SvD > Opinion

Friday, 24 February, 04:48

SvD - 16 feb 17 kl. 06:30

Roks: Barn ska slippa träffa en våldsam förälderVid vårdnadsprocesser där våld förekommit körs mammor och barn ofta över. Domstolarna saknar kunskap om mäns våld mot kvinnor. Därför bortser man många gånger från det våld som utövats av papporna och menar att vårdnads­frågorna kan lösas i samförstånd, skriver Zozan Inci, Roks..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Zozan Inci

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roks, Barnska , slippa, träffaen , våldsam, förälder
Aftonbladet - 30 dec 14 kl. 21:28

Nu erkänner Wollter: Ljög för att slippa träffa kungen

Skådespelaren om lögnen för att slippa ta emot medalj på slottet.

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 15:52

Barn slipper träffa morddömd far


Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att kommunens umgängesutredare avrått från umgänge med hänvisning till det trauma familjen gått igenom. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik.Hovrätten anser visserligen att den morddömde pappan skulle kunna fungera som umgängesförälder på fängelset i närvaro av en stödperson.

BT - 20 jan 14 kl. 15:54

Barn slipper träffa morddömd far

Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att kommunens umgängesutredare avrått från umgänge med hänvisning till det trauma familjen gått igenom. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik. Hovrätten anser visserligen att den morddömde pappan skulle kunna fungera som umgängesförälder på fängelset i närvaro av en stödperson.

BT - 20 jan 14 kl. 16:56

Barn slipper träffa morddömd far

Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att umgängesutredare avrått från umgänge. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik. Hovrätten anser visserligen att den morddömde pappan skulle kunna fungera som umgängesförälder på fängelset i närvaro av en stödperson.

NT - 18 dec 13 kl. 20:34

Sjuka barn fick träffa sportstjärnor

Det var ett pådrag utan dess like när vita hästar, vargar, delfiner och IFK-spelare kom för att träffa barnen på lekterapin..

UNT - 20 jan 14 kl. 15:52

Barn slipper träffa morddömd far

Barnens pappa mördade deras morfar. Nu har hovrätten kommit fram till att de inte bör träffa pappan i fängelset eftersom mammans förmåga att ge dem en trygg uppväxt kan påverkas negativt av ett påtvingat umgänge.(TT).

NT - 20 jan 14 kl. 15:52

Barn slipper träffa morddömd far

Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att kommunens umgängesutredare avrått från umgänge med hänvisning till det trauma familjen gått igenom. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik..

Expressen - 20 jan 14 kl. 16:05

Barn slipper träffa sin morddömde pappa

Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att kommunens umgängesutredare avrått från umgänge med hänvisning till det trauma familjen gått igenom. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik..

Dalarnas tidningar - 24 apr 14 kl. 05:50

Kritik mot HVB-hem i Dalarna- nekade barn att träffa anhöriga

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har genomfört tillsyn vid Adventums HVB-hem i Dalarna. Journalföringen måste bli bättre, och man riktar allvarlig kritik i ett fall där personal ska ha hindrat en intagen att träffa sina anhöriga. En av företagets anställda har också fått sluta efter att ha brukat våld mot en av ungdomarna..

Nya Wermlands Tidningen - 23 mar 16 kl. 15:20

Barn fick träffa hare och kyckling

Under onsdagen fick förskolebarn och barnen på det nyöppnade asylboendet träffa en påskkyckling och påskhare..

Fler nyheter från SvD

SvD - 7 timmar sedan

Muf: Vad är det moderata projektet?

Det finns ännu mycket att önska av det mode­rata projektet. Makten har inget egen­värde så länge det politiska innehållet saknas, skriver Benjamin Dousa, Moderata ungdomsförbundet..

SvD - I förrgår: 21:00

”Breda insatser fungerar bäst mot segregation”

Försök att ”lyfta” enskilda områden pekar sam­tidigt ut dem som problemområden. Det riskerar att göra ­mera skada än nytta. Istället behövs en ny, social bostadspolitik där alla – oavsett bostadsområde – får tillgång till utbildning och jobb.

SvD - 19 feb 17 kl. 21:00

”Låt inte Skånes sandstränder försvinna”

Svenska sandstränder försvinner till följd av undermålig kustförvaltning. Det största hotet mot Sydsveriges stränder är effekten av stigande havsnivåer. Skåne är först ut att tackla utmaningen, men över tid kommer hela landet att påverkas.

SvD - 19 feb 17 kl. 19:00

”Socialstyrelsen undviker att bemöta kritiken”

Är det ok att extremt fördomsfulla och okunniga åsikter om vissa metoder tillåtits florera och påverka prioriteringsgruppens ställningstaganden? Det skriver debattörer i en slutreplik om nya riktlinjer för ångest och depression. .

SvD - 19 feb 17 kl. 07:30

”Försvarsmakten, sluta motarbeta reservofficerarna”

Behovet av reservofficerare är större än på mycket länge och ambitionen från riksdag och regering om ökad användning av reservofficerarna är tydlig. Trots detta agerar Försvarsmaktens ledning i direkt motsatt riktning, skriver Magnus Konradsson och Jonas Wiberg, Reservofficersförbundet. .

SvD - 18 feb 17 kl. 14:12

Schultz: Att garantera friheter är inte bara detaljer

Problemet med Moderaternas förslag är hur staten genom polisens våldsmakt ska kunna inskränka människors frihet. Jag vill inte ge enskilda poliser makt att kunna stänga av mig från ett stort område i tre månader genom ett muntligt besked, skriver Mårten Schultz i en replik. .

SvD - 17 feb 17 kl. 21:00

”Ett fritt internet offras – för ingenting”

Vi riskerar nu att få inskränkningar i det öppna internet som vi i Sverige har värnat. En dom tidigare i veckan leder till allvarliga konsekvenser. Det blir fritt fram att kräva att vi operatörer ska blockera olika sidor och innehåll, skriver Patrik Hofbauer och Anna Byström, Telenor och Bredbandsbolaget.

SvD - 17 feb 17 kl. 12:53

”Låt inte kvot-tänkande och hyckleri ta över”

Många organisationer upplever nu ett mycket starkt tryck på att visa positiv kroppsräkningsjämställdhet. Vi får inte låta komplicerade sammanhang reduceras till ytligt och obegåvat kvot-tänkande, särskilt inte på våra universitet. Det skriver Mats Alvesson och Kristina Sundquist i en slutreplik.

SvD - 17 feb 17 kl. 08:30

”Inför visumfrihet för ryska medborgare”

Visumfrihet har ett viktigt signalvärde. Genom att välkomna ryska medborgare som vill turista i EU så sänder vi en positiv signal som försvårar möjligheten att svartmåla oss, skriver Anders Rehnberg, Liberala ungdomsförbundet..

SvD - 16 feb 17 kl. 21:00

M-politiker: Bidragskranen måste vridas åt

Det krävs en genomgripande reform av de bidrag som betalas ut i dagens Sverige. Den som inte ställer krav på bidragstagare, kommer i framtiden att behöva sänka sina krav på verksamheter som skola och sjukvård. Det skriver M-politikerna Niklas Wykman och Oliver Rosengren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.