Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Friday, 22 June, 03:53

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 17 kl. 06:00

Återvinning av returpapper och miljön hotasHur ska Torsby kommun i Värmland och Kramfors i Ångermanland med flera klar av en kommunaliserad avfallshantering med långa avstånd och få invånare i kommunen, skriver Matts Jutterström och Conny Nilsson..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Torsby, Värmland, Kramfors, Ångermanland, Matts Jutterström, Conny Nilsson

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återvinningav , returpapperoch , miljön, hotas
UNT - 16 dec 17 kl. 00:00

Miljösatsningar hotas av kompetensbrist

Bristen på naturvetenskaplig kompetens kan stjälpa regeringens ambitiösa klimat- och miljömål, skriver Per Klingbjer och Kristofer Jervinge från Naturvetarna..

YLE - 22 nov 13 kl. 04:27

Djurens välfärd stöds på miljöns bekostnad?

Miljön hotas när jordbruksstöden läggs om. Det säger miljöorganisationen Natur och Miljö. På tisdag slår regeringen fast Finlands ståndpunkt i hur stödpengarna borde fördelas.

Skånskan - 20 apr 17 kl. 10:25

Mackägare hotas av vite på halv miljon

höör Bo Olssons mack har fått uppmärksamhet för sitt utseende i retrostil. Nu hotas rörelsen av kommunens miljökrav.
– Ägaren har inte på långa vägar uppfyllt miljökraven som alla andra bensinmackar har, säger Kenneth Kallin (MP), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Supermiljöbloggen - 03 mar 15 kl. 12:39

EUs miljöpolitik räcker inte för att rädda miljön

Miljön i EU mår inte bra, inte bra alls. Det är tydligt i den rapport som Europeiska miljöbyrån släppte förra veckan.  Några av de stora miljöutmaningarna är fortsatt minskning av den biologiska mångfalden, ohållbar markanvändning och fortsatt beroende av fossila bränslen.

DN - 10 maj 11 kl. 00:50

?Återvinningen av papper hotas av illojala kommuner?

Systemet med insamling av returpapper luckras upp för varje dag som går. Anledningen är att kommunala avfallsbolag inrättar egna, parallella insamlingar i strid med lagstiftningens­ syfte. Detta är ett omedelbart hot mot våra pappersbruk i Lilla Edet, Hyltebruk, Katrinefors och Braviken, skriver Holmen, SCA och Stora Enso..

Barometern - 02 jul 14 kl. 06:26

Farlig fastighet hotas av böter

En ovårdad industrifastighet är i stort behov av underhåll och skötsel. Den kan utgöra en fara och ägaren hotas av ett vite på 10 000 kronor i månaden. Industrifastigheten har fortsatt förfalla och vissa delar av den är bortom räddning.

Trelleborgs Allehanda - 21 jun 12 kl. 17:00

Bagare hotas av höga viten

Smygebagaren hotas av höga viten om inte rutinerna för rengörning och märkning blir bättre. Det beslöt samhällsbyggnadsnämnden på sitt senaste sammanträde.
?

YLE - 26 jul 14 kl. 16:52

Miljöministern tror på snabbare utsläppsminskningar

Yles granskande projekt #FixaSkärgården avslutades i veckan. De senaste siffrorna visar att Finland har minskat fosfor- och kväveutsläppen med bara en tredjedel av det som är målet för 2016. Miljöministern tror på snabbare utsläppsminskningar i samband med ny miljöskyddsreform.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 07:51

Vätterns vatten hotas av gruvbrytning

Det här är ett reportage i två delar av planerna på mineralbrytning i Norra Kärr. I den här delen ta vi upp riskerna för vårt vatten och vår biologiska mångfald. I del två diskuterar vi samhällets behovet av mineralerna som ska brytas, och dilemmat med att förnybar energi slukar sällsynta jordartsmetaller.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

KB Karlskoga vann derbyt efter Nazad Asaads uppvisning

Det blev ett hårt och tufft derby när KB Karlskoga tog emot Degerforslaget Strömtorp hemma på Nobelstadion..

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

Andra raka poängtappet för KBK

Karlstad BK hade behövt en seger för att hänga på serieledande Trollhättan. Man hade också ledningen med 2–1 i halvtid borta mot Örebro-Syrianska, men mötet slutade tillslut 2–2..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Stabil seger för DIF U19

Degerfors IF U19 inkasserade en ny trepoängare på torsdagskvällen. På hemmaplan mot AFC Eskilstuna blev det seger med 3–1 (2–0)..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Sunne nöp segern på tilläggstid

Det satt långt inne, men Sunne kunde till slut få med sig alla tre poäng hem från bortamatchen mot Västanvik..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Forshaga klättrar i tabellen

Forshaga tog en övertygande seger hemma mot FBK Karlstad II..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Asaad visade vägen för KB

Tolv år har gått sedan Nazad Asaad representerade Udinese, men briljansen finns onekligen kvar. Asaad visade, med ett mål och en imponerande insats, vägen när KB slog Strömtorp med 2–0..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

SIK-kaptenen: "Jäkligt tungt"

Strömtorps lagkapten Linus Mälman fick syna det röda kortet i slutet av matchen. Dessförinnan hade hans lag släppt in två mål som innebar förlust med 0–2 i derbyt mot KB Karlskoga. – Jäkligt tungt, säger Mälman..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Delad pott i Säffle

Ölme lyckades inte närma sig toppen ytterligare efter 0–0 borta mot Säffle..

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Stor RIK-glädje efter första segern

Rävåsen tog, efter tio raka förluster, en riktig skalp på fredagskvällen. Jumbon besegrade topplaget Grums med 2–0 hemma på Kilsta IP.– Helt underbart.

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Bengtsfors utklassat

Utan ordinarie målvakt blev bortaresan till Trollhättan på onsdagskvällen en tung upplevelse för Bengtsfors damlag. Det blev förlust med 12–0. Samtidigt står det klart att en knäopererad Wilma Enarsson missar resten av säsongen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.