YLE > Svenskfinland

Friday, 17 August, 22:55

YLE - 04 feb 17 kl. 14:00

Hur mycket kan våra seniorer om webben och sociala medier?Berit Sjöberg och Signild Sundin i Sundom har känt varandra sedan skoltiden och följts åt genom privatliv, fritidsaktiviteter och föreningsengagemang. Men en sak som skiljer dem åt är dataintresset. Berit Sjöberg är uppkopplad på nätet dagligen, medan Signild Sundin inte använt någon dator sedan hon gick i pension för omkring tjugo år sedan. Vid den tiden gjorde hon inhopp på biblioteket och lärde sig låna ut böcker via datorn. Hennes man har en gammal dator som han använt i sin släktforskning.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sjöberg, Signild Sundin, Sundom, Berit Sjöberg, Arbis, Facebook, Sverige, Åbo, Vasa, Sundin, Berits, Yle, Morney, Nästa, Signild Sundins, Berit Sjöbergs

Dela artikeln

227 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur mycket kan våra seniorerom , webbenoch , sociala, medier
YLE - 25 okt 15 kl. 13:00

Barnombudsmannen avråder moralpanik om sociala medier

Barnombudsman Tuomas Kurttila tycker det är bra att Svenska Yle lyfter fram tematiken barn och unga på sociala medier i projektet #NiVetIngenting. Han har många tankar om ämnet. - Det är bäst att inte tänka svartvitt, att en viss miljö i sig skulle vara bra eller dålig för barn, säger barnombudsman Tuomas Kurttila om sociala medier.

DN - 11 timmar sedan

Stjärnans nya målgest förbryllar – och skapar vågor på sociala medier

Originella målgester på fotbollsplanen är ett växande fenomen. Senast i raden av fotbollsstjärnor med speciella målfiranden är Dele Alli, vars förbryllande målgest nu skapar vågor på sociala medier. .

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

SD dominerade sociala medier efter bränderna

På måndagskvällen sattes närmare 100 bilar i brand i Göteborg. Sedan dess har en politisk strid om händelserna rasat i sociala medier.
– Man ger sig ju in i politiken för att man vill nå ut till folk, säger Jörgen Fogelklou, ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg..

Entreprenör24 - 09 aug 13 kl. 13:36

Så sköter du kundhanteringen på sociala medier

Sociala medier har blivit ett av de bästa sätten för företag att hålla kontakt med kunderna. Det kan dock vara en utmaning att använda medlet på mest effektiva sätt. Sociala medier har i grunden som syfte att främja socialt att vara för umgänge.

YLE - 23 okt 14 kl. 10:09

Sociala medier ger möjligheter inom undervisning

Tänk noga efter vad du skriver och berättar om dig själv på sociala medier, säger Kim Holmberg som forskar i ämnet. Samtidigt ser vi allt mer sociala medier som en nyttig möjlighet. Kim Holmberg forskar i sociala medier och i hans föreläsning "Sociala medier - möjligheter och hotbilder" kopplar han ihop sociala medier och undervisning i skolorna.

YLE - 21 okt 15 kl. 05:01

Tufft språk kräver hård hud på sociala medier

#NiVetIngenting Den här artikeln är en del av Svenska Yles granskning #NiVetIngenting Vi granskar ungdomarnas värld på webben och i telefonapparna samt den kränkning och mobbning som förekommer där. Har du ett tips som rör det här får du gärna höra av dig via vår tipsblankett. Fet, ful och äcklig.

Dagensanalys.se - 12 feb 18 kl. 12:46

Företag måste förstå varför människor är på sociala medier

Sociala medier upptar allt mer av vår tid och många hittar i princip alla nyheter som de behöver på Facebook. Företag som skall marknadsföra sig via sociala medier måste fundera på varför alla är där om man vill nå fram. Allt för många företag använder sociala medier som en marknadsföringskanal på helt fel sätt.

YLE - 15 nov 15 kl. 17:30

Kön inverkar mer på åsikter om sociala medier än ålder

Vi bad 350 högstadieelever att utvärdera fem situationer som kan uppstå på sociala medier. Vad är rätt och vad är fel? Efter att vi samlat in svar från tonåringarna fick Svenska Yles publik svara på samma frågor.

YLE - 17 okt 14 kl. 05:44

”Stockmann borde satsa på wifi och sociala medier”

Stockmanns kollega i Stockholm, NK, har rapporterat rekordbra försäljningssiffror, medan varuhuset i Helsingfors kämpar med att locka kunder. Varuhuschef på Nordiska Kompaniet (NK) i Stockholm, Magnus Smedmark, har några tankar kring att göra urbana varuhus mer lockande i en tid då allt fler handlar på webben. - Framförallt handlar det om att anpassa sig till vad kunderna begär i dag, 2014.

Dagensanalys.se - 04 okt 17 kl. 13:54

7 tips hur du lyckas med din marknadsföring i sociala medier

I princip alla människor i Sverige använder sociala medier, men tyvärr gör de flesta företag helt fel när de vill nå ut i sociala medier. Många företagsledare säger till marknadsavdelningen att ”Vi måste ha en större närvaro i social medier”, men tyvärr vet chefen sällan hur sociala medier hur det fungerar. Marknadsföring i sociala medier (rätt utfört) är oerhört effektivt och kostnadseffektivt sätt att komma i kontakt med sina kunder och prospekts.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Antikexpert avslöjar vinnaren i vår fyndtävling på Juthbackamarknaden - Hansén vann såväl ekonomiskt som publikt

Magnus Hansén koras som vinnare i Yle Vegas fyndletartävling på Juthbackamarknaden..

YLE - I förrgår: 08:09

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel – missnöjda med stadens beslut

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel åt alla ungdomar under 25 år. Stadens beslut om gratis preventivmedel i sex månader räcker inte, anser de..

YLE - 7 timmar sedan

Hinderbaneloppet Toughest i Vörå – motionsevenemang för alla

Toughest Vörå är ett motions- och hinderbanelopp som är en del av Toughest-touren. Under veckoslutet ordnas evenemanget för första gången i Finland..

YLE - I förrgår: 04:33

"Lite morot och många hinder att hoppa över" - därför vill få vara kyrkoherde i Österbotten

Det finns många och små församlingar inom Borgå stift och det är svårt att locka sökande till kyrkoherdetjänsterna. Ansvar och utbildningskrav minskar intresset för jobben, säger Rune Lindblom som är nytillträdd t.f kyrkoherde i Kvevlax församling..

YLE - 7 timmar sedan

Hinderbaneloppet Toughest i Vörå – motionsevenemnag för alla

Toughest Vörå är ett motions- och hinderbanelopp som är en del av Toughest touren. Under veckoslutet ordnas evenemanget för första gången i Finland..

YLE - 10 timmar sedan

Lokalt live: Veteranbilsentusiasterna samlas på Juthbackamarknaden - vi hoppar på i en Mercedes cabriolet

Roger Källman åker en gammal Mercedes cabriolet tillsammans med Björn Palm..

YLE - 10 timmar sedan

Fabriksbrand på industriområde i Karleby

På fredag förmiddag vid 11-tiden brann det vid Yaras fabrik i Karleby..

YLE - 11 timmar sedan

Rösta! Vems Juthbackafynd är mer värda?

Redaktörerna Magnus Hansén och Jessica Morney har försökt överträffa varandra med sina Juthbackafynd, men vems är mer värda? Rösta!.

YLE - 12 timmar sedan

Bildgalleri: Människor på Juthbackamarknaden i Nykarleby

Yle är på plats på Juthbackamarknaden i Nykarleby, och vi frågar folk en enkel fråga: I dina vildaste drömmar, vad skulle du vilja fynda på marknaden?.

YLE - 13 timmar sedan

Nya resmål från Vasa flygplats

Antalet direkta charterflyg från Vasa ökar igen. Nya destinationer är Barcelona och Aten som erbjuder en kombination av storstadssemester och strandsemester..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.