YLE > Svenskfinland

Saturday, 29 February, 07:59

YLE - 28 jan 17 kl. 07:00

"Låt ungdomarna själva söka sommarjobb!"- Det är viktigt att ungdomar som söker sommarjobb själva tar den första kontakten till potentiella arbetsgivare, säger Nina Waxlax som koordinerar Vasa stads sommarjobb på Navigatorn i Österbotten. Waxlax menar att det t.o.m kan vara kontraproduktivt om föräldrar är med och fixar jobben för sina barn. Risken är att arbetsgivarna uppfattar ungdomarna som handfallna om en förälder tar kontakt i denhär frågan.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nina Waxlax, Vasa, Navigatorn, Österbotten, Waxlax, Marko Luoma, Korsholm, Eivor Lindholm, Edla Blomqvist, Kajsa Österback, Korsholms, Edla, Roger Källman, Navigatorn Österbotten, Umeå

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, ungdomarna, själva, söka, sommarjobb
YA - 22 feb 20 kl. 00:01

Fotboll - när ungdomarna själva får välja

Full aktivitet har rått i hela kommunen under sportlovsveckan. Och bäst av allt är att det ofta är ungdomarna själva som stått för initiativen. Som till exempel fotbollsturneringen via TV-spel vid LAN-dagen på Soffta fritidsgård.

SR - 13 okt 13 kl. 06:00

Succé när ungdomarna själva får bestämma

En idrottsförening nästan helt utan vuxna där barn och ungdomar själva är ledare och sitter i styrelsen, kan det fungera? Ja, i alla fall i skånska Klågerup där Klågerupskolans IF vänt upp och ner på hur en förening kan funka..

YA - 21 okt 19 kl. 15:28

Ungdomarna själva tar över sitt fullmäktige

När barn- och ungdomsfullmäktige på måndagen sammanträdde togs ett för Skurups del historiskt beslut. Politikerna kliver åt sidan och låter istället eleverna själva bilda presidium. Till våren är det åttondeklassaren Linn Tuvesson från Prästamosseskolan som håller i ordförandeklubban.

Alingsås tidning - 19 apr 18 kl. 05:30

”Ungdomarna vill inte vara där vi är”

Det har blivit lugnare på Herrljunga station sedan vuxenvandringarna drog igång.
Problemet är att tonåringarna istället söker sig till andra platser.
Nu hoppas vuxenvandrarna att kommunen åter satsar på fältassistenter.

SN - 06 jul 12 kl. 15:29

Så vill ungdomarna göra Nyköping bättre

Fler konserter med lokala artister, en gokartbana och en flik för ungdomar på kommunens hemsida. Och en chokladfabrik. Förslagen var många när ungdomarna själva fick tycka till om vad som behövs i Nyköping..

Skånskan - 16 jun 19 kl. 18:35

Ungdomarna ordnar en helt egen festival

LUND Under söndagen fylldes Stadsparken av ungdomar. Det var dags för Youth festival 2019.
Rörelsen växer för varje år.

BT - 23 mar 18 kl. 19:43

Ungdomar har delat ut 1,3 miljoner kronor – väljer själva

För trettonde året i rad har Ungdomsrådet i Bollebygd med hjälp av alla skolors elevråd och gårdsrådet delat ut 100 000 kronor av kommunala pengar till projekt som ungdomarna själva väljer. Totalt har de alltså delat ut 1,3 miljoner kronor..

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 19 kl. 11:05

Unga körer jubilerar med musik av sig själva

I år firar Göteborgsoperans Barn- och Ungdomskörer tio år. Det firar de med en jubileumskonsert 18 maj. Konsertens musik består av nyskrivna verk skapade av barnen och ungdomarna själva i samarbete med professionella kompositörer.

Blekinge Läns tidning - 10 feb 16 kl. 16:44

Livlig debatt när ungdomarna själva fick bestämma

Den livligaste debatten rörde huruvida en fest skulle förläggas på Puls eller på Brunnshallarna. I går hölls det årliga ungdomsfullmäktige i Stadshuset i Ronneby..

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 17 kl. 08:00

Vad säger ungdomarna själva?

De fyra vi pratat med har olika åsikter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Kaj hoppade av ekorrhjulet

Tidigare levde han ett vanligt liv med jobb, hus och två bilar. Men han mådde inte bra av det och beslöt sig för att hoppa av..

YLE - 2 timmar sedan

Tom såg klimatförändringarna i vitögat - för tolv år sedan

Även den mest inbitna klimatskeptikern har svårt att säga emot vittnesmålen av isländska fiskare som beskriver hur deras vardag förändrats, eller skogsägare som berättar om hur läget blivit sämre..

YLE - 14 timmar sedan

Brand i verkstad i Karleby - inga personskador

På fredag eftermiddag började det brinna i takkonstruktionerna på en verkstad på Kaffevägen i Karleby. Räddningsverket tvingades bryta upp en del av taket och lyckades släcka branden..

YLE - 18 timmar sedan

Vissa får lämna hotellet på Teneriffa - Jakobstadspar fast till 10 mars

Enligt Lena Smeds-Furu och Peter Furu som sitter fast på Teneriffa får nu en del av hotellgästerna resa hem. Det ska röra sig om personer som checkat in efter att den smittade italienska mannen checkat ut. Paret Furu ser ut att få vänta till den 10 mars..

YLE - 19 timmar sedan

Österbottniska kommuner väl förberedda för coronaviruset - har nytta av mässlingsfallen i Larsmo

Mässlingsfallet i Larsmo för ett drygt år sedan har gett kommuner i Österbotten erfarenhet att handskas med epidemier och karantän. Därför känner man sig väl förberedda för coronaviruset..

YLE - 20 timmar sedan

Förslag: Vörå inleder samarbetsförhandlingar - nettokostnaderna ska förbättras med en halv miljon

Personalens löner kan komma att stiga och årsbidraget måste förbättras för att få ekonomin i balans. Det är orsakerna till att kommundirektör Tom Holtti föreslår att Vörå kommun inleder samarbetsförhandlingar med samtliga anställda..

YLE - Igår: 04:43

Det milda vädret sliter hårt på vinterdäcken – Försäljare: Däckens dåliga skick överraskar kunderna

Bristen på snö orsakar huvudbry för många. Vädret tär på vinterdäcken, vilket företagare inom däckbranschen noterat. Bättre är det inte inom snöskoterbranschen.

YLE - Igår: 12:15

Läkare: Österbottens första coronafall kommer inom närmaste veckorna

Det är mycket sannolikt att Österbotten inom de närmaste veckorna kommer att ha misstänkta fall av coronavirus. Och ganska säkert även positiva resultat, säger infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus..

YLE - Igår: 10:35

Stor fiskodling planeras utanför Kaskö – ska producera en miljon kilo fisk årligen

En fiskodling ute till havs planeras i Kaskö. Det är det åländska företaget Nordic Trout som har inlett tillståndsprocessen..

YLE - Igår: 09:52

Kasköbor oroliga över avverkningar på Sälgrund: "Vi vill inte att det ska se ut så här"

Planerade skogsgallringar på det populära rekreations- och turistmålet Sälgrund i Kaskö har väckt kritik och ett invånarinitiativ har startats. Enligt beslutsfattare i staden är gallringar ändå nödvändiga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.