Nyan > Svenskfinland

Monday, 22 October, 09:24

Nyan - 07 feb 17 kl. 18:38

Öppna gårdar redan nu i vårI maj får skördefesten en syster. Då anordnas nämligen evenemanget Åland grönskar för första gången.
Bakom Åland grönskar ligger föreningen Skördefestens vänner. Projektledare Anita Lundin säger att målet är ett årligen återkommande evenemang i samma anda som Skördefesten, med öppna gårdar och plåpp åpp, men med en del andra element.

– Bland annat sommarcaféer som annars är stängda under skördefesten kommer att hinna öppna.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Skördefestens, Anita Lundin, Skördefesten, Lundin

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öppna, gårdarredan nu i vår
UNT - 27 sep 15 kl. 18:29

Bönder öppnade upp sina gårdar

Föreningen Fjärdundraland anordnade i helgen en matrunda med 17 öppna gårdar i Uppsalatrakten där besökarna kunde smaka på kött, ost bröd och grönsaker..

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 14 kl. 08:24

Öppna gårdar i Ängelholm

Se kycklingar eller åk hölass upp på åsen på tisdag..

YLE - 02 jul 17 kl. 15:37

Hundraåriga växter på Öppna trädgårdar

Under söndagen deltog över 500 trädgårdar i temadagen Öppna Trädgårdar. I Malax stod Brinkens museiträdgård öppen för alla entusiaster att bland annat dofta på midsommarrosen och ta del av över hundra år gamla växter. Öppna trädgårdar ordnas i år för sjätte gången och det är dagen när både privatpersoner och föreningar bjuder in besökare till sina gårdar.

Nyan - 27 jun 15 kl. 10:05

Se sex öppna trädgårdar på söndag

Det riksomfattande evenemanget Öppna trädgårdar bjuder alla på trädgårdsbesök på söndag. Då öppnas portarna till hundratals hemliga trädgårdar för en dag. På Åland står sex trädgårdar öppna för besök för den som vill kika in.

YLE - 29 jun 14 kl. 10:59

Hundratals trädgårdar öppna för besökare

Den landsomfattande temadagen Öppna trädgårdar ordnades i dag på olika håll i landet. Temadagen ska ge folk en chans att bekanta sig också med sådana trädgårdar som vanligtvis inte är öppna för besökare. Omkring 500 trädgårdar från hela landet var öppna för besökare mellan 12 och 18 i dag.

YLE - 29 jun 14 kl. 10:59

Hundratals trädgårdar öppna i dag

På söndag ordnas den landsomfattande temadagen Öppna trädgårdar. Temadagen som nu ordnas för tredje gången ska ge folk en chans att bekanta sig också med sådana trädgårdar som vanligtvis inte är öppna för besökare. Omkring 500 trädgårdar från hela landet deltar i evenemanget.

YLE - 10 jul 12 kl. 13:06

Öppna trädgårdar i Larsmo

I helgen välkomnar Larsmobor allmänheten till sina gårdar. På 16 kilometer kan man besöka 16 gårdar i Fagernäs, berättar Rose-Maj Vidberg som är en av initiativtagarna. Det är Örtagårdsgruppen vid Bjärgas hembygdsgård som startat projektet "Öppna trädgårdar och gårdsmiljöer i Larsmo".

Alingsås tidning - 01 jul 16 kl. 07:00

Öppna grindar för trädgårdsentusiaster

På söndag arrangeras Tusen trädgårdar, då mängder av trädgårdar över hela Sverige är öppna för besök. Några av dem finns i Alingsås och Vårgårda.
Bakom arrangemanget Tusen trädgårdar står Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet.

Skånskan - 28 maj 16 kl. 14:00

Öppna trädgårdar för alla sinnen

SYDOST Trädgårdsrundan har öppnat för besökare för tredje året rad i kommunerna Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Sjöbo för att inspirera med intryck och samtal.Många medlemmar håller sina trädgårdar öppet hela säsongen ända fram till den sista oktober, andra bara några dagar. Men föreningen har en gemensam manifestation helgen den 15-17 juli då alla medlemmar uppmanas att hålla sina trädgårdar öppna.

Kristianstadsbladet - 10 sep 12 kl. 06:02

På besök i hus, trädgårdar och lägenheter

Foto: Lasse Ottosson
Att bo kan vara att ha en trädgård, ett hus eller en lägenhet. På Bodagen i helgen gjordes ett flertal besök på platser där folk bor.
Under några timmar hade en familj på Ivetofta öppnat sin dörr för vem som helst, men själva var de inte hemma Strax efter öppningstid för Bodagarna var farstun full av skor och huset fullt av människor som gick runt och såg sig omkring.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

Byggstart snart för Jomalas samlingshus

Samlingshuset i Jomala byggs av Hans Mattsson ab, och byggstarten blir i november 2018. Det har byggnadskommittén för Samlingshuset beslutat. Två entreprenörer hade lämnat anbud på att bygga Samlingshuset i Jomala, och valet föll alltså på Hans Mattsson ab.

Nyan - 1 timme sedan

Föreläsning om tarmbakterier och hjärnan

Hur tarmbakterier kan påverka och stärka hjärnan. Det ska medicine doktor Soki Choi från Sverige tala om vid två kommande föreläsningar på Åland. – Soki Choi lyfter fram banbrytande fakta om tarmfloran och psykisk ohälsa.

Nyan - 3 timmar sedan

Irritation och besvikelse över riksdagens agerande

Åländska beslutsfattare känner att finländska partier och den finländska staten i stort nonchalerar Ålands intressen och behov. Regeringspartiernas beslut att Finlands tilläggsmandat i EU-parlamentet inte ska gå till Åland väcker både besvikelse och irritation.
Besvikelsen över det uteblivna mandatet, som Nya Åland berättade om i fredags, kommer kort efter att revideringen av självstyrelselagen sköts på framtiden.

Nyan - 14 timmar sedan

Storslam för Barbro Carlsson

TRAV. Det går bra för travtränare Barbro Carlsson.
Bättre än någonsin tidigare.

Nyan - 17 timmar sedan

Drama i Kemi när IFK förlorade

FOTBOLL. Det gick inte riktigt som IFK Mariehamn hade hoppats borta mot PS Kemi.
Laget tvingades spela merparten av matchen med tio man och förlorade slutligen mot den redan nedflyttningsklara jumbon med 0-2.

Nyan - 18 timmar sedan

Johan Karrento vann pris på filmfestival

Johan Karrentos film ”Att sminka en gris” utsågs i lördags till bästa feature-dokumentär på Warszawa Film Festival. Filmen skildrar den åländska penningtvättshärvan, där en bokförare spelade bort 800 000 euro hos Paf som hon stulit från kunder. Dokumentären, som är 75 minuter lång, prisades också på filmfestivalen Vera i Mariehamn i våras.

Nyan - 22 timmar sedan

Skadegörelse och fortkörning i lördags

Polisen kallades till en plats i Jomala som enligt anmälan hade blivit utsatt för skadegörelse på lördagseftermiddagen. En brottsplatsundersökning utfördes. En person som körde 90 kilometer i timmen på 70-väg åkte fast i polisens hastighetskontroll i Hammarland på lördagen.

Nyan - 22 timmar sedan

Michael Hancock ny Nyanreporter

Filmskaparen, författaren och journalisten Michael Hancock ville jobba mer journalistiskt. Nu är han ny kultur- och nyhetsreporter på Nya Åland. Sedan i måndags förra veckan har Nya Ålands redaktion fått förstärkning av journalisten och dramaturgen Michael Hancock.

Nyan - 22 timmar sedan

Två gripna under natten

Under natten till söndagen kallades polisen till en hyresbostad i Eckerö efter att grannarna blivit störda av oljud hela natten. Strax efter klockan fyra på morgonen tryggade polisen hemfriden i området genom att avlägsna en person från platsen. Personen greps.

Nyan - Igår: 07:00

Man bötfälld för pizzeriahotelser

Ålands tingsrätt har dömt en man till dagsböter för olaga hot. Mannen hade framfört hot mot restaurangchefen på pizzeria efter att han blivit avvisad från restaurangen. Mannen bestred åtalet men sade att han varit berusad och inte kom ihåg vad som hänt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.