SR > Nyheter

Monday, 24 September, 12:22

Liknande nyheter

Taggar: Frysa, tillgångar, effektivt, vapenmot , penningtvätt
DI - 27 feb 14 kl. 16:23

Schweiz redo frysa tillgångar

Schweiz säger att man är redo att frysa de tillgångar Janukovytj eventuellt har i landets banker..

DI - 14 aug 15 kl. 07:58

USA vill frysa tillgångar värda 1 miljard dollar

Amerikanska myndigheter har begärt av sina europeiska motsvarigheter att tillgångar värda cirka 1 miljard dollar, 8,5 miljarder kronor, ska frysas i spåren av den under fjolåret aviserade undersökningen av korruption relaterad till Telia Soneras, Vimpelcoms och ryska Mobile Telesystems affärer i Uzbekistan..

DI - 05 jun 18 kl. 14:16

Grönt ljus för att frysa Gazpromtillgångar

Det statskontrollerade ukrainska gasbolaget Naftogaz uppger att en nederländsk domstol godkänt en begäran om att frysa tillgångar i Nederländerna som tillhör den ryska gaskoncernen Gazprom..

DI - 04 mar 14 kl. 20:41

EU fryser ukrainska tillgångar

EU:s 28 medlemsländer har nått en preliminär överenskommelse om att frysa tillgångar som tillhör 18 ukrainska medborgare, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

Affärsvärlden - 10 jul 14 kl. 13:24

EU fryser tillgångar för ytterligare 11 personer

EU har enats om att frysa tillgångar för ytterligare 11 personer under onsdagen, samt begränsa deras möjlighet att resa..

Expressen - 05 feb 13 kl. 16:31

Hives tillgångar fryses

Tvisten mellan banden The Hives och The Cardigans är på väg att avgöras. Enligt Sydsvenskan har Lunds tingsrätt beslutat att frysa 16 miljoner kronor av Hives bolags tillgångar..

Expressen - 05 feb 13 kl. 16:31

Hives tillgångar fryses av Lunds tingsrätt

Tvisten mellan banden The Hives och The Cardigans är på väg att avgöras. Enligt Sydsvenskan har Lunds tingsrätt beslutat att frysa 16 miljoner kronor av Hives bolags tillgångar..

EU-Parlamentet - 25 feb 14 kl. 13:28

Pressmeddelande - Nya regler gör det lättare att konfiskera brottslingars tillgångar i hela EU

Plenarsammanträde : Regler som underlättar för nationella myndigheter att frysa och konfiskera brottslingars tillgångar i hela EU godkändes av parlamentet på tisdagen. Idag blir mindre än en procent av vinsterna från knarkhandel, förfalskningar, människosmuggling och vapensmuggling frysta och konfiskerade. Lagförslaget som redan är informellt överenskommet med medlemsländernas regeringar i ministerrådet, är en del av en bredare EU-strategi för att bekämpa bedrägerier och korruption.

DI - 03 mar 14 kl. 11:47

EU överväger att frysa ryska tillgångar

EU:s utrikesministrar ska på måndagen överväga hot om frysningar av ryska tillgångar och visumförbud för ledande ryska representanter..

Sydsvenskan - 06 sep 17 kl. 19:42

USA: Frys Kim Jong-Uns tillgångar

USA vill införa ett oljeembargo mot Nordkorea samt frysa diktatorn Kim Jong-Uns tillgångar. Det framgår av ett amerikanskt resolutionsutkast för FN:s säkerhetsråd. Sanktionerna, om de antas, är ett svar på Pyongyangs senaste kärnvapenprov.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Kulturprofilen begärs häktad av tingsrätten

Mannen som kallas ”Kulturprofilen” begärs häktad av Stockholms tingsrätt..

SR - 45 minuter sedan

Iran i sorg – tar farväl av attentatets offer

Iran anklagar USA och Israel för att ligga bakom helgen attack mot en militärparad i staden Ahvaz. Minst 25 människor dödades och många fler skadades när flera beväpnade gärningsmän började skjuta till synes slumpmässigt rakt in i en folkmassa under en militärparad..

SR - 1 timme sedan

Ramberg: Söders möjlighet har krympt drastiskt

Med Socialdemokraternas mandat får V-kandidaten Lotta Johnsson Fornarve en rejäl skjuts mot posten som riksdagens andre vice talman. – Björn Söders möjlighet att bli andre vice talman har krympt ganska drastiskt, säger Tomas Ramberg, Ekots kommentator..

SR - 1 timme sedan

S röstar mot Björn Söder som andre vice talman

Socialdemokraterna kommer inte att rösta på Björn Söder (SD) i valet om andre vice talman. Istället kommer Socialdemokraterna rösta på Vänsterpartiets kandidat Lotta Johnsson Fornarve (V)..

SR - 1 timme sedan

Oppositionen segrade i Maldiverna

I Maldiverna har oppositionskandidaten till presidentposten Ibrahim Mohamed Solih utropats till vinnare i valet. Ett presidentval som kantats av hot om våld, misstänksamhet och hårda ord mellan utmanaren och den sittande presidenten Abdulla Yameen..

SR - 2 timmar sedan

Den nya riksdagen samlas: detta händer i dag

När riksdagen samlas ska en ny talman väljas, ett val som blivit ovanligt komplicerat..

SR - 2 timmar sedan

Ekot direktrapporterar – riksdagen väljer talman

I dag väljer riksdagen talman. Valet står mellan Socialdemokraternas Åsa Lindestam och Moderaternas Andreas Norlén. Sverigedemokraterna har sagt att man kommer att stödja Alliansens kandidat.

SR - 3 timmar sedan

Right Livelihood-priser i dramatiskt läge

Kamp mot korruption i en dramatisk tid och miljöarbete är bland de insatser som belönas med årets Right Livelihoodpris. Offentliggörandet sker i Stockholm i dag..

SR - 3 timmar sedan

Tidigare talmannen Birgitta Dahl: "Viktigast vara rättvis och behandla alla lika"

I dag samlas den nyvalda riksdagen för att välja talman, ett val som i år diskuterats flitigt. Det blir av allt att döma Alliansens kandidat Andreas Norlén som får ta sig an den grannlaga uppgiften att hitta en ny regering som kan få stöd av riksdagen..

SR - 5 timmar sedan

Branschen spår ytterligare prissänkningar på bostadsrätter

Utgångspriset för nyproducerade bostadsrätter är i dag 16 procent lägre än när priserna var som högst, 2016. Det visar siffror som bostadssajten Hemnet tagit fram åt Ekonomiekot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.