SvD > Opinion

Thursday, 30 March, 08:46

SvD - 16 feb 17 kl. 06:30

Roks: Barn ska slippa träffa en våldsam förälderVid vårdnadsprocesser där våld förekommit körs mammor och barn ofta över. Domstolarna saknar kunskap om mäns våld mot kvinnor. Därför bortser man många gånger från det våld som utövats av papporna och menar att vårdnads­frågorna kan lösas i samförstånd, skriver Zozan Inci, Roks..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Zozan Inci

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roks, Barnska , slippa, träffaen , våldsam, förälder
Aftonbladet - 30 dec 14 kl. 21:28

Nu erkänner Wollter: Ljög för att slippa träffa kungen

Skådespelaren om lögnen för att slippa ta emot medalj på slottet.

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 15:52

Barn slipper träffa morddömd far


Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att kommunens umgängesutredare avrått från umgänge med hänvisning till det trauma familjen gått igenom. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik.Hovrätten anser visserligen att den morddömde pappan skulle kunna fungera som umgängesförälder på fängelset i närvaro av en stödperson.

BT - 20 jan 14 kl. 15:54

Barn slipper träffa morddömd far

Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att kommunens umgängesutredare avrått från umgänge med hänvisning till det trauma familjen gått igenom. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik. Hovrätten anser visserligen att den morddömde pappan skulle kunna fungera som umgängesförälder på fängelset i närvaro av en stödperson.

BT - 20 jan 14 kl. 16:56

Barn slipper träffa morddömd far

Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att umgängesutredare avrått från umgänge. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik. Hovrätten anser visserligen att den morddömde pappan skulle kunna fungera som umgängesförälder på fängelset i närvaro av en stödperson.

NT - 18 dec 13 kl. 20:34

Sjuka barn fick träffa sportstjärnor

Det var ett pådrag utan dess like när vita hästar, vargar, delfiner och IFK-spelare kom för att träffa barnen på lekterapin..

UNT - 20 jan 14 kl. 15:52

Barn slipper träffa morddömd far

Barnens pappa mördade deras morfar. Nu har hovrätten kommit fram till att de inte bör träffa pappan i fängelset eftersom mammans förmåga att ge dem en trygg uppväxt kan påverkas negativt av ett påtvingat umgänge.(TT).

NT - 20 jan 14 kl. 15:52

Barn slipper träffa morddömd far

Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att kommunens umgängesutredare avrått från umgänge med hänvisning till det trauma familjen gått igenom. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik..

Expressen - 20 jan 14 kl. 16:05

Barn slipper träffa sin morddömde pappa

Tingsrätten tyckte att barnen skulle träffa sin pappa på Kumlaanstalten, trots att han mördat deras morfar och trots att kommunens umgängesutredare avrått från umgänge med hänvisning till det trauma familjen gått igenom. Nu river hovrätten upp domen, skriver Dagens Juridik..

Dalarnas tidningar - 24 apr 14 kl. 05:50

Kritik mot HVB-hem i Dalarna- nekade barn att träffa anhöriga

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har genomfört tillsyn vid Adventums HVB-hem i Dalarna. Journalföringen måste bli bättre, och man riktar allvarlig kritik i ett fall där personal ska ha hindrat en intagen att träffa sina anhöriga. En av företagets anställda har också fått sluta efter att ha brukat våld mot en av ungdomarna..

Nya Wermlands Tidningen - 23 mar 16 kl. 15:20

Barn fick träffa hare och kyckling

Under onsdagen fick förskolebarn och barnen på det nyöppnade asylboendet träffa en påskkyckling och påskhare..

Fler nyheter från SvD

SvD - 11 timmar sedan

M: Sverige bör arbeta för en smidig skilsmässa

EU behöver samla sig bakom en gemensam linje med ett tydligt mål om en fungerande framtida relation med Storbritannien. Ett nytt partnerskap måste vara målet, inte en dyr skilsmässa, skriver företrädare för Moderaterna när brexit nu inletts. .

SvD - 17 timmar sedan

KD: Äganderätten till skogen måste respekteras

Skogsägarnas äganderätt utsätts i ökande grad för angrepp från myndigheter och opinionsbildare. Jag och Kristdemokraterna kommer fortsätta att vara en röst för skogsägare, skriver Magnus Oscarsson (KD) i en replik. .

SvD - 18 timmar sedan

SD: Dagens EU helt annat än det vi röstade om

Sverigedemokraterna förespråkar att Sverige ska följa Storbritanniens väg med en ny folkomröstning efter att medlemsvillkoren har omförhandlats. Det EU som svenskarna röstade om 1994 var något helt annat än det EU vi har i dagsläget, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Johnny Skalin (SD)..

SvD - Igår: 21:00

L: Rena vinstkrav bakom Stureplansprojektet

Omdaningen av Stureplanskvarteret får stora konsekvenser för stadsplaneringen i resten av Stockholm. Resultatet blir att det läggs betydande resurser för att försöka tillmötesgå vad som egentligen är rena vinstkrav, skriver Lotta Edholm och Björn Ljung, Liberalerna..

SvD - Igår: 17:06

”Staten måste peka ut de värdefulla skogarna”

Skogsstyrelsen måste få regeringens uppdrag till en landsomfattande inventering, för att hitta de kvarvarande skogarna med höga miljö­värden, så att vi skogsägare i lugn och ro kan planera vår framtid, skriver skogsägaren Leif Öster i en replik..

SvD - 26 mar 17 kl. 09:30

S: ”Valfrihet existerar inte i det här krisläget”

Alliansen har skapat vårdkrisen i Stockholm på egen hand – nu försöker de låna vår politik för att lösa den, skriver S-politikerna Erika Ullberg och Claes Thunblad i en slutreplik. .

SvD - 25 mar 17 kl. 21:00

”Låt kvinnor få söka asyl på ambassaden i Kabul”

Långt fler män än kvinnor söker asyl, trots att kvinnor ofta uppfyller fler asylskäl. För afghanska kvinnor är det i många fall omöjligt att företa resan till Sverige. Därför bör vi göra det möjligt för afghanska kvinnor att få sitt skyddsbehov prövat på den svenska ambassaden i Kabul, skriver juristen Kristin Tallbo..

SvD - 25 mar 17 kl. 12:00

”Skolmarknaden skapar bråk mellan hem och skola”

Debatten om skolans ansvar och föräldrars beteende blir allt mer hätsk. Vissa pekar ut föräldrar som en arbetsmiljörisk. De borde lära sig att veta hut!

SvD - 24 mar 17 kl. 21:00

Barnläkare: Utan vårdplatser havererar barnsjukvården

Bristen på vårdplatser för barn på Stockholms sjukhus är inte längre försvarbar. Det som skett i vinter på vår arbets­plats kan inte beskrivas som annat än ett haveri som vi aldrig sett tidi­gare. Försämrad medicinsk kvalitet, minskad patientsäkerhet och en ohållbar arbetsmiljö är nu en realitet, skriver 32 barnläkare..

SvD - 24 mar 17 kl. 10:45

RFSU: Snäva riktlinjer slår mot psykisk ohälsa

Socialstyrelsens nya riktlinjer innebär att många patienter inte kommer att få den vård de efterfrågar och behöver. För oss som arbetar med sexualiteten i fokus är det tydligt hur vården brister i att möta människor ur ett helhetsperspektiv, skriver flera psykoterapeuter. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.