Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 12 December, 01:21

Nyan - 07 feb 17 kl. 18:38

Öppna gårdar redan nu i vårI maj får skördefesten en syster. Då anordnas nämligen evenemanget Åland grönskar för första gången.
Bakom Åland grönskar ligger föreningen Skördefestens vänner. Projektledare Anita Lundin säger att målet är ett årligen återkommande evenemang i samma anda som Skördefesten, med öppna gårdar och plåpp åpp, men med en del andra element.

– Bland annat sommarcaféer som annars är stängda under skördefesten kommer att hinna öppna.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Skördefestens, Anita Lundin, Skördefesten, Lundin

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öppna, gårdarredan nu i vår
UNT - 27 sep 15 kl. 18:29

Bönder öppnade upp sina gårdar

Föreningen Fjärdundraland anordnade i helgen en matrunda med 17 öppna gårdar i Uppsalatrakten där besökarna kunde smaka på kött, ost bröd och grönsaker..

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 14 kl. 08:24

Öppna gårdar i Ängelholm

Se kycklingar eller åk hölass upp på åsen på tisdag..

YLE - 02 jul 17 kl. 15:37

Hundraåriga växter på Öppna trädgårdar

Under söndagen deltog över 500 trädgårdar i temadagen Öppna Trädgårdar. I Malax stod Brinkens museiträdgård öppen för alla entusiaster att bland annat dofta på midsommarrosen och ta del av över hundra år gamla växter. Öppna trädgårdar ordnas i år för sjätte gången och det är dagen när både privatpersoner och föreningar bjuder in besökare till sina gårdar.

Nyan - 27 jun 15 kl. 10:05

Se sex öppna trädgårdar på söndag

Det riksomfattande evenemanget Öppna trädgårdar bjuder alla på trädgårdsbesök på söndag. Då öppnas portarna till hundratals hemliga trädgårdar för en dag. På Åland står sex trädgårdar öppna för besök för den som vill kika in.

YLE - 29 jun 14 kl. 10:59

Hundratals trädgårdar öppna för besökare

Den landsomfattande temadagen Öppna trädgårdar ordnades i dag på olika håll i landet. Temadagen ska ge folk en chans att bekanta sig också med sådana trädgårdar som vanligtvis inte är öppna för besökare. Omkring 500 trädgårdar från hela landet var öppna för besökare mellan 12 och 18 i dag.

YLE - 29 jun 14 kl. 10:59

Hundratals trädgårdar öppna i dag

På söndag ordnas den landsomfattande temadagen Öppna trädgårdar. Temadagen som nu ordnas för tredje gången ska ge folk en chans att bekanta sig också med sådana trädgårdar som vanligtvis inte är öppna för besökare. Omkring 500 trädgårdar från hela landet deltar i evenemanget.

YLE - 10 jul 12 kl. 13:06

Öppna trädgårdar i Larsmo

I helgen välkomnar Larsmobor allmänheten till sina gårdar. På 16 kilometer kan man besöka 16 gårdar i Fagernäs, berättar Rose-Maj Vidberg som är en av initiativtagarna. Det är Örtagårdsgruppen vid Bjärgas hembygdsgård som startat projektet "Öppna trädgårdar och gårdsmiljöer i Larsmo".

Alingsås tidning - 01 jul 16 kl. 07:00

Öppna grindar för trädgårdsentusiaster

På söndag arrangeras Tusen trädgårdar, då mängder av trädgårdar över hela Sverige är öppna för besök. Några av dem finns i Alingsås och Vårgårda.
Bakom arrangemanget Tusen trädgårdar står Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet.

Skånskan - 28 maj 16 kl. 14:00

Öppna trädgårdar för alla sinnen

SYDOST Trädgårdsrundan har öppnat för besökare för tredje året rad i kommunerna Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Sjöbo för att inspirera med intryck och samtal.Många medlemmar håller sina trädgårdar öppet hela säsongen ända fram till den sista oktober, andra bara några dagar. Men föreningen har en gemensam manifestation helgen den 15-17 juli då alla medlemmar uppmanas att hålla sina trädgårdar öppna.

Kristianstadsbladet - 10 sep 12 kl. 06:02

På besök i hus, trädgårdar och lägenheter

Foto: Lasse Ottosson
Att bo kan vara att ha en trädgård, ett hus eller en lägenhet. På Bodagen i helgen gjordes ett flertal besök på platser där folk bor.
Under några timmar hade en familj på Ivetofta öppnat sin dörr för vem som helst, men själva var de inte hemma Strax efter öppningstid för Bodagarna var farstun full av skor och huset fullt av människor som gick runt och såg sig omkring.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Ålands Musikinstituts dansgala

Foto: Stefan Öhberg Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 6 timmar sedan

Adventsfirande för mänskliga rättigheter

Det är 70 år sedan FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter undertecknades i Paris. Det firades med glögg, julmusik och tal på svenska generalkonsulatet i går med inbjudna gäster.
– Respekten för mänskliga rättigheter är på tillbakagång och ifrågasätts.

Nyan - 7 timmar sedan

Hamnbolaget kan permittera tillfälligt

Mariehamns Hamn ab inledde i fredags samarbetsförhandlingar om tillfälliga permitteringar av personalen. document.domain = 'nyan.

Nyan - 8 timmar sedan

Nya lärartjänster planeras i stan

Stadsstyrelsen ska besluta om inrättandet om nya lärartjänster. Det är fråga om jobb som redan existerar som tidsbegränsade kontrakt. Eftersom behovet bedöms som långsiktigt vill man nu ge lärarna fast anställning.

Nyan - 9 timmar sedan

Åland lanseras som Finlands Toscana

Varje resa till Åland ska bli en smakresa.
Med det mottot sparkar flera åländska aktörer igång arbetet för att marknadsföra både åländska livsmedel och Åland som turistmål. Orkla Finlands nätverk på marknaden är loket som ska dra mattåget.

Nyan - 11 timmar sedan

Ingen avgift för köttbesiktning

Slakterinäringen slipper betala köttbesiktningsavgifter nästa år. Det är en av nyheterna i den ÅMHM-taxa för 2019 som landskapsregeringen godkände i går.
Förslaget innehåller relativt små förändringar i förhållande till föregående års taxa, konstaterar ansvariga ministern Wille Valve.

Nyan - 13 timmar sedan

Mustigt och vackert om byar i Eckerö

Det är svårt att inte bli rörd av en bok som ”Marby & Björnhuvud från Gustav Vasa till våra dagar” av Erik och Eva Sundberg. document.domain = 'nyan.

Nyan - 15 timmar sedan

Polisen letar uppgifter om bilist

Polisen vill ha uppgifter om en avkörning som ägt rum i Västernäs på måndagen samt beskrivningar av föraren.  
Det var på måndagskvällen som polisen vid 18.30 tiden fick larm om en avkörning vid Baltichallen, Västernäs.

Nyan - 15 timmar sedan

Rusning till Batra-show

Det har varit sådan rusning till svenska komikern David Batras show på Åland att man satt in en extraföreställnning. David Batra uppträder både 17.00 och 19.

Nyan - 15 timmar sedan

Man fälldes på nio punkter

Olovlig körning, straffbart bruk av narkotika, rattfylleri, tredska mot polis, fordonsskatteförseelse… document.domain = 'nyan.ax';.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.