Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 24 September, 11:17

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 17 kl. 06:00

Återvinning av returpapper och miljön hotasHur ska Torsby kommun i Värmland och Kramfors i Ångermanland med flera klar av en kommunaliserad avfallshantering med långa avstånd och få invånare i kommunen, skriver Matts Jutterström och Conny Nilsson..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Torsby, Värmland, Kramfors, Ångermanland, Matts Jutterström, Conny Nilsson

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återvinningav , returpapperoch , miljön, hotas
UNT - 16 dec 17 kl. 00:00

Miljösatsningar hotas av kompetensbrist

Bristen på naturvetenskaplig kompetens kan stjälpa regeringens ambitiösa klimat- och miljömål, skriver Per Klingbjer och Kristofer Jervinge från Naturvetarna..

YLE - 22 nov 13 kl. 04:27

Djurens välfärd stöds på miljöns bekostnad?

Miljön hotas när jordbruksstöden läggs om. Det säger miljöorganisationen Natur och Miljö. På tisdag slår regeringen fast Finlands ståndpunkt i hur stödpengarna borde fördelas.

Skånskan - 20 apr 17 kl. 10:25

Mackägare hotas av vite på halv miljon

höör Bo Olssons mack har fått uppmärksamhet för sitt utseende i retrostil. Nu hotas rörelsen av kommunens miljökrav.
– Ägaren har inte på långa vägar uppfyllt miljökraven som alla andra bensinmackar har, säger Kenneth Kallin (MP), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

DN - 10 maj 11 kl. 00:50

?Återvinningen av papper hotas av illojala kommuner?

Systemet med insamling av returpapper luckras upp för varje dag som går. Anledningen är att kommunala avfallsbolag inrättar egna, parallella insamlingar i strid med lagstiftningens­ syfte. Detta är ett omedelbart hot mot våra pappersbruk i Lilla Edet, Hyltebruk, Katrinefors och Braviken, skriver Holmen, SCA och Stora Enso..

Supermiljöbloggen - 03 mar 15 kl. 12:39

EUs miljöpolitik räcker inte för att rädda miljön

Miljön i EU mår inte bra, inte bra alls. Det är tydligt i den rapport som Europeiska miljöbyrån släppte förra veckan.  Några av de stora miljöutmaningarna är fortsatt minskning av den biologiska mångfalden, ohållbar markanvändning och fortsatt beroende av fossila bränslen.

Barometern - 02 jul 14 kl. 06:26

Farlig fastighet hotas av böter

En ovårdad industrifastighet är i stort behov av underhåll och skötsel. Den kan utgöra en fara och ägaren hotas av ett vite på 10 000 kronor i månaden. Industrifastigheten har fortsatt förfalla och vissa delar av den är bortom räddning.

Trelleborgs Allehanda - 21 jun 12 kl. 17:00

Bagare hotas av höga viten

Smygebagaren hotas av höga viten om inte rutinerna för rengörning och märkning blir bättre. Det beslöt samhällsbyggnadsnämnden på sitt senaste sammanträde.
?

YLE - 26 jul 14 kl. 16:52

Miljöministern tror på snabbare utsläppsminskningar

Yles granskande projekt #FixaSkärgården avslutades i veckan. De senaste siffrorna visar att Finland har minskat fosfor- och kväveutsläppen med bara en tredjedel av det som är målet för 2016. Miljöministern tror på snabbare utsläppsminskningar i samband med ny miljöskyddsreform.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 07:51

Vätterns vatten hotas av gruvbrytning

Det här är ett reportage i två delar av planerna på mineralbrytning i Norra Kärr. I den här delen ta vi upp riskerna för vårt vatten och vår biologiska mångfald. I del två diskuterar vi samhällets behovet av mineralerna som ska brytas, och dilemmat med att förnybar energi slukar sällsynta jordartsmetaller.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 45 minuter sedan

Varför slänga fina äpplen?

Nya Wermlands Tidningen - 45 minuter sedan

Torkan gick hårt åt skogsplantor

Skogsägare uppmanas se över sina planteringar.

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Hammarö föll i premiären

Det blev ingen drömdebut i division 2 för Hammarö Cannons. Värmlänningarna förlorade mot gästande KFUM Örebro med 58–90 i säsongens första match..

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

The Real Group sjunger in julen i Värmland

Den svenska vokalgruppen, som under många år uppträtt flitigt i hela världen, ger sig ut på julturné i Sverige och Norge under november och december. I Värmland kommer turnén till Arvika, Säffle och Karlstad..

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Patient dog efter operation

Patienten avled efter en gastric bypass-operation. Nu anmäler landstinget händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO..

Nya Wermlands Tidningen - 3 timmar sedan

Fem fastnade i hiss

Klockan 4.05 på söndagsmorgonen gick larmet på Stiftelsevägen i Lesjöfors..

Nya Wermlands Tidningen - 3 timmar sedan

Svag uppgång för centrumhandeln

Mellan 2016 och 2017 ökade omsättningen i Karlstads stadskärna med 0,8 procent. Det visar en ny rapport från Cityklimatet..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Straffas för privat vårdförsäkring

I ett antal år har jag haft en vårdförsäkring som betalas av min arbetsgivare. Genom den får jag privat vård om jag blir sjuk eller drabbas av olycka. Nu straffas jag för detta, skriver signaturen ”Belöna, inte bestraffa”..

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

Föreläsning ska ge nytt perspektiv på tobak

I veckan får ett antal skolor i Värmland besök av en föreläsning som ger nytt perspektiv på tobaksbruk. Bakom initiativet står A Non Smoking Generation.Föreläsningen heter ”Tobaksbarn – 50 kr och barnarbete på köpet” och lyfter fram tobaksindustrins metoder och hur tobak hindrar en global hållbar utveckling..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Arvika fick sin första seger

Arvikas damer har jagat den sedan april. Och nu fick de den. Deras första seger.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.