YLE > Finland

Sunday, 17 February, 11:21

YLE - 04 feb 17 kl. 11:00

Rekordmånga unga blir företagareI Finland har företagande aldrig varit så populärt som det är nu. Detta gäller för företagandet i allmänhet, men för unga företagare i synnerhet. På drygt tio år har andelen unga i åldern 18-24 som startar eget, ökat med cirka 20 procent. Medan företagandet ökat över lag i sakta mak, så har alltså företagandet bland unga ökat markant. Än så länge är de som är under 24 dock inte i majoritet bland företagarna i landet, den största gruppen hittas bland de över 35.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Hippi Hovi, Kustösterbottens, Hovi, Anna Ruda, Det, Sandra Holmäng, Heidi Lithén, Vasa, Stockholm, Holmäng, Lithén, Bamm, Adrian Grönqvist, Undersökningar, Flash Eurobarometer, Sverige, Danmark

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, ungablir , företagare
GöteborgsPosten - 05 mar 18 kl. 17:25

Rekordmånga unga företagare på UF-mässan

Juice av överbliven frukt, programmeringskurser och kit med tandborstar för barn. Det var ingen brist på företagsidéer när 1 200 unga företagare ställde ut under UF-mässan på måndagen..

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 08:28

Rekordmånga unga företagare

Antalet gymnasieelever som startar UF-företag har ökat i Kronoberg. Under 2014 valde 704 elever att driva UF-företag och det är en ökning med 29 procent jämfört med 2013.
– Ökningen beror säkert på flera olika saker men vi har jobbat väldigt strategiskt på skolorna i länet, säger Marika Sunesson, regionchef på Ung företagsamhet Kronoberg.

YLE - 30 jan 15 kl. 04:36

Rekordmånga unga blir företagare

Jakobstadsregionen var 56 procent av de som grundade nya företag förra året under 30 år gamla. Ett rekordstort antal, säger företagsrådgivare Sanna Kankaanpää på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. En av dem är 25-åringa Sabina Snellman som öppnat en affär för barnkläder i Jakobstad.

Corren - 09 nov 18 kl. 16:51

Rekordmånga unga företagare i Motala

Sällskapsspel, bussresor, smoothies och nagelvård..

Blekinge Läns tidning - 15 mar 16 kl. 17:37

Rekordmässa för unga företagare

Årets UF-mässa för unga företagare i Blekinge blev en succé. 100 utställare samsades om utrymmet i Blekinge Convention Center i Ronneby..

ÖstersundsPosten - 19 dec 14 kl. 21:38

Rekord för unga företagare

Rekordmånga gymnasieelever driver egna företag. I länet är det så populärt att ökningen från i fjol är nära det dubbla, 80 procent..

Västerbottens Folkblad - 12 dec 15 kl. 16:56

[PLUS] Rekordmånga UF-företag på Forslanda julmarknad

Julmarknaden på Forslunda lockade rekordmånga ungdomsföretagare. Mer än 40 UF-företag deltog,....

DI - 28 okt 16 kl. 08:19

Rekordmånga länder hjälpte småföretagare

I fjol genomförde rekordmånga ekonomier reformer för att underlätta för små- och medelstora företag. Det visar en ny rapport från Världsbanken..

Dalarnas tidningar - 07 mar 17 kl. 13:33

Rekordmånga företagare i Dalarna - kvinnliga företagare ökar

Aldrig förr har så stor andel av Dalarnas befolkning valt att driva företag som nu. Även andelen kvinnliga företagare har nått nya högsta nivåer. Och liksom i fjol är företagsamheten som allra högst i Malung..

DalaDemokraten - 07 mar 17 kl. 13:33

Rekordmånga företagare i Dalarna - kvinnliga företagare ökar

Aldrig förr har så stor andel av Dalarnas befolkning valt att driva företag som nu. Även andelen kvinnliga företagare har nått nya högsta nivåer. Och liksom i fjol är företagsamheten som allra högst i Malung..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Skadat vildsvin sköts ihjäl i Borgå - Polisen: utgjorde en fara för människor

Det skadade vildsvin som rört sig i trakten av Borgå under veckoslutet har nu avlivats, uppger polisinrättningen i Östra Nyland..

YLE - 2 timmar sedan

Fibernätet byggs ut på sju områden i Pargas - men bara om tillräckligt många är intresserade

Pargas stad investerar 600 000 i fasta nätförbindelser. Fibernätet kan byggas ut i bland annat Nagu, Korpo och Lielax i Pargas. Projektet blir av på de områden där minst hälften av fastighetsägarna är intresserade..

YLE - 3 timmar sedan

Karis är Finlands Paris söker hus att visa upp - funkis och trädgårdar i fokus i år

Det populära evenemanget där Karis- och Billnäsbor öppnar dörrarna för allmänheten ordnas i år för tredje gången. I år vill man särskilt visa upp ortens vackra trädgårdar..

YLE - 5 timmar sedan

Passiverande bidrag eller något som gör att folk mår bättre – hjälper gratis pengar de fattiga?

Hjälper kravlösa pengar bidragstagare eller skapar vi bara dataspelande soffpotatisar? En sociolog och en ekonom har olika syn på saken..

YLE - 16 timmar sedan

Skidåkare död i skidolycka i Himos

En allvarlig olycka har skett vid skidcentret i Himos i Jämsä. En person har omkommit som följd av olyckan..

YLE - 21 timmar sedan

Tack vare mormor spelar isländska Hermina Fjòla Ingòlsdottir teater på finlandssvenska

Den 25-åriga isländskan gillar att utforska olika karaktärer och känslor på Tryckeriteaterns scen. Hon säger att finländarna liknar islänningarna allra mest..

YLE - 21 timmar sedan

Jouni Eho mediterar för att bli en bättre kommundirektör: Jag tror på en politisk kultur som utgår ifrån medkänsla i stället för motsättningar

Jouni Eho är en modern kommundirektör som stöder närdemokrati och är aktiv på sociala medier. Han tror att Pyttis har en lysande framtid för både företagare, invånare och turister..

YLE - 23 timmar sedan

Sportlovet igång för skolorna i söder - det utlovas sol, snö, regn, värmegrader och tidvis sträng köld

Vädret ser ut att bli växlande nästa vecka då skolorna i södra Finland firar sportlov. Det utlovas ömsom plusgrader, ömsom sträng kyla..

YLE - Igår: 09:24

Massvis av anmälningar till Valvira om brister vid vårdhem – stängning av fler boenden för äldre att vänta

Tillsyningsverket för social- och hälsovården, Valvira, har de tre senaste veckorna tagit emot ovanligt många anmälningar om brister vid boenden. Samtidigt bedömer man att ytterligare vårdboenden för äldre kommer att stänga..

YLE - Igår: 09:26

Författaren Peter Sandelin är död

Författaren och poeten Peter Sandelin avled under natten till lördag på Folkhälsans seniorhus i Brunakärr i Helsingfors, bekräftar anhöriga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.