News55 > Nyheter

Thursday, 19 April, 11:49

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldreAntalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre. – Man har blivit mer medveten om att man kanske ska skydda sig lite bättre, så det är inte lika lätt för ligorna idag, säger Håkan Carlsson till P4 Skaraborg. I slutet av 2015 lyckades polisen spränga två kriminella ligor och detta är nyheter som spri
Läs mer på News55
Läs mer om:
P4 Skaraborg, LÄS MER, Inte, Håkan Carlsson, Circagruppen, Västsverige

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför minskarantalet , brottmot , äldre
SVT - 26 sep 17 kl. 09:01

Återfallen minskar bland äldre brottslingar

Återfallen i brottslighet bland de som friges från fängelse har minskat stadigt från början av 2000-talet. Det visar en ny studie från Brottsförebyggande rådet, Brå. En av förklaringarna är att det är många äldre personer som sitter inne och när de släpps ut begår de inte nya brott i samma utsträckning som yngre intagna..

Corren - 21 nov 12 kl. 23:32

Adhd-läkemedel minskar brott

Vuxna med adhd begår betydligt färre brott om de medicineras, jämfört med om de inte får läkemedel. Antalet grövre våldsbrott halveras nästan. Det blir en påtaglig skillnad, säger forskaren Henrik Larsson..

Barometern - 14 mar 18 kl. 15:38

Brott: Äldre man låg och sov – väcktes av rånare

Den äldre mannen låg och sov sent på måndagskvällen. När han vaknade fanns en främling i bostaden..

BT - 18 aug 12 kl. 07:41

Mer ska sparas på äldre

Nya besparingar väntar inom äldreomsorgen i stadsdel Norr. Nästa år måste kostnaderna minska med fem miljoner kronor. Minskat öppet på mötesplatser, kyld mat till alla som har matdistribution och förmå fler att ta privat städning är åtgärder som föreslås.

UNT - 28 jun 15 kl. 09:33

Färre olämpliga läkemedel bland äldre

Mängden olämpliga läkemedel minskar bland äldre..

UNT - 28 jun 15 kl. 09:33

Färre olämpliga läkemedel för äldre

Mängden olämpliga läkemedel minskar bland äldre..

UNT - 21 nov 12 kl. 23:00

ADHD-medicin minskar brott

Brottsligheten hos vuxna män och kvinnor med svåra störningar i uppmärksamhet och hyperaktivitet, adhd, är betydligt lägre när de får läkemedel mot sin neuropsykiatriska funktionsnedsättning jämfört med medicinfria perioder..

Nya Wermlands Tidningen - 22 jul 17 kl. 06:00

Nattögon minskar brott

"Alla vill ha en trygg hembygd och vi gör vårt yttersta för att man ska trivas här".

Barometern - 13 okt 17 kl. 16:57

Brott: Äldre man snattade djurfoder på Ica

Trelleborgs Allehanda - 22 mar 18 kl. 13:30

Brott: Äldre kvinna bestulen utanför sin bostad

Strax efter klockan 14 på onsdagseftermiddagen blev en kvinna i 80-årsåldern bestulen på sin plånbok utanför sin bostad i Vellinge..

Fler nyheter från News55

News55 - 16 apr 18 kl. 10:04

Seniorevent kommer till Gävle

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scen underhåller bland andra skådespelaren Peter Harryson med visor, John Houdi trollar och estradören, sångaren och kuplettförfattaren Mattias Enn berättar om den bok han skrivit om operasångerskan Birgit Nilsson och bjuder på sång. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 16 apr 18 kl. 09:39

Dagen Dahlgren – Utslagning

Inlägget Dagen Dahlgren – Utslagning dök först upp på News55..

News55 - 13 apr 18 kl. 13:01

Seniorevent intar Kristianstad

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. Föreläser gör bland andra Bodil Jönsson och det tidigare fotbollsproffset Ronnie Hellström intervjuas på scen. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 12 apr 18 kl. 16:58

Malin Berghagens besvikelse på kvällstidningens text om Lill-Babs

I dagarna skrev Aftonbladet en artikel om Barbro “Lill-Babs” Svensson med rubriken “Lill-Babs tuffa kamp mot skulderna”. Det gjorde Lill-Babs dotter Malin Berghagen djupt upprörd, eftersom “nyheten” enligt henne handlar om händelser som är 48 år gamla. I ett sms till Malin Berghagen ber Aftonbladets printchef Nicke Franchell nu om ursäkt, skriver Dagens Media.

News55 - 12 apr 18 kl. 14:33

Äldre hemlösa ett allt större problem

Äldre hemlösa, personer över 65 år, var ungefär 1850 personer förra året. Det är en ökning på 23 procent på sex år, visar Socialstyrelsens senaste hemlöshetskartläggning, skriver svt.se.

News55 - 11 apr 18 kl. 10:09

Seniorevent besöker Lund

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scen underhåller komikern Lennie Norman med material ur sina Gubbvarning-böcker och det tidigare fotbollsproffset Ronnie Hellström intervjuas på scenen. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 10 apr 18 kl. 16:53

Kände journalisten: “Jag var jättenära att dö”

DN:s mångårige tv- och filmkritiker Johan Croneman kollapsade under en resa i Tyskland i vintras. Han hade haft en extremt stressig vecka när han redan på flygplatsen i Düsseldorf kände att något inte stod rätt till. Johan Croneman hade åkt till Tyskland med sonen Folke i början av december för att se på fotboll i Dortmund, men kände plötsligt en våldsam våg av smärta som for genom ryggen och fram i bröstet.

News55 - 10 apr 18 kl. 12:01

Krister Henrikssons paniknatt i Amsterdam

I det senaste avsnittet av Alex Schulmans podcast “Schulman Show” är skådespelaren Krister Henriksson, 71, gäst. Där berättar han om hur han rökte cannabis när han var i Amsterdam. En upplevelse som slutade på ett hotellrum i full  panik.

News55 - 09 apr 18 kl. 15:47

Lennie Norman underhöll Helsingborg på senioreventets första dag

Idag var första dagen av News55:s seniorevent i Helsingborg. På förmiddagen intervjuade dagens moderator Harald Treutiger det tidigare fotbollsproffset Ronnie Hellström och på eftermiddagen underhöll bland andra komikern Lennie Norman. – Lennie gör ju det där jäkligt bra och passar publiken perfekt, säger Harald Treutiger, som är nöjd med första dagen.

News55 - 09 apr 18 kl. 11:20

Lill-Babs varma hälsning till Benjamin Ingrosso

Pernilla Wahlgren kände Barbro ”Lill-Babs” Svensson i hela sitt liv. I podcasten ”Wahlgren och Wistam” berättar hon om hur omtänksam Lill-Babs alltid var och hur hon tog sig tid in i det sista för att uppmuntra och gratulera sina kollegor. – Barbro ser alla, hon har alltid skrivit till mig när jag haft någon show, och man har alltid fått fantastiska blomsterbuketter av Barbro,säger Pernilla Wahlgren i podcasten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.