News55 > Nyheter

Monday, 22 January, 15:14

News55 - 27 jan 17 kl. 10:53

Bedragare slog till mot äldre på sjukhusEtt gift par från Rumänien greps under onsdagen på bar gärning vid en stöld på Frölunda torg i Göteborg. Paret misstänks för att vid sex olika tillfällen ha begått stölder mot äldre. – Jag tycker det är skamligt att utföra den här typen av brott, där man ger sig på de svaga i samhället, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circagrupp, till Expressen. Brotten ska ha skett i Borås, Angered, Stenungsund och Frölunda. Mannen, född 1968 och kvinnan, född 1973 är nu begärda häktade för grov stöld, förutom i ett av fallen där det handlar om försök till grov stöld.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rumänien, Frölunda, Göteborg, Håkan Carlsson, Circagrupp, Expressen, Borås, LÄS MER, Utnyttjar, Polisens Cirkagrupp,  Håkan Carlsson, FLER NYHETER

Dela artikeln

129 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bedragare, slogtill mot , äldre, sjukhus
Helsingborgs Dagblad - 30 aug 14 kl. 09:57

Bedragare slog till i Åstorp

Förslagna bedragare lurade till sig 4 000 kronor från en äldre man..

GT - 05 jul 15 kl. 22:08

Fräck bedragare lurade äldre kvinna

En man utgav sig för att vara taxichaufför och bad om att få en äldre kvinnas kontokort. Men i själva verket var han en okänd bedragare – som tog kortet och flydde från platsen. – Det är en väldigt fräck stöld, säger Peter Nordengaard, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Jönköping..

Dalarnas tidningar - 07 aug 15 kl. 12:03

Bedragare lurar äldre inför sedelbyte

Att bedragare ringer på hemma hos äldre personer och lurar till sig kort och identitetshandlingar blir allt vanligare, enligt Ditte Westin på polisens nationella bedrägericenter..

Jönköpingsnytt - 15 feb 16 kl. 07:05

Bedragare lurade äldre man

En äldre man i Mullsjö utsattes under söndagskvällen för en mycket fräck bedragare..

Nerikes Allehanda - 28 nov 17 kl. 13:44

Bedragare slog till mot åldring i Nora

Tre okända personer tog sig in hos en äldre pensionär i Nora på fredagsförmiddagen. De uppgav att de kom från hemtjänsten och blev insläppta i bostaden. När de försvunnit upptäckte pensionären att ....

GT - 07 jul 13 kl. 20:49

Två bedragare tog äldre kvinnas hund

En kvinna i Lidköping blev på söndagen av med sin hund. Två bedragare utgav sig för att komma från ett företag som erbjuder hundklippning..

GöteborgsPosten - 19 okt 17 kl. 13:00

Bedragare lurar äldre – med blombuketter

Polisen i Alingsås har under hösten haft stora problem med ligor som försöker lura äldre på pengar. Senaste knepet äldre har utsatt för "bukettricket". – De som gör det här är väldigt uppfinnelserika, men det är både fegt och fult, säger kommunpolisen Lotta Jofjord..

Magazin24 - 05 mar 12 kl. 19:46

Nationell bedragare slog till i Kolsva

För en tid sedan greps en nationell bedragare och i dag måndag den 5 mars inleddes rättegången. Ett avbrotten man är åtalad för ägde rum i Kolsva. I december förra året greps en 64-årig man misstänkt för ett stort antal bedrägerier runt om i Sverige.

Expressen - 09 feb 14 kl. 17:17

Bedragare slog till mot uttagsautomater

En uttagsautomat i centrala Västerås var på söndagsförmiddagen manipulerad av bedragare. En anordning var påmonterad som fångade in sedlarna som inte kunde nås av den som tog ut pengarna..

DN - 06 mar 16 kl. 09:40

Bedragare slog till mot Gekås – lurade till sig varor för 130.000


Ett år och nio månaders fängelse blev det kännbara straffet för den bedragare som bland annat lurat till sig ett tiotal kundvagnar fulla med varor från Gekås i Ullared..

Fler nyheter från News55

News55 - 45 minuter sedan

“Lill-Babs” talar ut om sin längtan och ensamhet

I kväll är det premiär för TV4:s ”Anders knackar på”. I första avsnittet hälsar programledaren Anders ”Arga snickaren” Öfvergård på hemma hos Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 79, skriver Expressen. Där berättar hon om högt och lågt, om ensamhet och längtan att dela livet med någon.

News55 - 5 timmar sedan

Dagens Dahlgren – På gymmet

News55 - 19 jan 18 kl. 11:31

Därför firar Hagasessan sin födelsedag utan kungafamiljen

Prinsessan Birgitta fyller 81 år. Men efter förra årets stora fest då hon fyllde jämt, firar hon i år i stillsamhet med sina vänner, skriver Expressen. Lämnar Mallorca gör hon inte.

News55 - 17 jan 18 kl. 13:33

Förslag: Servera alkohol på Sveriges äldreboenden

Att kunna ta ett glas vin till maten trots att man råkar bo på ett äldreboende ska vara en självklarhet. Det menar Per Lublin, fullmäktigeledamot i Borgholms kommun för Ölandspartiet enligt Ölandsbladet. Förslaget är en del av de motioner Per Lublin lämnat in till fullmäktige som han hoppas ska ge Borgholms äldrevård ett lyft.

News55 - 16 jan 18 kl. 17:18

Seniorevent intar Trollhättan

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. Riksdagsledamoten Barbro Westerholm från Liberalerna kommer för att föreläsa på scen och komikern Lennie Norman står för underhållningen med material ur sina ”Gubbvarning”-böcker. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 16 jan 18 kl. 13:32

Åldersdiskriminering: “Det finns en ungdomskult i Sverige”

Så länge vi inte kommer till rätta med åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden blir det svårt att förverkliga kraven på höjd pensionsålder. Det skriver Sveriges Pensionärers Riksförbunds tidigare ordförande Jöran Rubensson i en debattartikel i Aftonbladet. Rubensson, som även är expert i utredningen om nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen, menar att det finns en rad områden där äldre diskrimineras.

News55 - 15 jan 18 kl. 12:54

“Lögn och kvalificerat skitsnack” – Oldsberg slår tillbaka mot TV4

Ingvar Oldsberg befinner sig på semester vid Victoriafallen i Zimbabwe, tillsammans med sin partner och stora kärlek Maria Sandeblad. Men semestern innebär inte på något vis att han flytt undan bråket med TV4. Tvärt om, skriver tidningen.

News55 - 15 jan 18 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – Prognos

News55 - 12 jan 18 kl. 14:36

Överraskande besked från Hovet

Hovet bryter sin vanligtvis strikta etikett med ett ovanligt beslut. När Idrottsgalan går av stapeln på måndag nästa vecka, kommer prinsessan Sofia i sällskap inte bara av Prins Carl Philip, utan även av prins Daniel, skriver Expressen. Att komma tre istället för i par, är mycket ovanligt när det kommer till våra kungligheters vanor vad gäller festligheter som galamiddagar.

News55 - 12 jan 18 kl. 12:21

Myndigheter försökte stoppa prästens tilltag i “Antikrundan”

Det var när SVT:s populära program ”Antikrundan” kom till Huseby Bruk utanför Alvesta som prästen Karl-Henrik Wallerstein tog med sig dopfunten från Göteryds Kyrka, skriver Expressen. Prästen ville värdera klenoden, en silverskål som funnits i kyrkan sedan 1767 och har använts vid tusentals dop. Det visade sig att silverskålen har ett försäkringsvärde på över en miljon och är mer eller mindre ovärderlig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.