SR > Nyheter

Thursday, 22 February, 21:19

SR - 31 jan 17 kl. 15:50

Frysa tillgångar effektivt vapen mot penningtvättAtt frysa privatpersoners ekonomiska tillgångar har blivit ett allt viktigare vapen för myndigheterna i kampen mot penningtvätt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frysa, tillgångar, effektivt, vapenmot , penningtvätt
DI - 27 feb 14 kl. 16:23

Schweiz redo frysa tillgångar

Schweiz säger att man är redo att frysa de tillgångar Janukovytj eventuellt har i landets banker..

DI - 14 aug 15 kl. 07:58

USA vill frysa tillgångar värda 1 miljard dollar

Amerikanska myndigheter har begärt av sina europeiska motsvarigheter att tillgångar värda cirka 1 miljard dollar, 8,5 miljarder kronor, ska frysas i spåren av den under fjolåret aviserade undersökningen av korruption relaterad till Telia Soneras, Vimpelcoms och ryska Mobile Telesystems affärer i Uzbekistan..

DI - 04 mar 14 kl. 20:41

EU fryser ukrainska tillgångar

EU:s 28 medlemsländer har nått en preliminär överenskommelse om att frysa tillgångar som tillhör 18 ukrainska medborgare, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

Affärsvärlden - 10 jul 14 kl. 13:24

EU fryser tillgångar för ytterligare 11 personer

EU har enats om att frysa tillgångar för ytterligare 11 personer under onsdagen, samt begränsa deras möjlighet att resa..

Expressen - 05 feb 13 kl. 16:31

Hives tillgångar fryses

Tvisten mellan banden The Hives och The Cardigans är på väg att avgöras. Enligt Sydsvenskan har Lunds tingsrätt beslutat att frysa 16 miljoner kronor av Hives bolags tillgångar..

Expressen - 05 feb 13 kl. 16:31

Hives tillgångar fryses av Lunds tingsrätt

Tvisten mellan banden The Hives och The Cardigans är på väg att avgöras. Enligt Sydsvenskan har Lunds tingsrätt beslutat att frysa 16 miljoner kronor av Hives bolags tillgångar..

EU-Parlamentet - 25 feb 14 kl. 13:28

Pressmeddelande - Nya regler gör det lättare att konfiskera brottslingars tillgångar i hela EU

Plenarsammanträde : Regler som underlättar för nationella myndigheter att frysa och konfiskera brottslingars tillgångar i hela EU godkändes av parlamentet på tisdagen. Idag blir mindre än en procent av vinsterna från knarkhandel, förfalskningar, människosmuggling och vapensmuggling frysta och konfiskerade. Lagförslaget som redan är informellt överenskommet med medlemsländernas regeringar i ministerrådet, är en del av en bredare EU-strategi för att bekämpa bedrägerier och korruption.

DI - 03 mar 14 kl. 11:47

EU överväger att frysa ryska tillgångar

EU:s utrikesministrar ska på måndagen överväga hot om frysningar av ryska tillgångar och visumförbud för ledande ryska representanter..

Sydsvenskan - 06 sep 17 kl. 19:42

USA: Frys Kim Jong-Uns tillgångar

USA vill införa ett oljeembargo mot Nordkorea samt frysa diktatorn Kim Jong-Uns tillgångar. Det framgår av ett amerikanskt resolutionsutkast för FN:s säkerhetsråd. Sanktionerna, om de antas, är ett svar på Pyongyangs senaste kärnvapenprov.

GöteborgsPosten - 06 sep 17 kl. 20:54

USA: Frys Kim Jong-Uns tillgångar

USA vill införa ett oljeembargo mot Nordkorea samt frysa diktatorn Kim Jong-Uns tillgångar. Det framgår av ett amerikanskt resolutionsutkast för FN:s säkerhetsråd..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Regeringen ska utreda Nya Karolinska

Det omskrivna sjukhusbygget Nya Karolinskas problem får regeringen att tillsätta en utredning om offentlig-privat samverkan, styrning och kontroll i landstingen. Regeringen betonar nu att det inte är en formell granskning och att det håller sig inom grundlagen..

SR - 4 timmar sedan

Säpo: Svenskar rustade för påverkansaktioner

Inför valet senare i år så kommer främmande makt att försöka stärka motsättningarna i Sverige. Flera försök kommer att göras för att försvaga demokratin. Det tror Säkerhetspolisen, som i dag presenterade sin årsbok.

SR - 4 timmar sedan

Säpo: NMR har förmåga till terrorattentat

I Sveriges Radios kartläggning av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen framgår att en fjärdedel av de mest aktiva inom NMR är dömda för våldsbrott. Säkerhetspolisen bekräftar att NMR har stor våldskapacitet..

SR - 5 timmar sedan

L till val på skola och integration

Med dåliga opinionssiffror och mindre pengar i valkassan än någonsin hoppas Liberalerna locka väljare genom att koncentrera sig på två frågor: integration och skolan..

SR - 6 timmar sedan

Kent Ekeroth (SD) petas från valbar plats på riksdagslistan

Kent Ekeroth (SD) petas från valbar plats på riksdagslistan, enligt valberedningens förslag, uppger Aftonbladet..

SR - 8 timmar sedan

Regeringen föreslår lag som ska hindra skolsegregering

I dag skickar regeringen över ett förslag till lagrådet, om att minska den sociala segregeringen i skolan..

SR - 9 timmar sedan

HD: Nawaz Sharif får inte leda sitt parti i Pakistan

Högsta domstolen i Pakistan har slagit fast att landets avsatte premiärminister Nawaz Sharif inte längre får leda det parti han själv grundat..

SR - 9 timmar sedan

Amnesty: Hatfylld retorik har lett till hårdare förtryck

2017 var ett år när världsledarna fyllde sina tal alltmer med hatfylld retorik och det har i slutändan resulterat i hårdare förtryck mot minoriteter och marginaliserade grupper på olika håll i världen, enligt Amnesty international..

SR - 10 timmar sedan

Statsvetare vill öppna för karantän för fler politiker

Statsvetaren Marja Lemne tycker att karantän för höga politiker som byter jobb vore bra. Men hon tycker att det också kunde behövas i kommuner och landsting..

SR - 11 timmar sedan

Säpo sammanfattar året

Terrordådet på Drottninggatan och det kommande valet – det är två av de stora samtalspunkterna när Säkerhetspolisen i dag gör en sammanfattning av året som gått. Ekot sänder direkt från presskonferensen från och med 9.30..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.