SvD > Nyheter

Friday, 24 March, 22:55

SvD - 11 jan 17 kl. 21:23

”Inför samordnade gränskontroller i Norden”Behovet av id-kontroller och tillsyn vid våra gränser är en politisk fråga, och självklart ställer vi i färje­näringen upp. Men där­emot bör kontrollerna utföras mer effektivt, smidigt och likvärdigt. Vi uppmanar de nordiska politikerna att överväga en gemensam och samordnad gränskontroll, skriver den svenska och danska redareföreningen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Norden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inför samordnade, gränskontrolleri , Norden
SvD - 16 jan 17 kl. 12:30

”Norden behöver samordna flyktingpolitiken”

Samordnade gränskontroller är ett bra förslag, men otillräckligt. Det skriver liberala politiker i Vellinge, som vill gå längre och vill ha ett gemensamt system för placering av asylsökande i de nordiska länderna. .

BT - 11 apr 12 kl. 14:39

Norden ? en gemensam arbetsmarknad

De nordiska länderna har en lång historia av enighet och samarbete. Vi har alltid känt en stor samhörighet mellan våra länder och Norden har goda förutsättningar för ett ännu starkare samarbete. Men vi har också en gemensam utmaning.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 21:31

Skånetrafiken hoppas på samordnade kontroller

Skåne Skånetrafiken arbetar nu för att id-kontrollerna på Kastrup och gränskontrollerna i Hyllie ska samordnas, något som kan korta restiderna och minska personalbehovet.– Men det är för tidigt att säga om det är politiskt och praktiskt genomförbart, konstaterar Ulrika Mebius, informationschef på Skånetrafiken.
Svensk polis utför sedan slutet av november gränskontroll när Öresundstågen från Danmark anländer till Hyllie, något som tar omkring tio minuter.

Sydsvenskan - 14 apr 16 kl. 04:00

Så kan broresan göras snabbare

Regeringen oroas över att det tar lång tid för svenska gränspendlare att ta sig hem från Danmark när det finns dubbla gränskontroller.Därför laborerar Justitiedepartementet just nu med alternativa lösningar för hur gränskontrollerna kan förändras – på Kastrup, i Hyllie, i Helsingör och på Knutpunkten.I Öresundsregionen oroas många över att det tar lång tid för regeringen att hitta en optimal lösning.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Kristianstadsbladet - 12 dec 12 kl. 06:00

Suveränt samarbete

Foto: Serg Johan Lundahl / Combat Camera
Kb anser: EU behöver ett gemensamt försvar. Det är inget hot mot Sveriges suveränitet. Tvärtom.

SmålandsPosten - 04 okt 13 kl. 00:30

Landet utan beredskap

Den ryska militärövningen Zapad-13 kom att svälla till mer än 70 000 man. Statliga ryska nyhetsbyråer hade tidigare rapporterat om en omfattning på 13 000 ryssar, 10 000 vitryssar samt ungefär 20 000 man i inrikestrupper. Ryssland bröt därmed mot internationella avtal och mot god diplomatisk sed genom att hemlighålla insatsernas storlek, samt genom att öva angreppskrig mot grannarna i Baltikum och Polen.

Fler nyheter från SvD

SvD - 30 minuter sedan

Trumps största nederlag – att överge frågan vore väljarsvek

Förhandlaren Trump gjorde ”allt i sin makt” för att få igenom sin sjukvårdsreform i representanthuset – men misslyckades. Fredagens nagelbitare i kongressen är hans allvarligaste bakslag hittills och väcker frågor om hans förmåga att få igenom sina vallöften..

SvD - 1 timme sedan

HV71 "guldfavorit" efter 4–0 mot Färjestad

HV71 fick stämpen "guldfavorit" av C More-experten Arto Blomsten efter att ha fullbordat 4–0-segern mot Färjestad i kvartsfinalen. Tränaren Johan Lindbom hade svar på tal: – Vi är en av fyra, sade han efter 3–2 i den fjärde matchen..

SvD - 1 timme sedan

EU firar – då kan Polen förstöra festen

Sextio år efter att sex länder som krigat mot varandra i sekler signerade Romfördraget, avtalet som räknas som startpunkten för dagens EU, så ska en mångfaldigad skara länder återigen skriva på ett löfte om sämja och samarbete. Men två länder, Polen och Grekland, kan lägga sordin på festglädjen. .

SvD - 1 timme sedan

Sex gripna efter Londondådet har släppts

Sex personer som gripits i samband med utredningen om terroristattacken i London i onsdags har släppts, meddelar Londonpolisen i ett pressmeddelande..

SvD - 2 timmar sedan

Börsens skräckindex på oroväckande låg nivå

Överhettning på Kinas bostadsmarknad och osäkerhet på Donald Trumps förmåga att leverera. Det är två saker som just nu håller tillbaka börsen, enligt experter. Men det så kallade skräckindexet VIX signalerar trots osäkerheten ett lugn på marknaden.

SvD - 3 timmar sedan

Siktet ställs in för vapenamnesti våren 2018

Regeringen går vidare med planerna på en vapenamnesti våren 2018. Under några månader kan illegala vapen och ammunition lämnas in utan risk för straff..

SvD - 3 timmar sedan

Ödestimmar för Trumps vårdreform

USA:s president Donald Trump håller på att genomföra ett alternativ till Obamacare – American care act. Men för Trump ser det tungt ut. En källa inom republikanerna uppger för CNN att röster saknas för att genomföra reformen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.