Skånskan > Nyheter

Monday, 17 December, 07:17

Skånskan - 25 jan 17 kl. 06:00

Edens skola vill sätta upp jättestort tältHöör Ett 7,5 meter högt tält som ska fungera som uteklassrum för uppemot 60 elever åt gången – det vill Edens skola sätta upp på skolgården.
Bygglov har beviljats, men överklagats av boende i området. ERWP.fif(0)Det är en vit tältkåta förankrad med åtta stolpar, som Edens skola vill använda som uteklassrum. Tältet har en diameter på tio meter och höjden är 7,5 meter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ett, Edens, ERWP, Det, Brösarp, Kent Karlsson, Skolgatan, Enebacken, Karlsson, Kenneth Kallin

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Edens, skolavill , sättaupp , jättestort, tält
Skånskan - 25 jan 17 kl. 06:23

Det gråmulna vädret fortsätter

Morgonkollen Här är ett urval från kvällens och nattens viktigaste händelser.


ERWP.fif(1)LOKALT
Strid i kyrkan efter regnbågsflaggning
STAFFANSTORP När kommunen sade nej steg kyrkan fram och hissade regnbågsflaggan i fjor.

SmålandsPosten - 20 jan 14 kl. 06:14

Övervakningskameror sätts upp efter bränder

Cirka tio övervakningskameror har satts upp inne på Fagrabäckskolan. En säkerhetsåtgärd enligt rektor Caroline Hedenbergh.
– Två bränder är två för mycket.

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 08:00

"Ärlighet är det första ordet som slår mig"

Foto: Tommy Svensson
Joachim Persson brinner för att kommunikationen mellan kommun och invånare ska bli bättre. Han vill att folket ska kunna ställa frågor till politiker och få direkta svar.
Varför är du politiskt aktiv?

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 08:00

"Ärlighet är det första ordet som slår mig"

Foto: Tommy Svensson
Joachim Persson brinner för att kommunikationen mellan kommun och invånare ska bli bättre. Han vill att folket ska kunna ställa frågor till politiker och få direkta svar.
Varför är du politiskt aktiv?

BT - 31 okt 14 kl. 11:41

Lindströms trilogi i mål

Den psykologiska thrillern Rädda barn är sista delen av Ulf Lindströms trilogi med advokaten Andreas Falck.
Det börjar med ett slagsmål. På en skolgård.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Kraftig explosion i natt

Malmö En kraftig detonation inträffade i ett flerbostadshus på Rosengård i natt. Explosionen inträffade i ett trapphus och orsakade en brand i en elcentral. Hela entrédörren till trapphuset ska ha sprängts bort i detonationen.

Skånskan - 1 timme sedan

E4 stängd efter lastbilolycka

Det är stopp i trafiken på E4 norr om Markaryd efter en olycka med en lastbil.Olyckan har inträffat från länsgränsen vid Yxenhult till Trafikplats Skånes Fagerhult i södergående riktning.
Prognos är satt till klockan 12:00 som kan ändras beroende på återställningsarbetets omfattning..

Skånskan - 1 timme sedan

Rekoring Sjöbo tar plats på marknadsplatsen

Sjöbo Genom den nya mötesplatsen Rekoring Sjöbo kan producenter och konsumenter mötas utan mellanhänder.
I morgon tisdag är det dags för den andra utlämningen på marknadsplatsen.– Intresset har växt ju fler som har hört talas om det.

Skånskan - 9 timmar sedan

Larm om explosion på Censorsgatan

Vid 21.40-tiden kom ett SOS alarm om en smäll på Censorsgatan.Enligt larmet så ska en entré ha blivit skadad.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bra insats trots förlust för IFK

HANDBOLL IFK Ystad kunde som väntat inte rubba mästarlaget IFK Kristianstad i söndagens ligamatch. Men Ystad föll med flaggan i topp, 24-27, efter en riktigt stark andra halvlek.Det såg riktigt illa ut länge för nykomlingen IFK Ystad som ställdes mot suveräna IFK Kristianstad inför en halvfull Ystad arena.

Skånskan - 11 timmar sedan

Kvinna och man döms efter slagsmål på krogar

Malmö Samhällstjänst respektive 9 månaders fängelse. Det blev resultatet för en 30-årig kvinna och en 42-årig man som ställt till med slagsmål på krogar i Malmö.Den första händelsen inträffade i januari 2016, då den nu 42-årige mannen åsamkade storbråk på Moriskan.

Skånskan - 12 timmar sedan

Se över grundlagen

När svenska folket gick och röstade den 9 september var det nog få som anade att vi mer än tre månader senare skulle sakna en funktionsduglig regering. Ännu färre kunde gissa sig till att vi skulle stå med en socialdemokratisk expeditionsregering som tvingas regera med en budget som formulerats av Moderaterna och Kristdemokraterna.
Läget är inte oproblematiskt även om Sverige fungerar även med dagens övergångsregering.

Skånskan - 12 timmar sedan

Kli­matet har ett pris

Ef­ter kärva för­hand­lingar lyc­kades det för länderna vid FN:s kli­mat­mö­te i polska Ka­to­wi­ce att nå en överenskommelse. Mö­tet av­slu­tades med ju­bel, men det handlade nog inte bara om överenskommelsens in­ne­håll utan ock­så om möj­lig­heten att få åka hem för jul och ny­års­fi­ran­de.
Det kon­kreta re­sul­tatet av mö­tet är en re­gel­bok för hur Paris­av­talet från 2015 skall följas upp med kon­kreta åt­gärder.

Skånskan - 12 timmar sedan

En av­gö­ran­de vecka för att slippa ex­tra­val

Ef­ter att Ste­fan Löfven i fre­dags röstades ner som stats­mi­nis­ter­kan­di­dat träffade tal­mannen An­dre­as Norlen fö­re­trä­da­re för val­myn­dig­he­ten. Det var ett na­tur­ligt steg med tan­ke på svå­rig­heterna att få en lös­ning i re­ger­ings­frå­gan. Men bak­om mö­tet fanns för­stås ock­så av­sikten att skicka en tyd­lig sig­nal till par­tierna om att ett ex­tra­val väntar runt hörnet om de inte blir mer kon­struk­tiva än hit­tills.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tågtrafiken kan inte överleva på rost och röta

Försenade eller inställda tåg utgör vardagen för dem som väljer att ta tåget. Jag är lyckligtvis i den situationen att jag inte särskilt ofta behöver åka tåg. Men närstående och kollegor drabbas desto oftare och jag förstår deras frustration när tåg som inte kommer i tid eller är inställda komplicerar vardagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.