SR > Nyheter

Friday, 22 June, 03:43

SR - 31 jan 17 kl. 15:50

Frysa tillgångar effektivt vapen mot penningtvättAtt frysa privatpersoners ekonomiska tillgångar har blivit ett allt viktigare vapen för myndigheterna i kampen mot penningtvätt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frysa, tillgångar, effektivt, vapenmot , penningtvätt
DI - 27 feb 14 kl. 16:23

Schweiz redo frysa tillgångar

Schweiz säger att man är redo att frysa de tillgångar Janukovytj eventuellt har i landets banker..

DI - 14 aug 15 kl. 07:58

USA vill frysa tillgångar värda 1 miljard dollar

Amerikanska myndigheter har begärt av sina europeiska motsvarigheter att tillgångar värda cirka 1 miljard dollar, 8,5 miljarder kronor, ska frysas i spåren av den under fjolåret aviserade undersökningen av korruption relaterad till Telia Soneras, Vimpelcoms och ryska Mobile Telesystems affärer i Uzbekistan..

DI - 05 jun 18 kl. 14:16

Grönt ljus för att frysa Gazpromtillgångar

Det statskontrollerade ukrainska gasbolaget Naftogaz uppger att en nederländsk domstol godkänt en begäran om att frysa tillgångar i Nederländerna som tillhör den ryska gaskoncernen Gazprom..

DI - 04 mar 14 kl. 20:41

EU fryser ukrainska tillgångar

EU:s 28 medlemsländer har nått en preliminär överenskommelse om att frysa tillgångar som tillhör 18 ukrainska medborgare, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

Affärsvärlden - 10 jul 14 kl. 13:24

EU fryser tillgångar för ytterligare 11 personer

EU har enats om att frysa tillgångar för ytterligare 11 personer under onsdagen, samt begränsa deras möjlighet att resa..

Expressen - 05 feb 13 kl. 16:31

Hives tillgångar fryses

Tvisten mellan banden The Hives och The Cardigans är på väg att avgöras. Enligt Sydsvenskan har Lunds tingsrätt beslutat att frysa 16 miljoner kronor av Hives bolags tillgångar..

Expressen - 05 feb 13 kl. 16:31

Hives tillgångar fryses av Lunds tingsrätt

Tvisten mellan banden The Hives och The Cardigans är på väg att avgöras. Enligt Sydsvenskan har Lunds tingsrätt beslutat att frysa 16 miljoner kronor av Hives bolags tillgångar..

EU-Parlamentet - 25 feb 14 kl. 13:28

Pressmeddelande - Nya regler gör det lättare att konfiskera brottslingars tillgångar i hela EU

Plenarsammanträde : Regler som underlättar för nationella myndigheter att frysa och konfiskera brottslingars tillgångar i hela EU godkändes av parlamentet på tisdagen. Idag blir mindre än en procent av vinsterna från knarkhandel, förfalskningar, människosmuggling och vapensmuggling frysta och konfiskerade. Lagförslaget som redan är informellt överenskommet med medlemsländernas regeringar i ministerrådet, är en del av en bredare EU-strategi för att bekämpa bedrägerier och korruption.

DI - 03 mar 14 kl. 11:47

EU överväger att frysa ryska tillgångar

EU:s utrikesministrar ska på måndagen överväga hot om frysningar av ryska tillgångar och visumförbud för ledande ryska representanter..

Sydsvenskan - 06 sep 17 kl. 19:42

USA: Frys Kim Jong-Uns tillgångar

USA vill införa ett oljeembargo mot Nordkorea samt frysa diktatorn Kim Jong-Uns tillgångar. Det framgår av ett amerikanskt resolutionsutkast för FN:s säkerhetsråd. Sanktionerna, om de antas, är ett svar på Pyongyangs senaste kärnvapenprov.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Beslut i natt om sista stödmiljarderna till Grekland

Efter ett oväntat långt möte i Luxemburg så blev krisdrabbade Grekland till sist godkänd av långivarna och får därmed också den sista utbetalningen av pengar i stödprogrammet, som i och med nattens beslut i Luxemburg, avslutas..

SR - 6 timmar sedan

Flera olyckor och köer i midsommartrafiken

Hör Monika Wikström på Sveriges radios trafikredaktion om trafikläget..

SR - 7 timmar sedan

USA: Skjuter upp migrationsomröstning

I USA har representanthuset skjutit upp omröstningen om en av de migrationsreformer som var planerade till torsdagen, rapporterar Reuters..

SR - 7 timmar sedan

Löfven deltar i EU:s krismöte om migration

Statsminister Stefan Löfven kommer att delta på söndagens informella Eu-toppmöte om migration..

SR - 8 timmar sedan

Firar ett år i frihet: Större än pengar

Johan Gustafsson, svensken som satt kidnappat i Mali får rekordstor ersättning från Brottsoffermyndigheten. Han tog emot beskedet med förvåning och tacksamhet..

SR - 8 timmar sedan

Björnstammen i Mellansverige växer

Björnstammen i Dalarna och Gävleborg har växt med ett 40-tal djur. Totalt finns nu 841 björnar i området visar den senaste inventeringen..

SR - 9 timmar sedan

Striden om familjeseparationer flyttas till kongressen

I dag planeras flera omröstningar om migrationsreformer i representanthuset, bland annat innehåller förslagen lagändringar som sägs garantera att barn inte separeras från sina anhöriga..

SR - 9 timmar sedan

Ramaskri bland länderna som lämnats utanför migrationsmötet

Det råder stor oreda inför det minitoppmöte om migration som EU-kommissionen har kallat till på söndag, för att lösa några av stridsfrågorna inför det stora EU-toppmötet i nästa vecka..

SR - 11 timmar sedan

Svensk riksdagsledamot gripen i Turkiet

Den svenska riksdagsledamoten Jabar Amin som är på plats i Turkiet har gripits. Han stoppades av säkerhetspolis vid passkontrollen..

SR - 11 timmar sedan

Läkare utan gränser uppmanar rapportering av "oetiskt beteende"

Personal hos organisationen Läkare utan gränser anklagas för sexköp och sexuella trakasserier av prostituerade i flera afrikanska länder, rapporterar BBC. Flera anonyma kvinnliga anställda berättar om övergreppen i ett nyhetsprogram. De som anklagas ska i första hand jobba med logistik och inte vara läkare eller sjuksköterskor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.