YLE > Finland

Tuesday, 23 April, 02:47

YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall - Centralkriminalpolisen inkoppladFörsvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning. Försvarsmakten säger inte var det nya fallet har uppdagats men det sägs beröra en mycket begränsad mängd beväringar. Enligt Försvarsmakten representerar ingendera fallet Försvarsmaktens allmänna linje eller instruktioner.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Försvaramakten, Centralkriminalpolisen, Kajana, Försvarsmakten, Försvarsmaktens, Yles, Yle, Finland, Ryssland, Gränsbevakningen, Niinistö, Jussi Niinistö, Saukkomaa

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsmakten, utreder, nytt, möjligt, diskrimineringsfall, Centralkriminalpolisen, inkopplad
YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall

Försvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning.

Alingsås tidning - 26 nov 17 kl. 05:30

Utreder nytt centralt cykelstråk

Nu utreder kommunen om det är möjligt att anlägga en ny cykelväg från Alingsås centrums norra delar till järnvägsstationen.
Det är konsultföretaget Cowi som fått uppdraget att genomlysa möjligheten till ett nytt cykelstråk i centrala
Alingsås. Projektet heter ”Cykel genom Alingsås” och kommunen kan få betala närmare 300 000 kronor för en idéstudie.

Expressen - 22 mar 15 kl. 12:05

Nytt omöjligt uppdrag – för Henrik Larsson

HELSINGBORG. Ännu ett omöjligt uppdrag. Ännu ett jobb som kan skada lika mycket som det kan belöna.

Dagens Medicin - 16 nov 16 kl. 20:00

Läkemedelsbehållare i magen – nytt möjligt vapen mot malaria

En sväljbar läkemedelsbehållare som stannar i magsäcken och frisätter medicin under en längre tid kan bli ett nytt angreppsätt mot malaria, enligt en ny studie i Science Translational Medicine..

Cornucopia - 25 jun 17 kl. 11:44

Intensiv lobbying kring nytt svenskt luftvärn

Upphandlingen av nytt svenskt medelräckvidds luftvärn står mellan Raytheons Patriot och MBDA:s och Thales Aster-system (Eurosam SAMP/T). Det handlar om antagligen det mest kostsamma försvarsinköpet näst Gripen och intensiv lobbying pågår. Bloggen och många andra sk influencers har blivit direkt kontaktade av lobbyister för "förutsättningslösa samtal".

Cornucopia - 29 dec 15 kl. 22:48

Försvarsmakten säger nej till skärpningarna i EU:s vapendirektiv

Försvarsmakten ska nu ha gett sitt remisssvar på EU:s förslag om skärpta regler för lagliga vapen, i syfte att hindra terrorism med olagliga vapen. Försvarsmakten säger nej, men anledning av att det kan påverka svensk försvarsförmåga.
Bland annat skriver Försvarsmakten följande summering i sitt remissvar:"Förslaget innebär samma konsekvenser som under punkten 4.

Expressen - 28 jan 16 kl. 21:44

Polisen utreder nu skridskoåkarens död

En van skridskoåkare hittades död i en isränna som Försvarsmakten brutit - och missat att informera om. Polisen utreder händelsen och rättsexperten Sven-Erik Alhem ser det som självklart att en förundersökning inleds. – Det är viktigt att en förundersökning sätts i gång så fort som möjligt, så man inte sumpar något i det här, säger han..

Cornucopia - 05 jul 17 kl. 13:18

Nytt Norrlandsscenario från KKRVA - rysk seger på fem dagar

Kungliga Krigsvetenskapsakademien (KKRVA) och Karlis Neretnieks presenterade idag på Försvarspolitisk Arena ett nytt scenario för ett ryskt angrepp mot Sverige, där övre Norrland angrips med avsikt att placera ut ryskt luftvärn. Försvarsmaktens chef för produktionen av flygvapenförband kallade scenariot för "en utmaning" och "utmanande".Brigadgeneral (ret) Karlis Neretnieks presenterar scenariot.

Cornucopia - 26 apr 18 kl. 16:55

BREAKING: Möjligt slut på försvarstwittrande för försvarsmaktsanställda "i säkerhetsklass"

"Security by obscurity is no security."I Försvarsmaktens yttrande kring den tidigare JO-anmälan för brott mot yttrandefrihetsgrundlagarna verkar det som att anställda i försvaret inte längre får vara aktiva på Twitter, ens i icke-arbetsrelaterade frågor än mindre i saker som alls kan tangera försvaret. Det ser därmed ut som Försvarsmaktens öppna inställning för de anställda att vara aktiva i sociala medier som bloggar eller Twitter nått sitt slut.

Cornucopia - 03 nov 17 kl. 14:01

Försvarsmakten: 2 500 officerare - mer än var tredje - går snart i pension

I en hemställan skriver Försvarsmakten att av dagens 7 000 officerare går över var tredje, hela 2 500, i pension fram tills år 2025. Man önskar nu höja ersättningen till officersaspiranter, vilket inte skett sedan år 2002.
Författarens tolv år gamla rishög parkerad framför chefsflygeln på Officershögskolan på Karlberg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Snön smälter och naturen vaknar till liv - nästa vecka får vi 20 grader

Tisdag och onsdag blir soliga dagar. Vi får sommarvärme, säger Yles meteorolog Kerttu Kotakorpi..

YLE - 7 timmar sedan

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka död

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka har avlidit. Sin främsta insats gjorde han som glaskonstnär vid Notsjö (numera Iittala). Han blev särskild känd för sina fågelskulpturer i glas..

YLE - 14 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 17 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - Igår: 21:54

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 21:54

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.