Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 26 April, 13:40

Dagensanalys.se - 30 jan 17 kl. 12:57

”Trettiplussare” är extra villiga att dela med sig av personlig data mot belöningNy, global forskning visar att en fjärdedel av internetanvändarna kan tänka sig att dela med sig av data mot sådant som erbjudanden, rabatter eller betalningar. Det verkar också som om det är de i trettioårsåldern som är mest öppna för tanken. Detta enligt en studie från GfK, som baserats på en onlinebaserad undersökning med över 22000 konsumenter över 15 år från 17 länder. Konsumenterna fick svara på om de är villiga att dela med mig av personlig data mot ersättning. Läs mer: Konsumenter förväntar sig att man använder deras data för bättre annonser
27 procent var villiga att dela med sig av personlig data mot någon form av ersättning men 19 procent ville absolut inte göra det kvinnor och män var lika villiga att dela med sig av uppgifterna, men av de som i
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
GfK, De, Kina, Mexico, Italien, Fransmän

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trettiplussareär extra , villigaatt , delamed sig , av personlig data mot belöning
YLE - 31 jul 15 kl. 04:30

Försäkringsbolag vill komma åt kundernas hälsodata

Försäkringsbolaget Lokaltapiola har under sommaren inlett ett pilotprojekt där kunder erbjuds ett aktivitetsarmband och hälsovägledning i utbyte mot data om deras hälsa. Uppkopplingsexpert Mattias Allring varnar för etiska dilemman då den tekniska utvecklingen går snabbare än lagstiftningen. Försäkringsbolaget har under sommaren börjat sälja en så kallad "smart livsförsäkring".

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 15 minuter sedan

39% av unga streamar rörlig bild från piratsajter

PRV ville veta vilka drivkrafterna är bakom streaming, hur den lagliga och olagliga användningen av digitala tjänster ser ut och vilka attityder som ligger bakom detta. Därför gjorde man en undersökning om just det. Enligt undersökningsresulatet streamar svenskarna som aldrig förr, allt från musik och filmer till tv-serier, e-böcker, spel och sport.

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

”Adlibris är bäst på service när man ska handla på nätet” enligt Servicescore

Adlibris hamnar i topp efter att Servicescore genomfört sin årliga undersökning om vilka nättjänster som svenskar gillar mest, vad det gäller service.   På första plats är Adlibris, tvåa är CDON.com och på tredje plats hittar vi Ellos.

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

YouTube avslöjar att de tog bort 8.3 miljoner olämpliga videoklipp under tre månader

YouTube säger att det tog bort 8.3 miljoner video som bröt mot deras riktlinjer mellan oktober och december under förra året. YouTube försöker att ta itu med kritik mot våldsamt och kränkande innehåll på webbplatsen, då de fått klagomål om deras oförmåga att ta itu med extremistiskt innehåll.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Appar kommer dö ut och Voice Search tar över enligt PHD

Mediebyrån PHD förutspår apparnas närstående död. De är för svåra, onödiga och passar inte våra beteenden. Robotar kommer ta över och apparna försvinna enligt Mike Cooper, CEO för PHD Worldwide.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Svenska Kyrkan sänder podcast

Sammanlagt är sex avsnitt inplanerade, det första släpps måndagen den 30 april. En diplomat, en ledamot i Sametinget och en prisbelönt fotograf – det är några av vårens gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast ”Prata till punkt med ärkebiskopen”. Det är ett samtal med Patrik Oksanen, journalist och politisk redaktör för Hudiksvalls Tidning, om digitala svärmar, Harmagedon och guldkalvar.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Facebook fortsätter jobba med sin etik och moral

Flera nya funktioner för annonsörer har tagits fram som styr dem gällande etik och moral på Facebook. I tisdags lanserade Facebook förändringar till sin API och publicerade nya riktlinjer för hur annonsörer ska göra målgruppstyrning ”safe and civil”. Enligt Facebooks blogg har man jobbat med experter inom integritet, dataetik och civilrätt i syfte att förhindra att annonsörer utnyttjar Facebook i sin målgruppstyrning, speciellt då det gäller uteslutande av olika målgrupper som kan anses vara diskriminerande.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Gäller än idag: Rejält uppblåsta räckviddssiffror hos mediernas favorit Ocast

Jag besökte den nya och spännande plattformen Ocast, som alla talar om. Väl på sajten förundrades jag över alla uppblåsta siffror som medierna publicerar. Det är ju verkligen varken rim eller reson i vad som publiceras på Ocast.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

”Precis så som elektricitet gjorde förändrar AI vår värld”

Analysföretaget Gartner har kartlagt värdet av AI på marknaden och de satsningar som nu bland annat EU kommer att göra. Så, globala värdet av AI, under året, förväntas landa på 9 biljoner kronor, vilket är en ökning om 70 procent jämfört med förra året. Men den förväntas stiga till hela 32 biljoner kronor år 2022.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Videoannonser stod för hälften av Twitters intäkter under Q1

Twitter har haft en bra tillväxt under de senaste 12 månaderna, en stor del drivs av deras videoannonspaket. Twitter har släppt rapport för Q1 de omsatte 665 miljoner dollar, vilket är en ökning av annonsintäkter med 21 procent jämfört med året innan. En viktig del av ökningen för annonsintäkterna för Twitter var att hälften av annonsintäkterna kom via videoprodukter, det snabbast växande formatet – vilket återspeglar en bredare industristrend, enligt IAB – med mid-roll-annonser som FirstView, Video Website Cards, och videoappkortformat som driver denna tillväxt.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Opera lanserar den nya webbläsaren Opera Touch som har en inbyggd annonsblockerare

Opera har nu släppt en helt ny webbläsare med namnet Opera Touch. Det är en vidareutveckling av deras betaversion av den experimentella webbläsaren Opera Neon där de har hämtat en hel del funktioner, men nu är den även är anpassad för Android och en IOS-version skall vara på gång. Den fungerar på samma sätt som Apples webbläsare Safari för IOS som samlar flikarna och bokmärkena i botten av skärmen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.