YLE > Finland

Friday, 18 January, 11:26

YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall - Centralkriminalpolisen inkoppladFörsvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning. Försvarsmakten säger inte var det nya fallet har uppdagats men det sägs beröra en mycket begränsad mängd beväringar. Enligt Försvarsmakten representerar ingendera fallet Försvarsmaktens allmänna linje eller instruktioner.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Försvaramakten, Centralkriminalpolisen, Kajana, Försvarsmakten, Försvarsmaktens, Yles, Yle, Finland, Ryssland, Gränsbevakningen, Niinistö, Jussi Niinistö, Saukkomaa

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsmakten, utreder, nytt, möjligt, diskrimineringsfall, Centralkriminalpolisen, inkopplad
YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall

Försvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning.

Alingsås tidning - 26 nov 17 kl. 05:30

Utreder nytt centralt cykelstråk

Nu utreder kommunen om det är möjligt att anlägga en ny cykelväg från Alingsås centrums norra delar till järnvägsstationen.
Det är konsultföretaget Cowi som fått uppdraget att genomlysa möjligheten till ett nytt cykelstråk i centrala
Alingsås. Projektet heter ”Cykel genom Alingsås” och kommunen kan få betala närmare 300 000 kronor för en idéstudie.

Expressen - 22 mar 15 kl. 12:05

Nytt omöjligt uppdrag – för Henrik Larsson

HELSINGBORG. Ännu ett omöjligt uppdrag. Ännu ett jobb som kan skada lika mycket som det kan belöna.

Dagens Medicin - 16 nov 16 kl. 20:00

Läkemedelsbehållare i magen – nytt möjligt vapen mot malaria

En sväljbar läkemedelsbehållare som stannar i magsäcken och frisätter medicin under en längre tid kan bli ett nytt angreppsätt mot malaria, enligt en ny studie i Science Translational Medicine..

Cornucopia - 25 jun 17 kl. 11:44

Intensiv lobbying kring nytt svenskt luftvärn

Upphandlingen av nytt svenskt medelräckvidds luftvärn står mellan Raytheons Patriot och MBDA:s och Thales Aster-system (Eurosam SAMP/T). Det handlar om antagligen det mest kostsamma försvarsinköpet näst Gripen och intensiv lobbying pågår. Bloggen och många andra sk influencers har blivit direkt kontaktade av lobbyister för "förutsättningslösa samtal".

Cornucopia - 29 dec 15 kl. 22:48

Försvarsmakten säger nej till skärpningarna i EU:s vapendirektiv

Försvarsmakten ska nu ha gett sitt remisssvar på EU:s förslag om skärpta regler för lagliga vapen, i syfte att hindra terrorism med olagliga vapen. Försvarsmakten säger nej, men anledning av att det kan påverka svensk försvarsförmåga.
Bland annat skriver Försvarsmakten följande summering i sitt remissvar:"Förslaget innebär samma konsekvenser som under punkten 4.

Expressen - 28 jan 16 kl. 21:44

Polisen utreder nu skridskoåkarens död

En van skridskoåkare hittades död i en isränna som Försvarsmakten brutit - och missat att informera om. Polisen utreder händelsen och rättsexperten Sven-Erik Alhem ser det som självklart att en förundersökning inleds. – Det är viktigt att en förundersökning sätts i gång så fort som möjligt, så man inte sumpar något i det här, säger han..

Cornucopia - 05 jul 17 kl. 13:18

Nytt Norrlandsscenario från KKRVA - rysk seger på fem dagar

Kungliga Krigsvetenskapsakademien (KKRVA) och Karlis Neretnieks presenterade idag på Försvarspolitisk Arena ett nytt scenario för ett ryskt angrepp mot Sverige, där övre Norrland angrips med avsikt att placera ut ryskt luftvärn. Försvarsmaktens chef för produktionen av flygvapenförband kallade scenariot för "en utmaning" och "utmanande".Brigadgeneral (ret) Karlis Neretnieks presenterar scenariot.

Cornucopia - 26 apr 18 kl. 16:55

BREAKING: Möjligt slut på försvarstwittrande för försvarsmaktsanställda "i säkerhetsklass"

"Security by obscurity is no security."I Försvarsmaktens yttrande kring den tidigare JO-anmälan för brott mot yttrandefrihetsgrundlagarna verkar det som att anställda i försvaret inte längre får vara aktiva på Twitter, ens i icke-arbetsrelaterade frågor än mindre i saker som alls kan tangera försvaret. Det ser därmed ut som Försvarsmaktens öppna inställning för de anställda att vara aktiva i sociala medier som bloggar eller Twitter nått sitt slut.

Cornucopia - 03 nov 17 kl. 14:01

Försvarsmakten: 2 500 officerare - mer än var tredje - går snart i pension

I en hemställan skriver Försvarsmakten att av dagens 7 000 officerare går över var tredje, hela 2 500, i pension fram tills år 2025. Man önskar nu höja ersättningen till officersaspiranter, vilket inte skett sedan år 2002.
Författarens tolv år gamla rishög parkerad framför chefsflygeln på Officershögskolan på Karlberg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Företag i huvudstadsregionen misstänks för stort skattebedrägeri - 4,6 miljoner i obetalda skatter

Centralkriminalpolisen har avslutat en exceptionellt omfattande utredning kring ekonomisk brottslighet. Bolaget som misstänks för skattebedrägeri verkar inom byggbranschen i huvudstadsregionen..

YLE - 1 timme sedan

Företag i huvudstadsregionen misstänks ha lämnat 4,6 miljoner euro skatt obetalt

Centralkriminalpolisens exceptionellt omfattande utredning av ekonomisk brottslighet har avslutats. Skattebedrägerier i stor skala misstänks inom byggbranschen i huvudstadsregionen..

YLE - 1 timme sedan

HC HIK har förlorat över trettio grundseriematcher i handbollsligan på raken - ”Första segern kommer nog ännu”

I drygt en och en halv säsong har Hangölaget HC HIK förgäves jagat en seger i herrarnas FM-liga i handboll. 31 matcher utan seger och ändå är lagandan och humöret på topp hos de blågula laget..

YLE - 3 timmar sedan

Femåringarna i Sjundeå får flytta in i skolan

Femåringarna från daghemmet Lilla-Alexis i Sjundeå får i början av februari flytta in i södra delen av Sjundeå svenska skola..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Sexualbrottsstatistik visar mycket om lagstiftning och syn på sexualitet, Löfven blir statsminister i dag

Sexualbrott har diskuterats häftigt de senaste dagarna och Svenska Yle har sammanställt en diger sexualbrottsstatistik, men vad visar statistiken egentligen? Om allting går enligt planerna blir socialdemokraternas Stefan Löfven vald till statsminister i Sveriges riksdag i dag..

YLE - 5 timmar sedan

Unga om förövare på nätet: "Man talar för lite om riskerna med sociala medier"

De uppmärksammade sexualbrotten mot minderåriga har väckt diskussion i hela landet om hur man ska garantera minderårigas säkerhet på sociala medier. Gymnasieelever i Åbo vill lyfta upp ämnet och se en tydligare diskussion..

YLE - 6 timmar sedan

Lovisas nya bibliotekschef Tapani Häkkinen vill aktivera Lovisaborna: "Biblioteket kunde ordna mer evenemang"

Locka ungdomar till biblioteken, piffa upp marknadsföringen och aktivera Lovisaborna genom olika evenemang. Det är några saker som den nya bibliotekschefen gärna skulle satsa på..

YLE - 6 timmar sedan

"Tre av fem taxiresor misslyckas" - FPA-skjutsarna fungerar inte på Kimitoön

Osäkerhet, långa väntetider och högre kostnader för gamla och utsatta på Kimitoön..

YLE - 6 timmar sedan

Vad är en våldtäkt? Svaret är inte det samma idag som för 10 år sedan och det syns i sexbrottsstatistiken

De senaste dagarna har medierna tutat ut mängder av statistik över antalet sexualbrott. Men statistiken över antalet sexbrott i Finland berättar egentligen ganska lite om det faktiska antalet brott och desto mer om hur lagstiftningen och den allmänna synen på sexualitet har ändrat..

YLE - 6 timmar sedan

Pälsfarmare: "Kriserna var inte så långa förr"

SÖP:s traditionella skinnutställning ordnades i Munsalagården i Nykarleby på torsdagen. Stämningen var inte på topp men en viss tveksam optimism kunde skönjas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.