News55 > Nyheter

Saturday, 20 October, 04:08

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldreAntalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre. – Man har blivit mer medveten om att man kanske ska skydda sig lite bättre, så det är inte lika lätt för ligorna idag, säger Håkan Carlsson till P4 Skaraborg. I slutet av 2015 lyckades polisen spränga två kriminella ligor och detta är nyheter som spri
Läs mer på News55
Läs mer om:
P4 Skaraborg, LÄS MER, Inte, Håkan Carlsson, Circagruppen, Västsverige

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför minskarantalet , brottmot , äldre
SVT - 26 sep 17 kl. 09:01

Återfallen minskar bland äldre brottslingar

Återfallen i brottslighet bland de som friges från fängelse har minskat stadigt från början av 2000-talet. Det visar en ny studie från Brottsförebyggande rådet, Brå. En av förklaringarna är att det är många äldre personer som sitter inne och när de släpps ut begår de inte nya brott i samma utsträckning som yngre intagna..

Corren - 21 nov 12 kl. 23:32

Adhd-läkemedel minskar brott

Vuxna med adhd begår betydligt färre brott om de medicineras, jämfört med om de inte får läkemedel. Antalet grövre våldsbrott halveras nästan. Det blir en påtaglig skillnad, säger forskaren Henrik Larsson..

Barometern - 14 mar 18 kl. 15:38

Brott: Äldre man låg och sov – väcktes av rånare

Den äldre mannen låg och sov sent på måndagskvällen. När han vaknade fanns en främling i bostaden..

Barometern - 22 apr 18 kl. 17:35

Brott: Äldre man tog lim och deodorant

Äldre man stal deodorant och lim..

Kristianstadsbladet - 06 jul 18 kl. 13:00

Brott: Äldre dam lurad av bedragare – ”banker ringer inte upp på detta sätt”

En äldre dam har lurats på en större summa pengar efter att ha utsatts för datorbedrägeri. – Man ska aldrig logga in på sin internetbank på uppmaning av någon uppringare, uppmanar polisens presstalesperson Robert Loeffel..

Barometern - 24 jul 18 kl. 16:54

Brott: Äldre man åtalas för att ha sexofredat tonåring

När den äldre mannen och den 16-åriga tjejen var ensamma i bilen ska han ha pussat och tagit på henne. Nu åtalas han vid Kalmar tingsrätt..

Barometern - 19 sep 18 kl. 11:38

Brott: Äldre kvinna blev av med 100 000

En äldre dam har, med hjälp av sin bank, anmält att hon blivit av med en stor summa pengar. Tjuvarna använde sig av karttricket för att komma över hennes kontokort..

BT - 18 aug 12 kl. 07:41

Mer ska sparas på äldre

Nya besparingar väntar inom äldreomsorgen i stadsdel Norr. Nästa år måste kostnaderna minska med fem miljoner kronor. Minskat öppet på mötesplatser, kyld mat till alla som har matdistribution och förmå fler att ta privat städning är åtgärder som föreslås.

SR - 24 apr 18 kl. 16:49

Fler äldre har en nära vän

Ensamheten minskar bland äldre människor, i alla fall ur definitionen att det har blivit vanligare att äldre har en nära vän, som de kan prata med om vad som helst. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån, SCB.

UNT - 28 jun 15 kl. 09:33

Färre olämpliga läkemedel bland äldre

Mängden olämpliga läkemedel minskar bland äldre..

UNT - 28 jun 15 kl. 09:33

Färre olämpliga läkemedel för äldre

Mängden olämpliga läkemedel minskar bland äldre..

Fler nyheter från News55

News55 - 15 okt 18 kl. 10:01

Peter Harryson intar Estrad

Den skönsjungande skådespelaren Peter Harrysson kommer under eftermiddagen för att tillsammans med den fantastiske gitarristen Bengt Magnusson bjuda på ett mycket uppskattat nummer med vackra visor och härliga anekdoter. Scenprogrammet innehåller även en mängd olika föredrag om bland annat brandsäkerhet i hemmet, nya moderna bostäder och utveckling av energimarknaden, ämnen som är både aktuella och intressanta för kommunens alla 55 plussare. Vi ser framemot en mässa som kommer bjuda på både nytta och nöje.

News55 - 12 okt 18 kl. 13:15

Peter Jihde tar upp kampen mot diabetes

Peter Jihde möter under säsongen flera kändisar och privatpersoner som lever med sjukdomen. Bland annat konfronteras Olle Jönsson från Lasse Stefanz som inte tagit sin typ 2 diabetes på allvar, trots att den är livshotande. – Olle Jönsson kommer att dö på scen om ingenting händer.

News55 - 02 okt 18 kl. 09:32

Peppe Eng och Marianne Rundström till Ystad

På scen kommer det bjudas på både underhållning och intressanta föreläsningar allt under ledning av sportjournalisten, TV profilen och numera även Ystadsbon, Peppe Eng som håller i dagens program. Peppe kommer även bjuda på ett underhållande och spännande nummer där han berättar om sin tid i Let´s Dance och sanningen om bråken med Tony Irving. Dessutom har vi även nöjet att presentera journalisten och TV profilen Marianne Rundström som blir intervjuad av Peppe Eng på scen.

News55 - 26 sep 18 kl. 06:38

“Jag vill inte ha en regeringen med barnungar”

“Medan man i de flesta andra länder har stor respekt för den erfarenhet, kunskap och ödmjukhet som ålder (i de absolut flesta fall) ger, är vi i Sverige sjukligt fixerade vid ungdom.” Skriver Malin Lernfelt i Expressen och pekar på att äldre skulle klara av en position som minister bättre än unga som inte har rätt kompetens och erfarenhet för det jobbet. Att man blir mindre attraktiv på arbetsmarknaden redan efter 40 menar Malin Lernfelt är absurt och att detta även verkar gälla när den som rekryterar är statsministern.

News55 - 21 sep 18 kl. 07:59

Arena Vesterhavet i Falkenberg nästa anhalt för News55 Seniorevent

Förutom den skönsjungande skådespelaren Peter Harrysson som tillsammans med den fantastiske gitarristen Bengt Magnusson kommer bjuda på ett mycket uppskattat nummer med vackra visor och härliga anekdoter kan man även njuta av både körsång och en uppvisning i linedance från SKPFs pensionärer. Scenprogrammet innehåller även föredrag i ämnen som är aktuella och intressanta för kommunens alla 55 plussare. Vi ser framemot en mässa som kommer bjuda på både nytta och nöje.

News55 - 17 sep 18 kl. 21:00

Magi och Musik när News55 besöker Halmstad för fjärde året i rad.

För fjärde året i rad kommer Seniorevent till Halmstad. Tillsammans med SPF Seniorerna, SKPF Pensionärerna och PRO bjuder vi på två intensiva dagar fyllda med glädje och inspiration för seniorer 55+ på Halmstads Arena. På tisdagen underhåller bland andra skådespelaren Peter Harrysson tillsammans med gitarristen Bengt Magnusson med ett nummer där de varvar visor med underhållande anekdoter.

News55 - 23 aug 18 kl. 16:29

News55 markerar mot nazism

Vi på News55 vill manifestera mot nazismen som demonstrerar på Stockholms gator på lördag. News55 står för de grundläggande demokratiska principerna om alla människors lika värde. Den historielöshet som härskar är skrämmande.

News55 - 17 aug 18 kl. 16:17

Ingvar Oldsbergs rädsla inför höstens operationer

Ingvar Oldsberg har en tuff höst framför sig. Hela tre olika operationer är den 73-årige TV-profilen tvingad att genomföra efter sommaren. Det handlar om problem med ryggen, höften och en pacemaker som behöver bytas ut.

News55 - 16 aug 18 kl. 15:01

Seniorfestivalen tillbaka till Karlskrona

Under torsdagen kommer Peter Harryson med gitaristen Bengt Magnusson och underhåller med visor och anekdoter. På fredagen kommer magikern, buktalaren och ståupp komikern John Houdi med ett förtrollande nummer Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer. På programmet har vi även tre särskilda frågestunder där pensionärsorganisationerna i förväg har fått ställa frågor till de lokala partierna som de nu kommer att få chans att svara på, direkt på scenen.

News55 - 16 aug 18 kl. 15:02

Seniorfestivalen gästar Linköpings Stadsfest

Festivalens första dag intas scenen av Peter Harryson som vid två tillfällen under dagen, tillsammans med gitaristen Bengt Magnusson framför ett uppskattat nummer med visor och anekdoter. På festivalens andra dag gästas vi av Dansbandet Wizex som även de kommer inta scenen vid två tillfällen under dagen. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunens seniorer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.