YLE > Finland

Wednesday, 01 April, 03:32

YLE - 13 feb 17 kl. 14:04

Prognos: EU:s ekonomi växer – men Finlands är näst sämst i klassenFör första gången på tio år beräknas ekonomin växa i alla 28 EU-länder, förutspår EU-kommissionen i sin nya prognos. Men prognosen präglas av större osäkerhet än vanligt. Osäkerheten beror på att det är svårt att förutspå vilka avsikter USA:s nya regering har och hur det kommer påverka Europas ekonomi. Också följderna av de kommande Brexitförhandlingarna och de många betydelsefulla val som hålls i Europa i år ökar ovissheten. - Eftersom osäkerheten fortfarande är stor är det viktigare än någonsin att vi utnyttjar alla strategiska instrument för att främja tillväxten.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands, EU, USA, Europas, Brexitförhandlingarna, Europa, Pierre Moscovici, Bryssel, Greklands, För Finlands, Italien, Yle, BNP, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prognos, EU:s, ekonomi, växermen , Finlandsär , näst, sämst, i klassen
YLE - 28 apr 17 kl. 10:18

Finlands ekonomi växer stadigt, tror Finansministeriet

Finansministeriet förutspår i sin färska prognos att Finlands ekonomi växer med 1,2 procent i år. D et är företagens och medborgarnas tro på framtiden som ökar tillväxten i bruttonationalprodukten, säger ministeriet. Vid sidan av den privata konsumtionen och investeringarna ökar också exporten.

HBL - 26 aug 13 kl. 13:00

OP-Pohjola: Finlands ekonomi växer med 1,7 procent nästa år

Finlands ekonomi växer långsamt nästa år, förutspår OP-Pohjola. Bruttonationalprodukten kommer att växa med 1,7 procent förutspår bankens ekonomer.

I eurozonen är tillväxttakten en procent nästa år, tror banken.

YLE - 20 nov 18 kl. 16:56

OP:s prognos: Finlands ekonomi växer hyfsat också nästa år - den offentliga ekonomin är i balans år 2019

Finlands ekonomi fortsätter att växa under 2019 men tillväxten blir inte lika stark som under de två senaste åren, enligt OP-gruppens färska prognos. De största orosmolnen just nu hänger över USA..

HBL - 10 dec 14 kl. 09:50

Lokal Tapiola: Finlands ekonomi växer först 2016

Försäkringsbolaget Lokal Tapiola har sänkt sin prognos för Finlands ekonomiska tillväxt nästa år. Lokal Tapiola räknar nu med nolltillväxt nästa år och 2016 växer ekonomin med endast en procent. – Vi tror att problemen på hemmamarknaden fortsätter ännu 2016, men återhämtningen inom den internationella ekonomin för då också Finland mot en hållbar tillväxt.

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 10:12

Norges ekonomi växer som väntat


Norges bruttonationalprodukt (BNP), exklusive oljesektorn, växte med 0,5 procent under första kvartalet i år, enligt Norges statistikbyrå. Det var helt i linje med analytikernas genomsnittliga prognos, enligt Reuters enkät.Samtidigt justerades BNP för fjärde kvartalet 2013 ned något, från 0,6 till 0,5 procent.

SvD - 20 maj 14 kl. 10:12

Norges ekonomi växer som väntat

Norges bruttonationalprodukt (BNP), exklusive oljesektorn, växte med 0,5 procent under första kvartalet i år, enligt Norges statistikbyrå. Det var helt i linje med analytikernas genomsnittliga prognos, enligt Reuters enkät..

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 14 kl. 10:15

Norges ekonomi växer som väntat

Norges bruttonationalprodukt (BNP), exklusive oljesektorn, växte med 0,5 procent under första kvartalet i år, enligt Norges statistikbyrå. Det var helt i linje med analytikernas genomsnittliga prognos, enligt Reuters enkät. Samtidigt justerades BNP för fjärde kvartalet 2013 ned något, från 0,6 till 0,5 procent.

Trelleborgs Allehanda - 20 maj 14 kl. 10:12

Norges ekonomi växer som väntat


Norges bruttonationalprodukt (BNP), exklusive oljesektorn, växte med 0,5 procent under första kvartalet i år, enligt Norges statistikbyrå. Det var helt i linje med analytikernas genomsnittliga prognos, enligt Reuters enkät.Samtidigt justerades BNP för fjärde kvartalet 2013 ned något, från 0,6 till 0,5 procent.

DalaDemokraten - 20 maj 14 kl. 10:12

Norges ekonomi växer som väntat

Norges bruttonationalprodukt (BNP), exklusive oljesektorn, växte med 0,5 procent under första kvartalet i år, enligt Norges statistikbyrå. Det var helt i linje med analytikernas genomsnittliga prognos, enligt Reuters enkät..

UNT - 20 maj 14 kl. 10:12

Norges ekonomi växer som väntat

Norges bruttonationalprodukt (BNP), exklusive oljesektorn, växte med 0,5 procent under första kvartalet i år, enligt Norges statistikbyrå. Det var helt i linje med analytikernas prognos, enligt Reuters enkät.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Degerbyborna Lena Selén och Berndt Gottberg får SFV:s folkbildningsmedalj

Lena Selén och Berndt Gottberg från Degerby i Ingå får folkbildningsmedaljen och en prissumma på 2 500 euro för deras oförtröttliga engagemang i att levandegöra och belysa Porkalaparentesen i Västnyland..

YLE - 13 timmar sedan

Vårdare och kommunalt anställda blir utan kollektivavtal vid midnatt: “Vi kommer inte att strejka nu”

Kollektivavtalet för vårdare, lärare och kommunalt anställda löper ut den sista mars, men många frågor är fortfarande olösta. Både JHL och Super intygar att det inte finns några planer på strejk i coronatider..

YLE - 5 timmar sedan

Källor till Yle: Finland släpar efter med coronatestningen - fabrik i Åbo skulle kunna förbereda 100 000 tester i veckan

I Finland skulle man kunna göra fler coronatester än vad som görs i dagsläget..

YLE - 7 timmar sedan

Ingå kommun vill stöda Ingåbor under coronaläget - slopar vissa avgifter och hyror

Ingåborna slipper betala avgifter för småbarnspedagogik om barnen inte vårdas i daghem eller i familjedagvård..

YLE - 7 timmar sedan

Östersjön mår bättre - märks av också i Östnyländska vatten

Finska vikens vattenmassa har blandats om ordentligt och syrehalterna är högre än på flera år, enligt Finlands miljöcentral. Den som själv vill ta pulsen på havet kan spana efter blåstång..

YLE - 8 timmar sedan

Åboprofessor beviljades Europas största finansieringssumma för att forska i mobbning

Christina Salmivalli, professor i psykologi vid Åbo Universitet, har beviljats Europas största finansieringssumma för att forska i mobbning..

YLE - 8 timmar sedan

Alma Media: SDP har gått om Sannfinländarna i partiunderstöd

Socialdemokraterna har gått om Sannfinländarna i partiunderstöd, enligt en opinionsundersökning gjord av Alma Media..

YLE - 9 timmar sedan

Konkursvåg hotar att tömma affärslokalerna: "Kan bli en historisk katastrof"

Då många små och mellanstora företag just nu inte har kunder har de samtidigt allt sämre möjligheter att klara av hyran för sina affärslokaler. Många småföretagare har nu krävt sänkta eller tillfälligt stoppade hyror för att undvika konkurs. Lyckligtvis visar allt fler hyresvärdar flexibilitet..

YLE - 9 timmar sedan

Camilla får inte längre pendla till jobbet i Sverige - flera tusen arbetstagare i Tornedalen drabbas då gränsen stängs för dem

Arbetspendling har hittills varit tillåten mellan Finland och Sverige, men nu vill regeringen stänga gränsen också för dem. Endast godstrafik ska tillåtas. På Gränstjänsten i Torneå tror man att det här får stora konsekvenser för arbetstagare och företag i regionen..

YLE - 9 timmar sedan

Vårdarnas och de kommunanställdas kollektivavtalsförhandlingar har strandat - fackförbunden vädjar till riksförlikningsmannen om hjälp

Vårdarna och kommunalt anställda är utan gällande kollektivavtal i de exceptionella förhållanden som nu råder i vårt land. Fackförbunden tar inte till strejkvapnet och vädjar redan nu om hjälp utifrån..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.