Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 18 November, 21:22

Liknande nyheter

Taggar: Anonyma, vittnen, löserinte , problemet
Helsingborgs Dagblad - 09 feb 17 kl. 17:09

Anonyma vittnen löser inte problemet.

Problemet med rädda vittnen är verkligt. Men är rädslan befogad? I regel inte..

Skånskan - 08 feb 17 kl. 21:42

Polisen vill ha anonyma vittnen

Malmö Polisen i Malmö utreder just nu elva mord och ett åttiotal mordförsök. ERWP.fif(1)Men man har svårt att hitta vittnen och många vill vara anonyma i rädsla för repressalier.

SVT Debatt - 04 feb 14 kl. 11:30

Det anonyma importköttet är problemet

MAT Sverige är en överskottsmarknad där omvärlden numera säljer billigt griskött. Vi är stolta över vårt djurskydd, men det försvårar konkurrensen med lågprisimporten.
SVT rapporterade nyligen om hur svenska slakterier säger upp avtalen för ett antal svenska grisgårdar då de inte lyckas sälja köttet vidare.

YLE - 04 maj 17 kl. 04:41

Totalvägrare vill ha samma behandling som Jehovas vittnen

Alla som vägrar militär- eller civiltjänstgöring borde slippa straff. Det är diskriminerande att bara medlemmar i trossamfundet Jehovas vittnen har undantagstillstånd. Det anser den man som har fört sitt ärende vidare till Helsingfors hovrätt.

Nerikes Allehanda - 08 feb 16 kl. 05:12

Mobilförbud löser inte problemet

Förra veckan rapporterade lokalradion att Olaus Petri-skolan hade infört mobilförbud under skoltid för alla sjätteklassare. Orsaken till detta var att eleverna riskerade att utsättas för sexuella påhopp och kränkningar. Fenomenet med att ta kort eller filma andra med en mobil är inget nytt, inte heller det faktum att snuskgubbar kommer med sexuella anspelningar via chat-funktioner och social medier på internet.

Sydsvenskan - 30 apr 15 kl. 07:54

EBM utreder anonyma aktiebloggare

Ekobrottsmyndigheten (EBM) ser ett växande problem med anonyma aktiebloggar på populära sajter som Redeye. Minst en bloggare utreds nu för misstänkt marknadsmanipulation, skriver Dagens Industri (DI).Enligt EBM har det på senare tid vuxit fram en skara populära bloggare som genom investeringsråd har kapacitet att skapa kraftiga kursrörelser i mindre likvida aktier.

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 15 kl. 07:54

EBM utreder anonyma aktiebloggare

Ekobrottsmyndigheten (EBM) ser ett växande problem med anonyma aktiebloggar på populära sajter som Redeye. Minst en bloggare utreds nu för misstänkt marknadsmanipulation, skriver Dagens Industri (DI).Enligt EBM har det på senare tid vuxit fram en skara populära bloggare som genom investeringsråd har kapacitet att skapa kraftiga kursrörelser i mindre likvida aktier.

Cornucopia - 07 aug 17 kl. 08:38

Exministerdrevet - inga vittnen - räddat sosseriet och Löfven från mediagranskning

Svensk media kan bara hantera en skandal i taget. Trots att det inte finns några vittnen att en exminister från alliansregeringen gjort det som t ex Aftonbladet påstår, så går drevet i media och alla dömer. Samtidigt släppte media direkt all granskning av regeringen Löfvens agerande kring säkerhetsläckan hos Transportstyrelsen.

YLE - 08 maj 14 kl. 13:59

Henriksson: Problematiskt straffsystem inom Jehovas vittnen

Straffsystemet inom det religiösa samfundet Jehovas vittnen är problematiskt, anser justitieminister Anna-Maja Henriksson. Hon och inrikesminister Päivi Räsänen diskuterade i dag det att samfundet brett och systematiskt straffar syndare i såkallade rättskommittéer. De kom fram till att ministerierna ska försöka diskutera situationen med representanter från Jehovas vittnen.

Nyheter 24 - 12 sep 13 kl. 10:24

"Det anonyma kvinnohatet är rått och skoningslöst"Vill du göra din röst hörd?Detta har hänt

När jag den sista augusti lämnade in en polisanmälan för hatbrott som riktade sig mot artisten Näääk's låt "Vare Värt De!" hade jag bara mitt hopp om förändring att förlita mig på. Fem dagar senare, efter lite publicitet i media, hade Näääk själv gått ut med en publik ursäkt där han sa att han skulle ta bort låten från Spotify och iTunes.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Zverev fick revansch på världsettan

I gruppspelet fick han storstryk. I finalen fick Alexander Zverev, 21, sin revansch mot världsettan Novak Djokovic – och tog därmed hem hela ATP-slutspelet. – Just nu kan jag inte beskriva det.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Bangers inkastade i två olika lokaler i Malmö

På söndagskvällen kastades två bangers in i två olika lokaler i Malmö..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Klistrig vägbeläggning stoppade Trafikverket

Den senaste tiden har det varit stora problem med asfaltsbeläggningen på väg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken. Asfalt, som blivit till en seg gegga, har fastnat i bildäck. Flera bilister har vittnat om att de har fått sina däck helt förstörda.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Macron: Europa bör bli global maktspelare

Frankrikes president Emmanuel Macron vill i gemensam kraftansamling med grannlandet Tyskland skapa ett starkare Europa. Enligt Macron bör kontinenten utvecklas en stabil global maktspelare. Macron presenterade sin vision inför den tyska förbundsdagen vi.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Domare stoppar publicering om mord

En brasiliansk domare stoppar tv-kanalen Globo från att publicera ytterligare material från utredningen om mordet på människorättsaktvisten och vänsterpolitikern Marielle Franco i Rio de Janeiro. Enligt domaren kan publiceringar avslöja uppgifter om vit.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Tyska företag tror på sämre handel med USA

Nästan hälften av företagen i Tyskland, 44 procent, förväntar sig att handelsrelationerna mellan EU och USA kommer försämras ytterligare. Det kommer troligen leda till en fortsatt dämpad vilja till nya investeringar, skriver den tyska tidningen RND och.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Jordskred i Vietnam: "Sprang för våra liv"

Översvämningar och jordskred har skördat minst tolv människors liv i centrala Vietnam. Hundratals soldater har satts in för att röja upp bland raserade byar och blockerade vägar, uppger myndigheterna. Kraftiga regn har härjat i provinsen Khanh Hoa under.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Death and Vanilla är större i London än i Malmö

"Vi står med ryggen mot Stockholm och tittar ut mot kontinenten", säger Malmötrion..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Så kan Lunds nya handelskvarter se ut

Det kan vara ett vågspel med en galleria, säger nämndspolitiker..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Från pianissimofiness till brutala bleckplumpar

Carlhåkan Larsén ser La Traviata på Malmö Opera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.