SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 29 March, 07:17

SVT Debatt - 16 feb 17 kl. 13:51

”Hipsterkriminaliteten göder våldet i Malmö””Ska Malmö någonsin kunna genomgå en varaktig och långsiktig förändring, då räcker det inte med aldrig så många poliser. Inte så länge vi inte gör någonting åt efterfrågan på kriminellas varor och tjänster. Den kriminalitet välutbildade svenskar med socialt och kulturellt kapital ägnar sig åt försiggår nämligen inte i någon egen, lite finare, undre värld”, skriver Amanda Wollstad..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Malmö, Amanda Wollstad

Dela artikeln

53 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hipsterkriminaliteten, göder, våldeti , Malmö

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 15 minuter sedan

”Att det skulle krävas ett dödsfall är djupt tragiskt”

”Vi tror att mörkertalet är stort. De som fått diagnoser som anorexi, depression, utmattningssyndrom och IBS kan istället vara drabbade av binjurebarksvikt”, skriver Addison-sjuka Linda Skugge och Eva Rafner..

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Dags att jaga bort snuskgubbarna från hästsporten”

”Jag har hört om flickor som för att vara sin tränare till lags brutit med sina föräldrar. Jag har hört om tränare som dragit bort hästar eller gjort träningspassen omöjliga för flickorna när han inte fått som han ville”, skriver Christel Behrmann..

SVT Debatt - 17 timmar sedan

”Bilden av sysselsättningen är inte svart eller vit”

”Det är lite svårt att bemöta en kritik när professor Hammarstedt skjuter in sig på något som vi inte påstått i reportaget om de utlandsfödda och de nya jobben”, skriver Sveriges Televisions programchef riksnyheter..

SVT Debatt - 18 timmar sedan

”Varför tillåts folk ordbajsa om förlossningsvården?”

”Om förlossningsvården skall förbättras är det viktigt att sjukvårdsminister Gabriel Wikström och svenska vårdpolitiker får så objektiv information som möjligt”, skriver Judit Sundström och Tomas Björk..

SVT Debatt - 20 timmar sedan

”Göteborgs stad sanktionerar hakkorset”

”Jag tänker också på min farfar som överlevde Förintelsen och som hoppades att han aldrig mer skulle behöva se nazisternas symbol i offentligheten igen. Jag tänker på hur farfar och mormor känner sig över detta. Hur andra judiska göteborgare eller andra göteborgare med anknytning till Förintelsen känner sig”, skriver David Schreiber..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Mikael Dambergs självgodhet är farlig”

”Dambergs självgodhet och det faktum att regeringen inte tar utanförskapet, integrationsproblemen och trygghetskrisen på allvar är farligt”, skriver Moderaternas gruppledare i riksdagen, Jessica Polfjärd..

SVT Debatt - Igår: 15:00

”SVT visar en skev bild av integration på arbetsmarknaden”

”En ökning av antalet sysselsatta bland utrikes födda är ett dåligt mått på hur integrationen fungerar då den är framdriven av att den utrikes födda befolkningen har ökat i storlek”, skriver Hammarstedt..

SVT Debatt - Igår: 11:18

”Resursfördelningen mellan våra skolor är helt ologisk”

”Lärarnas Riksförbund har undersökt hur resurserna till skolan fördelas idag och vi ser att kommunerna inte har någon gemensam logik i hur man gör sin resursfördelning. Det finns olika politiska ambitioner och olika förutsättningar som styr. I praktiken motverkar det den nödvändiga förstärkningen av likvärdigheten nationellt, och snarare ökar skillnaden mellan olika skolor”, skriver Åsa Fahlén..

SVT Debatt - Igår: 10:49

”Svenskt kranvatten bland det säkraste du kan dricka”

”Ingen tjänar på att sprida skrämselpropaganda avseende Sveriges dricksvattenkvalité i dagsläget. Sveriges befolkning har i allmänhet god tillgång till säkert dricksvatten”, skriver Svenskt Vattens vd Anna Linusson..

SVT Debatt - Igår: 10:23

Opinionsbildaren: Clara Lidström

Clara Lidströms blogg Underbara Clara är en av Sveirges mest lästa. Att hon anses som präktig bekymrar henne inte, men hon är inte lika snäll som folk tror. Hör henne berätta mer i SVT Opinions porträttserie #opinionsbildaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.