YLE > Finland

Wednesday, 20 February, 17:24

YLE - 07 feb 17 kl. 05:03

Dalsbruk tar emot ny flyktinggrupp – de första anländer denna veckaPå onsdag anländer fem syriska kvotflyktingar till Dalsbruk och om en vecka anländer de resterande femton av den grupp på tjugo flyktingar som Dalsbruk tar emot i år. För ganska exakt ett år sedan tog Kimitoön och Dalsbruk emot tjugo syriska kvotflyktingar. Då var det fyra familjer med sammanlagt åtta vuxna och tolv barn som landade i Dalsbruk. Nu är det tre familjer med föräldrar, några myndiga barn, tonåringar och ett barn på sju år som anländer. Mycket mer än så vet man inte om de nya invånarna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Dalsbruk, Kimitoön, Sini-Tuulia Numminen, Tordalen, Monica Forssell, Taalintehdas, Finlands, Dragsfjärds, Annica Lindroos, Numminen, Tammerfors, Shenshari, Abedalelaah Mohbani, Kimito

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dalsbruk, tar, emotny , flyktinggruppde första , anländerdenna , vecka
YLE - 16 aug 16 kl. 10:14

Malax tar emot flera syriska flyktingar

Malax tar emot tio syriska kvotflyktingar under hösten. Petalax blir den troliga placeringsorten. Det beslöt kommunstyrelsen i måndags.

YLE - 27 aug 15 kl. 14:56

Nästan hela Österbotten tar emot flyktingar

Det är ytterst få österbottniska kommuner som inte tar emot några flyktingar i år. Det är enbart Korsnäs dit varken asylsökande eller kvotflyktingar verkar anlända. Omkring 140 kvotflyktingar tas emot av kommunerna i svenska Österbotten i år.

HBL - 22 jan 14 kl. 07:05

Sibbo och Närpes tar emot syrier

Fem nya kommuner meddelar att de tar emot syriska flyktingar: Villmanstrand, Sibbo, Närpes, Lojo och Siikajoki.– Vi kom till den här lösningen av rent humanitära skäl. Tjänstemännen minns inte att staden någonsin tidigare skulle ha tagit emot kvotflyktingar, säger stadsdirektör Kimmo Jarva i Villmanstrand.

Alliansfritt Sverige - 05 feb 14 kl. 11:22

Försök inte, Schlingmann har redan erkänt att M tar emot pengar från företag

Moderaternas hemliga partifinansiering är åter på tapeten. Igår publicerade EU-kommissionen sin rapport om korruption, och Moderaterna fick sig en släng av sleven. Idag kommer de rödgröna med ett lagförslag om öppenhet – tar man emot anonyma bidrag ska man inte få partistöd.

YLE - 12 dec 13 kl. 06:44

Lojo tar emot flyktingar 2015

Stadsfullmäktige i Lojo beslöt igår efter omröstning att staden tar emot 30 flyktingar år 2015. Flyktingbeslutet kom efter omröstning. Lojofullmäktiges beslut att at emot flyktingar fattades efter omröstning där 30 ledamöter var för och tjugo emot.

YLE - 11 nov 15 kl. 20:46

Lovisa tar emot flyktingar nästa år

Lovisa tar emot 25 flyktingar nästa år. Det beslöt stadsfullmäktige efter omröstning på onsdag kväll. Femtio ledamöter röstade för att Lovisa tar emot flyktingar nästa år medan sju Sannfinländare röstade emot.

YLE - 30 aug 13 kl. 04:30

"Bittert med Kyrkslätt som inte tar emot flyende"

Tidigare människorättsrapportören Elisabeth Rehn vet hur enorm nöden är bland flyktingar som väntar på ett liv i trygghet.
Som Kyrkslättbo är hon djupt besviken på sin hemkommun. - Jag är sorgsen, det har jag varit hela tiden.

YLE - 18 maj 16 kl. 11:59

”Glädjande att Östnyland tar emot så många kvotflyktingar”

Behovet av kommunplatser för flyktingar som får uppehållstillstånd är skriande. Bland annat ser Borgå ut att öka sin kvot rejält, från 25 till 119 i år. Martina Lindroos, chef för asylboendena i Borgå, är glad över signalerna från kommunerna.

YLE - 22 jul 17 kl. 16:32

Plastinsamlingen tar emot förpackningar - men inte leksaker

De flesta plastsorter passar in i plastinsamlingen, men några saker är bra att minnas då man sorterar plast. Plastinsamlingen tar emot plast som kommer från olika förpackningar, till exempel livsmedel. I plastinsamlingen sätter man alltså allt från smörpaket till schampooflaskor och plastpåsar.

YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Raseborg är inte högriskområde för fästingburen hjärninflammation men fler fall har konstaterats i Nyland

Institutet för hälsa och välfärd har noterat 41 fall av TBE i Nyland ifjol. På HUS område har antalet som insjuknar i fästingburen hjärninflammation ökat under de senaste fem åren..

YLE - 15 minuter sedan

Sann talkoanda inför Jackarbys första rallytävling på över 25 år

Söndagen den 24 februari ordnas en rallytävling i Jackarby. Byaföreningarna ska se till att förgylla åskådarnas upplevelse..

YLE - 30 minuter sedan

Misstankarna om mässlingsfall i köpcentret Iso Omena visade sig vara falskt alarm

Laboratorieundersökningar visade det sig att det barn som misstänktes ha mässling vid köpcentret Iso Omena i Esbo inte hade drabbats. Hälsostationen och servicetorget i köpcentret höll stängt under tisdagskvällen på grund av misstankarna..

YLE - 45 minuter sedan

Företag marknadsför snabblån för personer med betalningsanmärkning - konsumentmyndigheterna tar sig an fallet: "Fullständigt olämpligt"

Konkurrens- och konsumentverket utreder låneföretaget Aurora Laina som oroat med sin marknadsföring och sina nya snabblånemodeller. Bolaget erbjuder bland annat lån till personer med betalningsanmärkningar..

YLE - 1 timme sedan

Anne Berner: "Jag tänker inte lämna politiken eller Centern"

Kommunikationsminister Anne Berner (C) avvaktar med ett klart besked om hon tänker lämna politiken, och hoppa över till näringslivet. Tidigt på onsdagen kom nyheten att Berner ställer sig till förfogande för en styrelsepost i Skandinaviska Enskilda Banken SEB..

YLE - 6 timmar sedan

Så här ska regeringen bekämpa sexualbrott: Fler nätpoliser, tidigare brott ska beaktas mer när personer söker uppehållstillstånd

Regeringen presenterade i dag åtgärder för att förebygga sexualbrott och brott som utförs av personer med invandrarbakgrund..

YLE - 3 timmar sedan

Kyrkslätt behöver mera vatten när det byggs till - Sjundeå levererar vatten via Pickala

Sjundeå kommer att bygga vattenförbindelsen till bostadsområdet i Pickala så att den kan fortsätta över kommungränsen till Kyrkslätt..

YLE - 3 timmar sedan

Våghalsiga påhitt allt farligare på kryssningsfartyg – ungdomar hängde utanför relingen

Humoristiska påhitt bland studerande har blivit allt mer farliga och allvarliga, menar Tallink Silja. Iltalehti skriver om våghalsiga trick på kryssningar..

YLE - 3 timmar sedan

Karl-Johan Hjelm är anhörig och besviken på Borgå stad: "Jag hör om förändringar inom hemvården via djungeltrumman"

Borgå stads beslut att ta i bruk nya arbetsmetoder och arbetsturer inom hemvården väcker oro hos många anhöriga. Stadens sätt att informera om förändringarna får noll poäng hos anhörig Karl-Johan Hjelm från Ebbo..

YLE - 3 timmar sedan

Hemvården i Borgå läggs om - längre dagar ska ge mer tid för klienter

På måndagen hade hundratals klienter inom hemvården en ny egenvårdare. Nya arbetssätt ska i längden ge mera tid för klienterna, men nu plågas hemvården av brist på vikarier och missnöje bland personalen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.