News55 > Nyheter

Monday, 22 January, 15:13

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldreAntalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre. – Man har blivit mer medveten om att man kanske ska skydda sig lite bättre, så det är inte lika lätt för ligorna idag, säger Håkan Carlsson till P4 Skaraborg. I slutet av 2015 lyckades polisen spränga två kriminella ligor och detta är nyheter som spri
Läs mer på News55
Läs mer om:
P4 Skaraborg, LÄS MER, Inte, Håkan Carlsson, Circagruppen, Västsverige

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför minskarantalet , brottmot , äldre
SVT - 26 sep 17 kl. 09:01

Återfallen minskar bland äldre brottslingar

Återfallen i brottslighet bland de som friges från fängelse har minskat stadigt från början av 2000-talet. Det visar en ny studie från Brottsförebyggande rådet, Brå. En av förklaringarna är att det är många äldre personer som sitter inne och när de släpps ut begår de inte nya brott i samma utsträckning som yngre intagna..

Corren - 21 nov 12 kl. 23:32

Adhd-läkemedel minskar brott

Vuxna med adhd begår betydligt färre brott om de medicineras, jämfört med om de inte får läkemedel. Antalet grövre våldsbrott halveras nästan. Det blir en påtaglig skillnad, säger forskaren Henrik Larsson..

BT - 18 aug 12 kl. 07:41

Mer ska sparas på äldre

Nya besparingar väntar inom äldreomsorgen i stadsdel Norr. Nästa år måste kostnaderna minska med fem miljoner kronor. Minskat öppet på mötesplatser, kyld mat till alla som har matdistribution och förmå fler att ta privat städning är åtgärder som föreslås.

UNT - 28 jun 15 kl. 09:33

Färre olämpliga läkemedel bland äldre

Mängden olämpliga läkemedel minskar bland äldre..

UNT - 28 jun 15 kl. 09:33

Färre olämpliga läkemedel för äldre

Mängden olämpliga läkemedel minskar bland äldre..

UNT - 21 nov 12 kl. 23:00

ADHD-medicin minskar brott

Brottsligheten hos vuxna män och kvinnor med svåra störningar i uppmärksamhet och hyperaktivitet, adhd, är betydligt lägre när de får läkemedel mot sin neuropsykiatriska funktionsnedsättning jämfört med medicinfria perioder..

Nya Wermlands Tidningen - 22 jul 17 kl. 06:00

Nattögon minskar brott

"Alla vill ha en trygg hembygd och vi gör vårt yttersta för att man ska trivas här".

Barometern - 13 okt 17 kl. 16:57

Brott: Äldre man snattade djurfoder på Ica

Barometern - 30 okt 13 kl. 07:24

SD vill satsa på de äldre

Sverigedemokraterna har i riksdagen lagt fram ett eget budgetförslag. Själva beskriver de sitt förslag som en satsning på de ekonomiskt svaga i samhället. Sverigedemokraterna har nyligen presenterat sitt budgetförslag med många satsningar på ekonomiskt svaga grupper i samhället.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Fler nyheter från News55

News55 - 45 minuter sedan

“Lill-Babs” talar ut om sin längtan och ensamhet

I kväll är det premiär för TV4:s ”Anders knackar på”. I första avsnittet hälsar programledaren Anders ”Arga snickaren” Öfvergård på hemma hos Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 79, skriver Expressen. Där berättar hon om högt och lågt, om ensamhet och längtan att dela livet med någon.

News55 - 5 timmar sedan

Dagens Dahlgren – På gymmet

News55 - 19 jan 18 kl. 11:31

Därför firar Hagasessan sin födelsedag utan kungafamiljen

Prinsessan Birgitta fyller 81 år. Men efter förra årets stora fest då hon fyllde jämt, firar hon i år i stillsamhet med sina vänner, skriver Expressen. Lämnar Mallorca gör hon inte.

News55 - 17 jan 18 kl. 13:33

Förslag: Servera alkohol på Sveriges äldreboenden

Att kunna ta ett glas vin till maten trots att man råkar bo på ett äldreboende ska vara en självklarhet. Det menar Per Lublin, fullmäktigeledamot i Borgholms kommun för Ölandspartiet enligt Ölandsbladet. Förslaget är en del av de motioner Per Lublin lämnat in till fullmäktige som han hoppas ska ge Borgholms äldrevård ett lyft.

News55 - 16 jan 18 kl. 17:18

Seniorevent intar Trollhättan

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. Riksdagsledamoten Barbro Westerholm från Liberalerna kommer för att föreläsa på scen och komikern Lennie Norman står för underhållningen med material ur sina ”Gubbvarning”-böcker. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 16 jan 18 kl. 13:32

Åldersdiskriminering: “Det finns en ungdomskult i Sverige”

Så länge vi inte kommer till rätta med åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden blir det svårt att förverkliga kraven på höjd pensionsålder. Det skriver Sveriges Pensionärers Riksförbunds tidigare ordförande Jöran Rubensson i en debattartikel i Aftonbladet. Rubensson, som även är expert i utredningen om nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen, menar att det finns en rad områden där äldre diskrimineras.

News55 - 15 jan 18 kl. 12:54

“Lögn och kvalificerat skitsnack” – Oldsberg slår tillbaka mot TV4

Ingvar Oldsberg befinner sig på semester vid Victoriafallen i Zimbabwe, tillsammans med sin partner och stora kärlek Maria Sandeblad. Men semestern innebär inte på något vis att han flytt undan bråket med TV4. Tvärt om, skriver tidningen.

News55 - 15 jan 18 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – Prognos

News55 - 12 jan 18 kl. 14:36

Överraskande besked från Hovet

Hovet bryter sin vanligtvis strikta etikett med ett ovanligt beslut. När Idrottsgalan går av stapeln på måndag nästa vecka, kommer prinsessan Sofia i sällskap inte bara av Prins Carl Philip, utan även av prins Daniel, skriver Expressen. Att komma tre istället för i par, är mycket ovanligt när det kommer till våra kungligheters vanor vad gäller festligheter som galamiddagar.

News55 - 12 jan 18 kl. 12:21

Myndigheter försökte stoppa prästens tilltag i “Antikrundan”

Det var när SVT:s populära program ”Antikrundan” kom till Huseby Bruk utanför Alvesta som prästen Karl-Henrik Wallerstein tog med sig dopfunten från Göteryds Kyrka, skriver Expressen. Prästen ville värdera klenoden, en silverskål som funnits i kyrkan sedan 1767 och har använts vid tusentals dop. Det visade sig att silverskålen har ett försäkringsvärde på över en miljon och är mer eller mindre ovärderlig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.