YLE > Finland

Monday, 17 February, 14:50

YLE - 02 feb 17 kl. 04:52

Bolagisering av hälsovården eller inte: Borgå sjukhus är viktigtOberoende om vården i Borgå bolagiseras eller inte, spelar Borgå sjukhus fortsättningsvis en viktig roll i staden och i hela regionen. Det anser Björn Sundqvist, viceordförande för social- och hälsovårdsnämnden i Borgå. Verkställande direktör Aki Lindén vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) har uttryckt sin oro för att en bolagisering av vården i Borgå skulle äventyra Borgå sjukhus ställning. Likaså anser HNS att sjukhusets möjligheter att verka som jourpoliklinik för invånarna i Östnyland skulle vara hotad. - Ett samföretaget äventyrar inte Borgå sjukhus ställning.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Borgå, Björn Sundqvist, Aki Lindén, Helsingfors, Nylands, HNS, Östnyland, Pekka Ujula, Jeanette Winberg, Stadsdirektör Ujula, Ujula, Sundqvist, Janette Winberg, Att, Aki Lindéns, Wilson, Stadsfullmäktige, HUS, Yle Uutiset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagiseringav , hälsovårdeneller inte , Borgå, sjukhusär , viktigt
YLE - 06 feb 17 kl. 04:19

Ingen panik i Sibbo, men oro i Lovisa för Borgå sjukhus framtid

Stadsdirektör Olavi Kaleva i Lovisa och kommundirektör Mikael Grannas i Sibbo säger att det i det här skedet är ytterst svårt att uttala sig om hur en eventuell bolagisering av sjukvården i Borgå skulle drabba Borgå sjukhus och vad den skulle innebära för regionen. Mikael Grannas säger att en av orsakerna till att det är svårt att att veta vad man riktigt ska tro är att det fortfarande finns så många oklara komponenter i allt det som tangerar den framtida social- och hälsovårdsreformen. - Direktör Aki Lindén vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) har ju sagt att Borgå stads planer är ett hot mot den regionala sjukvården i Borgå men jag undrar om det kan stämma.

YLE - 06 apr 16 kl. 09:17

Vårdreformen: Fem specialområden, bolagisering och högre avgifter förestår

Den framtida social- och hälsovården ska bygga på 18 landskap och fem samarbetsområden. Vården ska finansieras med högre skatter i statsbeskattningen. I gengäld sjunker kommunalskatten.

YLE - 02 feb 17 kl. 19:02

"Vi kämpade för Borgå bb - nu kämpar vi för hela sjukhuset"

Om drygt en vecka kommer man att demonstrera på Borgå torg emot stadens planer på att bolagisera vården. Borgå stads planer på att bolagisera social- och hälsovården så att servicen skulle handlas av ett privat företag, har väckt förvåning och reaktioner inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS). Nu har också Borgåborna vaknat.

YLE - 25 maj 16 kl. 05:21

HVC i Jakobstad kan bli en saltgruva igen

Överläkare Britt-Mari Bjon vid hvc i Jakobstad är rädd för följderna av politikernas planer på ett sambolag med en privat aktör med kommunen som minoritetsägare. Hälsovårdscentralen kan bli på nytt bli den saltgruva den en gång var för personalen, säger Bjon. -Det kan handla om snabba tag igen, många patienter per dag, det betyder att patienterna inte blir skötta och de måste komma på nytt och på nytt.

YLE - 13 jun 17 kl. 05:15

Kimitoöbor möttes om vårdreformen – trots större osäkerhet än någonsin

Ett invånarmöte om vårdreformen samlade ett trettiotal personer till Villa Lande i Kimito på måndag kväll. Många i publiken var politiker men också företagare och invånare utan någon särskild koppling till reformen ville höra det senaste och framför allt försöka förstå sig på den komplexa helhet som reformen utgör. - Man har ju hört en del men det är ju oklart för både politiker och tjänstemän.

YLE - 15 apr 16 kl. 17:20

Politikerna vill ha uppdaterad info om Vasa sjukvårdsdistrikt

Politikerna ber att ett konsultbolag uppdaterar siffrorna för Vasa sjukvårdsdistrikt. Det kom man fram till när den politiska styrgruppen för Österbotten diskuterade vårdens framtid. Förslaget kom från beredningsgruppen, som består av Österbottens kommun- och stadsdirektörer.

YLE - 25 apr 17 kl. 09:27

Malmska överväger privatisering av dagkirurgi

En privatisering av dagkirurgin vid Malmska i Jakobstad kan bli aktuell. Ny lagstiftning stoppar kommunal operationsverksamhet. Privat dagkirurgi är däremot tillåtet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Staten förlänger beslaget av Airiston Helmis miljoner

Egentliga Finlands tingsrätt har beslutat att Airiston Helmi-ägaren Pavel Melnikovs egendomar värda närmare 2,4 miljoner euro beläggs med kvarstad. Det vill säga Melnikov förlorar rätten att förfoga över de egendomarna..

YLE - 15 minuter sedan

Barösundsbon Krister Holmberg medaljskåp sväller över: I början var priserna viktiga - nu känns de mera som en last

Raseborgs Skyttars Krister Holmberg har tävlingsskjutit i mer än 30 år och har samlat på sig en samling medaljer och pokaler. Samlingen är så stor att en del av samlingen är undangömd i sko- och papplådor..

YLE - 1 timme sedan

Nytt kollektivavtal inom fastighetsservicen – strejken avblåst

Servicefacket Pam och Fastighetsarbetsgivarna har i dag godkänt ett nytt kollektivavtal i fastighetsbranschen. Strejken som skulle inledas i morgon är därmed avblåst..

YLE - 2 timmar sedan

Knivhuggning på centrumbiblioteket i Helsingfors utreds nu som grovt rån, inte dråpförsök - två misstänka gärningsmän fortfarande på flyende fot

En knivhuggning inträffade i centrumbiblioteket Ode i Helsingfors på söndagseftermiddagen. Polisen utreder fallet som grovt rån. Två personer försökte misshandla och råna en person, uppger polisen..

YLE - 3 timmar sedan

Städer vill veta hur och var vi rör oss - Helsingfors samlade in mobildata under Ed Sheerans konsert och fick veta mycket

Helsingfors stad testade platsdatainsamling via mobilnät under popstjärnan Ed Sheerans konserter ifjol och fick reda på att besökarna kom från 247 olika kommuner. Städer och kommuner suktar efter den typen av data, men insamlingen är inte oproblematisk..

YLE - 5 timmar sedan

Uteserveringen på Plagens strand i Hangö kan bli dubbelt större

Anders Augustsson och hans företag Söderbo hoppas kunna göra uteserveringen på stranden vid Plagen i Hangö dubbelt större. Tekniska nämnden ser inget hinder..

YLE - 6 timmar sedan

Stormen fortsätter – det värsta är över, men det blåser hårt igen under eftermiddagen

Stormvindarna fångade Finland som kraftigast kring midnatt, natten mellan söndag och måndag. Vindbyarna kan fortsättningsvis orsaka skada under måndagen..

YLE - 8 timmar sedan

Björneborgsunga firar sportlov i slalombacke: "Fast egentligen tycker jag inte om så där höga platser"

Vecka 8 firas sportlov i skolorna i södra Finland. Några ungdomar reser till Österbotten, andra till Norge för att få uppleva snö..

YLE - 9 timmar sedan

Nya distansenheter ska lösa bristen på skyddshem i Finland – antalet personer som uppsökte skyddshem fortsatte öka ifjol

Antalet personer som behöver skyddshemmens tjänster ökade ifjol, visar preliminära siffror från Institutet för hälsa och välfärd (THL). Antalet skyddshem har ökat, men det råder brist på skyddshem i synnerhet i de östra och norra delarna av landet..

YLE - 9 timmar sedan

Den milda vintern ekonomisk jackpot för många - men inte för alla

Kimitoön betalade 118 000 euro för vinterunderhåll trots att inga vägar plogats. Caruna har överfört 15 procent mindre el i januari månad jämfört med i fjol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.