Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 20 February, 10:07

Nyan - 07 feb 17 kl. 18:38

Öppna gårdar redan nu i vårI maj får skördefesten en syster. Då anordnas nämligen evenemanget Åland grönskar för första gången.
Bakom Åland grönskar ligger föreningen Skördefestens vänner. Projektledare Anita Lundin säger att målet är ett årligen återkommande evenemang i samma anda som Skördefesten, med öppna gårdar och plåpp åpp, men med en del andra element.

– Bland annat sommarcaféer som annars är stängda under skördefesten kommer att hinna öppna.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Skördefestens, Anita Lundin, Skördefesten, Lundin

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öppna, gårdarredan nu i vår
UNT - 27 sep 15 kl. 18:29

Bönder öppnade upp sina gårdar

Föreningen Fjärdundraland anordnade i helgen en matrunda med 17 öppna gårdar i Uppsalatrakten där besökarna kunde smaka på kött, ost bröd och grönsaker..

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 14 kl. 08:24

Öppna gårdar i Ängelholm

Se kycklingar eller åk hölass upp på åsen på tisdag..

YLE - 02 jul 17 kl. 15:37

Hundraåriga växter på Öppna trädgårdar

Under söndagen deltog över 500 trädgårdar i temadagen Öppna Trädgårdar. I Malax stod Brinkens museiträdgård öppen för alla entusiaster att bland annat dofta på midsommarrosen och ta del av över hundra år gamla växter. Öppna trädgårdar ordnas i år för sjätte gången och det är dagen när både privatpersoner och föreningar bjuder in besökare till sina gårdar.

Nyan - 27 jun 15 kl. 10:05

Se sex öppna trädgårdar på söndag

Det riksomfattande evenemanget Öppna trädgårdar bjuder alla på trädgårdsbesök på söndag. Då öppnas portarna till hundratals hemliga trädgårdar för en dag. På Åland står sex trädgårdar öppna för besök för den som vill kika in.

YLE - 29 jun 14 kl. 10:59

Hundratals trädgårdar öppna för besökare

Den landsomfattande temadagen Öppna trädgårdar ordnades i dag på olika håll i landet. Temadagen ska ge folk en chans att bekanta sig också med sådana trädgårdar som vanligtvis inte är öppna för besökare. Omkring 500 trädgårdar från hela landet var öppna för besökare mellan 12 och 18 i dag.

YLE - 29 jun 14 kl. 10:59

Hundratals trädgårdar öppna i dag

På söndag ordnas den landsomfattande temadagen Öppna trädgårdar. Temadagen som nu ordnas för tredje gången ska ge folk en chans att bekanta sig också med sådana trädgårdar som vanligtvis inte är öppna för besökare. Omkring 500 trädgårdar från hela landet deltar i evenemanget.

YLE - 10 jul 12 kl. 13:06

Öppna trädgårdar i Larsmo

I helgen välkomnar Larsmobor allmänheten till sina gårdar. På 16 kilometer kan man besöka 16 gårdar i Fagernäs, berättar Rose-Maj Vidberg som är en av initiativtagarna. Det är Örtagårdsgruppen vid Bjärgas hembygdsgård som startat projektet "Öppna trädgårdar och gårdsmiljöer i Larsmo".

Alingsås tidning - 01 jul 16 kl. 07:00

Öppna grindar för trädgårdsentusiaster

På söndag arrangeras Tusen trädgårdar, då mängder av trädgårdar över hela Sverige är öppna för besök. Några av dem finns i Alingsås och Vårgårda.
Bakom arrangemanget Tusen trädgårdar står Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet.

Skånskan - 28 maj 16 kl. 14:00

Öppna trädgårdar för alla sinnen

SYDOST Trädgårdsrundan har öppnat för besökare för tredje året rad i kommunerna Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Sjöbo för att inspirera med intryck och samtal.Många medlemmar håller sina trädgårdar öppet hela säsongen ända fram till den sista oktober, andra bara några dagar. Men föreningen har en gemensam manifestation helgen den 15-17 juli då alla medlemmar uppmanas att hålla sina trädgårdar öppna.

Kristianstadsbladet - 10 sep 12 kl. 06:02

På besök i hus, trädgårdar och lägenheter

Foto: Lasse Ottosson
Att bo kan vara att ha en trädgård, ett hus eller en lägenhet. På Bodagen i helgen gjordes ett flertal besök på platser där folk bor.
Under några timmar hade en familj på Ivetofta öppnat sin dörr för vem som helst, men själva var de inte hemma Strax efter öppningstid för Bodagarna var farstun full av skor och huset fullt av människor som gick runt och såg sig omkring.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

”För tidigt säga något” om strejkförhandlingar

– Det är för tidigt att säga något, säger förlikningsman Jukka Ahtela om förhandlingarna mellan Sjömansunionen och Rederierna i Finland. Förlikningsförhandlingarna mellan Finlands Sjömansunion och Rederierna i Finland fortsatte under gårdagen. – Jag kan inte avslöja något om innehållet.

Nyan - 1 timme sedan

Gudingen ställer in avgångar pga blåst

Ålands trafiken meddelar att m/s Gudingen inte angjorde Kyrkogårdsö idag kl. 09:35 på grund av hård vind. Också Gudingens angöringar till Överö är inställda idag.

Nyan - 1 timme sedan

Misstanke om mässling i Esbo

Delar av ett köpcentret i Esbo stängde i går på grund av misstankar om mässling. Misstankarna härrör till hälsocentralen i samma byggnad. Hälsocentralen konsulterade jourhavande infektionsläkaren och valde att införa säkerhetsåtgärder.

Nyan - 2 timmar sedan

DI: Berner lämnar politiken

Minister Anne Berner slutar efter en mandatperiod i riksdagen. Har fått invit från svensk bank. Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner (C) kommer inte att ställa upp i riksdagsvalet.

Nyan - 4 timmar sedan

Riksdagen hann inte med Ålandsdebatten

Tisdagens riksdagsplenum kom aldrig så långt som till den andra behandlingen av självstyrelselagen, eftersom debatten om andra ärenden blev så utdragen. .

Nyan - 11 timmar sedan

Förre IFK:aren klar för division 1-klubb

FOTBOLL. Trots att Pontus Åsbrink, 26, hade option för ytterligare ett år blev det bara en säsong i IFK Mariehamn. .

Nyan - 15 timmar sedan

Otto Andersson ställs ut i Åbo

När Vårdöpojken Otto Andersson föddes 1879 hade hans tre äldre bröder alla tagits av havet. Han förbjöds därför av föräldrarna att gå till sjöss. Istället blev han musiker och till sist professor i musikvetenskap i Helsingfors.

Nyan - 16 timmar sedan

Hamnen får amorteringsfrihet

Mariehamns hamn ab:s ekonomi är svårt trängd under ombyggnaden av kaj 3 i Västerhamn. Därför har hamnen anhållit om amorteringsfrihet om totalt 3,8 miljoner euro fram till den sista december 2021. Amorteringsfrihet i den här omfattningen kan inte godkännas av stadsdirektören, utan kräver beslut i fullmäktige.

Nyan - 17 timmar sedan

Styrelse för destilleri tillsatt

Stallhagens bryggmästare Mats Ekholm har lämnat in en ansökan om näringsrätt för Slottsdestilleriet till landskapsregeringen. I ansökan framkommer att styrelsen för destilleriet består av följande personer: Marika Fagerlund, Jan Wennström, Viktor Eriksson, Jenny Björklund och Lennart Joelsson (suppleant). (ff)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 17 timmar sedan

Åländsk skaparkraft blir fotoutställning

I dag har Marcus Bomans fotoutställning ”Skaparkraft. Åländska konstnärer” vernissage på Galleri NIPÅ. Utställningen är en vidareutveckling av projektet som i höstas resulterade i boken med samma namn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.