YLE > Finland

Saturday, 23 June, 21:44

YLE - 13 jan 17 kl. 18:13

Trafi: Torsdagens storm inget problem för färjornaTrafiksäkerhetsverket Trafi försäkrar att passagerarfärjorna på Östersjön inte har problem med stormar som den som blåste på torsdagen. - De faryg som seglar på Östersjön är byggda för att tåla förhållandena på Östersjön. Besättningen är väl skolad och vet vad fartygen klarar av, säger sjöfartsdirektör Tuomas Routa på Trafi. I vindbyarna blåste det över 30 meter i sekunden och sjögången var betydligt hårdare än natten då Estonia sjönk 1994. Då var den signifikanta våghöjden cirka 4 meter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Trafi, Östersjön, Tuomas Routa, Estonia, Trafidirekören, Routa

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafi, Torsdagens, storm, ingetproblem för , färjorna
Nyteknik - 10 maj 13 kl. 15:35

Snöstorm inget hinder för japanska tåg

De japanska tågen håller tiden även när det kommer 125 cm snö på en dag. -Det gäller att hitta rätt lösningar, säger Harutoshi Hayasaka, teknisk direktör på Japan International Consultants for Transportation..

YLE - 13 nov 14 kl. 08:46

Trafi uppbär för höga avgifter

Trafiksäkerhetsverket Trafi har problem med prissättningen av sina tjänster. Varje år betalar bilister sammanlagt miljoner euro i för höga avgifter för att till exempel registrera fordon och körkort. Däremot har taxorna för sjöfart, luftfart och järnvägstrafik varit för låga i flera år.

YLE - 03 nov 15 kl. 15:06

Trafi: Onödigt besikta bilen om den genomgått service

Trafiksäkerhetsverket Trafi överväger att slopa de obligatoriska årliga bilbesiktningarna. Enligt Trafi är besiktningen onödig ifall den enbart görs för att bekräfta att bilen genomgått service. - Om man vet att en bil är i skick på besiktningsdagen, gör det varken från eller till vad beträffar säkerheten.

YLE - 25 apr 17 kl. 15:59

Trafi, Kommunikationsverket och Trafikverket slås ihop - går under arbetsnamnet Liivi

Tre ämbetsverk inom trafik- och kommunikationsområdet slås delvis samman. Trafiksäkerhetsverket Trafi och Kommunikationsverket fusioneras till ett nytt ämbetsverk i början av 2019. Verket övertar också en del av Trafikverkets uppgifter.

HBL - 23 feb 13 kl. 08:40

Chefen för Trafi nekar till slarv

Trafiksäkerhetsverket Trafi, kände till att telefonväxeln eventuellt skulle flytta till spanska solkusten. Det uppger dagens Turun Sanomat.Enligt Olli Lindroos, chef för Trafiksäkerhetsverket Trafi, var det redan från början känt att Trafis telefontjänster skulle flytta till Spanien, skriver Turun Sanomat.

YLE - 19 okt 15 kl. 15:54

Trafi föreslår att 16-åringar ska få övningsköra

Trafiksäkerhetsverket Trafi föreslår att ungdomar ska få övningsköra i två år innan de tar körkort. Med ett övningstillstånd skulle alltså 16-åringar få köra bil ensamma. Förslaget har diskuterats inom Trafi sedan i våras men nu efterlyser man folkets åsikt.

YLE - 24 nov 16 kl. 10:04

Trafi: Handelsfartygen slarvar med säkerhetsrutinerna

Trafiksäkerhetsverket Trafi slår larm om att säkerhetskulturen till sjöss har blivit sämre. Under perioden januari till september har 34 olyckor inträffat där finländska fraktfartyg har varit inblandade. 36 olyckor har inträffat i finländska farvatten, uppger Trafi.

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 09:21

Storm Commerce kopplar in sig på CDON

Nu kan alla kunder som använder Storm Commerce e-handelsplattform bredda sin försäljning med en extra säljkanal. Med enkel konfiguration kan e-handlaren lägga ut hela eller valda delar av sitt sortiment på CDON Marketplace, Nordens ledande marknadsplats på nätet. Adaptern ingår i produktlicensen för Storm och kostar inget extra.

Nyan - 11 dec 15 kl. 15:25

Trafi inspekterar Lillgaard

Trafiksäkerhetsverket Trafi gör en extra säkerhetsauditering av rederi Ab Lillgaard.

Orsaken är det läckage av olja från ms Fjärdvägen som Nyan berättade om i början av veckan.
I början av förra veckan upptäckte de anställda vid Ålands sjöbevakningsstation vid en inspektion i Långnäs hamn ett oljeläckage från Fjärdvägen.

HBL - 17 jan 14 kl. 11:41

Trafi: Inga andra färjor har liknande ramper som Tallink Star

Liknande bilramper som Tallink Stars har inte hittats hos någon annan passagerarfärja som trafikerar i Finland, rapporterar Trafiksäkerhetsverket Trafi. Tallink Stars ramp rasade i Västra hamnen i Helsingfors förra månaden. Efter olyckan har Trafi gått igenom ramperna på alla passagerarfartyg som seglar under finsk flagg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Hotande brand i industriområde i Karleby

En hotande brand bröt på midsommardagen ut i en reparationshall i industriområdet Indola i Karleby..

YLE - 1 timme sedan

Mångsidig musik lockade hundratals på festival - många blir i stan på midsommar

Det har under senare år blivit allt vanligare att fira midsommar i stan. Samtidigt har också antalet evenemang ökat en hel del. Vi följde med en stadsfestival som hålls på en ö nära centrala Helsingfors..

YLE - 3 timmar sedan

Kylan och regnet lugnade ner firandet - polisen fick en lugn midsommarafton

Polisen fick en lugn midsommarafton, åtminstone i Helsingfors. Polisen fick rycka ut ungefär lika många gånger som under en lugn fredagskväll, berättar överkommissarie Jorma Makkonen på polisen i Helsingfors..

YLE - 6 timmar sedan

Blommor och lyktor försvinner från begravningsplatser i Västnyland

Församlingsträdgårdsmästare Leif Halén i Hangö beklagar att det varit väl livligt på begravningsplatsen i Lappvik under den senaste tiden..

YLE - 6 timmar sedan

EU-kommissionens viceordförande Katainen: EU kommer att svara även på nya amerikanska tullar

Europeiska kommissionens viceordförande Jyrki Katainen säger att EU kommer att svara med samma mynt om USA pålägger tullavgifter på bilar från EU..

YLE - 6 timmar sedan

Fortkörning vid vägarbeten leder årligen till hundratals trafikolyckor

Fortkörning kan vara upp till 20 gånger vanligare vid vägarbeten jämfört med på andra ställen. Vid vägarbeten sker det årligen kring 500 trafikolyckor där det skadas i genomsnitt 150 personer..

YLE - 10 timmar sedan

Främling, vad döljer du för mig? Finländare är bäst i EU på att lita på obekanta

Kring 50 procent av EU-medborgarna säger att de litar på andra personer i samma land. Finländarna är bäst i klassen, medan slovakerna har skäl att jobba på tilliten..

YLE - 12 timmar sedan

Antikrundans experter tipsar: Så fyndar du på loppis i sommar

På sommarens loppmarknader kan man hitta en massa roliga prylar, kläder och möbler. Antikrundans experter Malin Sveholm och Knut Knutson tipsar om hur man kan göra riktiga fynd - och vad man ska se upp med så man inte blir lurad..

YLE - 13 timmar sedan

Sjundeå IF:s Roope Auvinen spräckte 70-metersgränsen i slägga

Sjundeå IF:s Roope Auvinen kastade för första gången över 70 meter i slägga på fredagen. I samma tävlingar kastade Henri Liipola över EM-gränsen..

YLE - 13 timmar sedan

Container började ryka i Hangö – kemisk reaktion misstänks ligga bakom

Det automatiska brandlarmsystemet började varna i en industribyggnad i Hangö på lördag morgon. Det visade sig vara ett farligt ämne som bildade rök eller ånga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.