YLE > Finland

Wednesday, 12 December, 09:07

YLE - 04 feb 17 kl. 11:00

Rekordmånga unga blir företagareI Finland har företagande aldrig varit så populärt som det är nu. Detta gäller för företagandet i allmänhet, men för unga företagare i synnerhet. På drygt tio år har andelen unga i åldern 18-24 som startar eget, ökat med cirka 20 procent. Medan företagandet ökat över lag i sakta mak, så har alltså företagandet bland unga ökat markant. Än så länge är de som är under 24 dock inte i majoritet bland företagarna i landet, den största gruppen hittas bland de över 35.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Hippi Hovi, Kustösterbottens, Hovi, Anna Ruda, Det, Sandra Holmäng, Heidi Lithén, Vasa, Stockholm, Holmäng, Lithén, Bamm, Adrian Grönqvist, Undersökningar, Flash Eurobarometer, Sverige, Danmark

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, ungablir , företagare
GöteborgsPosten - 05 mar 18 kl. 17:25

Rekordmånga unga företagare på UF-mässan

Juice av överbliven frukt, programmeringskurser och kit med tandborstar för barn. Det var ingen brist på företagsidéer när 1 200 unga företagare ställde ut under UF-mässan på måndagen..

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 08:28

Rekordmånga unga företagare

Antalet gymnasieelever som startar UF-företag har ökat i Kronoberg. Under 2014 valde 704 elever att driva UF-företag och det är en ökning med 29 procent jämfört med 2013.
– Ökningen beror säkert på flera olika saker men vi har jobbat väldigt strategiskt på skolorna i länet, säger Marika Sunesson, regionchef på Ung företagsamhet Kronoberg.

YLE - 30 jan 15 kl. 04:36

Rekordmånga unga blir företagare

Jakobstadsregionen var 56 procent av de som grundade nya företag förra året under 30 år gamla. Ett rekordstort antal, säger företagsrådgivare Sanna Kankaanpää på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. En av dem är 25-åringa Sabina Snellman som öppnat en affär för barnkläder i Jakobstad.

Corren - 09 nov 18 kl. 16:51

Rekordmånga unga företagare i Motala

Sällskapsspel, bussresor, smoothies och nagelvård..

Blekinge Läns tidning - 15 mar 16 kl. 17:37

Rekordmässa för unga företagare

Årets UF-mässa för unga företagare i Blekinge blev en succé. 100 utställare samsades om utrymmet i Blekinge Convention Center i Ronneby..

ÖstersundsPosten - 19 dec 14 kl. 21:38

Rekord för unga företagare

Rekordmånga gymnasieelever driver egna företag. I länet är det så populärt att ökningen från i fjol är nära det dubbla, 80 procent..

Västerbottens Folkblad - 12 dec 15 kl. 16:56

[PLUS] Rekordmånga UF-företag på Forslanda julmarknad

Julmarknaden på Forslunda lockade rekordmånga ungdomsföretagare. Mer än 40 UF-företag deltog,....

DI - 28 okt 16 kl. 08:19

Rekordmånga länder hjälpte småföretagare

I fjol genomförde rekordmånga ekonomier reformer för att underlätta för små- och medelstora företag. Det visar en ny rapport från Världsbanken..

Dalarnas tidningar - 07 mar 17 kl. 13:33

Rekordmånga företagare i Dalarna - kvinnliga företagare ökar

Aldrig förr har så stor andel av Dalarnas befolkning valt att driva företag som nu. Även andelen kvinnliga företagare har nått nya högsta nivåer. Och liksom i fjol är företagsamheten som allra högst i Malung..

DalaDemokraten - 07 mar 17 kl. 13:33

Rekordmånga företagare i Dalarna - kvinnliga företagare ökar

Aldrig förr har så stor andel av Dalarnas befolkning valt att driva företag som nu. Även andelen kvinnliga företagare har nått nya högsta nivåer. Och liksom i fjol är företagsamheten som allra högst i Malung..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Det här googlade finländarna mest i år: presidentval, Airiston Helmi och mässling

Världens största sökfunktion, Google, har publicerat listor på de mest sökta ämnena för år 2018. På listorna, som bland annat täcker populäraste personerna och filmerna, finns presidentvalet, månförmörkelse och GDPR..

YLE - 1 timme sedan

Aktia Bank: Ekonomin mattas av i hela världen

Aktia Bank skruvar ner sin prognos för den ekonomiska tillväxten nästa år från 2,2 procent till 1,8 procent. Det är de osäkra utsikterna för världsekonomin som ligger bakom justeringen..

YLE - 1 timme sedan

I-L och L-U: Eero Lehti blir laglig ägare av Trä-Anttila i Lojo - parterna kom överens utanför rättssalen

En segsliten tvist om den historiska träbyggnaden Trä-Anttila i Lojo centrum har nu avgjorts. Det blir riksdagsledamoten Eero Lehti (Saml) som ska äga byggnaden..

YLE - 2 timmar sedan

"Förut var det bara att knacka på och ta en kaffe hos kommundirektören, nu är det lite längre väg" - vintertid kapas vägen mellan Iniö och resten av kommunen

Med sina kring 200 invånare är Iniö den minsta av de forna kommunerna som i dag utgör Pargas stad..

YLE - 2 timmar sedan

Lilla Gustavs har klarat sig utan kommunfusion - har nu en skattesats på 18,5 procent och skyr privatiseringar

Med sina 935 invånare är Gustavs den tredje minsta kommunen på fastlandet, men under sommaren mer än tiodubblas invånarantalet. Vi tittade närmare på kommunen som förblivit självständig..

YLE - 3 timmar sedan

Tio år sedan kommunsammanslagningarna på Kimitoön och i Väståboland - vad tycker invånarna?

I Kimitoöns kommun är man överens om att de tre tidigare små kommunerna inte skulle ha klarat sig. Men många är ändå missnöjda med utvecklingen. I Houtskär känns avståndet till beslutsfattarna mycket längre nuförtiden, vilket minskar intresset att delta i politiken..

YLE - 3 timmar sedan

Tio år sedan de små skärgårdskommunerna försvann – hopp om beständighet förbyttes snabbt i turbulens

För tio år sedan gick åtta skärgårdskommuner in för en reform som betraktades som en permanent lösning. Bara några år senare kom verkligheten i kapp och nya reformer väntade bakom hörnet..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: dödsskjutning i Strasbourg, tidigarelagd screening för bröstcancer kunde rädda liv

Hotnivån i Frankrike har höjts efter dödsskjutning i Strasbourg i går kväll. Den misstänkte skytten är fortfarande på flykt. I Tyskland pågår heta debatter kring abort i regeringen och här hemma menar specialist att kvinnor borde screenas för bröstcancer tidigare..

YLE - 13 timmar sedan

Pargas går mot minusbudget för 2019 – ekonomin har kommit i obalans

Pargas går mot en minusbudget för andra året i rad. Det är fel riktning, säger stadsdirektören. Två miljoner euro saknas i kassan..

YLE - 13 timmar sedan

Protester mot 400 000 euros väg och Dalsbruks hälsovårdsservice flyttar - Kimitoöns budget är godkänd

Kimitoöns fullmäktige fortsatte arbetet med att krympa underskottet under fullmäktigemötet i tisdags. Efter smärre justeringar godkändes den nya budgeten som gör cirka 2,5 miljoner euro underskott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.