Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 24 October, 09:32

Dagens Medicin - 11 jan 17 kl. 23:00

Radioaktiv substans lovordas mot svårbehandlad tumörPatienter med avancerade neuroendokrina tumörer i tarmen kan leva längre utan förvärrad sjukdomsbild om de behandlas med en radioaktiv substans, enligt en ny fas 3-studie. .
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Radioaktiv, substans, lovordasmot , svårbehandlad, tumör
Dagens Medicin - 19 mar 15 kl. 10:07

Blodcancer botas med ny substans

En ny substans ökar överlevnadschanserna för personer med svårbehandlad blodcancer. Många av patienterna kan bli helt botade, tror forskare..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Macchiarini försvarar omstridda ingrepp

I den första intervjun sedan förundersökningen mot Paolo Macchiarini lades ner försvarar sig den italienske kirurgen och hävdar att han handlat med patienternas bästa för ögonen..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Ella Bohlin in i partitoppen

Kristdemokraternas landstingsråd i Stockholm Ella Bohlin har valts in i partiets verkställande utskott. Samtidigt lämnar sjukvårdspolitiska talespersonen Emma Henriksson partistyrelsen. .

Dagens Medicin - Igår: 09:22

Operationssalar för kalla för patienter

Över 60 % av patienterna vistades i en operationssal med en temperatur under den rekommenderande lägsta gränsen, visar en nationell studie. Forskaren vill att nationella riktlinjer införs..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

EU-kommissionen avfärdar regeringens klagobrev

EU-kommissionen undviker sakfrågan i sitt svar på socialminister Annika Strandhälls (S) och EU-minister Ann Lindes (S) brev till EU-kommissionen..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Oreglerad skönhetsbransch ska utredas

Den som skadas av skönhetsingrepp har i dag i princip ingenstans att vända sig. Nu vill regeringen utreda hur skyddet kan stärkas..

Dagens Medicin - Igår: 09:06

SKL: Sommarens förlossningsvård fungerade väl

Förlossningsvården fungerade väl i somras. Den slutsatsen drar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) efter att man sammanställt erfarenheterna, rapporterar Sveriges Radio..

Dagens Medicin - Igår: 07:56

KI-forskare dömd till döden i Iran

KI-forskaren Ahmadreza Djalali, som har suttit fängslad i Iran sedan april förra året, har nu fått en dödsdom, enligt hans hustru..

Dagens Medicin - 20 okt 17 kl. 15:12

Tolkande appar råder bot på språkbarriärer

Medicinska tolkningsappar förenklar kommunikationen mellan patienter som talar andra språk och vårdgivare. I Linköping genomförs en studie i skarpt läge under hösten för att undersöka hur väl det fungerar..

Dagens Medicin - 20 okt 17 kl. 13:51

Läkemedelslista utreds vidare

Regeringen ger E-hälsomyndigheten i uppdrag att göra en fördjupad förstudie om en nationell läkemedelslista. .

Dagens Medicin - 20 okt 17 kl. 11:24

Myndigheter agerar mot cannabisolja

Polisen har gjort beslag av cannabisolja hos försäljare på grund av misstanke om narkotikabrott. Samtidigt har Läkemedelsverket skickat brev till flera försäljare med budskapet att de bryter mot läkemedelslagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.