SR > Nyheter

Tuesday, 23 May, 08:58

Liknande nyheter

Taggar: Breiviki , rätten, dag, två
BT - 07 mar 12 kl. 07:27

Åtalet mot Breivik offentligt i dag

Vid en presskonferens klockan tolv i dag i Oslo offentliggörs terroråtalet mot massmördaren Anders Behring Breivik.
En av hans advokater uppgav i går att Breivik själv i enlighet med norsk lag skulle delges åtalet tidigare, klockan tio i Ila-fängelset där han hålls i förvar.
Den stämningsansökan som blir offentlig kommer att lista vad Breivik har gjort och vilka lagar han ska ha brutit mot.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 12 kl. 07:28

Åtalet mot Breivik offentligt i dag

Vid en presskonferens klockan tolv i dag i Oslo offentliggörs terroråtalet mot massmördaren Anders Behring Breivik. En av hans advokater uppgav i går att Breivik själv i enlighet med norsk lag skulle delges åtalet tidigare, klockan tio i Ila-fängelset där han hålls i förvar. Den stämningsansökan som blir offentlig kommer att lista vad Breivik har gjort och vilka lagar han ska ha brutit mot..

Nyhetskanalen - 07 mar 12 kl. 07:28

Åtalet mot Breivik offentligt i dag - presskonferens kl 12.00

Vid en presskonferens klockan tolv i dag i Oslo offentliggörs terroråtalet mot massmördaren Anders Behring Breivik..

SR - 25 jul 11 kl. 22:51

Anders Behring Breivik häktades i dag

Den norske terroristen Anders Behring Breivik häktades idag och kort därefter presenterade polisen nya siffror på antalet dödade i hans attacker. Under skottdramat på Utöya dog 68 personer och sprängningen i regeringskvarteret i Oslo dödade åtta..

BT - 17 apr 12 kl. 11:35

Breivik: "Inga oskyldiga barn"

Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik gav i dag rätten sin syn på attentaten. En del av Breviks uppläsning blev en veritabel anklagelseskrift mot Arbeiderpartiet och dess ungdomsförbund AUF. "Detta var inga oskyldiga barn", sade han.

Nyheter 24 - 27 apr 12 kl. 16:33

Dag 10: Breivik flinade när han hörde om barnen


Vittnesmålen om bomben i Oslo fortsatte. Mest uppmärksammat blev Breiviks leende när en mamma berättade om sina barn. OSLO.

BT - 20 apr 12 kl. 07:34

Breivik berättade om Utöya

Anders Behring Breivik berättade i dag om dåden på Utöya. Varning för mycket starkt innehåll. Breivik om Utöya: Vid bryggan mötte han två AUF:are.

Nyhetskanalen - 18 jun 12 kl. 14:18

Experter förklarar Breivik tillräknelig

Den sista veckan av rättegången mot Anders Behring Breivik inleddes i dag med att rättspsykiatrikerna Terje Törrissen och Agnar Aspaas vittnar i Oslo tingsrätt. Törrissen och Aspaas har kommit fram till att Breivik lider av en antisocial och narcissistisk personlighetsstörning men att han är tillräknelig. Deras slutsatser har kritiserats eftersom duon inte träffade Breivik förrän i februari, långt efter dåden den 22 juli.

Nyhetskanalen - 17 apr 12 kl. 07:03

Breivik i rätten: "Lasermannen en förebild"

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik har i dag börjat tala i rätten.- Jag står här som representant för norska och europeiska antikommunistiska motståndsrörelsen, inledde han sitt vittnesmål.
Breivik vill bli sedd som tillräknelig för att kunna dömas till fängelse och inte till vård.

Nyhetskanalen - 17 apr 12 kl. 07:03

Breivik "representant för antikommunistiska motståndsrörelsen"

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik har i dag börjat tala i rätten. - Jag står här som representant för norska och europeiska antikommunistiska motståndsrörelsen, inledde han sitt vittnesmål.
Breivik vill bli sedd som tillräknelig för att kunna dömas till fängelse och inte till vård.

UNT - 10 apr 12 kl. 12:29

Breivik inte psyksjuk

Anders Behring Breivik är straffrättsligt tillräknelig och kan dömas till fängelse, enligt den andra sinnesundersökningens slutsatser. En andra sinnesundersökning av massmördaren Anders Behring Breivik offentliggjordes i dag..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Statsbankrutt hotar Grekland

Greklands internationella långivare med EU i spetsen misslyckades i natt återigen med att komma överens om villkoren för att betala ut nya lånepengar till det krisdrabbade landet. Och det börjar bli bråttom. Senast i juli behöver Grekland pengarna – annars hotar statsbankrutt..

SR - 2 timmar sedan

Nordeas flytt prestigevinst för Finland

Banken Nordea hotar med att flytta sitt huvud-kontor från Stockholm och i Finland finns förhoppningar om att dra en vinstlott..

SR - 2 timmar sedan

Danmark bättre på att vårda unga med psykos

När det gäller unga som första gången drabbas av psykos så har Danmark kommit mycket längre än Sverige. Det handlar om att erbjuda vetenskapligt baserad vård i hela landet..

SR - 1 timme sedan

Stefan Löfven: Fruktansvärda nyheter

Världsledare kommenterar det misstänkta terrordådet i Manchester i går kväll. Sveriges statsminister Stefan Löfven skriver att hans tankar går till det brittiska folket..

SR - 2 timmar sedan

"Vi önskar att det kunde ske en verklig förändring"

I dag fortsätter USA:s president Donald Trump sin första utlandsresa och träffar palestiniernas president Mahmoud Abbas i Betlehem på Västbanken. I går sa Trump att han hoppas att nå fred mellan israeler och palestinier.Men många har låga förväntningar..

SR - 2 timmar sedan

Omfattande tågstörningar i Stockholm

Morgonresenärer får räkna med förseningar i tågtrafiken nu på morgonen..

SR - 2 timmar sedan

Ojämlik vård på grund av få helikoptrar

Bristen på ambulanshelikoptrar gör att vården för strokepatienter är extrem ojämlik. Det konstaterar Nationella programrådet för stroke..

SR - 3 timmar sedan

Sydkoreas tidigare president inför rätta

I dag inleds rättegången mot Sydkoreas avsatte president Park Geun-hye. Hon riskerar mer än tio års fängelse om hon döms för de 18 olika åtalspunkterna, varav mutor är den främsta. I samma rättssal mötte hon också sin vän Choi Soon-Sil som även hon är åtalad för bland annat mutor och utpressning.

SR - 4 timmar sedan

Nya turer kring utredning om Trump och ryska kontakter

I USA kommer nya uppgifter om president Donald Trump och den utredning som pågår om eventuellt hemligt samarbete mellan hans presidentvalkampanj och Ryssland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.