Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 05 July, 08:15

Dagens PS - 08 feb 17 kl. 10:49

Krönika: ”Det här kan bli Europas nästa krig”1990-talets inbördeskrig på Balkan har lämnat öppna sår och gamla konflikter ouppklarade. Nu har ögonen riktats mot Kosovo, ett land som kan bli startskottet för Europas nästa krig. Ett tåg med texten ”Kosovo är Serbien” på 21 olika språk rullade nyligen in i Kosovo från Belgrad. En provokation som stoppades av militär, något Serbiens president Tomislav Nikolic tolkade som ett tecken på att den albanska majoritetsbefolkningen vill ha krig. Kosovo har varit omtvistat ända sedan dess självständighet 2008.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Europas, Balkan, Kosovo, Serbien, Belgrad, Serbiens, Tomislav Nikolic, NATO, Josip Titos, Jugoslaviens, FN, USA, Västeuropa, Kosovos, Ryssland, Slavic Brotherhood, Krim, Nikolic, Human, Rights Watch, Rysslands, Europa, Natos, Vladimir Putin, Kreml, Syrien, Donald Trump, Trumps, Putin, EU, LÄS TIDIGARE KRÖNIKOR AV SETH ÖRBRINK, Israel, Turkiets, Krönika, Dagensps

Dela artikeln

212 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KrönikaDet här kan bli , Europasnästa , krig
IDG - 16 maj 14 kl. 14:00

Krönika: Kinects krig mot spelarna är över

I förrgår kom beslutet som många hade hoppats på: Microsoft börjar sälja Xbox One utan ett medföljande exemplar av Kinect. Känslorna är blandade, men en sak är klar: Kinect förlorade kriget mot oss, spelarna..

Dagens PS - 01 jun 17 kl. 08:10

Krönika: Är detta svaret på IS-återvändarna?

PSsst! Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Helsingborgs Dagblad - 05 sep 15 kl. 09:54

Vi håller på att skriva ytterligare ett mörkt kapitel i Europas historia.

Jag gjorde ett misstag i förra veckans krönika när jag jämförde Hx-festivalens general med BagdadBob. Jag föll för frestelsen att få till en kul och lite elak formulering. Jag borde ha lärt mig att den typen av stilistiska grepp riskerar att skapa pseudodebatter som tar fokus från den viktiga huvudfrågan.

Dagens PS - 05 apr 17 kl. 10:12

Krönika: Efter terrorn vore detta ”väldigt korkat”

(Foto: TT) Terrorattacken i St. Petersburgs tunnelbana visade än en gång upp en fiende Ryssland och väst delar. Samtidigt skärper folket bakom Trump tonen alltmer mot Ryssland, och Assads gasattack mot civila lär inte förbättra relationerna.

Dagens PS - 05 okt 17 kl. 10:16

Krönika: Den oönskade splittringen

Poliser som slår ner civila på gator och människor som röstar, är inte bra bilder för en demokrati. Samtidigt hade inte valet eller de katalanska politikernas hot om självständighet kunnat komma mer olägligt. Bakom står EU och vakar bekymrat över ytterligare en potentiell splittring i unionen.

Cornucopia - 08 mar 19 kl. 08:08

Gästkrönika: Jämställdhet mellan kvinnor och män som en väg till fred

Idag är det internationella kvinnodagen, och bloggen publicerar nedan en gästkrönika av professor Erik Melander vid Institutionen för freds- och konfliktforskning på Uppsala Universitet.

Forskning visar att jämställdhet mellan kvinnor och män är en möjlig väg till fred. (Här finns hänvisningar till min egen och andras forskning som denna krönika bygger på under rubriken Forskning.

BT - 21 mar 14 kl. 09:55

Modernt berättat om ödesdigert krig

I år är det hundra år sedan det första världskriget bröt ut och man kan nog förvänta sig att det snart dyker upp en och annan bok med nya tolkningar och perspektiv på detta i bokhandeln. Säkert även omtuggningar av gammal skåpmat. I Storbritannien började denna bokflod i god tid.

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 15:17

Krönika: Slåss Ingves mot väderkvarnar?

Nu var det dags för en lite mer ”hökaktig” hållning från Sveriges Riksbank trodde man. General Stefan Ingves tar uppenbarligen snacket om globalt valutakrig på fullt allvar och inte bara det – han tänker dessutom gå segrande ur detta. Vi vet ju alla hur det gått för svenskar som krigat mot stormakter förr.

Dagens PS - 14 jun 17 kl. 13:11

Krönika: Blir det här Europas verkliga ödesval?

Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS. Inför det tyska förbundsdagsvalet ser Merkel ut som en klar favorit.

Barometern - 02 mar 14 kl. 10:01

"Ryssland hotar Europas fred och säkerhet"

Ukraina kallar in landets alla militära reservförband, rapporterar AFP och Reuters. USA:s president Barack Obama anklagar Ryssland för brott mot internationell rätt. Ukrainas nya regering varnar för krig.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.