YLE > Svenskfinland

Monday, 18 June, 01:56

YLE - 04 feb 17 kl. 14:00

Hur mycket kan våra seniorer om webben och sociala medier?Berit Sjöberg och Signild Sundin i Sundom har känt varandra sedan skoltiden och följts åt genom privatliv, fritidsaktiviteter och föreningsengagemang. Men en sak som skiljer dem åt är dataintresset. Berit Sjöberg är uppkopplad på nätet dagligen, medan Signild Sundin inte använt någon dator sedan hon gick i pension för omkring tjugo år sedan. Vid den tiden gjorde hon inhopp på biblioteket och lärde sig låna ut böcker via datorn. Hennes man har en gammal dator som han använt i sin släktforskning.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sjöberg, Signild Sundin, Sundom, Berit Sjöberg, Arbis, Facebook, Sverige, Åbo, Vasa, Sundin, Berits, Yle, Morney, Nästa, Signild Sundins, Berit Sjöbergs

Dela artikeln

227 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur mycket kan våra seniorerom , webbenoch , sociala, medier
YLE - 25 okt 15 kl. 13:00

Barnombudsmannen avråder moralpanik om sociala medier

Barnombudsman Tuomas Kurttila tycker det är bra att Svenska Yle lyfter fram tematiken barn och unga på sociala medier i projektet #NiVetIngenting. Han har många tankar om ämnet. - Det är bäst att inte tänka svartvitt, att en viss miljö i sig skulle vara bra eller dålig för barn, säger barnombudsman Tuomas Kurttila om sociala medier.

Entreprenör24 - 09 aug 13 kl. 13:36

Så sköter du kundhanteringen på sociala medier

Sociala medier har blivit ett av de bästa sätten för företag att hålla kontakt med kunderna. Det kan dock vara en utmaning att använda medlet på mest effektiva sätt. Sociala medier har i grunden som syfte att främja socialt att vara för umgänge.

YLE - 23 okt 14 kl. 10:09

Sociala medier ger möjligheter inom undervisning

Tänk noga efter vad du skriver och berättar om dig själv på sociala medier, säger Kim Holmberg som forskar i ämnet. Samtidigt ser vi allt mer sociala medier som en nyttig möjlighet. Kim Holmberg forskar i sociala medier och i hans föreläsning "Sociala medier - möjligheter och hotbilder" kopplar han ihop sociala medier och undervisning i skolorna.

YLE - 21 okt 15 kl. 05:01

Tufft språk kräver hård hud på sociala medier

#NiVetIngenting Den här artikeln är en del av Svenska Yles granskning #NiVetIngenting Vi granskar ungdomarnas värld på webben och i telefonapparna samt den kränkning och mobbning som förekommer där. Har du ett tips som rör det här får du gärna höra av dig via vår tipsblankett. Fet, ful och äcklig.

Dagensanalys.se - 12 feb 18 kl. 12:46

Företag måste förstå varför människor är på sociala medier

Sociala medier upptar allt mer av vår tid och många hittar i princip alla nyheter som de behöver på Facebook. Företag som skall marknadsföra sig via sociala medier måste fundera på varför alla är där om man vill nå fram. Allt för många företag använder sociala medier som en marknadsföringskanal på helt fel sätt.

YLE - 15 nov 15 kl. 17:30

Kön inverkar mer på åsikter om sociala medier än ålder

Vi bad 350 högstadieelever att utvärdera fem situationer som kan uppstå på sociala medier. Vad är rätt och vad är fel? Efter att vi samlat in svar från tonåringarna fick Svenska Yles publik svara på samma frågor.

YLE - 17 okt 14 kl. 05:44

”Stockmann borde satsa på wifi och sociala medier”

Stockmanns kollega i Stockholm, NK, har rapporterat rekordbra försäljningssiffror, medan varuhuset i Helsingfors kämpar med att locka kunder. Varuhuschef på Nordiska Kompaniet (NK) i Stockholm, Magnus Smedmark, har några tankar kring att göra urbana varuhus mer lockande i en tid då allt fler handlar på webben. - Framförallt handlar det om att anpassa sig till vad kunderna begär i dag, 2014.

Dagensanalys.se - 04 okt 17 kl. 13:54

7 tips hur du lyckas med din marknadsföring i sociala medier

I princip alla människor i Sverige använder sociala medier, men tyvärr gör de flesta företag helt fel när de vill nå ut i sociala medier. Många företagsledare säger till marknadsavdelningen att ”Vi måste ha en större närvaro i social medier”, men tyvärr vet chefen sällan hur sociala medier hur det fungerar. Marknadsföring i sociala medier (rätt utfört) är oerhört effektivt och kostnadseffektivt sätt att komma i kontakt med sina kunder och prospekts.

Dagensanalys.se - 17 maj 18 kl. 13:32

7 tips hur du lyckas med din marknadsföring i sociala medier

I princip alla människor i Sverige använder sociala medier, men tyvärr gör de flesta företag helt fel när de vill nå ut i sociala medier. Många chefer säger ”Vi måste ha en högre närvaro i sociala medier” men tyvärr vet chefen sällan hur sociala medier fungerar. ”Marknadsföring i sociala medier (rätt utfört) är oerhört effektivt och kostnadseffektivt sätt att komma i kontakt kunder och prospekts” Men precis som med traditionella kanaler som TV-reklam och printannonser är det helt ineffektivt om du inte anpassar den till din publik, eller ännu värre om du kommunicerar med dem som inte alls är i målgruppen.

Politologerna - 17 dec 17 kl. 08:55

Lucka 17#: Politiska kandidater på sociala medier

Inlägget är samförfattat av Linn Sandberg och Patrik Öhberg Etablerade medier har inte längre samma självklara roll som den förmedlande länken mellan politiker och väljare. Sociala medier har underlättat för politiker att nå ut till sina väljare. Genom att använda Facebook och Twitter kan en politiker på ett enklare sätt föra fram sitt budskap och i högre grad påverka hur hon framstår inför sina väljare och följare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Närbild önskar glad sommar!

Närbild har sommarpaus till 2.9.2018..

YLE - 13 timmar sedan

80 frivilliga söker försvunnen man i Kronoby

En man försvann från en bostad i Nedervetil, Kronoby på lördag kväll innan klockan 21. Polis och frivilliga söker som bäst efter mannen..

YLE - 17 timmar sedan

Följ med havsörningens häckning - kameran finns någonstans i Vasa skärgård

Nu kan du följa med havsörnens häckning via en livestream. Föreningen Havsörnar i Österbotten har installerat en kamera i ett bo någonstans i Vasa skärgård..

YLE - 18 timmar sedan

Är det här de mest egendomliga resmålen i Finland? Fem tips för en annorlunda semester

Utan idéer för en semester i Finland? Har du redan sett allt? Tänk om: Spana in den här listan över udda resmål och överraska dig själv!.

YLE - Igår: 15:46

Sex hektar skog brann i Malax - gränsbevakningens helikopter vattenbombade

Uppemot sex hektar skog har brunnit i Molpe i Korsnäs. Tack vare att gränsbevakningens helikopter av en slump redan befann sig i Vasa när larmet kom fick man branden under kontroll under eftermiddagen..

YLE - Igår: 12:58

Regnbågsfolket marscherade i Karleby - hundratals deltog i stadens första prideparad

Karleby har fått sin första prideparad. - Jag är här för att stöda mänskliga rättigheter sa Mirka Johansson. Enligt henne har mycket har ändrat i Karleby på 30 år.

YLE - Igår: 12:58

Kokkola Pride - se regnbågsfolket marschera i Karleby

I dag kl. 14 går Karlebys första Prideparad genom staden. Yle Österbotten sänder direkt från evenemanget och musik, dans och feststämning utlovas..

YLE - Igår: 08:27

Prideparad i Karleby: "Första prideparaden i Karleby ordnas på rätt plats och vid rätt tid"

Under veckoslutet deltar Mika Pietilä i hemstadens första pride, som han hoppas ska sprida glädje, stöd och samhörighet för köns- och sexualminoriteterna..

YLE - I förrgår: 15:11

Hund dödade får i Kristinestad

En hund attackerade får i Sideby i Kristinestad på fredag morgon. Ett av fåren dog och ett annat avlivades. Dessutom hittades ett dött lamm.

YLE - I förrgår: 14:45

Ett besök på begravningsplatsen - en modern andaktsstund

Att sköta om gravar är viktigt för den finländska folksjälen. Det är ett sätt att bevara och hedra döda släktingars minne. Det säger kyrkoherde Tom Ingvesgård, som också tror att det handlar om en modern andaktsstund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.