YLE > Finland

Wednesday, 21 November, 09:40

YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall - Centralkriminalpolisen inkoppladFörsvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning. Försvarsmakten säger inte var det nya fallet har uppdagats men det sägs beröra en mycket begränsad mängd beväringar. Enligt Försvarsmakten representerar ingendera fallet Försvarsmaktens allmänna linje eller instruktioner.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Försvaramakten, Centralkriminalpolisen, Kajana, Försvarsmakten, Försvarsmaktens, Yles, Yle, Finland, Ryssland, Gränsbevakningen, Niinistö, Jussi Niinistö, Saukkomaa

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsmakten, utreder, nytt, möjligt, diskrimineringsfall, Centralkriminalpolisen, inkopplad
YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall

Försvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning.

Alingsås tidning - 26 nov 17 kl. 05:30

Utreder nytt centralt cykelstråk

Nu utreder kommunen om det är möjligt att anlägga en ny cykelväg från Alingsås centrums norra delar till järnvägsstationen.
Det är konsultföretaget Cowi som fått uppdraget att genomlysa möjligheten till ett nytt cykelstråk i centrala
Alingsås. Projektet heter ”Cykel genom Alingsås” och kommunen kan få betala närmare 300 000 kronor för en idéstudie.

Expressen - 22 mar 15 kl. 12:05

Nytt omöjligt uppdrag – för Henrik Larsson

HELSINGBORG. Ännu ett omöjligt uppdrag. Ännu ett jobb som kan skada lika mycket som det kan belöna.

Dagens Medicin - 16 nov 16 kl. 20:00

Läkemedelsbehållare i magen – nytt möjligt vapen mot malaria

En sväljbar läkemedelsbehållare som stannar i magsäcken och frisätter medicin under en längre tid kan bli ett nytt angreppsätt mot malaria, enligt en ny studie i Science Translational Medicine..

Cornucopia - 25 jun 17 kl. 11:44

Intensiv lobbying kring nytt svenskt luftvärn

Upphandlingen av nytt svenskt medelräckvidds luftvärn står mellan Raytheons Patriot och MBDA:s och Thales Aster-system (Eurosam SAMP/T). Det handlar om antagligen det mest kostsamma försvarsinköpet näst Gripen och intensiv lobbying pågår. Bloggen och många andra sk influencers har blivit direkt kontaktade av lobbyister för "förutsättningslösa samtal".

Cornucopia - 29 dec 15 kl. 22:48

Försvarsmakten säger nej till skärpningarna i EU:s vapendirektiv

Försvarsmakten ska nu ha gett sitt remisssvar på EU:s förslag om skärpta regler för lagliga vapen, i syfte att hindra terrorism med olagliga vapen. Försvarsmakten säger nej, men anledning av att det kan påverka svensk försvarsförmåga.
Bland annat skriver Försvarsmakten följande summering i sitt remissvar:"Förslaget innebär samma konsekvenser som under punkten 4.

Expressen - 28 jan 16 kl. 21:44

Polisen utreder nu skridskoåkarens död

En van skridskoåkare hittades död i en isränna som Försvarsmakten brutit - och missat att informera om. Polisen utreder händelsen och rättsexperten Sven-Erik Alhem ser det som självklart att en förundersökning inleds. – Det är viktigt att en förundersökning sätts i gång så fort som möjligt, så man inte sumpar något i det här, säger han..

Cornucopia - 26 apr 18 kl. 16:55

BREAKING: Möjligt slut på försvarstwittrande för försvarsmaktsanställda "i säkerhetsklass"

"Security by obscurity is no security."I Försvarsmaktens yttrande kring den tidigare JO-anmälan för brott mot yttrandefrihetsgrundlagarna verkar det som att anställda i försvaret inte längre får vara aktiva på Twitter, ens i icke-arbetsrelaterade frågor än mindre i saker som alls kan tangera försvaret. Det ser därmed ut som Försvarsmaktens öppna inställning för de anställda att vara aktiva i sociala medier som bloggar eller Twitter nått sitt slut.

Cornucopia - 05 jul 17 kl. 13:18

Nytt Norrlandsscenario från KKRVA - rysk seger på fem dagar

Kungliga Krigsvetenskapsakademien (KKRVA) och Karlis Neretnieks presenterade idag på Försvarspolitisk Arena ett nytt scenario för ett ryskt angrepp mot Sverige, där övre Norrland angrips med avsikt att placera ut ryskt luftvärn. Försvarsmaktens chef för produktionen av flygvapenförband kallade scenariot för "en utmaning" och "utmanande".Brigadgeneral (ret) Karlis Neretnieks presenterar scenariot.

Cornucopia - 03 nov 17 kl. 14:01

Försvarsmakten: 2 500 officerare - mer än var tredje - går snart i pension

I en hemställan skriver Försvarsmakten att av dagens 7 000 officerare går över var tredje, hela 2 500, i pension fram tills år 2025. Man önskar nu höja ersättningen till officersaspiranter, vilket inte skett sedan år 2002.
Författarens tolv år gamla rishög parkerad framför chefsflygeln på Officershögskolan på Karlberg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Barnens åsikter blir allt viktigare - men olika sätt att fråga ger olika svar

Också barnens röst borde höras i samhället - men att ta reda på vad barn tycker och tänker är ganska knepigt. Nu ska barnombudsmannens byrå utveckla metoder att forska i hur man bäst får en mångsidig och sann bild av barnens åsikter..

YLE - 1 timme sedan

Alla kroppar är fina och värdefulla oavsett storlek – forskare svarar på frågor om fettaktivism

Vad är fettaktivism och är det kopplat till kroppsbilder? Den frågan fick flest röster i en publikomröstning gjord av Yle Åboland i serien Vad säger vetenskapen?..

YLE - 1 timme sedan

Finsk tystnad tar död på tyska affärer

Kommer du oförberedd till ett affärsmöte med tyskar så har du förlorat redan innan du satt dig ner, och är du tyst så uppfattar tyskar det som att det finns stora problem..

YLE - 2 timmar sedan

Lokalt live: Se 50 barn tända sina pannlampor i Fiskars - nu ska trafiken i byn bli tryggare

När dagarna blir mörkare ökar behovet av reflexer och pannlampor. Fiskars byförening vill garantera en trygg skolväg för barnen och delar därför ut gratis pannlampor till alla elever i Fiskarin koulu. Följ med livesändningen där eleverna tänder sina pannlampor..

YLE - 2 timmar sedan

Hyresgästerna satt kvar ett år extra i det fuktdrabbade huset, trots att Pargas rekommenderats att utrymma det

Konsultföretaget rekommenderade redan hösten 2017 att Gamla Kommunalstugan skulle utrymmas. Men Pargas stad lät bli att informera hyresgästerna, för man ville vara helt säker innan man tömde huset..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Prostitution genom "sockerdejting" blir vanligare i Finland, EU avgör om det blir sanktioner mot Italien, fotbollens U17-lag kommer hem utan seger i VM-turneringen

Prostitution genom så kallad sockerdejtning har fått ett allt starkare fotfäste i Finland. I dag klarnar det om EU-kommissionen går vidare med sanktioner mot Italien med anledning av landets statsbudget för nästa år..

YLE - 3 timmar sedan

Yle granskar: "Sockerdejting" blir allt vanligare i Finland – ofta öppen prostitution där en del av flickorna är minderåriga

Sockerdejtning har fått ett allt starkare fotfäste i Finland. Det beskrivs som en typ av förhållande där den ena parten ger den andra pengar eller gåvor. I de flesta fall är det en äldre man som betalar en yngre kvinna för hennes sällskap och tjänster, också sexuella.

YLE - 3 timmar sedan

Karis rockar loss med Raseborgsfestivalen

I sommar arrangeras Raasepori Festivaali, Raseborgsfestivalen, för första gången. Arrangörerna utlovar inhemska och utländska dragplåster..

YLE - 3 timmar sedan

Invånare vid Västeruddsvägen vill veta vart 200 lastbilslass försvann – Destias transportuppgifter affärshemlighet

Destia skulle enligt avtal köra ut 3 700 ton grus på Västeruddsvägen under hösten 2017. Det motsvarar cirka 200 lastbilslass. De som bor längs vägen har inte sett till lastbilarna och NTM-centralen kan, eller vill inte ge bevis för transporterna..

YLE - 3 timmar sedan

Kommunförbundet: viktigt att lyssna på vad kommuninvånarna tycker om en fusion

Inför en kommunfusion är det vanligt att det ordnas en folkomröstning i den mindre kommunen men inte i den större. I Vasa har man inga planer på att som i Korsholm låta folket rösta. – Vill Vasaborna rösta borde Vasa stad fundera över alternativen, säger forskningschef Marianne Pekola-Sjöblom vid kommunförbundet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.