ett totalt avskaffande av de cirka 15 000 kärnvapen som utgör ett hot mot mänskligheten. Världen behöver inte kärnvapen, världen behöver nedrustning, fred och mänsklig säkerhet”, skriver Gudrun Schyman (Fi) och Jaime Gomez (Fi)..

SVT Debatt - I förrgår: 09:57

Mina Dennert: ”Vi har fått bort mycket hat”

Mina Dennert har ett starkt rättvisepatos och känner sig ibland som Zorro. Men hon vet också hur det är att känna utanförskap..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Prostatacancervården blir bättre för varje år – trots dystra rapporter”

”Trots många dystra rapporter blir svensk prostatacancervård bättre för varje år som går. Det visor siffror från Nationella prostatacancerregistret (NPCR) som sedan 1998 registrerar alla nya fall av prostatacancer och hur dessa män utreds och behandlas och hur det går för dem senare”, skriver professor Pär Stattin..

SVT Debatt - I förrgår: 15:35

”Ge barnen en ärlig chans att uppnå full potential”

”Tröskeln till att träna barn i fotboll är i Sverige exceptionellt låg. Vanligen räcker det att räcka upp en hand när alla andra föräldrar stirrar ner i backen. Barn är intelligenta, perceptiva och sociala varelser.

SVT Debatt - 18 sep 17 kl. 07:00

”Bristen på respekt för privatlivet måste få ett slut”

”Fortfarande kan vem som helst ta reda på nästan vad som helst om andra människor. Det borde vara en självklarhet att varje individ borde få bestämma om ens personuppgifter ska vara allmänt tillgängliga eller skyddade från alla utom för myndigheter och media”, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

SVT Debatt - 15 sep 17 kl. 13:25

”Vi skapar en farlig ny underklass”

”Förr stoppade vi in dem i fabriker och vi satte dem i lumpen för att de skulle få någon mening med sitt liv och kunna bidra till samhället. I dag är de ofta ställda helt utanför samhället”, sade filosofen och författaren Alexander Bard i Opinion live den 14 september 2017. Hör honom om den vita mannen som den nya underklassen i klippet ovan..

SVT Debatt - 15 sep 17 kl. 12:03

”Att köpa ett barn får inte vara ett bötesbrott”

”Idag har vi en lagstiftning där vuxna sexköpare kan gå fria genom att ”inte förstå” att de köpt ett barn. Vi behöver en skärpt lagstiftning som underlättar för polisen och åklagarna”, skriver Caroline Engvall, journalist och författare specialiserad på sexualbrott mot barn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.