YLE > Finland

Friday, 20 July, 06:23

YLE - 03 feb 17 kl. 12:44

Strejk hotar flygresorna på sportlovetFlygbolaget Norwegian samt researrangörerna TUI och Tjäreborg kan drabbas av en strejk om några veckor. Det är fackförbundet PRO, som företräder tjänstemän i den privata sektorn och Luftfartsunionen IAU, som företräder olika branscher bland flygplatsanställda, som varslar om strejk den 17 februari om ingen lösning i kollektivavtalstvisten nås före det. Strejkvarslet är riktat mot Airpro, som hyr ut kabinpersonal, säkerhetskontrollörer och annat flygplatspersonal till TUI, Tjäreborg och Norwegian. Fredagen den 17 februari omfattar strejken säkerhetskontrollen mellan klockan 14 och 18. Annan resenärservice drabbas mellan 15 och 19.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norwegian, TUI, Tjäreborg, PRO, Luftfartsunionen IAU, Airpro, Tui Fly, Cook, Thomsons, PALTA

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strejk, hotar, flygresorna, sportlovet
Skånskan - 11 mar 16 kl. 08:59

Strejk hotar i fotbollsallsvenskan

Sport Ett nytt kollektivavtal är på gång inom svensk elitfotboll. Men parterna står så långt ifrån varandra att det kan bli tal om strejk. Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal har pågått sedan hösten och parterna har inte lyckats komma överens.

SVT - 04 nov 13 kl. 02:10

Strejk hotar skärsgårdstrafiken

Strejk hotar stora delar av färjetrafiken i Stockholm och Göteborg efter att förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare strandade igår kväll..

DI - 02 feb 12 kl. 15:27

Charterstrejk hotar på sportlovet

Flera av de större resecharterbolagen hotas av strejk. Fackförbundet Unionen varslar om total strejk för kabinpersonalen på charterbolagen Tuifly, Novair och Primera Air som flyger för Fritidsresor, Apollo och Solresor..

Sydsvenskan - 21 jul 11 kl. 15:17

Strejk hotar Air France

Foto: AP
Kabinpersonal på Air France hotar med strejk nästa vecka.
Fyra dagar med start på fredag i nästa vecka har det franska flygbolagets kabinpersonal varslat om strejk. Det sker i protest mot förändrat arbetssätt på de regionala flygplatserna, något som arbetsgivaren vill genomföra för att vässa kampen mot lågprisbolag, skriver Reuters.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 12 kl. 14:57

Strejk hotar bilbesiktningen

Fackförbundet Unionen hotar med strejk mot Svensk Bilprovning. Konflikten med arbetsgivarorganisationen Almega handlar i huvudsak om löner och arbetsvillkor. Om ingen uppgörelse nås går 1 240 medlemmar på 180 besiktningsstationer ut i strejk den 9 maj, enligt ett pressmeddelande..

Expressen - 03 maj 17 kl. 16:27

Strejk hotar städningen på tåg och tunnelbanestationer

Seko har varslat om strejk för sin tågpersonal – efter att ha avbrutit förhandlingarna med Almega.  Strejken hotar tågtrafiken och städarna blir första personalgrupp att tas ut i strejk.  – Det blir synligt då vad våra medlemmar gör dagligdags, säger Sekos ordförande Valle Karlsson.

Sydsvenskan - 08 aug 11 kl. 11:43

Strejk hotar flyg i Tyskland

Foto: David J Phillip
Tyska flygledare varslar om strejk tisdag morgon och förmiddag.
Flygledarfacket har aviserat strejk från klockan 06 till 12 under tisdagen. Kraven handlar bland annat om bättre arbetsvillkor.

BT - 16 sep 13 kl. 14:14

Strejk hotar flyg och post

Flyget från Arlanda och Landvetter riskerar att drabbas av förseningar och störningar från och med onsdag då bland annat markpersonal hotat med strejk. Samtidigt kan brevlådor tejpas igen när postföretag drabbas av strejk.- Det är lite oklart än så länge vilka konsekvenserna blir.

Barometern - 16 sep 13 kl. 14:14

Strejk hotar flyg och post

Flyget från Arlanda och Landvetter riskerar att drabbas av förseningar och störningar från och med onsdag då bland annat markpersonal hotat med strejk. Samtidigt kan brevlådor tejpas igen när postföretag drabbas av strejk.- Det är lite oklart än så länge vilka konsekvenserna blir.

DI - 20 apr 11 kl. 14:59

Stora Enso: Finsk strejk hotar förtroendet

Den strejk som hotar Stora Enso i Finland är ingen bra signal och den förstärker inte investeringsklimat och framtidstro.  Det säger Sverigechefen Mats Nordlander till Nyhetsbyrån Direkt..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Våldsbrotten minskar i huvudstadsregionen - men på vår karta kan du se i vilka stadsdelar de ändå ökat

På vår interaktiva karta kan du se hur läget förändrats i olika stadsdelar i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. I Vanda och Helsingfors har det absoluta antalet våldsbrott minskat under de senaste åren, medan de har ökat i Esbo..

YLE - 30 minuter sedan

Skogsbranden i Pyhäranta: Brandmännen fokuserar på pyrande brandhärdar

Släckningsarbetet efter den omfattande skogsbranden i Pyhäranta har pågått hela natten och väntas fortsätta över helgen. Nu försöker brandmännen få bukt med pyrande brandhärdar..

YLE - 30 minuter sedan

Värmeböljan påverkar både restaurangpersonal och bagare: “Armar och ben är fuktiga och man är svettig överallt”

Vardagen är varm och svettig i många restaurangkök just nu under värmböljan. Hos bagaren Robert Malm i Pargas kan man svalka sig i kylrummet om det behövs..

YLE - 1 timme sedan

Morgonkollen: Trump vill bjuda in Putin, hudläkare berättar om solbad och hudcancer, varning för riklig nederbörd

Trump vill bjuda in Putin till Washington, det varnas för riklig nederbörd i södra och östra Finland och torvskörden blir bra i år tack vare den varma sommaren..

YLE - 7 timmar sedan

Trots ihärdig vattenbombning vägrar elden släppa taget om Pyhäranta

150 brandmän från fem räddningsverk fortsätter att kämpa mot branden i den gassande solen. Den snabba spridningen väcker oro i det lilla samhället..

YLE - 2 timmar sedan

En solbränd hud är grogrund för hudcancer - hudläkare: Så vistas du säkert i solen

Jag bränner mig aldrig, behöver jag faktiskt solkräm då? Vad händer i huden då vi blir bruna? Vi reder ut de vanligaste frågorna kring solbad, solkräm och hudcancer tillsammans med hudläkaren Carl Kyrklund..

YLE - 7 timmar sedan

Inrikesminister Kai Mykkänen tackar räddningsarbetare för deras insatser i brandhanteringen i Pyhäranta

Inrikesminister Kai Mykkänen tackar räddningsarbetare som medverkat i släckningsoperationen i Pyhäranta där en skogsbrand härjat..

YLE - 9 timmar sedan

Uroxar och gröna damer - tidigare obeskådade konstverk på Karin och Åke Hellmans minnesutställning

I sommar ordnas en unik minnesutställning i Karin och Åke Hellmans ateljéhem i Borgå. I samband med en inventering av lagerutrymmen hittades flera verk som varit bortglömda i decennier. Nu ska de ställas ut..

YLE - 12 timmar sedan

Sannfinländarna tog draghjälp av Sverigedemokraterna i Björneborg: "Vi har samma målsättningar och tampas med samma problem"

Ännu för några år sedan hade det varit otänkbart att Sannfinländarna och Sverigedemokraterna håller ett gemensamt uppträdande inför publik. Nu har situationen ändrats..

YLE - 12 timmar sedan

Tågen på kustbanan sena nästan varje dag nu: Nattliga reparationsarbeten blir inte färdiga i tid

Tågen på kustbanan har under sommaren ofta varit försenade på morgnarna. Orsaken är att planerade nattarbeten inte blir klara i tid uppger både Trafikverket och VR..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.