YLE > Finland

Tuesday, 25 September, 23:19

YLE - 03 feb 17 kl. 12:44

Strejk hotar flygresorna på sportlovetFlygbolaget Norwegian samt researrangörerna TUI och Tjäreborg kan drabbas av en strejk om några veckor. Det är fackförbundet PRO, som företräder tjänstemän i den privata sektorn och Luftfartsunionen IAU, som företräder olika branscher bland flygplatsanställda, som varslar om strejk den 17 februari om ingen lösning i kollektivavtalstvisten nås före det. Strejkvarslet är riktat mot Airpro, som hyr ut kabinpersonal, säkerhetskontrollörer och annat flygplatspersonal till TUI, Tjäreborg och Norwegian. Fredagen den 17 februari omfattar strejken säkerhetskontrollen mellan klockan 14 och 18. Annan resenärservice drabbas mellan 15 och 19.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norwegian, TUI, Tjäreborg, PRO, Luftfartsunionen IAU, Airpro, Tui Fly, Cook, Thomsons, PALTA

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strejk, hotar, flygresorna, sportlovet
Skånskan - 11 mar 16 kl. 08:59

Strejk hotar i fotbollsallsvenskan

Sport Ett nytt kollektivavtal är på gång inom svensk elitfotboll. Men parterna står så långt ifrån varandra att det kan bli tal om strejk. Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal har pågått sedan hösten och parterna har inte lyckats komma överens.

SVT - 04 nov 13 kl. 02:10

Strejk hotar skärsgårdstrafiken

Strejk hotar stora delar av färjetrafiken i Stockholm och Göteborg efter att förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare strandade igår kväll..

DI - 02 feb 12 kl. 15:27

Charterstrejk hotar på sportlovet

Flera av de större resecharterbolagen hotas av strejk. Fackförbundet Unionen varslar om total strejk för kabinpersonalen på charterbolagen Tuifly, Novair och Primera Air som flyger för Fritidsresor, Apollo och Solresor..

Sydsvenskan - 21 jul 11 kl. 15:17

Strejk hotar Air France

Foto: AP
Kabinpersonal på Air France hotar med strejk nästa vecka.
Fyra dagar med start på fredag i nästa vecka har det franska flygbolagets kabinpersonal varslat om strejk. Det sker i protest mot förändrat arbetssätt på de regionala flygplatserna, något som arbetsgivaren vill genomföra för att vässa kampen mot lågprisbolag, skriver Reuters.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 12 kl. 14:57

Strejk hotar bilbesiktningen

Fackförbundet Unionen hotar med strejk mot Svensk Bilprovning. Konflikten med arbetsgivarorganisationen Almega handlar i huvudsak om löner och arbetsvillkor. Om ingen uppgörelse nås går 1 240 medlemmar på 180 besiktningsstationer ut i strejk den 9 maj, enligt ett pressmeddelande..

Expressen - 03 maj 17 kl. 16:27

Strejk hotar städningen på tåg och tunnelbanestationer

Seko har varslat om strejk för sin tågpersonal – efter att ha avbrutit förhandlingarna med Almega.  Strejken hotar tågtrafiken och städarna blir första personalgrupp att tas ut i strejk.  – Det blir synligt då vad våra medlemmar gör dagligdags, säger Sekos ordförande Valle Karlsson.

Sydsvenskan - 08 aug 11 kl. 11:43

Strejk hotar flyg i Tyskland

Foto: David J Phillip
Tyska flygledare varslar om strejk tisdag morgon och förmiddag.
Flygledarfacket har aviserat strejk från klockan 06 till 12 under tisdagen. Kraven handlar bland annat om bättre arbetsvillkor.

BT - 16 sep 13 kl. 14:14

Strejk hotar flyg och post

Flyget från Arlanda och Landvetter riskerar att drabbas av förseningar och störningar från och med onsdag då bland annat markpersonal hotat med strejk. Samtidigt kan brevlådor tejpas igen när postföretag drabbas av strejk.- Det är lite oklart än så länge vilka konsekvenserna blir.

Barometern - 16 sep 13 kl. 14:14

Strejk hotar flyg och post

Flyget från Arlanda och Landvetter riskerar att drabbas av förseningar och störningar från och med onsdag då bland annat markpersonal hotat med strejk. Samtidigt kan brevlådor tejpas igen när postföretag drabbas av strejk.- Det är lite oklart än så länge vilka konsekvenserna blir.

DI - 20 apr 11 kl. 14:59

Stora Enso: Finsk strejk hotar förtroendet

Den strejk som hotar Stora Enso i Finland är ingen bra signal och den förstärker inte investeringsklimat och framtidstro.  Det säger Sverigechefen Mats Nordlander till Nyhetsbyrån Direkt..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Analys: Så var det frid och fröjd igen i regeringen, men den friden lär inte vara länge

Regeringen hävdar att krisen är avblåst efter extra möten hos Centern och Blå framtid. Så lätt kommer man ändå inte undan. Vård- och förvaltningsreformen orsakar ännu många problem, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 4 timmar sedan

Raseborgs första solpanel monteras på skolkökets tak i Karis

Staden lägger sina första kommunala solpaneler på taket till Karis centralkök. Frågan väckte en del debatt i fullmäktige..

YLE - 6 timmar sedan

Båtar och bilar i Ingå ska flytta väster om ån – nu finns det första konkreta förslaget till Ingåstrand

Bilarna får flytta på sig för att ge plats för social samvaro vid torget och stranden i Ingå. Det kommer fram i utkastet till detaljplanen för Ingåstrand i byns centrum..

YLE - 7 timmar sedan

Dags för riksdagen att besluta om att ändra Finlands grundlag - de omtalade spaningslagarna ska drivas igenom

Snart är det dags för riksdagsledamöterna att fatta beslut om att låta ändra Finlands grundlag. En ändring av grundlagen är nödvändig för att de omtalade spanings- och underrättelselagarna ska kunna drivas igenom..

YLE - 7 timmar sedan

Polisens, FPA:s och Skatteförvaltningens sidor haltade

Störningar har förekommit i Folkpensionsanstaltens telefonservice och inloggning. Enligt Befolkningsregistercentralen fungerade inte identifiering på nättjänsten Suomi.fi inom den offentliga förvaltningen..

YLE - 7 timmar sedan

Tiinas son David åkte från Joensuu till kriget i Syrien - “Han ringde och sa att han skulle avrättas”

Våren 2013 skaffade Tiinas son David en terrängbil, mörkerkikare och annan utrustning. Han lämnade sitt välbetalda jobb i Finland och körde ner till Syrien för att delta i motståndet mot al-Assads regim. Idag har han fru och barn i Syrien - och polisen misstänker honom för terroristbrott..

YLE - 8 timmar sedan

Nu börjar konkurrensmyndigheten utreda varför FPA-skjutsarna inte fungerar - taxicentralerna kan ha ställt orimliga krav på chaufförerna

Konkurrens- och konsumentverket (KKV) börjar undersöka konkurrensutsättningen av de taxiskjutsar som ersätts av Folkpensionsanstalten. Man är speciellt intresserad av förmedlingscentralernas verksamhet, och om de eventuellt behandlar chaufförerna ojämlikt..

YLE - 8 timmar sedan

TS: Två lågstadieelever hittade ett lik nära skola i Åbo

Eleverna, två pojkar i årskurs 6, hittade en vuxen död person intill Haarlan koulu i Harlax tidigt på tisdag morgon, skriver Turun Sanomat..

YLE - 9 timmar sedan

Helsingfors och Lyon valdes till Europas huvudstäder för smart turism 2019

Europeiska unionen har valt Helsingfors och franska Lyon till huvudstäder inom smart turism år 2019. Städerna vann den första upplagan av en tävling inom smart turism i EU..

YLE - 9 timmar sedan

CKP ber om internationell polishjälp i den åboländska brottshärvan

Centralkriminalpolisen ber om internationell handräckning för att reda ut den ekonomiska brottshärvan i Åbolands skärgård. Begäran gäller förberedelse av penningtvätt - det ska handla om pengar som härstammar från något annat land, men som ska ha tvättats i Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.