YLE > Finland

Thursday, 21 March, 13:12

YLE - 03 feb 17 kl. 12:44

Strejk hotar flygresorna på sportlovetFlygbolaget Norwegian samt researrangörerna TUI och Tjäreborg kan drabbas av en strejk om några veckor. Det är fackförbundet PRO, som företräder tjänstemän i den privata sektorn och Luftfartsunionen IAU, som företräder olika branscher bland flygplatsanställda, som varslar om strejk den 17 februari om ingen lösning i kollektivavtalstvisten nås före det. Strejkvarslet är riktat mot Airpro, som hyr ut kabinpersonal, säkerhetskontrollörer och annat flygplatspersonal till TUI, Tjäreborg och Norwegian. Fredagen den 17 februari omfattar strejken säkerhetskontrollen mellan klockan 14 och 18. Annan resenärservice drabbas mellan 15 och 19.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norwegian, TUI, Tjäreborg, PRO, Luftfartsunionen IAU, Airpro, Tui Fly, Cook, Thomsons, PALTA

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strejk, hotar, flygresorna, sportlovet
Skånskan - 11 mar 16 kl. 08:59

Strejk hotar i fotbollsallsvenskan

Sport Ett nytt kollektivavtal är på gång inom svensk elitfotboll. Men parterna står så långt ifrån varandra att det kan bli tal om strejk. Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal har pågått sedan hösten och parterna har inte lyckats komma överens.

SVT - 04 nov 13 kl. 02:10

Strejk hotar skärsgårdstrafiken

Strejk hotar stora delar av färjetrafiken i Stockholm och Göteborg efter att förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare strandade igår kväll..

DI - 02 feb 12 kl. 15:27

Charterstrejk hotar på sportlovet

Flera av de större resecharterbolagen hotas av strejk. Fackförbundet Unionen varslar om total strejk för kabinpersonalen på charterbolagen Tuifly, Novair och Primera Air som flyger för Fritidsresor, Apollo och Solresor..

Sydsvenskan - 21 jul 11 kl. 15:17

Strejk hotar Air France

Foto: AP
Kabinpersonal på Air France hotar med strejk nästa vecka.
Fyra dagar med start på fredag i nästa vecka har det franska flygbolagets kabinpersonal varslat om strejk. Det sker i protest mot förändrat arbetssätt på de regionala flygplatserna, något som arbetsgivaren vill genomföra för att vässa kampen mot lågprisbolag, skriver Reuters.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 12 kl. 14:57

Strejk hotar bilbesiktningen

Fackförbundet Unionen hotar med strejk mot Svensk Bilprovning. Konflikten med arbetsgivarorganisationen Almega handlar i huvudsak om löner och arbetsvillkor. Om ingen uppgörelse nås går 1 240 medlemmar på 180 besiktningsstationer ut i strejk den 9 maj, enligt ett pressmeddelande..

Expressen - 03 maj 17 kl. 16:27

Strejk hotar städningen på tåg och tunnelbanestationer

Seko har varslat om strejk för sin tågpersonal – efter att ha avbrutit förhandlingarna med Almega.  Strejken hotar tågtrafiken och städarna blir första personalgrupp att tas ut i strejk.  – Det blir synligt då vad våra medlemmar gör dagligdags, säger Sekos ordförande Valle Karlsson.

Sydsvenskan - 08 aug 11 kl. 11:43

Strejk hotar flyg i Tyskland

Foto: David J Phillip
Tyska flygledare varslar om strejk tisdag morgon och förmiddag.
Flygledarfacket har aviserat strejk från klockan 06 till 12 under tisdagen. Kraven handlar bland annat om bättre arbetsvillkor.

DI - 20 apr 11 kl. 14:59

Stora Enso: Finsk strejk hotar förtroendet

Den strejk som hotar Stora Enso i Finland är ingen bra signal och den förstärker inte investeringsklimat och framtidstro.  Det säger Sverigechefen Mats Nordlander till Nyhetsbyrån Direkt..

Sydsvenskan - 12 maj 11 kl. 11:09

Strejk hotar i DSB-bolag

Foto: Göran Olsson
Ett av DSB:s dotterbolag fick ny chef lite för snabbt. Nu hotar facket med strejk.
DSB:s koncernchef bestämde i förra veckan att dotterbolaget S-tog ska låna ut ena halvan av sin chef Gert Frost till ett annat dotterbolag, DSBFirst.

Sydsvenskan - 08 aug 12 kl. 13:51

Strejk hotar Lufthansa

Tyska flygjätten Lufthansa organiserar om. Kabinpersonalen hotar med strejk..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Åtalade polischefen Robin Lardot: Jag har funderat dag och natt vad jag lämnade ogjort

Vilken är den försummelse jag beskylls för? Den frågan ställde Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot vid den stora polisrättegång som på torsdagen fortsatte vid Helsingfors tingsrätt..

YLE - 1 timme sedan

NRK: Nokiatelefon sände regelbundet uppgifter till en kinesisk server

Nokias telefonmodell Nokia 7 Plus har sänt uppgifter till en kinesisk server, skriver det norska rundradiobolaget NRK. Det var en norsk man som undrade över telefonens datatrafik. Tillverkaren säger att felet fanns i ett parti telefoner och att felet nu är korrigerat..

YLE - 1 timme sedan

Båtgästerna ska inte betala avgiften i betalautomat i Hangöby gästhamn

Tekniska nämnden ville inte ta i bruk betalautomat i Hangöby gästhamn. Tjänstemännen hade föreslagit att båtfolket betalar sin båtplatsavgift i en automat..

YLE - 7 timmar sedan

Klagomål om brister på 15 äldreboenden utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldrevården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 2 timmar sedan

Skyddspolisen: Ryssar och kineser spionerar aktivt i vårt land - cyberspionaget har blivit aggressivare

Underrättelsetjänsterna i Kina och Ryssland är särskilt väl representerade i Finland. Det visar Skyddspolisens årsrapport. Flera representanter för bägge länder finns i Finland..

YLE - 3 timmar sedan

Utredning: Taxiresorna har blivit dyrare och otryggare efter reformen i somras

En bred utredning som Trafik- och kommunikationsverket Traficom har låtit göra visar att en stor del av finländarna är besvikna på taxireformen..

YLE - 5 timmar sedan

Svenska Yle live: Se hur det nya konstmuseet i Ekenäs ser ut

Vinnaren i arkitekttävlingen för Raseborgs nya konstmuseum utses i dag. Sex bidrag har varit med i tävlingen som ordnas av Albert de la Chapelles konststiftelse.

YLE - 5 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 5 timmar sedan

Allt fler fulla finländare tar livet av varandra - under det senaste året har antalet dödsfall ökat kraftigt

Alkoholrelaterade dödsfall ökade kraftigt ifjol, speciellt bland män. I fyllan gör man upp med varandra och tar till kökskniven, med förödande konsekvenser..

YLE - 7 timmar sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.