YLE > Finland

Thursday, 13 December, 17:16

YLE - 03 feb 17 kl. 12:44

Strejk hotar flygresorna på sportlovetFlygbolaget Norwegian samt researrangörerna TUI och Tjäreborg kan drabbas av en strejk om några veckor. Det är fackförbundet PRO, som företräder tjänstemän i den privata sektorn och Luftfartsunionen IAU, som företräder olika branscher bland flygplatsanställda, som varslar om strejk den 17 februari om ingen lösning i kollektivavtalstvisten nås före det. Strejkvarslet är riktat mot Airpro, som hyr ut kabinpersonal, säkerhetskontrollörer och annat flygplatspersonal till TUI, Tjäreborg och Norwegian. Fredagen den 17 februari omfattar strejken säkerhetskontrollen mellan klockan 14 och 18. Annan resenärservice drabbas mellan 15 och 19.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norwegian, TUI, Tjäreborg, PRO, Luftfartsunionen IAU, Airpro, Tui Fly, Cook, Thomsons, PALTA

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strejk, hotar, flygresorna, sportlovet
Skånskan - 11 mar 16 kl. 08:59

Strejk hotar i fotbollsallsvenskan

Sport Ett nytt kollektivavtal är på gång inom svensk elitfotboll. Men parterna står så långt ifrån varandra att det kan bli tal om strejk. Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal har pågått sedan hösten och parterna har inte lyckats komma överens.

SVT - 04 nov 13 kl. 02:10

Strejk hotar skärsgårdstrafiken

Strejk hotar stora delar av färjetrafiken i Stockholm och Göteborg efter att förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare strandade igår kväll..

DI - 02 feb 12 kl. 15:27

Charterstrejk hotar på sportlovet

Flera av de större resecharterbolagen hotas av strejk. Fackförbundet Unionen varslar om total strejk för kabinpersonalen på charterbolagen Tuifly, Novair och Primera Air som flyger för Fritidsresor, Apollo och Solresor..

Sydsvenskan - 21 jul 11 kl. 15:17

Strejk hotar Air France

Foto: AP
Kabinpersonal på Air France hotar med strejk nästa vecka.
Fyra dagar med start på fredag i nästa vecka har det franska flygbolagets kabinpersonal varslat om strejk. Det sker i protest mot förändrat arbetssätt på de regionala flygplatserna, något som arbetsgivaren vill genomföra för att vässa kampen mot lågprisbolag, skriver Reuters.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 12 kl. 14:57

Strejk hotar bilbesiktningen

Fackförbundet Unionen hotar med strejk mot Svensk Bilprovning. Konflikten med arbetsgivarorganisationen Almega handlar i huvudsak om löner och arbetsvillkor. Om ingen uppgörelse nås går 1 240 medlemmar på 180 besiktningsstationer ut i strejk den 9 maj, enligt ett pressmeddelande..

Expressen - 03 maj 17 kl. 16:27

Strejk hotar städningen på tåg och tunnelbanestationer

Seko har varslat om strejk för sin tågpersonal – efter att ha avbrutit förhandlingarna med Almega.  Strejken hotar tågtrafiken och städarna blir första personalgrupp att tas ut i strejk.  – Det blir synligt då vad våra medlemmar gör dagligdags, säger Sekos ordförande Valle Karlsson.

Sydsvenskan - 08 aug 11 kl. 11:43

Strejk hotar flyg i Tyskland

Foto: David J Phillip
Tyska flygledare varslar om strejk tisdag morgon och förmiddag.
Flygledarfacket har aviserat strejk från klockan 06 till 12 under tisdagen. Kraven handlar bland annat om bättre arbetsvillkor.

DI - 20 apr 11 kl. 14:59

Stora Enso: Finsk strejk hotar förtroendet

Den strejk som hotar Stora Enso i Finland är ingen bra signal och den förstärker inte investeringsklimat och framtidstro.  Det säger Sverigechefen Mats Nordlander till Nyhetsbyrån Direkt..

Sydsvenskan - 12 maj 11 kl. 11:09

Strejk hotar i DSB-bolag

Foto: Göran Olsson
Ett av DSB:s dotterbolag fick ny chef lite för snabbt. Nu hotar facket med strejk.
DSB:s koncernchef bestämde i förra veckan att dotterbolaget S-tog ska låna ut ena halvan av sin chef Gert Frost till ett annat dotterbolag, DSBFirst.

Sydsvenskan - 08 aug 12 kl. 13:51

Strejk hotar Lufthansa

Tyska flygjätten Lufthansa organiserar om. Kabinpersonalen hotar med strejk..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Se bilder: Årets Lucia 2018 Elin Qvist lyser upp vintermörkret

Svenska Yle följde med Lucias kröningskonsert i Helsingfors domkyrka där årets lucia och hennes följe lyste upp vintermörkret..

YLE - 1 timme sedan

Avigsidan med ekologiskt mat: Klimatet lider då skogarna minskar till förmån för odlingsmark

Fördelarna med ekologiskt odlande grödor är klara. Man använder inga bekämpningsmedel - och också djuruppfödningen är bättre om djuren föds upp med ekologisk föda. Men det finns också avigsidor.

YLE - 1 timme sedan

Snabbmodet är årets onödigaste fenomen

Årets onödigaste pryl eller fenomen är snabbmodet, meddelar tidningen Suomen Luonto som utser en onödig pryl varje år..

YLE - 1 timme sedan

Tavios yttrande om EU och nazism leder inte till fortsatta åtgärder i riksdagen

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Tavios yttrande om EU och Nazityskland leder inte till vidare åtgärder i riksdagen. Riksdagens talman Paula Risikko talade med Tavio på onsdag kväll efter plenum..

YLE - 3 timmar sedan

Ingen framtid för de gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus

De gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus kommer att upphöra. Det blev klart under HUS fullmäktigemöte 13.12.

YLE - 3 timmar sedan

Snart är den långa julaftonen slut - ECB kör ner sitt stimulansprogram vid årsskiftet

Europeiska centralbanken avslutar sitt massiva stimulansprogram vid årsskiftet som planerat. Stimulansen har haft avgörande betydelse för den ekonomiska återhämtningen i euroländerna, och till och med större betydelse för Finland än vad regeringen vill medge..

YLE - 3 timmar sedan

Konkurrens- och konsumentverket utreder Veikkaus monopol och snabblånen

Myndigheterna vill utreda möjligheten att förbjuda marknadsföring av snabblån och av Veikkaus penningspel..

YLE - 3 timmar sedan

Trafis generaldirektör sade upp sig – de elektroniska tjänsterna ska öppnas så fort som möjligt

Trafik- och kommunikationsministeriet har fått en första expertbedömning om dataskyddet för trafiksäkerhetsverket Trafis elektroniska tjänster. Samtidigt har Trafis chefdirektör Mia Nykopp sagt upp sig efter kritikstormen kring tjänsten Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata fanns till öppet påseende..

YLE - 4 timmar sedan

LU: Ingen festival med iskaruseller i Lojo i vinter

Det blir ingen festival med iskaruseller i Aurlax i Lojo i vinter, skriver tidningen Länsi-Uusimaa på torsdagen (13.12).Siktet ställs nu på 2020..

YLE - 5 timmar sedan

Högsta domstolen rev upp våldtäktsdom – offret erkände fem år efter domen att hon hittat på

Högsta domstolen har rivit upp en dom mot en man för våldtäkt och olaga hot. Domen baserade sig på falsk angivelse. Fem år efter domen tog det kvinnliga offret kontakt med polisen och erkände att hon hittat på brottet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.