DI > Ekonomi

Friday, 20 January, 19:04

DI - 11 jan 17 kl. 21:00

Sandvik smider börsplanStockholmsbörsen är nära att få ett nytt stålbolag. Enligt vad Di erfar är huvudspåret för Sandvik med vd:n Björn Rosengren att börsnotera affärsområdet SMT som tillverkar specialstål. ”Det är svårt för Sandvik att hitta en köpare av SMT. Därför blir det sannolikt börsnotering”, säger en källa till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Di, Sandvik, Björn Rosengren, SMT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sandvik, smider, börsplan
Expressen - 15 jan 17 kl. 06:50

Här är Silvias hemliga 40-årsplan för Victoria

I år firar kronprinsessan Victoria sin 40-årsdag. Mamma Silvia är redan i gång och smider planer för firandet - och avslöjar att det blir en folkfest i Stockholm. – Vi ser väldigt mycket fram emot det, säger hon..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Robothandske hjälper sviktande hjärta

En mjuk robot som omsluter hjärtat och får det att slå kanske kan bli en framtida hjälp för personer med hjärtsvikt. Försök på grisar har visat att handsken fungerar..

DI - 45 minuter sedan

USA-börser: Gröna siffror efter Trumps installation

Det var fortsatt positivt på de amerikanska börsernas som några timmar in i fredagshandeln låg på plus. Fokus låg på Donald Trumps installationstal samt inkommande rapporter. Runt klockan 18.

DI - 45 minuter sedan

Roland Poirier Martinsson: Finns USA i dag?

DEBATT. Amerikaner har en närmast metafysisk relation till presidentämbetet. Ändå lät de den minst karaktärsfaste kandidaten i modern tid vinna valet.

DI - 1 timme sedan

Inflationen i Venezuela slår i taket

Inflationen i Venezuela har nått skyhöga 800 procent. Samtidigt har BNP sjunkit med 18,6 procent, visar preliminära siffror..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Lätt uppåt med bank och olja i fokus

Europabörserna segade sig uppåt för att tillslut stänga fredagshandeln på plus. Energi och bank utvecklades starkast i en handel som hade blickarna riktade mot Donald Trumps installationstal..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Bankerna lyfte index

Stockholmsbörsen höll andan inför Donald Trumps installation som USA:s nya president på fredagen, men fick allt bättre handelshumör i takt med att ceremonin närmade sig. I topp fanns Com Hem och storbankerna..

DI - 1 timme sedan

PM Nilsson: Välkommet besked från Moderaterna

I höstas stod allianspartiernas ekonomiskpolitiska talespersoner eniga i riksdagen för att såga regeringens budget. Den var företagsfientlig, tillväxtfientlig, framtidsfientlig och allmänt urusel. "Regeringens budget klyver Sverige", sa till exempel Centerpartiets Emil Källström.

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Köpenhamn mot strömmen

Börserna i Norden steg överlag på fredagen bortsett från Köpenhamn som pressades av läkemedelsbolag. Globalt fick bank en hyfsad avslutning på veckan inför Donald Trumps installationstal. Samlingsindexet Nordic Vinx ökade 0,6 procent till 924..

DI - 1 timme sedan

Därför brann Samsung-telefonerna

Dålig passform på batterierna, som orsakade överhettning, och fel i produktionen. Det är resultatet av Samsungs egen undersökning till varför flera av de nya telefonerna exploderade eller började brinna — något som i sin tur tvingade elektronikjätten att dra tillbaka omkring 2,5 miljoner av den nya flaggskeppsmodellen Galaxy Note 7..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.