News55 > Nyheter

Thursday, 19 April, 11:51

News55 - 27 jan 17 kl. 10:53

Bedragare slog till mot äldre på sjukhusEtt gift par från Rumänien greps under onsdagen på bar gärning vid en stöld på Frölunda torg i Göteborg. Paret misstänks för att vid sex olika tillfällen ha begått stölder mot äldre. – Jag tycker det är skamligt att utföra den här typen av brott, där man ger sig på de svaga i samhället, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circagrupp, till Expressen. Brotten ska ha skett i Borås, Angered, Stenungsund och Frölunda. Mannen, född 1968 och kvinnan, född 1973 är nu begärda häktade för grov stöld, förutom i ett av fallen där det handlar om försök till grov stöld.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rumänien, Frölunda, Göteborg, Håkan Carlsson, Circagrupp, Expressen, Borås, LÄS MER, Utnyttjar, Polisens Cirkagrupp,  Håkan Carlsson, FLER NYHETER

Dela artikeln

129 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bedragare, slogtill mot , äldre, sjukhus
Helsingborgs Dagblad - 30 aug 14 kl. 09:57

Bedragare slog till i Åstorp

Förslagna bedragare lurade till sig 4 000 kronor från en äldre man..

GT - 05 jul 15 kl. 22:08

Fräck bedragare lurade äldre kvinna

En man utgav sig för att vara taxichaufför och bad om att få en äldre kvinnas kontokort. Men i själva verket var han en okänd bedragare – som tog kortet och flydde från platsen. – Det är en väldigt fräck stöld, säger Peter Nordengaard, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Jönköping..

Dalarnas tidningar - 07 aug 15 kl. 12:03

Bedragare lurar äldre inför sedelbyte

Att bedragare ringer på hemma hos äldre personer och lurar till sig kort och identitetshandlingar blir allt vanligare, enligt Ditte Westin på polisens nationella bedrägericenter..

Jönköpingsnytt - 15 feb 16 kl. 07:05

Bedragare lurade äldre man

En äldre man i Mullsjö utsattes under söndagskvällen för en mycket fräck bedragare..

Nerikes Allehanda - 28 nov 17 kl. 13:44

Bedragare slog till mot åldring i Nora

Tre okända personer tog sig in hos en äldre pensionär i Nora på fredagsförmiddagen. De uppgav att de kom från hemtjänsten och blev insläppta i bostaden. När de försvunnit upptäckte pensionären att ....

GT - 07 jul 13 kl. 20:49

Två bedragare tog äldre kvinnas hund

En kvinna i Lidköping blev på söndagen av med sin hund. Två bedragare utgav sig för att komma från ett företag som erbjuder hundklippning..

GöteborgsPosten - 19 okt 17 kl. 13:00

Bedragare lurar äldre – med blombuketter

Polisen i Alingsås har under hösten haft stora problem med ligor som försöker lura äldre på pengar. Senaste knepet äldre har utsatt för "bukettricket". – De som gör det här är väldigt uppfinnelserika, men det är både fegt och fult, säger kommunpolisen Lotta Jofjord..

Magazin24 - 05 mar 12 kl. 19:46

Nationell bedragare slog till i Kolsva

För en tid sedan greps en nationell bedragare och i dag måndag den 5 mars inleddes rättegången. Ett avbrotten man är åtalad för ägde rum i Kolsva. I december förra året greps en 64-årig man misstänkt för ett stort antal bedrägerier runt om i Sverige.

Expressen - 09 feb 14 kl. 17:17

Bedragare slog till mot uttagsautomater

En uttagsautomat i centrala Västerås var på söndagsförmiddagen manipulerad av bedragare. En anordning var påmonterad som fångade in sedlarna som inte kunde nås av den som tog ut pengarna..

DN - 06 mar 16 kl. 09:40

Bedragare slog till mot Gekås – lurade till sig varor för 130.000


Ett år och nio månaders fängelse blev det kännbara straffet för den bedragare som bland annat lurat till sig ett tiotal kundvagnar fulla med varor från Gekås i Ullared..

Fler nyheter från News55

News55 - 16 apr 18 kl. 10:04

Seniorevent kommer till Gävle

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scen underhåller bland andra skådespelaren Peter Harryson med visor, John Houdi trollar och estradören, sångaren och kuplettförfattaren Mattias Enn berättar om den bok han skrivit om operasångerskan Birgit Nilsson och bjuder på sång. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 16 apr 18 kl. 09:39

Dagen Dahlgren – Utslagning

Inlägget Dagen Dahlgren – Utslagning dök först upp på News55..

News55 - 13 apr 18 kl. 13:01

Seniorevent intar Kristianstad

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. Föreläser gör bland andra Bodil Jönsson och det tidigare fotbollsproffset Ronnie Hellström intervjuas på scen. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 12 apr 18 kl. 16:58

Malin Berghagens besvikelse på kvällstidningens text om Lill-Babs

I dagarna skrev Aftonbladet en artikel om Barbro “Lill-Babs” Svensson med rubriken “Lill-Babs tuffa kamp mot skulderna”. Det gjorde Lill-Babs dotter Malin Berghagen djupt upprörd, eftersom “nyheten” enligt henne handlar om händelser som är 48 år gamla. I ett sms till Malin Berghagen ber Aftonbladets printchef Nicke Franchell nu om ursäkt, skriver Dagens Media.

News55 - 12 apr 18 kl. 14:33

Äldre hemlösa ett allt större problem

Äldre hemlösa, personer över 65 år, var ungefär 1850 personer förra året. Det är en ökning på 23 procent på sex år, visar Socialstyrelsens senaste hemlöshetskartläggning, skriver svt.se.

News55 - 11 apr 18 kl. 10:09

Seniorevent besöker Lund

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scen underhåller komikern Lennie Norman med material ur sina Gubbvarning-böcker och det tidigare fotbollsproffset Ronnie Hellström intervjuas på scenen. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 10 apr 18 kl. 16:53

Kände journalisten: “Jag var jättenära att dö”

DN:s mångårige tv- och filmkritiker Johan Croneman kollapsade under en resa i Tyskland i vintras. Han hade haft en extremt stressig vecka när han redan på flygplatsen i Düsseldorf kände att något inte stod rätt till. Johan Croneman hade åkt till Tyskland med sonen Folke i början av december för att se på fotboll i Dortmund, men kände plötsligt en våldsam våg av smärta som for genom ryggen och fram i bröstet.

News55 - 10 apr 18 kl. 12:01

Krister Henrikssons paniknatt i Amsterdam

I det senaste avsnittet av Alex Schulmans podcast “Schulman Show” är skådespelaren Krister Henriksson, 71, gäst. Där berättar han om hur han rökte cannabis när han var i Amsterdam. En upplevelse som slutade på ett hotellrum i full  panik.

News55 - 09 apr 18 kl. 15:47

Lennie Norman underhöll Helsingborg på senioreventets första dag

Idag var första dagen av News55:s seniorevent i Helsingborg. På förmiddagen intervjuade dagens moderator Harald Treutiger det tidigare fotbollsproffset Ronnie Hellström och på eftermiddagen underhöll bland andra komikern Lennie Norman. – Lennie gör ju det där jäkligt bra och passar publiken perfekt, säger Harald Treutiger, som är nöjd med första dagen.

News55 - 09 apr 18 kl. 11:20

Lill-Babs varma hälsning till Benjamin Ingrosso

Pernilla Wahlgren kände Barbro ”Lill-Babs” Svensson i hela sitt liv. I podcasten ”Wahlgren och Wistam” berättar hon om hur omtänksam Lill-Babs alltid var och hur hon tog sig tid in i det sista för att uppmuntra och gratulera sina kollegor. – Barbro ser alla, hon har alltid skrivit till mig när jag haft någon show, och man har alltid fått fantastiska blomsterbuketter av Barbro,säger Pernilla Wahlgren i podcasten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.