YLE > Finland

Wednesday, 19 September, 01:02

YLE - 13 jan 17 kl. 14:50

Botaniska trädgården i Åbo en fräsch och grön 60-åringDen första akademiska botaniska trädgården i Åbo grundades år 1757 på Biskopsgatan i Åbo av Pehr Kalm, men efter Åbo brand dröjde det till 1924 innan en ny trädgård grundades i Storheikkilä. Snart märkte Åbo universitet att trädgården behövde mera utrymme, så 1956 flyttades den till Runsala. I ytter- och inneträdgårdarna växer i dag totalt över 5 000 olika arter och sorter där. Åbo universitets botaniska trädgård på Runsala. Åbo universitets botaniska trädgård på Runsala i snöskrud.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo, Biskopsgatan, Pehr Kalm, Storheikkilä, Runsala, Linus Hoffman, Botaniska, Verna Paloheimo, Paloheimo, Kalm, Simo Laine, Knut, Laine

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Botaniska, trädgårdeni , Åboen , fräschoch , grön, 60-åring

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Fjällgåsen Blue med hona och tre ungar flyger söderut genom Finland, jägare uppmanas vara försiktiga

Eftersom arten är utrotningshotad hoppas WWF Finland att jägare undviker att jaga då det inte är ljust, så att inget av de fem gässen stryker med..

YLE - 5 timmar sedan

Finlandssvenska tonårsflickor trakasseras sexuellt och mår sämre än sina finskspråkiga systrar

Över 40 procent av finlandssvenska flickor uppger att de har trakasseras sexuellt, medan motsvarande siffra för pojkar är sex procent. Det framkommer i den finlandssvenska ungdomsbarometern, som bland annat Svenska Yle har beställt av tankesmedjan Magma..

YLE - 5 timmar sedan

Tvångsåtgärder mot kafé på Tulludden: Ingen mat förrän det finns vatten

Kaféet på södra sidan av Tulludden i Hangö får inte längre tillverka, servera eller sälja livsmedel. Orsaken är att kaféet fortfarande saknar vatten och avlopp..

YLE - 6 timmar sedan

Barnmorskor som blev sjuka av inhomhusluften på jobbet stämmer HNS – med hjälp av vårdfacket

Tre barnmorskor inleder en rättsprocess mot Helsingfors och Nylands sjukhusområde HNS för utebliven ersättning för sjukdomsfall relaterade till dålig inomhusluft på Barnmorskeinstitutet i Helsingfors..

YLE - 7 timmar sedan

Nedskärningarna inom elevvården har aldrig korrigerats och unga lider fortfarande av konsekvenserna

Eftersom den finlandssvenska ungdomsbarometern visar att svenskspråkiga unga mår sämre än finskspråkiga är det skäl att titta på om de svenskspråkiga har lika god tillgång till elevvård, säger lokalpolitiker i Svenskfinland..

YLE - 8 timmar sedan

Kritiserad Toivola skriver sig i Helsingfors

Riksdagsledamoten Jani Toivola har lyft stöd för bostad i Riihimäki trots att han i själva verket bor i huvudstaden, rapporterade Iltalehti tidigare i dag..

YLE - 8 timmar sedan

Tioåriga Isabelle Lundberg borde gå tre kilometer till skolbussen: Jag är lite mörkrädd och rädd för att det kan komma djur

Barn med rätt till gratis skolskjuts tvingas gå för långa sträckor för att komma till skolbussen. Det anser några föräldrar i Raseborg som vänt sig till både Helsingfors förvaltningsdomstol och stadens bildningsnämnd..

YLE - 8 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö om Patria-fordonen i Jemen: Vi måste noga överväga om vi ska exportera militärmateriel till den delen av världen

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) tonar ner uppståndelsen kring uppgifterna om att finländska pansarfordon skulle användas i strider i Jemen. De har sålts obestyckade, säger han..

YLE - 9 timmar sedan

Mjölk utan kor, ägg utan höns och kött av stamceller - vad ska vi äta i framtiden?

Matproduktionen är stadd i förändring - mänskligheten kan stå inför något som kan jämföras med den agrikulturella revolutionen för 10 000 år sedan. Vad kommer människor att gå med på att äta i framtiden?.

YLE - 10 timmar sedan

Sipilä om Soini och abortfrågan: Regeringen står bakom utrikesministern

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att regeringen står bakom sin utrikesminister vid en eventuell förtroendeomröstning i riksdagen. Vi har ingenting att anmärka på Timo Soinis (Blå) sätt att sköta sitt jobb, säger Sipilä..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.