SvD > Nyheter

Saturday, 25 February, 21:36

SvD - 11 jan 17 kl. 21:23

”Inför samordnade gränskontroller i Norden”Behovet av id-kontroller och tillsyn vid våra gränser är en politisk fråga, och självklart ställer vi i färje­näringen upp. Men där­emot bör kontrollerna utföras mer effektivt, smidigt och likvärdigt. Vi uppmanar de nordiska politikerna att överväga en gemensam och samordnad gränskontroll, skriver den svenska och danska redareföreningen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Norden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inför samordnade, gränskontrolleri , Norden
SvD - 16 jan 17 kl. 12:30

”Norden behöver samordna flyktingpolitiken”

Samordnade gränskontroller är ett bra förslag, men otillräckligt. Det skriver liberala politiker i Vellinge, som vill gå längre och vill ha ett gemensamt system för placering av asylsökande i de nordiska länderna. .

BT - 11 apr 12 kl. 14:39

Norden ? en gemensam arbetsmarknad

De nordiska länderna har en lång historia av enighet och samarbete. Vi har alltid känt en stor samhörighet mellan våra länder och Norden har goda förutsättningar för ett ännu starkare samarbete. Men vi har också en gemensam utmaning.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 21:31

Skånetrafiken hoppas på samordnade kontroller

Skåne Skånetrafiken arbetar nu för att id-kontrollerna på Kastrup och gränskontrollerna i Hyllie ska samordnas, något som kan korta restiderna och minska personalbehovet.– Men det är för tidigt att säga om det är politiskt och praktiskt genomförbart, konstaterar Ulrika Mebius, informationschef på Skånetrafiken.
Svensk polis utför sedan slutet av november gränskontroll när Öresundstågen från Danmark anländer till Hyllie, något som tar omkring tio minuter.

Sydsvenskan - 14 apr 16 kl. 04:00

Så kan broresan göras snabbare

Regeringen oroas över att det tar lång tid för svenska gränspendlare att ta sig hem från Danmark när det finns dubbla gränskontroller.Därför laborerar Justitiedepartementet just nu med alternativa lösningar för hur gränskontrollerna kan förändras – på Kastrup, i Hyllie, i Helsingör och på Knutpunkten.I Öresundsregionen oroas många över att det tar lång tid för regeringen att hitta en optimal lösning.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Kristianstadsbladet - 12 dec 12 kl. 06:00

Suveränt samarbete

Foto: Serg Johan Lundahl / Combat Camera
Kb anser: EU behöver ett gemensamt försvar. Det är inget hot mot Sveriges suveränitet. Tvärtom.

SmålandsPosten - 04 okt 13 kl. 00:30

Landet utan beredskap

Den ryska militärövningen Zapad-13 kom att svälla till mer än 70 000 man. Statliga ryska nyhetsbyråer hade tidigare rapporterat om en omfattning på 13 000 ryssar, 10 000 vitryssar samt ungefär 20 000 man i inrikestrupper. Ryssland bröt därmed mot internationella avtal och mot god diplomatisk sed genom att hemlighålla insatsernas storlek, samt genom att öva angreppskrig mot grannarna i Baltikum och Polen.

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 minuter sedan

Bragd av Kalla – men märkligt att inte vallateamet lyckades

Charlotte Kalla har haft en mardrömslik säsong med skada och hjärtflimmer. Ändå verkar hon ha prickat formtoppen bäst av de svenska åkarna i VM. De svaga insatserna bakom henne – och villervallan i vallateamet – är oroande inför fortsättningen..

SvD - 1 timme sedan

”Schweiz modell bör ses som ett föredöme”

Europa, och kanske speciellt Sverige, måste sluta se ned på folkets politiska åsikter och avfärda dem som populistiska. Schweizisk direktdemokrati kan tjäna som föredöme och exempel. Det skriver Kjell M Torbiörn, som tidigare har lett Europarådets ekonomiska sekretariat.

SvD - 1 timme sedan

Goda vädernyheter för skidåkare

Prognosen är god för sportlovsfirarna i Jämtlandsfjällen: mer snö och några grader kallt är att vänta på söndagen. För dem som åker skidor i Abisko och Riksgränsen ser det också hyfsat ut, dock lite kallare..

SvD - 2 timmar sedan

Männen tar ut mer pappaledighet

Männen tog ut en större andel av föräldraledigheten under 2016, visar färska siffror från Försäkringskassan. Men effekterna av den tredje pappamånaden kommer att dröja ett par år..

SvD - 2 timmar sedan

Tre skadade i bilattack i Tyskland

Tre människor är skadade efter att ha blivit påkörda av en bil i tyska Heidelberg..

SvD - 3 timmar sedan

Skräcken för grannen växer: ”Muren skyddar oss”

Familjerna Coulther och Skillen bor bara 200 meter ifrån varandra, men mellan deras hus reser sig en sex meter hög mur. En mur de kallar ”fredsgräns” och som båda sidor vill ska vara kvar. SvD har besökt Nordirland där katoliker och protestanter nästan tjugo år efter fredsavtalet återigen oroas över våldet och vad som kan hända när Storbritannien lämnar EU..

SvD - 3 timmar sedan

Sargade demokrater väljer ny partiledare

I dag, lördag, väljer det sårade Demokratiska partiet i USA en ny ordförande..

SvD - 4 timmar sedan

Efter läckan – SVT lägger ut alla bidrag

Flera låtar som deltar i kvällens deltävling har läckt ut i förväg, i strid med SVT:s regler, men tävlingen kommer att fortsätta som vanligt, skriver Christer Björkman..

SvD - 5 timmar sedan

EU:s straff mot Polen – ”atombombsalternativet”

Polen fortsätter att ignorera varningarna från Bryssel om att en rad nya, polska lagar bryter mot EU:s demokratiregler. EU-kommissionen måste nu överväga om det är dags att dra in Polens EU-bidrag eller kanske till och med ta till ”atombombsalternativet” – att frånta Polen sin rösträtt i EU-politiken. .

SvD - 5 timmar sedan

Två på skoter drogs med i lavin

Två män som färdades med skoter drogs med i en lavin som gick vid Trappfjäll, några mil väster om Tärnaby i Västerbotten, vid lunchtid på lördagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.