Skånskan > Nyheter

Saturday, 19 January, 01:46

Skånskan - 10 feb 17 kl. 05:00

Cykelfärja till Dragör kräver miljonkapitalLIMHAMN Det kan bli en färjetrafik mellan Dragör och Limhamn i sommar. I så fall med den lilla färjan Elephanten, med plats för 36 resenärer och lika många cyklar.
– Ska det bli av så ska det vara nu. ERWP.fif(0)Det säger Claus Rex, näringslivs- och turistchef i Dragörs kommun till SkD.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Dragör, LIMHAMN Det, Limhamn, Elephanten, ERWP, Det, Claus Rex, Dragörs, SkD, Bornholm, Christiansö, Knutsson, På Limhamn, Malmö, Gitte Knutsson, EU, Danmark, Sverige, Pehr Andersson, Ann Nyström, Rikke, Stoltz, Rikke Stoltz

Dela artikeln

78 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cykelfärjatill , Dragör, kräver, miljonkapital
Skånskan - 24 maj 16 kl. 20:07

Dragörfärjan kan komma tillbaka igen

LIMHAMN Färjetrafiken mellan Limhamn och Dragör kan komma tillbaka i en ny form. Redan under årets hamnfestival i Limhamn finns planer på att hyra en cykelfärja.
Men förhoppningen är att det längre fram ska bli regelbundna turer under sommaren för både cyklister och andra passagerare.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 19:18

Dragörfärjans framfart är nu i hamn.

Malmö Båten som kommer trafikera turen Limhamn-Dragör är inte exakt samma båt som körde förr om åren, men sträckan är densamma.
I och med det faktiska beslutet om att trafiken ska testas på riktigt ökar också förhoppningarna om att satsningen blir permanen.– Vi kommer att göra ett försök under våra hamnfestivaldagar den 28-31 juli, säger Gitte Knutson, verksamhetsledare för samverkansföreningen På Limhamn.

YLE - 12 nov 12 kl. 13:40

Färja mellan Skataudden och Västanfjärd diskuteras

Det är igen aktuellt med en färjeförbindelse mellan Skataudden i Bromarv och Västanfjärd på Kimitoön. Representanter från Wättlax byaråd och Västanfjärd byaråd träffas i kväll i Bromarv för att diskutera en landsvägsfärja mellan byarna i Nyland och Åboland. Leif Dahlström är vice ordförande för Wättlax byaråd.

Barometern - 06 sep 13 kl. 08:12

Cykelfärjan Dessis framtid är fortfarande oklar

Cykelfärjan Dessi har haft en bra säsong. Om det blir någon fortsättning är däremot ännu inte klart. Hittills har 40 560 passagerare tagit cykelfärjan och åkt över sundet.

Expressen - 01 jun 17 kl. 16:37

Här gör cykelfärjan sin första tur mellan Limhamn och Dragör

Skepp o'hoj!Ta med hojen över sundet.Cykelfärjan mellan Limhamn och Dragör är äntligen i hamn – i dag gick första turen..

Barometern - 23 jul 14 kl. 06:48

Populär tur över sundet

2011 kastade cykelfärjan Dessi loss för första gången och skjutsade passagerare över Kalmarsund. Anledningen var att ge cyklister en chans att komma över sundet, då det sedan ett par år rått cykelförbud över Ölandsbron.
När Barometern hoppar ombord en lysande vacker fredagsmorgon med sol i ryggen och spegelblankt vatten under kölen, konstaterar kapten Roger Nord att det har skett en tydlig ökning av passagerare sedan starten.

YLE - 21 maj 16 kl. 12:17

Finländska företag behöver mer mod
Finländska företag behöver mer mod De medelstora företagen kan vara i nyckelposition för att få Finland på fötter, men de är för försiktiga. Många har valt att ta tag i problemet. Helkama är ett företag som gjort det.

Sydsvenskan - 10 maj 17 kl. 13:17

Cykelfärjan över Sundet i fara

Dragörs borgmästare slår larm till Malmö. Transportstyrelsen riskerar sänka årets satsning..

Barometern - 28 jun 13 kl. 09:30

Bygg gång- och cykelbana på Ölandsbron

Svar till Alexander Loo och Malte Edman, som vill ha cykel- och gångväg på Ölandsbron.
Det är bra att ni skriver om detta. Vägar som går mellan kommuner borde få användas av alla i Sverige, även de som inte har bilar.

Cornucopia - 08 jan 18 kl. 13:37

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövning. På motsvarande vis försätter sig de personer som ägnar sig åt åsiktsangiveri i en motsägelsefull sits - hur vet de att det inte är en politisk handling att t ex handla i den lokala ICA-butiken?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Klartecken att sälja till bostadsrättsförening

LÖBERÖD Företaget GBJ Fastigheter i Växjö har fått Eslövs kommuns tillåtelse att sälja mark man köpt in av Eslövs kommun till en nybildad bostadsrättsförening.Det är GBJ Ölyckebacken som begärt tillstånd att få sälja marken. Tanken är att bostadsrättsföreningen ska ta över hela bostadsprojektet.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ny verkstad byggs till fordonselever

Skurup Det borras i väggarna samtidigt som eleverna sorterar muttrar och ringar.
Särskolans fordonsinriktning har fått en egen verkstadslokal som snart är klar att tas i bruk.
Då slipper de trängas med andra elever.

Skånskan - 6 timmar sedan

Politikerna överens om näringslivsråd

SJÖBO Politikerna verkar vara överens om att det ska bildas ett näringslivsråd i kommunen.
Däremot är de inte överens om hur många politiker som ska vara med.13, 14 eller kanske till och med 18 personer?

Skånskan - 7 timmar sedan

Vill bli Motorbranschcollage

Skurup Fordonslinjen på Nils Holgersson- gymnasiet har påbörjat sin resa för att bli ett Motorbranschcollege.Skolan har skickat in en ansökan om önskad certifiering av Fordon och transportprogrammet, inriktning personbilsmekaniker. Sedan en tid tillbaka har motorbranchen gjort det möjligt att ansöka om certifiering för att höja kvaliteten på undervisningen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ny ägare till fastigheten på postadress Zander Ols Väg 7 i Höör

Höör Magnus Woxblom, 58 år, ärver fastigheten på adressen Zander Ols Väg 7 i Höör från Hans Erik Sigfrid Woxblom. Huset är 65 kvadratmeter stort och byggdes 1963. Tomten är 4 551 kvadratmeter.

Skånskan - 8 timmar sedan

70-talshus i Höör har fått nya ägare

Höör Fastigheten på Bokehall Axel Hans Väg 2 i Höör har fått nya ägare. Köpare är Johan Magnusson, 30, och Andreas Berggren, 26, och säljare är Thord och Birgitta Dahl. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 1 450 000 kronor.

Skånskan - 9 timmar sedan

En under omständigheterna rimlig muta

Kompromissvilligheten ökar med tiden, som regeringsbildningen har visat. Samtidigt som Stefan Löfven kompromissades fram som statsminister köpte Svenska Akademien ut Katarina Frostenson för strax under 13 000 kronor i månaden. Frostensson får också behålla en hyressubventionerad lägenhet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Frukost med e-handelsfrågor

SJÖBO Varför ska ett företag inte börja sälja saker via internet?
Den frågan ska diskuteras på kommunens kommande företagarfrukost, den 31 januari, när Olof Brodén från Script Partner ska berätta mer om sina erfarenheter av drygt tio år av elektronisk handel, e-handel.
Under ledning av moderatorn Helena Kurki från Innovationscenter för landsbygden ska han bland annat försöka svara på vad man måste ha koll på för att lyckas och om e-handel kan vara ett hot eller kanske tvärtom en möjlighet för centrumhandlare?

Skånskan - 9 timmar sedan

Kan bitterheten gå över?

Stefan Löfven blev som väntat vald till statsminister genom att inte få en majoritet av rösterna emot sig – precis som efter valet för drygt fyra år sedan.
Som Annie Lööf påminde om lade alla fyra allianspartierna då ned sina röster i statsministeromröstningen då Löfven lovade regera med Vänsterpartiets stöd. Nu är det istället i ett samarbete om en liberal reformagenda som Löfven fått mandat att regera.

Skånskan - 10 timmar sedan

Nya ägare till hustomter i Hörby kommun

Fyra fastigheter i Hörby kommun har fått nya ägare. Köpare är Aphichaya Phanomai och Martin Kjölby och säljare är Peter Göthe Niclas Bernerling och Liselotte Herrstedt. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 150 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.