Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 25 April, 19:47

Sydsvenskan - 09 feb 17 kl. 17:09

Anonyma vittnen löser inte problemet.Problemet med rädda vittnen är verkligt. Men är rädslan befogad? I regel inte..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anonyma, vittnen, löserinte , problemet
Helsingborgs Dagblad - 09 feb 17 kl. 17:09

Anonyma vittnen löser inte problemet.

Problemet med rädda vittnen är verkligt. Men är rädslan befogad? I regel inte..

Skånskan - 08 feb 17 kl. 21:42

Polisen vill ha anonyma vittnen

Malmö Polisen i Malmö utreder just nu elva mord och ett åttiotal mordförsök. ERWP.fif(1)Men man har svårt att hitta vittnen och många vill vara anonyma i rädsla för repressalier.

SVT Debatt - 04 feb 14 kl. 11:30

Det anonyma importköttet är problemet

MAT Sverige är en överskottsmarknad där omvärlden numera säljer billigt griskött. Vi är stolta över vårt djurskydd, men det försvårar konkurrensen med lågprisimporten.
SVT rapporterade nyligen om hur svenska slakterier säger upp avtalen för ett antal svenska grisgårdar då de inte lyckas sälja köttet vidare.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 14:21

Polisen vill se lagändring för vittnen

MALMÖ Polisen har haft stor nytta de nya lagarna om penningtvätt och grovt vapenbrott vid sina insatser mot de kriminella nätverken.
– Men vi ser behov av fler förändringar. Det kan handla om kronvittnen eller om ett förstärkt skydd för vittnens identitet, säger polismästare Petra Stenkula.

YLE - 04 maj 17 kl. 04:41

Totalvägrare vill ha samma behandling som Jehovas vittnen

Alla som vägrar militär- eller civiltjänstgöring borde slippa straff. Det är diskriminerande att bara medlemmar i trossamfundet Jehovas vittnen har undantagstillstånd. Det anser den man som har fört sitt ärende vidare till Helsingfors hovrätt.

Nerikes Allehanda - 08 feb 16 kl. 05:12

Mobilförbud löser inte problemet

Förra veckan rapporterade lokalradion att Olaus Petri-skolan hade infört mobilförbud under skoltid för alla sjätteklassare. Orsaken till detta var att eleverna riskerade att utsättas för sexuella påhopp och kränkningar. Fenomenet med att ta kort eller filma andra med en mobil är inget nytt, inte heller det faktum att snuskgubbar kommer med sexuella anspelningar via chat-funktioner och social medier på internet.

Sydsvenskan - 30 apr 15 kl. 07:54

EBM utreder anonyma aktiebloggare

Ekobrottsmyndigheten (EBM) ser ett växande problem med anonyma aktiebloggar på populära sajter som Redeye. Minst en bloggare utreds nu för misstänkt marknadsmanipulation, skriver Dagens Industri (DI).Enligt EBM har det på senare tid vuxit fram en skara populära bloggare som genom investeringsråd har kapacitet att skapa kraftiga kursrörelser i mindre likvida aktier.

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 15 kl. 07:54

EBM utreder anonyma aktiebloggare

Ekobrottsmyndigheten (EBM) ser ett växande problem med anonyma aktiebloggar på populära sajter som Redeye. Minst en bloggare utreds nu för misstänkt marknadsmanipulation, skriver Dagens Industri (DI).Enligt EBM har det på senare tid vuxit fram en skara populära bloggare som genom investeringsråd har kapacitet att skapa kraftiga kursrörelser i mindre likvida aktier.

Cornucopia - 07 aug 17 kl. 08:38

Exministerdrevet - inga vittnen - räddat sosseriet och Löfven från mediagranskning

Svensk media kan bara hantera en skandal i taget. Trots att det inte finns några vittnen att en exminister från alliansregeringen gjort det som t ex Aftonbladet påstår, så går drevet i media och alla dömer. Samtidigt släppte media direkt all granskning av regeringen Löfvens agerande kring säkerhetsläckan hos Transportstyrelsen.

YLE - 08 maj 14 kl. 13:59

Henriksson: Problematiskt straffsystem inom Jehovas vittnen

Straffsystemet inom det religiösa samfundet Jehovas vittnen är problematiskt, anser justitieminister Anna-Maja Henriksson. Hon och inrikesminister Päivi Räsänen diskuterade i dag det att samfundet brett och systematiskt straffar syndare i såkallade rättskommittéer. De kom fram till att ministerierna ska försöka diskutera situationen med representanter från Jehovas vittnen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

V protesterade mot nytt krav på föreningar att ta avstånd från våldsbejakande uttryck och åsikter

V ser risken att feministiskt självförsvar kan tolkas som en odemokratiskt våldsyttring..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Låt det gulnade fjolårsgräset vara – du riskerar att elda upp våra pollinatörer

Martin Stugholm beskriver alternativ för hur man kan ta hand om torrt gräs..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Den "liberala" nationalismen är varken liberal eller realistisk

En ny avhandling från Lunds universitet argumenterar mot hög invandring..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bangladesh vill flytta flyktingar till ö

Bangladesh vill flytta 100 000 av cirka en miljon rohingyaflyktingar som flytt till landet från Myanmar till en ö i havet utanför kusten. Nu anför utrikesminister AK Abdul Momen att många flyktingar i lägren kring Cox's Basar riskerar att svepas bort av.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

USA beklagar döda civila i Afghanistan

USA-stödda styrkor i Afghanistan har dödat fler civila än stridande under 2019, enligt en FN-rapport som släpptes i onsdags. Totalt pekas styrkorna ut som ansvariga för 305 civilas död mellan januari och mars i år. Det är fler än de dödsfall som orsakat.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hjärter dam: Hur många lögner klarar ett äktenskap?

Trine Dyrholm har ett förhållande med makens son i filmen ”Hjärter dam”..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sverige klart för åttondelsfinal i VM

Anna Hasselborg och Oskar Eriksson tog en 11–1-seger mot Hongkong..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fyra bilar i krock på E6 vid Trelleborg

På torsdagen skedde en trafikolycka på E6 i riktning mot Trelleborg..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Oberoende liberal

Misär. Ren misär. Det som händer i en bostadsrättsförening i vad som i folkmun kallas Kinesiska muren på Rosengård i Malmö är oroväckande.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Intern strid i guldklubben: Inget fokus på

Konkurshotet följdes av två SM-guld i speedway för Smederna. Men nu stormar det igen i Eskilstunaklubben med interna strider, styrelseavhopp och en bolagsstyrelse som inte får ansvarsfrihet. – Det är självklart inte positivt, men inget som vi lägger fok.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.