SvD > Nyheter

Friday, 28 April, 21:47

SvD - 11 jan 17 kl. 21:23

”Inför samordnade gränskontroller i Norden”Behovet av id-kontroller och tillsyn vid våra gränser är en politisk fråga, och självklart ställer vi i färje­näringen upp. Men där­emot bör kontrollerna utföras mer effektivt, smidigt och likvärdigt. Vi uppmanar de nordiska politikerna att överväga en gemensam och samordnad gränskontroll, skriver den svenska och danska redareföreningen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Norden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inför samordnade, gränskontrolleri , Norden
SvD - 16 jan 17 kl. 12:30

”Norden behöver samordna flyktingpolitiken”

Samordnade gränskontroller är ett bra förslag, men otillräckligt. Det skriver liberala politiker i Vellinge, som vill gå längre och vill ha ett gemensamt system för placering av asylsökande i de nordiska länderna. .

BT - 11 apr 12 kl. 14:39

Norden ? en gemensam arbetsmarknad

De nordiska länderna har en lång historia av enighet och samarbete. Vi har alltid känt en stor samhörighet mellan våra länder och Norden har goda förutsättningar för ett ännu starkare samarbete. Men vi har också en gemensam utmaning.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 21:31

Skånetrafiken hoppas på samordnade kontroller

Skåne Skånetrafiken arbetar nu för att id-kontrollerna på Kastrup och gränskontrollerna i Hyllie ska samordnas, något som kan korta restiderna och minska personalbehovet.– Men det är för tidigt att säga om det är politiskt och praktiskt genomförbart, konstaterar Ulrika Mebius, informationschef på Skånetrafiken.
Svensk polis utför sedan slutet av november gränskontroll när Öresundstågen från Danmark anländer till Hyllie, något som tar omkring tio minuter.

Sydsvenskan - 14 apr 16 kl. 04:00

Så kan broresan göras snabbare

Regeringen oroas över att det tar lång tid för svenska gränspendlare att ta sig hem från Danmark när det finns dubbla gränskontroller.Därför laborerar Justitiedepartementet just nu med alternativa lösningar för hur gränskontrollerna kan förändras – på Kastrup, i Hyllie, i Helsingör och på Knutpunkten.I Öresundsregionen oroas många över att det tar lång tid för regeringen att hitta en optimal lösning.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Kristianstadsbladet - 12 dec 12 kl. 06:00

Suveränt samarbete

Foto: Serg Johan Lundahl / Combat Camera
Kb anser: EU behöver ett gemensamt försvar. Det är inget hot mot Sveriges suveränitet. Tvärtom.

SmålandsPosten - 04 okt 13 kl. 00:30

Landet utan beredskap

Den ryska militärövningen Zapad-13 kom att svälla till mer än 70 000 man. Statliga ryska nyhetsbyråer hade tidigare rapporterat om en omfattning på 13 000 ryssar, 10 000 vitryssar samt ungefär 20 000 man i inrikestrupper. Ryssland bröt därmed mot internationella avtal och mot god diplomatisk sed genom att hemlighålla insatsernas storlek, samt genom att öva angreppskrig mot grannarna i Baltikum och Polen.

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 minuter sedan

Spetsmark räddade Örebro

SvD - 45 minuter sedan

Trumps 100 första dagar: Citaten som fastnade

Donald Trumps första hundra dagar som president har bjudit på många utspel, attacker och tweets. Här har vi samlat 10 av de bästa och värsta citaten från de första hundra dagarna..

SvD - 45 minuter sedan

”Stora, höga hus förvandlar Stockholm radikalt”

Stockholms välkända stadssiluett med kyrktorn och märkesbyggnader skyms alltmer av nya stora byggnader. Större och högre hus ger största möjliga vinst åt fastighetsägarna, skriver representanter för Naturskyddsföreningen Stockholms län, Svenska byggnadsvårdsföreningen och Samfundet S:t Erik..

SvD - 1 timme sedan

Poliskommissarien: Tydliga paralleller till Knutbyfallet

Kriminalkommissarien som leder polisarbetet kring Sommarstugemorden var även spaningsledare i det uppmärksammade morddramat i Knutby 2004. Han menar att det finns stora likheter mellan fallen. – Det handlar om hur man kan påverka andra personer, säger Kenneth Ågren..

SvD - 2 timmar sedan

Trumpväljaren: Att släppa bomben bättre än markstrid

Dayton Nooner från Colorado röstade på Donald Trump i höstens presidentval. Dagen då Trump valdes kunde ni SvD:s läsare chatta med Dayton Nooner – Läsarna fick på chansen igen att ställa frågor om Trumps 100 första dagar i Vita huset direkt till Dayton Nooner. Läs frågorna och svaren här nedan..

SvD - 3 timmar sedan

Man skottskadad av polis i Malmö

SvD - 3 timmar sedan

SvD/Sifo: Kortvarig S-rusning efter terrordådet – MP ökar

Socialdemokraternas opinionsmässiga uppgång efter terrordådet i Stockholm ser ut att ha varit kortvarig. Och Miljöpartiet som noterat bottensiffror i flera mätningar ligger nu åter på motsvarande nivå som före attentatet. Det visar färska siffror från Sifo i en extrainsatt mätning som SvD låtit göra..

SvD - 3 timmar sedan

Trump: Jag trodde att vara president skulle vara lättare

Donald Trump har gett en intervju med Reuters om geopolitik, handel och hur hans liv har förändrats sedan han blev USA:s president. Läs några av presidentens svar här nedan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.