YLE > Finland

Monday, 20 August, 05:15

YLE - 13 jan 17 kl. 18:13

Trafi: Torsdagens storm inget problem för färjornaTrafiksäkerhetsverket Trafi försäkrar att passagerarfärjorna på Östersjön inte har problem med stormar som den som blåste på torsdagen. - De faryg som seglar på Östersjön är byggda för att tåla förhållandena på Östersjön. Besättningen är väl skolad och vet vad fartygen klarar av, säger sjöfartsdirektör Tuomas Routa på Trafi. I vindbyarna blåste det över 30 meter i sekunden och sjögången var betydligt hårdare än natten då Estonia sjönk 1994. Då var den signifikanta våghöjden cirka 4 meter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Trafi, Östersjön, Tuomas Routa, Estonia, Trafidirekören, Routa

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafi, Torsdagens, storm, ingetproblem för , färjorna
Nyteknik - 10 maj 13 kl. 15:35

Snöstorm inget hinder för japanska tåg

De japanska tågen håller tiden även när det kommer 125 cm snö på en dag. -Det gäller att hitta rätt lösningar, säger Harutoshi Hayasaka, teknisk direktör på Japan International Consultants for Transportation..

YLE - 13 nov 14 kl. 08:46

Trafi uppbär för höga avgifter

Trafiksäkerhetsverket Trafi har problem med prissättningen av sina tjänster. Varje år betalar bilister sammanlagt miljoner euro i för höga avgifter för att till exempel registrera fordon och körkort. Däremot har taxorna för sjöfart, luftfart och järnvägstrafik varit för låga i flera år.

YLE - 03 nov 15 kl. 15:06

Trafi: Onödigt besikta bilen om den genomgått service

Trafiksäkerhetsverket Trafi överväger att slopa de obligatoriska årliga bilbesiktningarna. Enligt Trafi är besiktningen onödig ifall den enbart görs för att bekräfta att bilen genomgått service. - Om man vet att en bil är i skick på besiktningsdagen, gör det varken från eller till vad beträffar säkerheten.

YLE - 25 apr 17 kl. 15:59

Trafi, Kommunikationsverket och Trafikverket slås ihop - går under arbetsnamnet Liivi

Tre ämbetsverk inom trafik- och kommunikationsområdet slås delvis samman. Trafiksäkerhetsverket Trafi och Kommunikationsverket fusioneras till ett nytt ämbetsverk i början av 2019. Verket övertar också en del av Trafikverkets uppgifter.

HBL - 23 feb 13 kl. 08:40

Chefen för Trafi nekar till slarv

Trafiksäkerhetsverket Trafi, kände till att telefonväxeln eventuellt skulle flytta till spanska solkusten. Det uppger dagens Turun Sanomat.Enligt Olli Lindroos, chef för Trafiksäkerhetsverket Trafi, var det redan från början känt att Trafis telefontjänster skulle flytta till Spanien, skriver Turun Sanomat.

YLE - 19 okt 15 kl. 15:54

Trafi föreslår att 16-åringar ska få övningsköra

Trafiksäkerhetsverket Trafi föreslår att ungdomar ska få övningsköra i två år innan de tar körkort. Med ett övningstillstånd skulle alltså 16-åringar få köra bil ensamma. Förslaget har diskuterats inom Trafi sedan i våras men nu efterlyser man folkets åsikt.

YLE - 24 nov 16 kl. 10:04

Trafi: Handelsfartygen slarvar med säkerhetsrutinerna

Trafiksäkerhetsverket Trafi slår larm om att säkerhetskulturen till sjöss har blivit sämre. Under perioden januari till september har 34 olyckor inträffat där finländska fraktfartyg har varit inblandade. 36 olyckor har inträffat i finländska farvatten, uppger Trafi.

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 09:21

Storm Commerce kopplar in sig på CDON

Nu kan alla kunder som använder Storm Commerce e-handelsplattform bredda sin försäljning med en extra säljkanal. Med enkel konfiguration kan e-handlaren lägga ut hela eller valda delar av sitt sortiment på CDON Marketplace, Nordens ledande marknadsplats på nätet. Adaptern ingår i produktlicensen för Storm och kostar inget extra.

Nyan - 11 dec 15 kl. 15:25

Trafi inspekterar Lillgaard

Trafiksäkerhetsverket Trafi gör en extra säkerhetsauditering av rederi Ab Lillgaard.

Orsaken är det läckage av olja från ms Fjärdvägen som Nyan berättade om i början av veckan.
I början av förra veckan upptäckte de anställda vid Ålands sjöbevakningsstation vid en inspektion i Långnäs hamn ett oljeläckage från Fjärdvägen.

HBL - 17 jan 14 kl. 11:41

Trafi: Inga andra färjor har liknande ramper som Tallink Star

Liknande bilramper som Tallink Stars har inte hittats hos någon annan passagerarfärja som trafikerar i Finland, rapporterar Trafiksäkerhetsverket Trafi. Tallink Stars ramp rasade i Västra hamnen i Helsingfors förra månaden. Efter olyckan har Trafi gått igenom ramperna på alla passagerarfartyg som seglar under finsk flagg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Strumphittarna 2018 - Nu kan du lyssna på årets alla strumphittar!

Strumphittarna 2018 har premiär 24 september, men redan nu kan du hitta din favoritlåt på Barnens Arena. Låt spektaklet börja!.

YLE - 12 timmar sedan

Känner du till teaterspökena och andra gastar i Helsingfors? Följ med på spökjakt

I Helsingfors kryllar det av spöken. Åtminstone om man får tro en bok där spökhistorier från staden har samlats. Visste du att det finns spöken på både Svenska teatern och Alexandersteatern och i Statsrådsborgen?

YLE - 13 timmar sedan

Rädda barnen: 70 procent av ekonomiskt utsatta barn har upplevt mobbning - skolan "kunde vara bättre" på att ta itu med frågan

Nästa väcka lanseras resultaten av en enkät som utreder korrelationen mellan fattigdom och mobbning. Fattigdomen i barnfamiljer ser också enligt annan forskning ut att ha stabiliserats på kring tio procent. Det är en politisk fråga, anser Max Holm på Rädda barnen i Finland..

YLE - 13 timmar sedan

Leverantörerna tar inte ansvar för ohållbara förhållanden i glasskiosker – ”Företagaren har ansvaret för sina anställda”

Det är företagaren som bär ansvaret för arbetsförhållandena i glasskioskerna. Det säger de leverantörer som Yle har varit i kontakt med..

YLE - 13 timmar sedan

Rädda barnen: 70 procent av ekonomiskt utsatta barn har upplevt mobbing - Skolan "kunde vara bättre" på att ta itu med frågan

Barnfattigdomen är ett ämne som aktivt debatterats de senaste åren. Nästa väcka lanseras resultaten av en enkät som utreder korrelationen mellan fattigdom och mobbning. Fattigdomen i barnfamiljer ser också enligt annan forskning ut att ha stabiliserats på kring tio procent.

YLE - 16 timmar sedan

Medborgarinitiativ om mikroplaster i kosmetika fick 50 000 underskrifter

Ett medborgarinitiativ om att förbjuda import, tillverkning och försäljning av kosmetika som innehåller mikroplaster ska upp till diskussion i riksdagen..

YLE - 19 timmar sedan

Tur hjälpte under det akuta läget vid knivdådet i Åbo: Ambulanser och vårdpersonal fanns nära till hands – i fortsättningen går det att nå läkare, också med avstängda telefoner

Som en följd av Finlands första terrorattack har ÅUCS fäst speciellt fokus på att förbättra kommunikationen, alarmsystemen samt sjukhusets säkerhet..

YLE - 22 timmar sedan

Kadri Bäckman förverkligade sin dröm: Dök mellan Europa och Amerika

Karisbon Kadri Bäckmans arbetsgivare gav henne chansen att förverkliga sin största dröm. Inom kort fick hon dyka mellan Europas och Nordamerikas kontinentalplattor på Island. Efter den fantastiska upplevelsen känns vardagen lite mera spännande..

YLE - Igår: 18:30

Amanda dansar och sjunger för 2,7 miljoner följare - agenturer jagar nya influencers också i Finland

Amanda Edmundsson har på två år nått 2,7 följare på sociala medier och kan nu sälja reklam på sina kanaler. I Finland finns ännu stor potential inom influencerbranschen..

YLE - Igår: 17:26

”Katastrofal klasskillnad” - serieledaren Wolverines körde över västnyländska Crusaders i Hangö

Katastrofal klasskillnad. Så sammanfattar tränaren Ville Schoultz Crusaders förlust mot serieledaren Wolverines i amerikanska fotbollens division 1 i Hangö på lördagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.