Skånskan > Nyheter

Tuesday, 23 April, 02:40

Skånskan - 10 feb 17 kl. 05:00

Cykelfärja till Dragör kräver miljonkapitalLIMHAMN Det kan bli en färjetrafik mellan Dragör och Limhamn i sommar. I så fall med den lilla färjan Elephanten, med plats för 36 resenärer och lika många cyklar.
– Ska det bli av så ska det vara nu. ERWP.fif(0)Det säger Claus Rex, näringslivs- och turistchef i Dragörs kommun till SkD.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Dragör, LIMHAMN Det, Limhamn, Elephanten, ERWP, Det, Claus Rex, Dragörs, SkD, Bornholm, Christiansö, Knutsson, På Limhamn, Malmö, Gitte Knutsson, EU, Danmark, Sverige, Pehr Andersson, Ann Nyström, Rikke, Stoltz, Rikke Stoltz

Dela artikeln

78 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cykelfärjatill , Dragör, kräver, miljonkapital
Skånskan - 24 maj 16 kl. 20:07

Dragörfärjan kan komma tillbaka igen

LIMHAMN Färjetrafiken mellan Limhamn och Dragör kan komma tillbaka i en ny form. Redan under årets hamnfestival i Limhamn finns planer på att hyra en cykelfärja.
Men förhoppningen är att det längre fram ska bli regelbundna turer under sommaren för både cyklister och andra passagerare.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 19:18

Dragörfärjans framfart är nu i hamn.

Malmö Båten som kommer trafikera turen Limhamn-Dragör är inte exakt samma båt som körde förr om åren, men sträckan är densamma.
I och med det faktiska beslutet om att trafiken ska testas på riktigt ökar också förhoppningarna om att satsningen blir permanen.– Vi kommer att göra ett försök under våra hamnfestivaldagar den 28-31 juli, säger Gitte Knutson, verksamhetsledare för samverkansföreningen På Limhamn.

YLE - 12 nov 12 kl. 13:40

Färja mellan Skataudden och Västanfjärd diskuteras

Det är igen aktuellt med en färjeförbindelse mellan Skataudden i Bromarv och Västanfjärd på Kimitoön. Representanter från Wättlax byaråd och Västanfjärd byaråd träffas i kväll i Bromarv för att diskutera en landsvägsfärja mellan byarna i Nyland och Åboland. Leif Dahlström är vice ordförande för Wättlax byaråd.

Barometern - 06 sep 13 kl. 08:12

Cykelfärjan Dessis framtid är fortfarande oklar

Cykelfärjan Dessi har haft en bra säsong. Om det blir någon fortsättning är däremot ännu inte klart. Hittills har 40 560 passagerare tagit cykelfärjan och åkt över sundet.

Expressen - 01 jun 17 kl. 16:37

Här gör cykelfärjan sin första tur mellan Limhamn och Dragör

Skepp o'hoj!Ta med hojen över sundet.Cykelfärjan mellan Limhamn och Dragör är äntligen i hamn – i dag gick första turen..

Barometern - 23 jul 14 kl. 06:48

Populär tur över sundet

2011 kastade cykelfärjan Dessi loss för första gången och skjutsade passagerare över Kalmarsund. Anledningen var att ge cyklister en chans att komma över sundet, då det sedan ett par år rått cykelförbud över Ölandsbron.
När Barometern hoppar ombord en lysande vacker fredagsmorgon med sol i ryggen och spegelblankt vatten under kölen, konstaterar kapten Roger Nord att det har skett en tydlig ökning av passagerare sedan starten.

YLE - 21 maj 16 kl. 12:17

Finländska företag behöver mer mod
Finländska företag behöver mer mod De medelstora företagen kan vara i nyckelposition för att få Finland på fötter, men de är för försiktiga. Många har valt att ta tag i problemet. Helkama är ett företag som gjort det.

Sydsvenskan - 10 maj 17 kl. 13:17

Cykelfärjan över Sundet i fara

Dragörs borgmästare slår larm till Malmö. Transportstyrelsen riskerar sänka årets satsning..

Barometern - 28 jun 13 kl. 09:30

Bygg gång- och cykelbana på Ölandsbron

Svar till Alexander Loo och Malte Edman, som vill ha cykel- och gångväg på Ölandsbron.
Det är bra att ni skriver om detta. Vägar som går mellan kommuner borde få användas av alla i Sverige, även de som inte har bilar.

Cornucopia - 08 jan 18 kl. 13:37

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövning. På motsvarande vis försätter sig de personer som ägnar sig åt åsiktsangiveri i en motsägelsefull sits - hur vet de att det inte är en politisk handling att t ex handla i den lokala ICA-butiken?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Två gripna efter grovt rån i Lund

Lund Två personer har gripits i Danmark, misstänkta för det grova rånet mot en man i 65-årsåldern i Lund i påskhelgen. Till Sydsvenskan säger Filip Nilsson, inre befäl vid polisen i Lund, att två personer är gripna i Danmark och har begärts utlämnade till Sverige.
Båda ska ha gripits under söndagsdygnet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Mobilfilmare polisanmälda

Ett antal personer har polisanmälts efter att ha filmat en olycka där en lastbilschaufför dog. Tre av dem för olaga integritetsintrång, enligt den nya lagen som gjort det straffbart att sprida känsliga bilder, filmer eller uppgifter om det kränker den personliga integriteten. De anmälda personerna var enligt polisen öppna med att de vill lägga upp bilderna i sociala medier.

Skånskan - 10 timmar sedan

Helvetet på jorden

Det förefaller som om Sri Lankas president och säkerhetstjänst mottog varningar om ett möjligt islamistiskt terrordåd redan fjorton dagar innan den förödande attacken på kristna kyrkor och hotell på flera håll i landet. Myndigheterna hade namn på misstänkta. Av okända skäl valde de att inte agera på varningarna och varskodde inte heller landets premiärminister.

Skånskan - 10 timmar sedan

Stoppad med 30 000 knarktabletter

Malmö Hundpatrullen gick ombord i Malmö för att genomsöka ett X2000-tåg som kom från Köpenhamn.
Halvvägs genom tåget markerade hunden mot en av passagerarna. En 18-årig man från norra Sverige åtalas nu för grov narkotikasmuggling..

Skånskan - 11 timmar sedan

Olycka sedan personbils däck exploderat

Trafik En personbil har kört in i mitträcket på väg 11 efter en däckexplosion. Enligt Räddningstjänst Syd ska samtliga personer i bilen vara ute.
Det är oklart om någon skadats.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tog cannabis och körde bil

Landskrona 17-åringen körde moped efter att ha druckit sig full på whisky, och kraschade med en bil efter att ha använt cannabis.Bilfärden ägde rum den 30 maj förra året. 17-åringen – bosatt i Eslövs kommun – var påverkad av cannabis när han kom körande på Idrottsvägen i Landskrona.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bil stals utanför bostad

TECKOMATORP En bilägare i Teckomatorp fick en tråkig överraskning i söndags förra veckan. Bilen som stått parkerad utanför bostaden var spårlöst borta.
Stölden har nu anmälts till polisen..

Skånskan - 13 timmar sedan

Ny explosion på Sri Lanka

Utrikes Ytterligare en explosion ska ha inträffat i Sri Lankas huvudstad Colombo under måndagen.Efter söndagens åtta bomber på Sri Lanka har ytterligare en explosion skett under måndagen.
Det ska handla om en explosion i en skåpbil i närheten av St Anthonys kyrka i Colombo, i samband med att polisen försökt desarmera den.

Skånskan - 14 timmar sedan

Ingen kunde slå Filip Bengtsson

MOTOR Det gick helt enligt ritningarna för Filip ”Fillibang” Bengtsson när motocrossens SM drog igång i Saxtorp under helgen som gick. Tomelillasonen gjorde precis som förra året – vann samtliga tre heat.När SM-serien drog igång på Saxtorp förra året vann Filip Bengtsson samtliga tre heat på vägen mot sitt SM-guld.

Skånskan - 17 timmar sedan

Nya krav kan försena bygge

MALMÖ Politikerna var först inte eniga om att bygga skola och sporthall just här. Nu är miljöförvaltningen och serviceförvaltningen oeniga om i vilken omfattning som markundersökningarna ska göras.
Enligt Stadsfastigheter kan miljöförvaltningens nya krav innebära en försening av projektet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.