Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 November, 03:28

Skånskan - 10 feb 17 kl. 05:00

Cykelfärja till Dragör kräver miljonkapitalLIMHAMN Det kan bli en färjetrafik mellan Dragör och Limhamn i sommar. I så fall med den lilla färjan Elephanten, med plats för 36 resenärer och lika många cyklar.
– Ska det bli av så ska det vara nu. ERWP.fif(0)Det säger Claus Rex, näringslivs- och turistchef i Dragörs kommun till SkD.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Dragör, LIMHAMN Det, Limhamn, Elephanten, ERWP, Det, Claus Rex, Dragörs, SkD, Bornholm, Christiansö, Knutsson, På Limhamn, Malmö, Gitte Knutsson, EU, Danmark, Sverige, Pehr Andersson, Ann Nyström, Rikke, Stoltz, Rikke Stoltz

Dela artikeln

78 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cykelfärjatill , Dragör, kräver, miljonkapital
Skånskan - 24 maj 16 kl. 20:07

Dragörfärjan kan komma tillbaka igen

LIMHAMN Färjetrafiken mellan Limhamn och Dragör kan komma tillbaka i en ny form. Redan under årets hamnfestival i Limhamn finns planer på att hyra en cykelfärja.
Men förhoppningen är att det längre fram ska bli regelbundna turer under sommaren för både cyklister och andra passagerare.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 19:18

Dragörfärjans framfart är nu i hamn.

Malmö Båten som kommer trafikera turen Limhamn-Dragör är inte exakt samma båt som körde förr om åren, men sträckan är densamma.
I och med det faktiska beslutet om att trafiken ska testas på riktigt ökar också förhoppningarna om att satsningen blir permanen.– Vi kommer att göra ett försök under våra hamnfestivaldagar den 28-31 juli, säger Gitte Knutson, verksamhetsledare för samverkansföreningen På Limhamn.

YLE - 12 nov 12 kl. 13:40

Färja mellan Skataudden och Västanfjärd diskuteras

Det är igen aktuellt med en färjeförbindelse mellan Skataudden i Bromarv och Västanfjärd på Kimitoön. Representanter från Wättlax byaråd och Västanfjärd byaråd träffas i kväll i Bromarv för att diskutera en landsvägsfärja mellan byarna i Nyland och Åboland. Leif Dahlström är vice ordförande för Wättlax byaråd.

Barometern - 06 sep 13 kl. 08:12

Cykelfärjan Dessis framtid är fortfarande oklar

Cykelfärjan Dessi har haft en bra säsong. Om det blir någon fortsättning är däremot ännu inte klart. Hittills har 40 560 passagerare tagit cykelfärjan och åkt över sundet.

Expressen - 01 jun 17 kl. 16:37

Här gör cykelfärjan sin första tur mellan Limhamn och Dragör

Skepp o'hoj!Ta med hojen över sundet.Cykelfärjan mellan Limhamn och Dragör är äntligen i hamn – i dag gick första turen..

Barometern - 23 jul 14 kl. 06:48

Populär tur över sundet

2011 kastade cykelfärjan Dessi loss för första gången och skjutsade passagerare över Kalmarsund. Anledningen var att ge cyklister en chans att komma över sundet, då det sedan ett par år rått cykelförbud över Ölandsbron.
När Barometern hoppar ombord en lysande vacker fredagsmorgon med sol i ryggen och spegelblankt vatten under kölen, konstaterar kapten Roger Nord att det har skett en tydlig ökning av passagerare sedan starten.

YLE - 21 maj 16 kl. 12:17

Finländska företag behöver mer mod
Finländska företag behöver mer mod De medelstora företagen kan vara i nyckelposition för att få Finland på fötter, men de är för försiktiga. Många har valt att ta tag i problemet. Helkama är ett företag som gjort det.

Sydsvenskan - 10 maj 17 kl. 13:17

Cykelfärjan över Sundet i fara

Dragörs borgmästare slår larm till Malmö. Transportstyrelsen riskerar sänka årets satsning..

Barometern - 28 jun 13 kl. 09:30

Bygg gång- och cykelbana på Ölandsbron

Svar till Alexander Loo och Malte Edman, som vill ha cykel- och gångväg på Ölandsbron.
Det är bra att ni skriver om detta. Vägar som går mellan kommuner borde få användas av alla i Sverige, även de som inte har bilar.

Cornucopia - 08 jan 18 kl. 13:37

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövning. På motsvarande vis försätter sig de personer som ägnar sig åt åsiktsangiveri i en motsägelsefull sits - hur vet de att det inte är en politisk handling att t ex handla i den lokala ICA-butiken?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Redhawks klart för kvartsfinal

ISHOCKEY Malmö Redhawks är klart för kvartsfinal i Champions Hockey League. Detta efter att i princip ha kontrollerat returmatchen i Bern som vanns med 1-0 (totalt 5-1).– Det var kanske lite för defensivt spelat av oss, men det gick ju hem.

Skånskan - 6 timmar sedan

Oförändrad skatt i Eslöv fyra år framåt

ESLÖV Skattesatsen för den som bor i Eslövs kommun blir oförändrat 20,54 kronor under 2019. Och målet är att skatten ska vara oförändrad under hela mandatperioden.
Det visar den nya politiska majoritetens budget som presenterades på tisdagen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Miljardsatsning på skånsk primärvård

Skåne Stränga sparkrav kombinerade med en miljardsatsning på den skånska primärvården och bättre kollektivtrafik.– Mycket måste förändras och vi måste ha modet att göra det och vi kommer inte att bli populära hos alla. Alla måste tänka nytt, och lösningarna finns på golvet, säger regionrådet Anette Linander, (C).

Skånskan - 7 timmar sedan

En till sjukhus efter krock

Malmö En person fick föras till sjukhus efter en olycka i Västra hamnen under tisdagskvällen. Olyckan inträffade vid 18-tiden.
Enligt Skånepolisen är det ännu oklart exakt vad som orsakade krocken..

Skånskan - 9 timmar sedan

Hus på 166 kvadratmeter från 1979 sålt i Eslöv

Eslöv Nadia Pantelidis, 41, och Tonny Olofsson, 48, är nya ägare till fastigheten på Billesholmsvägen 1 i Eslöv. Husets byggår är 1979 och det har en boyta på 166 kvadratmeter. Säljare är Kjell-Åke Hellgren.

Skånskan - 9 timmar sedan

Beslut: Tjörnarps skola får vara kvar

Tjörnarp Tjörnarps skola lever vidare. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden under sitt sammanträde i måndags.I våras beslutade barn- och utbildningsnämnden att flytta mellanstadiet från Tjörnarps skola och i stället samordna klasserna med årskurserna på Enebackeskolan.

Skånskan - 9 timmar sedan

Alliansen redo styra Höör

Höör Det blev inget av samtalen med Miljöpartiet. Nu går allianspartierna fram själva och hoppas kunna ta över styret i Höör.
– Vi vågar ta på oss ansvaret att styra Höör, säger Anders Netterheim (M).

Skånskan - 10 timmar sedan

Beskedet från SD – dra tillbaka överklagandet

HÖRBY Sverigedemokraternas tänkta kommunalråd Cecilia Bladh in Zito ger sig in i diskussionen om det omstridda lägenhetsprojektet på Stattena norra. Hon säger att det nya SD-styret ska försöka dra tillbaka överklagandet till högsta förvaltningsdomstolen så fort man har tillträtt.Det kom som en kalldusch för villaägarna på Stattena norra när kommunalrådet Susanne Meijer (S) för en tid sedan meddelade i Skånska Dagbladet att kommunen har begärt prövningstillstånd och överklagat ärendet om marklägenheterna på Stattena norra ända upp i högsta förvaltningsdomstolen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Fågelvägen avgör även i år skolvalet

SVEDALA
450 elevers skolval ska bli enklare till nästa läsår. Men fågelvägen mellan hem och skola som en avgörande faktor kvarstår, trots åtskilliga överklaganden. – Vi hade 19 överklagande förra året, men vi fick rätt i samtliga ärenden i förvaltningsrätten.

Skånskan - 10 timmar sedan

20-talshus på 150 kvadratmeter sålt i Norra Rörum, Höör

Höör Försäljningen av huset på Hallarödsvägen 5 i Norra Rörum, Höör är nu klar. Ny ägare blir Sandra Funk, 30 år, som köper fastigheten av Antje och Andreas Blank. Huset är 150 kvadratmeter stort och byggdes 1927.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.