Skånskan > Nyheter

Saturday, 23 June, 08:32

Skånskan - 25 jan 17 kl. 06:00

Edens skola vill sätta upp jättestort tältHöör Ett 7,5 meter högt tält som ska fungera som uteklassrum för uppemot 60 elever åt gången – det vill Edens skola sätta upp på skolgården.
Bygglov har beviljats, men överklagats av boende i området. ERWP.fif(0)Det är en vit tältkåta förankrad med åtta stolpar, som Edens skola vill använda som uteklassrum. Tältet har en diameter på tio meter och höjden är 7,5 meter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ett, Edens, ERWP, Det, Brösarp, Kent Karlsson, Skolgatan, Enebacken, Karlsson, Kenneth Kallin

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Edens, skolavill , sättaupp , jättestort, tält
Skånskan - 25 jan 17 kl. 06:23

Det gråmulna vädret fortsätter

Morgonkollen Här är ett urval från kvällens och nattens viktigaste händelser.


ERWP.fif(1)LOKALT
Strid i kyrkan efter regnbågsflaggning
STAFFANSTORP När kommunen sade nej steg kyrkan fram och hissade regnbågsflaggan i fjor.

SmålandsPosten - 20 jan 14 kl. 06:14

Övervakningskameror sätts upp efter bränder

Cirka tio övervakningskameror har satts upp inne på Fagrabäckskolan. En säkerhetsåtgärd enligt rektor Caroline Hedenbergh.
– Två bränder är två för mycket.

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 08:00

"Ärlighet är det första ordet som slår mig"

Foto: Tommy Svensson
Joachim Persson brinner för att kommunikationen mellan kommun och invånare ska bli bättre. Han vill att folket ska kunna ställa frågor till politiker och få direkta svar.
Varför är du politiskt aktiv?

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 08:00

"Ärlighet är det första ordet som slår mig"

Foto: Tommy Svensson
Joachim Persson brinner för att kommunikationen mellan kommun och invånare ska bli bättre. Han vill att folket ska kunna ställa frågor till politiker och få direkta svar.
Varför är du politiskt aktiv?

BT - 31 okt 14 kl. 11:41

Lindströms trilogi i mål

Den psykologiska thrillern Rädda barn är sista delen av Ulf Lindströms trilogi med advokaten Andreas Falck.
Det börjar med ett slagsmål. På en skolgård.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 18 timmar sedan

Skola och matsal byggs nu ut i Bara

BARA Baraskolan byggs ut till en fyrparallelig sko Det är utbildningsnämndens intentioner för framtiden. I veckan sa politikerna i kommunen ja till utbyggnaden av Baraskolan.– Det är glädjande att kommunledningen förstår behovet av att en större skola byggs på grund av att det flyttar in fler nya familjer med barn till Bara och att underlaget till skolklasserna därmed ökar, säger grundskolechef Lise-Lott Nilsson.

Skånskan - 30 minuter sedan

18-åring beskjuten i Malmö

Malmö Kom till sjukhuset själv.Under midsommarnatten kom en man i 18-års åldern till sjukhuset i Malmö. Mannen hade blivit beskjuten och var träffad i ryggen i en skyddsväst som han bar.

Skånskan - 18 timmar sedan

På samma jobb i snart sextio år

LÅNGSTANNARE. Arne Burehed har fyllt 80 år, men fortsätter att åka till jobbet varje morgon. Där har han varit anställd i snart 60 år.

Skånskan - 18 timmar sedan

Måste planera för cyklar på Sjöbo Väst

SJÖBO Planen för Sjöbo Väst kommer att öka resandet med bil.
Det påpekar Region Skåne och vill därför att kommunen planerar bättre för buss- och cykeltrafik.Tidigare har både Trafikverket och länsstyrelsen påpekat att den bebyggelse som planeras på Sjöbos nya handels- och kontorsområde Sjöbo Väst kommer att föra med sig mer trafik.

Skånskan - 18 timmar sedan

Viktigt markköp klubbat

BILLEBERGA Billeberga sak se till att växa och det ska ett markköp bana vägen för.
Fullmäktige klubbade igenom på senaste mötet att köpa in totalt 12 hektar mark utmed väg 17 till ett pris av 5,4 miljoner kronor.– Ett strategiskt köp.

Skånskan - 18 timmar sedan

Socialdemokraternas budget fick majoritet i kommunfullmäktige

Hörby. När kommunfullmäktige skulle besluta om budgeten för de kommande åren så fanns det flera förslag att förhålla sig till. Liberalerna i Hörby hade lämnat in ett eget budgetförslag inför 2019, vilket inte har hänt på många år.

Skånskan - 18 timmar sedan

Släppte ratten – kolliderade med bilar

SVALÖV Föraren körde bil, släppte ratten när han skulle vinka på en bekant och krockade med två mötande bilar.En 70-årig man döms för vårdslöshet i trafik till dagsböter efter en incident på Luggudevägen i Svalöv. Det var i början av maj i år som mannen fick syn på en bekant intill vägen, vinkade men hade inte riktigt koll på ratt och bil.

Skånskan - 18 timmar sedan

Menar att någon använt hans dator för att skriva inlägg

Hörby En man i femtioårsåldern som är bosatt i Hörby döms för hets mot folkgrupp efter att ha skrivit kränkande inlägg om muslimer i en grupp på Facebook. Mannen själv menar att han är oskyldig, och att någon använt hans dator.Inläggen som ligger till grund för åtalet skrevs under förra året i facebookgruppen ”Stå upp för Sverige”.

Skånskan - 18 timmar sedan

Skorstensepokens historia berättas

Lund Stans industrier är ämnet för årsboken från Föreningen Gamla Lund som 2018 firar sitt hundraårsjubileum.– Det här är ett ämne som hamnat i skuggan av universitetet och kyrkan, men verkligen värt uppmärksamhet, säger Gamla Lunds ordförande Erik Larsson, som utlovar aha-upplevelser även för infödda Lundabor.
Boken som fått titeln Skorstenarnas stad omfattar cirka 250 rikt illustrerade sidor och tar sin början 1735.

Skånskan - 18 timmar sedan

Så ska Höör utvecklas till 2035

Höör Förtätning i framförallt Höörs tätort men också osäkerhet kring den framtida dragningen av riksväg 23 – det var några av de punkter som lyftes när den nya översiktsplanen klubbades igenom på onsdagen.Det var högtidlig stämning på onsdagskvällens kommunfullmäktige när den nya översiktsplanen antogs.
– Det här är mandatperiodens viktigaste fråga.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.