News55 > Nyheter

Monday, 23 July, 01:48

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldreAntalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre. – Man har blivit mer medveten om att man kanske ska skydda sig lite bättre, så det är inte lika lätt för ligorna idag, säger Håkan Carlsson till P4 Skaraborg. I slutet av 2015 lyckades polisen spränga två kriminella ligor och detta är nyheter som spri
Läs mer på News55
Läs mer om:
P4 Skaraborg, LÄS MER, Inte, Håkan Carlsson, Circagruppen, Västsverige

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför minskarantalet , brottmot , äldre
SVT - 26 sep 17 kl. 09:01

Återfallen minskar bland äldre brottslingar

Återfallen i brottslighet bland de som friges från fängelse har minskat stadigt från början av 2000-talet. Det visar en ny studie från Brottsförebyggande rådet, Brå. En av förklaringarna är att det är många äldre personer som sitter inne och när de släpps ut begår de inte nya brott i samma utsträckning som yngre intagna..

Corren - 21 nov 12 kl. 23:32

Adhd-läkemedel minskar brott

Vuxna med adhd begår betydligt färre brott om de medicineras, jämfört med om de inte får läkemedel. Antalet grövre våldsbrott halveras nästan. Det blir en påtaglig skillnad, säger forskaren Henrik Larsson..

Barometern - 14 mar 18 kl. 15:38

Brott: Äldre man låg och sov – väcktes av rånare

Den äldre mannen låg och sov sent på måndagskvällen. När han vaknade fanns en främling i bostaden..

Barometern - 22 apr 18 kl. 17:35

Brott: Äldre man tog lim och deodorant

Äldre man stal deodorant och lim..

Kristianstadsbladet - 06 jul 18 kl. 13:00

Brott: Äldre dam lurad av bedragare – ”banker ringer inte upp på detta sätt”

En äldre dam har lurats på en större summa pengar efter att ha utsatts för datorbedrägeri. – Man ska aldrig logga in på sin internetbank på uppmaning av någon uppringare, uppmanar polisens presstalesperson Robert Loeffel..

BT - 18 aug 12 kl. 07:41

Mer ska sparas på äldre

Nya besparingar väntar inom äldreomsorgen i stadsdel Norr. Nästa år måste kostnaderna minska med fem miljoner kronor. Minskat öppet på mötesplatser, kyld mat till alla som har matdistribution och förmå fler att ta privat städning är åtgärder som föreslås.

SR - 24 apr 18 kl. 16:49

Fler äldre har en nära vän

Ensamheten minskar bland äldre människor, i alla fall ur definitionen att det har blivit vanligare att äldre har en nära vän, som de kan prata med om vad som helst. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån, SCB.

UNT - 28 jun 15 kl. 09:33

Färre olämpliga läkemedel bland äldre

Mängden olämpliga läkemedel minskar bland äldre..

UNT - 28 jun 15 kl. 09:33

Färre olämpliga läkemedel för äldre

Mängden olämpliga läkemedel minskar bland äldre..

UNT - 21 nov 12 kl. 23:00

ADHD-medicin minskar brott

Brottsligheten hos vuxna män och kvinnor med svåra störningar i uppmärksamhet och hyperaktivitet, adhd, är betydligt lägre när de får läkemedel mot sin neuropsykiatriska funktionsnedsättning jämfört med medicinfria perioder..

Fler nyheter från News55

News55 - 05 jul 18 kl. 16:25

Politiker enade: Bevara kontanterna

– Vänsterpartiet och moderaterna är kanske de partier som vi uppfattar står längst ifrån varandra i sakfrågor. Men just i frågan om kontanterna så enas man över partigränserna, säger Björn Eriksson, talesperson för kontantupproret. Björn Eriksson talar om paneldeltagarna Håkan Svenneling (V) och Lotta Finstorp (M) som båda arbetar för att skydda kontanterna i Sverige.

News55 - 05 jul 18 kl. 13:06

Här är pensionärsorganisationernas krav på politikerna

I Äldreforums tält i Almedalen diskuterade pensionärsorganisationerna pensionsfrågan med äldreminister Lena Hallengren. De presenterades också en kravlista på sex punkter där fokus ligger på pensionärers ekonomi. Man kräver att pensionssystemet ses över och att det ska bli lättare för den enskilde att förutse vad man kommer att få i pension.

News55 - 05 jul 18 kl. 09:14

Pensionärsorganisationerna: Idrott kan rädda äldres liv

– Vi vill skapa en folkrörelse där folkhälsan står i centrum. Vi vet idag att många av våra äldre har problem med fallolyckor. Träning förebygger det, säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

News55 - 04 jul 18 kl. 18:20

Äldreministern: “Det är skamligt att inte fler söker bostadstillägg”

I dagens debatt om pensionsfrågan i Äldreforums tält i Almedalen var samtliga representanter enade om att pensionssystemet måste ses över och att mer pengar måste betalas in. – Äldrepolitik är så mycket men gällande pensionerna är det en reflektion av hur arbetslivet ser ut. Vi vill inte ha människor som jobbat ett helt liv och inte har råd med hyra och mat.

News55 - 04 jul 18 kl. 11:48

Annika Strandhäll: “Det är en stor skam”

När man blir äldre ökar behovet av vård samtidigt som inkomsten minskar. Detta drabbar i många fall pensionärers munhälsa. Vad kan göras för att skapa en mer jämlik tandvård?

News55 - 04 jul 18 kl. 09:17

Följ Äldreforum direkt på News55!

Inlägget Följ Äldreforum direkt på News55! dök först upp på News55..

News55 - 04 jul 18 kl. 06:30

Pensionsmyndigheten: Inför “barnbidrag för pensionärer”

Pensionsmyndigheten menar att det är ett politiskt dilemma att kombinera en god grundtrygghet efter pensioneringen med bra drivkrafter för att tjäna in till sin pension via arbete. Till seminariet i Almedalen hade Pensionsmyndigheten bjudit in riksdagsledamot Solveig Zander (C), riksdagsledamot Fredrik Lundh Sammeli (S), Jan Andersson, styrelseledamot PRO och Monica Blomberg, förbundsordförande RPG. Olle Settergren, chef på Pensionsmyndighetens analysavdelning, började med att berätta att Sverige ligger sämst till bland de nordiska länderna när det gäller andelen 65-plussare som inte har råd att köpa de mest nödvändiga varorna.

News55 - 03 jul 18 kl. 15:06

Strandhäll: Vi har för många fattiga pensionärer

På plats i Äldreforums tält i Almedalen intog socialförsäkringsministern scenen för att berätta vad regeringen gör för landets pensionärer. Ministern menar att pensionsfrågan varit en av fokusfrågorna för regeringen och att man förbättrat mycket för de äldres ekonomi. – Vi har arbetat mycket med att förbättra villkoren under mandatperioden.

News55 - 02 jul 18 kl. 17:05

Filippa Reinfeldt: Vi underfinansierar hemtjänsten

När dagens moderator, Marianne Rundström konstaterar vad medarbetare inom hemtjänsten är; allt. Håller hela panelen med. En vårdarbetare inom hemtjänsten är bland annat sjuksköterska, städare, massör och kock.

News55 - 02 jul 18 kl. 07:54

“Vi måste vara en blåslampa och driva på”

Tillsammans med News55 inledde pensionärsförbunden på söndagen Äldreforum i Almedalen. Där ställde förbunden gemensamma krav på politikerna. –  PRO, SPF och SKPF har tillsammans runt 800 000 medlemmar, det är tunga skäl för partierna att lyssna på förbunden om de vill har deras röster, inleder  News55:s Artur Ringart som modererar panelen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.