Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Thursday, 23 November, 01:18

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 17 kl. 06:00

Återvinning av returpapper och miljön hotasHur ska Torsby kommun i Värmland och Kramfors i Ångermanland med flera klar av en kommunaliserad avfallshantering med långa avstånd och få invånare i kommunen, skriver Matts Jutterström och Conny Nilsson..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Torsby, Värmland, Kramfors, Ångermanland, Matts Jutterström, Conny Nilsson

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återvinningav , returpapperoch , miljön, hotas
YLE - 22 nov 13 kl. 04:27

Djurens välfärd stöds på miljöns bekostnad?

Miljön hotas när jordbruksstöden läggs om. Det säger miljöorganisationen Natur och Miljö. På tisdag slår regeringen fast Finlands ståndpunkt i hur stödpengarna borde fördelas.

Skånskan - 20 apr 17 kl. 10:25

Mackägare hotas av vite på halv miljon

höör Bo Olssons mack har fått uppmärksamhet för sitt utseende i retrostil. Nu hotas rörelsen av kommunens miljökrav.
– Ägaren har inte på långa vägar uppfyllt miljökraven som alla andra bensinmackar har, säger Kenneth Kallin (MP), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Supermiljöbloggen - 03 mar 15 kl. 12:39

EUs miljöpolitik räcker inte för att rädda miljön

Miljön i EU mår inte bra, inte bra alls. Det är tydligt i den rapport som Europeiska miljöbyrån släppte förra veckan.  Några av de stora miljöutmaningarna är fortsatt minskning av den biologiska mångfalden, ohållbar markanvändning och fortsatt beroende av fossila bränslen.

DN - 10 maj 11 kl. 00:50

?Återvinningen av papper hotas av illojala kommuner?

Systemet med insamling av returpapper luckras upp för varje dag som går. Anledningen är att kommunala avfallsbolag inrättar egna, parallella insamlingar i strid med lagstiftningens­ syfte. Detta är ett omedelbart hot mot våra pappersbruk i Lilla Edet, Hyltebruk, Katrinefors och Braviken, skriver Holmen, SCA och Stora Enso..

Barometern - 02 jul 14 kl. 06:26

Farlig fastighet hotas av böter

En ovårdad industrifastighet är i stort behov av underhåll och skötsel. Den kan utgöra en fara och ägaren hotas av ett vite på 10 000 kronor i månaden. Industrifastigheten har fortsatt förfalla och vissa delar av den är bortom räddning.

Trelleborgs Allehanda - 21 jun 12 kl. 17:00

Bagare hotas av höga viten

Smygebagaren hotas av höga viten om inte rutinerna för rengörning och märkning blir bättre. Det beslöt samhällsbyggnadsnämnden på sitt senaste sammanträde.
?

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 07:51

Vätterns vatten hotas av gruvbrytning

Det här är ett reportage i två delar av planerna på mineralbrytning i Norra Kärr. I den här delen ta vi upp riskerna för vårt vatten och vår biologiska mångfald. I del två diskuterar vi samhällets behovet av mineralerna som ska brytas, och dilemmat med att förnybar energi slukar sällsynta jordartsmetaller.

YLE - 26 jul 14 kl. 16:52

Miljöministern tror på snabbare utsläppsminskningar

Yles granskande projekt #FixaSkärgården avslutades i veckan. De senaste siffrorna visar att Finland har minskat fosfor- och kväveutsläppen med bara en tredjedel av det som är målet för 2016. Miljöministern tror på snabbare utsläppsminskningar i samband med ny miljöskyddsreform.

Barometern - 31 jan 14 kl. 07:55

Kulturmiljöer hotas

Miljöer vid vatten. ”Utredningens förslag kommer med all säkerhet att medföra att riksdagens miljökvalitetsmål för Levande sjöar och vattendrag inte kan nås vad det gäller att bevara kulturmiljövärden.” Tusentals vandringshinder för fisken i våra vattendrag ska tas bort för att uppfylla EU:s direktiv för vatten.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Moberg hittade rätt väg

Det blev en svårhittad V86-rad under onsdagskvällen då åtta rätt gav 1 214 082 kronor.En av överraskningarna ordnade framgångsrika Kim Moberg med Coffie U.N.

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Rekordmannen utgick skadad

Fredrik Höggren spelade sin 645:e allsvenska match och blev därmed den spelare i hockeyallsvenskans historia som gjort flest matcher. Men han fick aldrig spela färdigt.– Läkaren stoppade mig, berättar han efter BIK Karlskogas 0–3-förlust i Tingsryd..

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

FBK serieledare

FBK J20 gav Örebro ett hårt välkomnande i Löfbergs Arena..

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

BIK förlorade – och fick alla spelare utvisade

Tingsryd vann bottenmötet hemma mot BIK Karlskoga med 3–0. Därmed har BIK fem poäng upp till fast mark. I slutet av matchen blev alla tio utespelare på isen utvisade efter bråk vid Tingsryds mål..

Nya Wermlands Tidningen - 3 timmar sedan

Alla utespelare på isen utvisade

BIK-KAPTENEN: "Det har jag aldrig någonsin varit med om".

Nya Wermlands Tidningen - 5 timmar sedan

Bil kanade av vägen

En bil kanade av väg 63 mellan Filipstad och Karlstad på onsdagskvällen. – Det var väldigt, väldigt halt på vägen, och mycket snömodd, säger Dick Eriksson, räddningsledare i område Bergsslagen..

Nya Wermlands Tidningen - 3 timmar sedan

Karlsson fortsätter i Carlstad United

Jesper Karlsson, 24, har valt att förlänga sitt kontrakt med Carlstad United.– Jag tror att klubben har något stort på gång och ser fram emot säsongen 2018, säger mittfältaren till klubbens hemsida..

Nya Wermlands Tidningen - 3 timmar sedan

Stadsbyggnadsnämnden Karlstad

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

Värmländsk kapten förlänger med Gais

Den värmländske Gais-kaptenen Carl Nyström har förlängt sitt kontrakt med två år. – Fantastiskt kul och jag ser verkligen fram emot att fortsätta kämpa uppe på gården, säger 27-åringen till klubbens hemsida..

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

De förstärker BIF:s damlag

Bengtsfors damlag har förstärkt sin trupp med två nya spelare. Lina Hedström och Madelen Johannesson skrev på tidigare i veckan. Även tränarduon Martin Åström och Berat Maloku är klara..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.