Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 27 February, 14:59

Dagens Medicin - 11 jan 17 kl. 23:00

Radioaktiv substans lovordas mot svårbehandlad tumörPatienter med avancerade neuroendokrina tumörer i tarmen kan leva längre utan förvärrad sjukdomsbild om de behandlas med en radioaktiv substans, enligt en ny fas 3-studie. .
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Radioaktiv, substans, lovordasmot , svårbehandlad, tumör
Dagens Medicin - 19 mar 15 kl. 10:07

Blodcancer botas med ny substans

En ny substans ökar överlevnadschanserna för personer med svårbehandlad blodcancer. Många av patienterna kan bli helt botade, tror forskare..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Ivo sågar vården i ny rapport

För få vårdplatser, bristande jämlikhet, otillräcklig samverkan och en oförmåga att lära av sina misstag. Den bilden av den svenska vården ger Ivo i en ny rapport..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Falsk läkare utreds för vållande till kroppskada

En kvinna som driver en skönhetssalong misstänks nu för brott. Hon ska även ha påstått sig vara läkare men saknar legitimation..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Forskare vill satsa mer på Cochrane

Det finns nog ingenting som skulle höja kvaliteten på svensk vård och forskning lika mycket som en satsning på Cochrane, skriver forskare i en debattartikel..

Dagens Medicin - 23 feb 17 kl. 06:00

Nya läkemedel brädar gammal trotjänare

I nya rekommendationer ger nu Läkemedelsverket svar på vanliga frågor kring användning av nya orala antikoagulantia, noak. Dessutom fastslår myndigheten att dessa har företräde framför trotjänaren warfarin vid nyinsättning..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Lättare att fimpa med märkeslösa cigaretter

När cigarettförpackningarna ser likadana ut verkar det vara lättare att fimpa för gott. Det visar en studie från Australien..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Patienter kan få vänta år på operation

Förlossningsskadade kvinnor i Skåne kan få vänta i flera år på att bli opererande när operationstiderna bantas till en dag i månaden i Malmö, skriver Helsingborgs Dagblad..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

”Mest är inte alltid bäst när vård ska jämföras”

Bröst­cancer­kirurgen Fredrik Wärnberg skriver att Dagens Medicin bör se över några av parametrarna vid rankningen av Sveriges bästa sjukhus..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Förändra det nya kunskapsprovet”

Om det inte sker någon förändring med det nya provsystemet kommer det så småningom leda till att Sverige går miste om läkare, skriver Suzan Imadi i ett debattinlägg..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:15

”Alla vinner på drogtester”

Patienter och anhöriga ska vara försäkrade om att deras nära och kära blir omhändertagna på bästa sätt - av drogfri personal, skriver Alarm Ambulansförbundet i en debattartikel. .

Dagens Medicin - 24 feb 17 kl. 14:39

Genetik avgör effekt av statiner

Personer som har större risk för hjärt- och kärlsjukdom utifrån så kallade genetiska riskpoäng har också större nytta av statiner som primärprevention, enligt en studie i Circulation..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.