Världen Idag > Nyheter

Thursday, 20 February, 13:14

Världen Idag - 13 feb 17 kl. 07:01

Svältkatastrof hotar omkring 800 000 i HaitiGrödorna är förstörda, boskapen har dött och torka har gjort att det knappt finns något rent dricksvatten. I sviterna efter orkanen Matthew lider 800 000 invånare i Haiti av akut matbrist. – Läget är i princip allvarligare än direkt efter orkanen, säger Torbjörn Vårsaga, som just varit där tillsammans med hjälporganisationen Hoppets stjärna..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Haiti, Matthew, Torbjörn Vårsaga, Hoppets

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svältkatastrof, hotar, omkring, 800, 000i , Haiti
Världen Idag - 13 feb 17 kl. 07:01

Svältkatastrof hotar minst 800 000 i Haiti

Grödorna är förstörda, boskapen har dött och torka har gjort att det knappt finns något rent dricksvatten. I sviterna efter orkanen Matthew lider 800 000 invånare i Haiti av akut matbrist. – Läget är i princip allvarligare än direkt efter orkanen, säger Torbjörn Vårsaga, som just varit där tillsammans med hjälporganisationen Hoppets stjärna..

DI - 13 feb 19 kl. 12:11

Activision Blizzard kapar 8 procent av personalen – omkring 800 får gå

Spelutvecklaren Activision Blizzard drar åt svångremmen och planerar att minska antalet anställda med 8 procent eller omkring 800 personer. Det meddelade bolaget under tisdagens telefonkonferens i samband med kvartalsrapporten. .

Världen Idag - 13 feb 17 kl. 07:01

Svältkatastrof hotar 800 000 i Haiti

Grödorna är förstörda, boskapen har dött och torka har gjort att det knappt finns något rent dricksvatten. I sviterna efter orkanen Matthew lider 800 000 invånare i Haiti av akut matbrist. – Läget är i princip allvarligare än direkt efter orkanen, säger Torbjörn Vårsaga, som just varit där tillsammans med hjälporganisationen Hoppets stjärna..

SvD - 16 jul 16 kl. 20:11

Svältkatastrof hotar i Nigeria – FN får stark kritik

FN och de nigerianska myndigheterna får skarp kritik från Läkare utan gränser för att de inte gjort tillräckligt för att undsätta befolkningen i delstaten Borno i nordöstra Nigeria. Där hotar nu en svältkatastrof anser hjälporganisationen. Samtidigt har inledande samtal just kommit i gång mellan parterna för att hejda hungersnöden..

SvD - 22 apr 14 kl. 21:57

Svältkatastrof hotar Sydsudan

Afrika står inför en ny svältkatastrof. FN beskriver nu läget i Sydsudan som mycket nära en livsmedelskollaps. Samtidigt förnekar rebellerna att de ligger bakom en etnisk slakt förra veckan i oljestaden Bentiu..

SVT - 03 jul 14 kl. 02:41

Svältkatastrof hotar Sydsudan

Brittiska hjälporganisationer varnar nu för att konflikten i Sydsudan riskerar att orsaka en svältkatastrof..

SR - 17 jul 14 kl. 05:00

Svältkatastrof hotar Sydsudan – miljarder läggs på försvaret

Sedan i våras vädjar FN om 1,3 miljarder dollar till Sydsudan som hotas av en svältkatastrof. Lika mycket pengar lägger regeringen i det konfliktdrabbade Sydsudan på försvaret, något som kritiseras av Casie Copeland som är organisationen International Crisis Groups analytiker för Sydsudan..

Sydsvenskan - 08 feb 16 kl. 13:50

FN: Svältkatastrof hotar Sydsudan

Minst 40 000 personer står på randen till en svältkatastrof i Sydsudan, varnar flera FN-organisationer i ett gemensamt uttalande. Nästan en fjärdedel av befolkningen är i akut behov av livsmedelsstöd."Familjer har gjort allt de kan för att överleva, men nu är alternativen slut" säger Unicefs landchef Jonathan Veitch i ett uttalande.

SmålandsPosten - 08 feb 16 kl. 13:48

FN: Svältkatastrof hotar Sydsudan

Minst 40 000 personer står på randen till en svältkatastrof i Sydsudan, varnar flera FN-organisationer i ett gemensamt uttalande. Nästan en fjärdedel av befolkningen är i akut behov av livsmedelsstöd.(TT).

Sydöstran - 08 feb 16 kl. 13:48

FN: Svältkatastrof hotar Sydsudan

Minst 40 000 personer står på randen till en svältkatastrof i Sydsudan, varnar flera FN-organisationer i ett gemensamt uttalande. Nästan en fjärdedel av befolkningen är i akut behov av livsmedelsstöd.(TT).

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Historiskt judiskt besök i Saudiarabien

För första gången på nära 30 år har en specifikt judisk delegation besökt Saudiarabien, där de träffade regeringsföreträdare, skriver nyhetsbyrån Jewish News Syndicate. Mötet i huvudstaden Riyadh organiserades av den judisk-amerikanska paraplyorganisationen Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations..

Världen Idag - 12 timmar sedan

”Gud leder våra steg när vi söker honom”

Jag har nu kommit tillbaka till huvudstaden efter att ha varit i en annan del av landet. Det var en fantastisk resa där Gud beskyddade oss och ledde våra steg till många som aldrig hört om Jesus innan, och som tog emot delar av Bibeln på sitt eget språk.  Jag kommer speciellt ihåg ett ställe vi gick till, där vi började med att vandra uppför ett berg.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Hur ska man se på månggifte?

Många personer i Gamla testamentet hade flera fruar, hur ska man se på det? Var det vanligt även på Nya testamentets tid? Och vad händer när en person som har flera fruar blir frälst, ska han då skilja sig från de nya fruarna?

Världen Idag - 13 timmar sedan

Det är inte Guds vägar som får oss att bli trötta, det är våra egna.

Höga Visan 8:6–7 (NUB) ”Ni kör väl inte för hårt?” Det är en välmenande fråga jag får ibland, som syftar på både mig själv och dem jag leder. Och jag uppskattar verkligen omsorgen.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Motståndet må vara verkligt, men Andens vind blåser!

När Lewi Pethrus, en förgrundsgestalt i svensk och internationell pingströrelse, lät sig intervjuas av lokaltidningen i Vänersborg 1972, så andades hans ord tacksamhet och optimism. När jag nu läser den vid tillfället 88-årige mannens ord i det gamla tidningsurklippet, upplever jag att det målas en profetisk bild som inte alls begränsas till tidigt 1970-tal.  ”En trons vårtid är på väg”, säger Lewi Pethrus i intervjun och fortsätter: ”Vi upplever något utomordentligt på det andliga området.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Att föra dialog med israeler är en livsfara för palestinier

När USA:s president Donald Trump presenterade sin fredsplan för en lösning på konflikten mellan Israel och palestinierna den 28 januari, dröjde det inte många minuter innan Sveriges utrikesminister Ann Linde började protestera. Fredsplanen ”lever inte upp till Sveriges krav”, deklarerade hon myndigt, och påstod vidare att den strider mot folkrätten och mot FN:s resolutioner. ”Vi stöder en förhandlad tvåstatslösning, fast förankrad i internationell rätt, med Israel och Palestina som lever i fred och säkerhet med Jerusalem som huvudstad i båda staterna”, skrev hon på engelska på Twitter.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Ondskan i Sverige har sitt ursprung i synden

Vi förfasas över den senaste veckans rapportering om ”förnedringsrån”. Ondskan har nått nivåer vi tidigare knappast skådat i vårt moderna Sverige. Unga människor som rånar jämnåriga för att sedan misshandla dem, tvinga dem att tugga cigarettfimpar, klä av sig nakna, kyssa rånarnas fötter och gapa stort för att de ska kunna urinera i offrets mun.

Världen Idag - 15 timmar sedan

”Linde vilseledande i Wallenberg-påstående”

Utrikesminister Ann Lindes påstående att uppgiften om att Raoul Wallenberg levde efter officiellt dödsdatum redovisades i en UD-rapport, är vilseledande, menar forskaren Susanne Berger..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Riksrevisionen sågar satsning på miljöbilar

Statliga satsningar på miljöbilar är både dyrt och ineffektivt för att minska koldioxidutsläppen, enligt Riksrevisionen. Många elbilar säljs dessutom snabbt vidare till utlandet – men miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) utesluter inte strängare regler..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Förslag: Låt döda bli spermadonatorer

Män ska kunna ge sitt samtycke till att deras spermier tas tillvara efter deras död. Det anser två brittiska läkare i en artikel i facktidskriften Journal of Medial. Men det är ett problem för framtida barn att bygga in anonymitet i processen, påpekar bland andra svenske läkaren Tomas Seidal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.