Skånskan > Nyheter

Thursday, 24 May, 15:52

Skånskan - 11 jan 17 kl. 21:11

Lund får en egen visselblåsareLUND Kommunstyrelsen beslöt på onsdagskvällen att inrätta en tjänst som visselblåsare samt att verka för att Tvedöra blir kommunal badplats.
Allianspartierna lovade också, genom en reservation, att verksamheten i Stenkrossen, det provisoriska kulturhuset i södra Lund, ska få fortsätta. ERWP.fif(1)Bakgrunden var en rad medborgarförslag om att bevara Stenkrossen.
Dock kommer det att byggas bostäder på fastigheten som bestämts, uppger Christer Wallin (M), kommunalråd.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Kommunstyrelsen, Tvedöra, Stenkrossen, Lund, ERWP, Bakgrunden, Christer Wallin, KD, Fortifikationsverket, Sveriges, Anders Almgren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lundfår en , egen, visselblåsare
Opinionen.se - 28 apr 16 kl. 12:32

Ny lag gav visselblåsare rätt efter avslöjanden


Jag har nyligen berättat om att lagstiftaren tänkt att s.k. visselblåsare ska få förstärkt skydd mot repressalier år 2017.

SvD - 04 apr 17 kl. 06:30

Året då visselblåsare blev landsförrädare

Häromdagen varnade SVT Nyheter för den anonyma Facebooksidan ”Rädda vården”, som uppgavs sprida ”material som gestaltar en svensk sjukvård i kris”. SVT spårade upp och hängde ut identiteten på den undersköterska som (tillsammans med två kollegor inom sjukvården) haft fräckheten att anonymt ifrågasätta den statssanktionerade bilden av den offentliga vården. Annat var det för några år sedan.

Skånskan - 11 feb 16 kl. 06:00

Visselblåsare vill stänga av chefer

LUND Stäng av cheferna och sätt intagningsstopp på Lunden LVM-hem. Det kräver nu personalen.– Sen vi slog larm om de dåliga psykosociala arbetsmiljön på Lunden har arbetsledningen gjort en kartläggning och försökt att få fram information om den grupp visselblåsare som slog larm.

Cornucopia - 25 okt 13 kl. 14:45

Visselblåsare i småhusbranschen: Det kommer aldrig mer byggas mycket bostäder i Sverige

En person i ledande ställning i småhusbranschen har hört av sig med en hel del insikt och insyn i byggbranschen och bostadsbubblan. Ska man sammanfatta så kan småhusbyggarna bygga nya fräscha hus med hög standard för 1.5 MSEK i stora volymer, men motarbetas aktivt av alla sektorer i samhället.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 17:36

Regionen vill ha visselblåsare

Foto: Lasse Ottosson
Region Skåne bör införa ett system för "visselblåsare", personer som slår larm om felaktigheter, missförhållanden eller helt enkelt har förbättringsförslag inom vården.
Det är en slutsats som Förenklingskommissionen nu drar i sin första delrapport. - Vi har märkt att på vissa ställen finns en osäkerhet bland medarbetarna, man vågar inte ta upp saker, är osäker, är rädd för hur chefen ska reagera eller inte gilla det, säger Gilbert Tribo (FP), ordförande i kommissionen.

SvD - 21 jun 15 kl. 07:05

”Förbättra skyddet för visselblåsare”

I morgon inleder Europarådets parlamentariska församling sin fem dagar långa sommarsession i Strasbourg. Församlingen ska bland annat ta ställning till en resolution om förbättrat skydd för visselblåsare som slår larm om allvarliga missförhållanden. Sverige bör stödja förslaget och även nationellt stärka skyddet för visselblåsare, skriver fyra riksdagsledamöter som nyligen träffade visselblåsaren Edward Snowden i Moskva..

Kristianstadsbladet - 27 mar 14 kl. 06:29

Kommun vill hjälpa visselblåsare


Helsingborgs stad ska utreda möjligheten att införa ett system för så kallade visselblåsare. Det handlar om en instans dit kommunanställda ska kunna vända sig när de misstänker oegentligheter och korruption bland sina chefer, skriver Helsingborgs Dagblad.Inledningsvis utreds frågan om visselblåsare i första hand inom stadsbyggnadsförvaltningen - på grund av att oegentligheter och misstankar om lagbrott upptäckts när det gäller stadens torghandel.

BT - 27 mar 14 kl. 06:29

Kommun vill hjälpa visselblåsare

Helsingborgs stad ska utreda möjligheten att införa ett system för så kallade visselblåsare. Det handlar om en instans dit kommunanställda ska kunna vända sig när de misstänker oegentligheter och korruption bland sina chefer, skriver Helsingborgs Dagblad. Inledningsvis utreds frågan om visselblåsare i första hand inom stadsbyggnadsförvaltningen - på grund av att oegentligheter och misstankar om lagbrott upptäckts när det gäller stadens torghandel.

SVT - 03 apr 14 kl. 16:59

EU-parlamentet stoppade skydd åt visselblåsare

Journalisten Martin Schibbye och den etiopiske avhopparen Abdullahi Hussein har i EU-parlamentet lyft  frågan om skydd för visselblåsare och fängslade journalister i Etiopien. Men varken socialdemokrater, moderater eller folkpartister vill att EU ska ge skydd åt visselblåsare..

Regeringen - 21 maj 14 kl. 15:21

Stärkt skydd för visselblåsare i arbetslivet

Utredningen om stärkt skydd för arbetstagare som slår larm föreslår en ny arbetsrättslig lag som stärker skyddet för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden i arbetsgivarens verksamhet. Den nya lagen ger rätt till skadestånd för arbetstagare som drabbas av repressalier på grund av sådana larm. Betänkandet överlämnades den 20 maj arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson.

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 04:28

Ny USA-lag ska skydda visselblåsare


USA:s kongress har godkänt en lag som ska ge ökat skydd åt så kallade visselblåsare som jobbar i regeringens underrättelsetjänster som NSA och CIA.Den anställda som rapporterar till politiker eller underrättelseorganens överinspektörer om lagbrott, slöseri med pengar eller aktiviteter som sätter allmänheten i fara, ska inte kunna avskedas, degraderas eller på annat vis utsättas för repressalier.Lagen kräver också att senaten godkänner chefen för NSA, en post som politikerna hittills inte haft något inflytande över.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 minuter sedan

Anhållna efter skolhot har släppts

Malmö De tre ungdomar som suttit anhållna efter att hot riktats mot en skola har släppts.

De tre anhölls under onsdagen misstänkta för förberedelse till mord.
DFe har nu släpps, men är fortfarande misstänkta enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten.

Skånskan - 10 minuter sedan

Medeltiden kommer fram

lund I samband med den pågående nyanläggningen av Bantorget har arkeologerna på Kulturen gjort medeltida fynd, som berättar mer om hur det såg ut på platsen en gång.Bakgrunden är att arkeologerna övervakar de schaktningar som utförs på torget denna vecka i samband med att gamla ledningar byts ut och den nya fontänen anläggs.
Aja Guldåker, arkeolog på Kulturen, berättar att denna del av Lund under medeltiden var bebyggd.

Skånskan - 10 minuter sedan

Musikskola är utan lokal

lund Under torsdagsförmiddagen uppvaktade en delegation från Limus musikskola kommunalrådet Christer Wallin (M). Anledningen är att musikskolan är uppsagd från de nuvarande lokalerna på Svaneskolan, vilket har ställt verksamheten på ända.– Vi fick lokalerna på Svaneskolan anvisade av kommunen 2006.

Skånskan - 15 minuter sedan

Äldre dam med modern konst – Här är Malmö Konsthalls nya utställning

Malmö På fredag är det dags för vernissage på Malmö Konsthall för att visa upp deras nya utställning. Den nya utställningen heter Continuum och är skapad av Siri Aurdal.Siri Aurdal är en norsk skulptör vars konst består av olika material som brukar beskrivas som moderna.

Skånskan - 15 minuter sedan

Friad narkotikasmugglare får 360 000

Malmö En man som 2016 dömdes för narkotikasmuggling har nu fått över 360 000 kr i ersättning. Mannen dömdes i tingsrätten till 8 års fängelse men friades i hovrätten året efter. Nu ska han bli ekonomiskt ersatt för lidandet han fått utstå.

Skånskan - 15 minuter sedan

Ny utmaning för Malja

RACING Säsongens andra deltävling för Porsche Mobil 1 Supercup äger den här helgen rum på de trånga gatorna i Monte Carlo.Malmöbon Gustav Malja beträdde för ett år sedan prispallen i det det beryktade furstendömet, men då i Formel 2.
Ingen annanstans är utmaningen så stor som på Circuit de Monte Carlo i Monaco och den franska Rivieran, där varje misstag obönhörligen bestraffas av de brutala barriärerna.

Skånskan - 1 timme sedan

Lyxfällan lockade till loppis

Programledaren Magdalena Kowalczyk förklarade loppisen för öppnad och en köpsugen och nyfiken publik strömmade till. Ett ungt par som produktionsbolaget Meter vägrade uppge namnen på försökte få in så mycket pengar som möjligt för de saker som de placerat ut på ett par bord. Det blev en del affärer och också nöjda kunder.

Skånskan - 1 timme sedan

2,6 miljoner väck efter samtal

SMYGEHAMN Efter flera utländska samtal gjorde den 70-årige Smygebon upptäckten – närmare 2,6 miljoner kronor saknades på hans konto.Det var vid fem olika tillfällen mellan den 11 och 17 maj som en, eller möjligen flera olika, engelsktalande personer ringde upp Smygebon som är i 70-årsåldern. Uppringaren pratade om den digitala valutan Bitcoins och att det nu var läge att sälja dessa för att göra en bra affär.

Skånskan - 1 timme sedan

Plan för Idalas nästa etapp

Veberöd Omkring 360 nya bostäder ingår i detaljplanen för etapp två av Idalafältets utbyggnad och den är nu klar för att gå ut på samråd.Planområdet med 23 hektar kommunägd mark omfattar fastigheten Idalaskolan 1 – platsen för den gamla fuktskadade Idalaskolan – samt delar av Veberöd 17:2, med natur- och rekreationsmark fram till Nils Påls väg. Enligt planen ska det byggas flerbostadshus i två-fyra våningar på den gamla skolfastigheten och i övrigt blir det blandade byggnadsformer.

Skånskan - 1 timme sedan

Socialdemokratisk turbulens i Lomma

Socialdemokraternas ordförande i Lomma, Sebastian Merlöv, tar bort sitt namn från riksdagslistan i protest mot att Morgan Johansson på Twitter sade till Vänsterledaren Jonas Sjöstedt att unga i Skåne ska få åka gratis i kollektivtrafiken som en konsekvens av den åtstramade flyktingpolitiken och att Socialdemokraterna ”vågat ta ansvar”.
Merlöv påpekar att det går stick i stäv med klassisk socialdemokrati att ställa svaga grupper mot varandra och hävda att den ena måste bli lidande för att den andra ska kunna ha det bra. Ett nollsummespel som ofta används inom politiken, även när det inte finns direkt koppling mellan en besparing och en förbättring.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.