Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 16 July, 06:49

Dagensanalys.se - 30 jan 17 kl. 12:57

”Trettiplussare” är extra villiga att dela med sig av personlig data mot belöningNy, global forskning visar att en fjärdedel av internetanvändarna kan tänka sig att dela med sig av data mot sådant som erbjudanden, rabatter eller betalningar. Det verkar också som om det är de i trettioårsåldern som är mest öppna för tanken. Detta enligt en studie från GfK, som baserats på en onlinebaserad undersökning med över 22000 konsumenter över 15 år från 17 länder. Konsumenterna fick svara på om de är villiga att dela med mig av personlig data mot ersättning. Läs mer: Konsumenter förväntar sig att man använder deras data för bättre annonser
27 procent var villiga att dela med sig av personlig data mot någon form av ersättning men 19 procent ville absolut inte göra det kvinnor och män var lika villiga att dela med sig av uppgifterna, men av de som i
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
GfK, De, Kina, Mexico, Italien, Fransmän

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trettiplussareär extra , villigaatt , delamed sig , av personlig data mot belöning
YLE - 31 jul 15 kl. 04:30

Försäkringsbolag vill komma åt kundernas hälsodata

Försäkringsbolaget Lokaltapiola har under sommaren inlett ett pilotprojekt där kunder erbjuds ett aktivitetsarmband och hälsovägledning i utbyte mot data om deras hälsa. Uppkopplingsexpert Mattias Allring varnar för etiska dilemman då den tekniska utvecklingen går snabbare än lagstiftningen. Försäkringsbolaget har under sommaren börjat sälja en så kallad "smart livsförsäkring".

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Så här ska du informera om cookies på din webb

Post- och telestyrelsen (PTS) har tagit fram vägledning för hur man ska informera om cookies som man använder på sin webbplats. – Vi har bedömt att det är fel tidpunkt för allmänna råd, säger Anna Montelius, jurist på PTS nätsäkerhetsavdelning. Remissinsatser har haft invändningar mot förslaget, samtidigt som nya regler om dataskydd och personlig integritet införs, nu närmast dataskyddsförordningen som trädde i kraft den 25 maj.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:18

Youtube känner sig hotad av Twitch

Youtube har börjat stänga ned konton som driver trafik till Twitch. Youtube har sedan långt tillbaka förbjudit marknadsföring av innehåll på Twitch på sin plattform, men det är först nu som man har börjat agera på allvar mot saken. Flera Youtubers har nu uttryckt frustration kring saken, däribland Surny, Linus Tech Tips och Aztrosizt, skriver Polygon..

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:13

Här är veckans hetaste nyheter

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev så får du varje fredag veckans hetaste nyheter, som du kan se i den här artikeln. Att prenumerera är helt gratis och du gör det i högra kolumnen. Du kan även klicka här för att börja prenumerera.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:05

Smart verktyg från Microsoft – en digital whiteboard

Microsoft har tagit fram ett riktigt coolt program för att låta teams jobba tillsammans på en digital Whiteboard. I nedan klipp kan du se hur Microsoft Whiteboard fungerar:  .

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:38

Företag satsar på Sök, Sociala medier och Video

Allt fler företag väljer att investera sin marknadsbudget på Sök, Video och Sociala medier. Nu har det kommit ut en rapport som visar hur företag prioriterar alla marknadskanaler och plattformar. Mycket intressant läsning för dig som planerar höstens aktiviteter.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:08

Kim Kardashian tjänar 4,5 miljoner på Instagram men lillasyster tjänar ännu mer

För ett sponsrat inlägg som Kim Kardashian gör på Instagram tjänar hon 4,5 miljoner kronor. Men lillasyster Kylie tjänar ännu mer. Det var redan för tre år sedan som Kylie tjänade 4,5 miljoner kronor när hon publicerade ett inlägg för Diclegis, ett piller för illamående.

Dagensanalys.se - 12 jul 18 kl. 10:40

Tre saker att göra på kontoret i sommar

Sitter du där själv i hela kontorslandskapet? Har du tråkigt? Här är då tre saker du kan hyssa med.

Dagensanalys.se - 12 jul 18 kl. 09:45

Verto Analytics tar in nytt kapital för att köpa företag och underhålla sin affär

Onlineanalysföretaget Verto Analytics har tagit in ytterligare 117 miljoner kronor till sitt bolag för att fortsätta sin tillväxt och även köpa upp företag. Investerare inkluderar Conor Venture Partners, Open Ocean Capital och Finnish Industry Investment. ”The new round will equip us with capital for deals and investments that will ultimately help launch new services, improve customer operations, and penetrate new segments where Verto’s cross-platform audience measurement data is needed.

Dagensanalys.se - 12 jul 18 kl. 09:14

Nielsen fortsätter att ha enorma mätproblem – i Australien

Landet Down Under fortsätter att ha stora problem med Nielsens onlinemätningar. Det är så att siffrorna öka i galen takt och ingen vet varför. Enligt Nielsen är det för att sajterna har blivit bättre på att tagga upp sitt innehåll.

Dagensanalys.se - 12 jul 18 kl. 09:03

Så här fungerar annonsformatet Promoted Trend Spotlight på Twitter

Twitter tänker klämma ut så mycket som möjligt ur sin plattform och användare och lanserar därför ett nytt annonsformat – Promoted Trend Spotlight. Så här fungerar det: Med andra ord syns annonserna när du går in på trendande ämnen (tidigare Explorer) och därigenom också flyttar ned allt organiskt innehåll. “We are continuing to explore new ways to enhance our takeover offerings and give brands more high-impact opportunities to drive conversation and brand awareness on our platform,” kommenterar Twitter till tidningen Techcrunch.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.