SvD > Nyheter

Tuesday, 17 January, 07:46

SvD - 11 jan 17 kl. 21:23

”Inför samordnade gränskontroller i Norden”



Behovet av id-kontroller och tillsyn vid våra gränser är en politisk fråga, och självklart ställer vi i färje­näringen upp. Men där­emot bör kontrollerna utföras mer effektivt, smidigt och likvärdigt. Vi uppmanar de nordiska politikerna att överväga en gemensam och samordnad gränskontroll, skriver den svenska och danska redareföreningen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Norden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inför samordnade, gränskontrolleri , Norden
SvD - 19 timmar sedan

”Norden behöver samordna flyktingpolitiken”

Samordnade gränskontroller är ett bra förslag, men otillräckligt. Det skriver liberala politiker i Vellinge, som vill gå längre och vill ha ett gemensamt system för placering av asylsökande i de nordiska länderna. .

BT - 11 apr 12 kl. 14:39

Norden ? en gemensam arbetsmarknad

De nordiska länderna har en lång historia av enighet och samarbete. Vi har alltid känt en stor samhörighet mellan våra länder och Norden har goda förutsättningar för ett ännu starkare samarbete. Men vi har också en gemensam utmaning.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 21:31

Skånetrafiken hoppas på samordnade kontroller

Skåne Skånetrafiken arbetar nu för att id-kontrollerna på Kastrup och gränskontrollerna i Hyllie ska samordnas, något som kan korta restiderna och minska personalbehovet.– Men det är för tidigt att säga om det är politiskt och praktiskt genomförbart, konstaterar Ulrika Mebius, informationschef på Skånetrafiken.
Svensk polis utför sedan slutet av november gränskontroll när Öresundstågen från Danmark anländer till Hyllie, något som tar omkring tio minuter.

Sydsvenskan - 14 apr 16 kl. 04:00

Så kan broresan göras snabbare

Regeringen oroas över att det tar lång tid för svenska gränspendlare att ta sig hem från Danmark när det finns dubbla gränskontroller.Därför laborerar Justitiedepartementet just nu med alternativa lösningar för hur gränskontrollerna kan förändras – på Kastrup, i Hyllie, i Helsingör och på Knutpunkten.I Öresundsregionen oroas många över att det tar lång tid för regeringen att hitta en optimal lösning.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Kristianstadsbladet - 12 dec 12 kl. 06:00

Suveränt samarbete

Foto: Serg Johan Lundahl / Combat Camera
Kb anser: EU behöver ett gemensamt försvar. Det är inget hot mot Sveriges suveränitet. Tvärtom.

SmålandsPosten - 04 okt 13 kl. 00:30

Landet utan beredskap

Den ryska militärövningen Zapad-13 kom att svälla till mer än 70 000 man. Statliga ryska nyhetsbyråer hade tidigare rapporterat om en omfattning på 13 000 ryssar, 10 000 vitryssar samt ungefär 20 000 man i inrikestrupper. Ryssland bröt därmed mot internationella avtal och mot god diplomatisk sed genom att hemlighålla insatsernas storlek, samt genom att öva angreppskrig mot grannarna i Baltikum och Polen.

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 minuter sedan

Domstol avgör framtiden för nazistparti

I dag avgörs framtiden för det tyska nynazistiska partiet NPD..

SvD - 30 minuter sedan

Larsson drar sig ur Australian Open

Johanna Larsson kommer inte spel i den första omgången av Australian Open..

SvD - 1 timme sedan

På jakt efter jeans i öknen

På tolv år har han fått ihop en av världens främsta samlingar av vintagejeans. Jakten på unika plagg har tagit Viktor Fredbäck ner i fallfärdiga gruvor i Nevadaöknen..

SvD - 1 timme sedan

Elever lär sig se med mer kritisk blick

Aldrig förr har barn och tonåringar matats med så många bilder i så många medier. Men förmågan att genomskåda det falska och det manipulerande kräver kunskap och träning. Nu får skolorna tillgång till ett nytt arbetsmaterial som kan stärka den visuella läskunnigheten..

SvD - 2 timmar sedan

Varför ljuger Donald Trump?

SvD - 3 timmar sedan

Tidigare vd stäms på 8,5 miljoner

Ett västsvenskt bolag i försäkringsbranschen stämmer sin tidigare vd på 8,5 miljoner kronor i skadestånd. Orsaken är bland annat ett massavhopp av personalen i samband med att bolagets köptes upp av en större aktör..

SvD - 4 timmar sedan

Greps efter profetia om Mugabes död

En pastor i Zimbabwe som siade om att president Robert Mugabe kommer att dö i höst har gripits av polis..

SvD - 4 timmar sedan

Maduro: Global hatkampanj mot Trump

Venezuelas president Nicolás Maduro anser att USA:s tillträdande president Donald Trump är utsatt för en brutal hatkampanj över hela världen..

SvD - 4 timmar sedan

Kings dotter: Gud kan segra över Trump

I USA firades Martin Luther King-dagen – och medborgarrättsledarens barn kommenterade den tillträdande presidenten..

SvD - 4 timmar sedan

Arklöv vill komma ut ur fängelset

Polismördaren Jackie Arklöv överklagar Örebro tingsrätts beslut att avslå hans ansökan om tidsbestämt straff, skriver Corren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.