YLE > Svenskfinland

Saturday, 20 July, 23:54

YLE - 23 jan 17 kl. 09:32

Andra städer vill också ha Teslas fabrikVasaregionens försök att locka till sig elbils- och batteriföretaget Teslas kommande Europafabrik har fått statens exportfrämjande Finpro att utreda om fabriken kunde placeras någon annanstans i Finland. Näringsminister Mika Lintilä (centern) säger till Pohjalainen att olika områden i Finland får meddela sitt intresse till Finpro som sedan sammanställer en rapport till statsrådet. Enligt uppgift ska rapporten vara klar redan i morgon, tisdag. Först därefter kan regeringen, enligt Lintilä, ställa sig bakom Vasaregionen i strävan att få fabriken. Enligt Lintilä ligger Vasa ändå mycket bra till.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Teslas, Europafabrik, Finpro, Finland, Mika Lintilä, Pohjalainen, Lintilä, Vasaregionen, Vasa, Finpros, Antti Aumo, Tomas Häyry, Yle Österbotten, Häyry

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andra städervill också ha , Teslas, fabrik
YLE - 14 feb 17 kl. 06:30

VN: Hangö vill ha Teslas fabrik

Hangö stad är med och diskuterar om elbilstillverkaren Teslas så kallade Gigafactory kunde placeras i Hangö. Det skriver tidningen Västra Nyland (14.2).

YLE - 14 feb 17 kl. 06:30

Hangö vill ha Teslas fabrik

Hangö stad är med och diskuterar om elbilstillverkaren Teslas så kallade Gigafactory kunde placeras i Hangö. Stadsdirektör Denis Strandell deltar i dag i ett möte om var i Finland fabriken kunde placeras. På plats finns också representanter från Helsingfors, Kotka, Uleåborg, Björneborg, Raumo, Åbo, Nystad och Vasa.

YLE - 14 feb 17 kl. 15:39

Ministeriet väljer Vasa som ort för eventuell Tesla-fabrik

Arbets- och näringsministeriet motiverar sitt val med att Vasa har ett fungerande kluster av aktörer inom energibranschen. Arbets- och näringsministeriet väljer att erbjuda Vasa som förläggningsort för en eventuell Tesla-fabrik i Finland. Det handlar om en investering värd flera miljarder euro - och tusentals nya arbetsplatser.

SvD - 15 feb 17 kl. 07:55

De vill bygga Teslas fabrik – I finska Vasa

Finland försöker locka den amerikanska elbilstillverkaren Tesla att bygga sin planerade batteri- och bilfabrik i landet, skriver Hufvudstadsbladet. I första hand föreslås Vasa som placeringsort men Finland kan även tänka sig att byta ort om Tesla så önskar..

YLE - 08 okt 17 kl. 10:30

Stabiliteten är Finlands trumfkort i kampen om Teslas fabrik

Oroligheterna i Katalonien kan minska Spaniens chanser att locka Tesla att bygga sin gigafactory i landet. Här har det politiskt stabila Finland trumf på hand, säger logistikprofessor Markku Kuula..

YLE - 20 feb 17 kl. 04:48

"Vasa har goda chanser att få Teslas Gigafactory"

Resten av Finland har nu - i stort sett - slutit upp bakom Vasa i försöken att få Teslas europeiska Gigafactory till Österbotten. Företaget Tesla är nu inne i en kraftig expansionsfas - målet är att höja årsproduktionen av bilar från knappa 100 000 till en halv miljon euro per år. Teslas bilar tillverkas i dag i Kalifornien men småningom ska det börja rulla ut bilar också från Gigafactory 1 i Nevada.

Dagens PS - 09 jul 18 kl. 16:54

Vad ska Teslas vd Elon Musk göra i Kina?

Teslas vd Elon Musk besöker Shanghai på tisdagen och huvudstaden Beijing under onsdagen och torsdagen, uppger källor för Bloomberg. Elon Musk uppges träffa den kinesiska regeringen under ett event i Shanghai. Detaljerna kring resan är inte kända, men Musk uppgav förra månaden att Teslas mål är att bygga en fabrik i Shanghai som tillverkar bilar, batteripaket och drivlinor.

DI - 14 okt 15 kl. 11:24

Våldsamma journalister vid Teslas nya fabrik

Två journalister tog sig i förra veckan olovligen in vid elbiltillverkaren Teslas nya batterifabrik. När de upptäckes de försökte de fly – och körde då på en anställd..

SvD - 05 aug 16 kl. 12:37

Robotar ska sköta allt i Teslas nya fabrik

Produktionen av Teslas nya lågkostnadselbil, Model 3, ska ske helt utan mänsklig inblandning. Målet är i stället att robotar ska hantera samtliga led av produktionen..

Nyteknik - 31 jul 18 kl. 09:33

Teslas nya besked – vill bygga fabrik i Europa

Kända elbilstillverkaren Tesla vill bygga fabrik i Europa – pratar med Tyskland och Nederländerna..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

HJK och Ilves delade på poängen efter dramatisk kvittering – VPS fortfarande utan seger i fotbollsligan

Toppmötet i fotbollsligan resulterade i delade poäng. Men det saknades inte dramatik i Tammerfors. HJK såg ut att åka iväg med full poängpott då hemmalaget kvitterade på stopptid.

YLE - 15 timmar sedan

Kråknäsgrunden – en rätt okänd pärla i Vasa

Från småbåtshamnen i Storviken i Vasa leder en gångbro över till Kråknäsgrunden. Ett perfekt utflyktsmål för den som vill promenera, picknicka i det gröna eller till och med ta ett dopp..

YLE - 16 timmar sedan

”Om vi tar oss till EM springer jag naken på torget” – nu eller aldrig: Tim Sparvs sista chans

Tick, tack. Klockan går för Tim Sparv. Premier League-amibitionerna slocknade för länge sedan, nu lever bara EM-drömmen kvar.

YLE - Igår: 20:04

Sofia Pölkky klar för spjutfinal i U20-EM trots arrangörsmiss – Nathalie Blomqvist säkrade finalplats med personbästa

Dagen efter det egentliga spjutkvalet fick Sofia Pölkky till slut möjlighet att knipa en finalplats – vilket hon också gjorde. Nathalie Blomqvist gjorde i sin tur personbästa på 3000 meter och var näst snabbast av alla i kvalet..

YLE - Igår: 17:16

Landslagsspelaren Olga Ahtinen flyttar från Sverige till Danmark – klar för LB07: "Precis den profil vi söker"

Olga Ahtinen lämnar Bröndby och den danska ligan för nästa utmaning. Landslagsmittfältaren är klar för spel med den svenska klubben LB07, berättar klubben på sin webbplats. Ahtinen ser fram emot spel i Damallsvenskan, som enligt henne är hårdare än den danska ligan..

YLE - Igår: 11:58

Simförbud vid Smulterö i Vasa efter avloppsläckaget

Vattenprov av vattnet vid Smulterö simstrand visade en för hög halt enterokockbakterier. Det är därmed förbjudet att simma där för tillfället. Esa Hirvijärvi, miljöinspektör på Vasa stad, säger att nya prover ska tas under fredagen eller på måndag..

YLE - Igår: 05:44

Byskolan i Komossa fick nytt liv: ”Den var byns själ och hjärta”

Antalet små skolor minskar i Finland. En stark bidragande orsak till minskningen är kommunernas ekonomi. I Komossa i Vörå köptes den gamla byskolan upp av ungdomsföreningen 2018.

YLE - I förrgår: 17:51

Österbottniska bråndkårister nöjda med sin insats: ’’Lagandan är på topp’’

På torsdagen tävlade tio österbottniska ungdomar i en stor brandkåristtävling i Schweiz. Laget säger att tävlingen gick bra men vad den slutgiltiga placeringen blir klarnar först på lördag..

YLE - I förrgår: 14:39

Hybridhall planeras i Karleby: "Har vi råd att låta bli att investera?"

Hybridhallen kommer att ersätta den nuvarande Idrottsgården i Karleby och omfattar också en fotbollsstadion för 4 000–5 000 personer om den politiska viljan kan uppbådas i Karleby. Under hösten ska det utredas vilket intresse företag och privatpersoner har för att gå in i projektet..

YLE - I förrgår: 13:08

Avloppsvatten rann ut i havet på grund av ett mänskligt misstag – byggentreprenör: "Vi tar fullt ansvar"

På grund av en felaktig koppling har avloppsvattnet från ett flervåningshus i Vasa runnit rakt ut i havet i flera månader. Läckaget ut i Metviken visade sig bero på ett mänskligt misstag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.