SR > Nyheter

Tuesday, 22 May, 04:37

SR - 11 jan 17 kl. 20:26

Breivik i rätten – dag tvåI Norge har rättegången om Anders Behring Breivik fortsatt i dag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norge, Anders Behring Breivik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Breiviki , rätten, dag, två
BT - 07 mar 12 kl. 07:27

Åtalet mot Breivik offentligt i dag

Vid en presskonferens klockan tolv i dag i Oslo offentliggörs terroråtalet mot massmördaren Anders Behring Breivik.
En av hans advokater uppgav i går att Breivik själv i enlighet med norsk lag skulle delges åtalet tidigare, klockan tio i Ila-fängelset där han hålls i förvar.
Den stämningsansökan som blir offentlig kommer att lista vad Breivik har gjort och vilka lagar han ska ha brutit mot.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 12 kl. 07:28

Åtalet mot Breivik offentligt i dag

Vid en presskonferens klockan tolv i dag i Oslo offentliggörs terroråtalet mot massmördaren Anders Behring Breivik. En av hans advokater uppgav i går att Breivik själv i enlighet med norsk lag skulle delges åtalet tidigare, klockan tio i Ila-fängelset där han hålls i förvar. Den stämningsansökan som blir offentlig kommer att lista vad Breivik har gjort och vilka lagar han ska ha brutit mot..

Nyhetskanalen - 07 mar 12 kl. 07:28

Åtalet mot Breivik offentligt i dag - presskonferens kl 12.00

Vid en presskonferens klockan tolv i dag i Oslo offentliggörs terroråtalet mot massmördaren Anders Behring Breivik..

SR - 25 jul 11 kl. 22:51

Anders Behring Breivik häktades i dag

Den norske terroristen Anders Behring Breivik häktades idag och kort därefter presenterade polisen nya siffror på antalet dödade i hans attacker. Under skottdramat på Utöya dog 68 personer och sprängningen i regeringskvarteret i Oslo dödade åtta..

BT - 17 apr 12 kl. 11:35

Breivik: "Inga oskyldiga barn"

Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik gav i dag rätten sin syn på attentaten. En del av Breviks uppläsning blev en veritabel anklagelseskrift mot Arbeiderpartiet och dess ungdomsförbund AUF. "Detta var inga oskyldiga barn", sade han.

Nyheter 24 - 27 apr 12 kl. 16:33

Dag 10: Breivik flinade när han hörde om barnen


Vittnesmålen om bomben i Oslo fortsatte. Mest uppmärksammat blev Breiviks leende när en mamma berättade om sina barn. OSLO.

BT - 20 apr 12 kl. 07:34

Breivik berättade om Utöya

Anders Behring Breivik berättade i dag om dåden på Utöya. Varning för mycket starkt innehåll. Breivik om Utöya: Vid bryggan mötte han två AUF:are.

Nyhetskanalen - 18 jun 12 kl. 14:18

Experter förklarar Breivik tillräknelig

Den sista veckan av rättegången mot Anders Behring Breivik inleddes i dag med att rättspsykiatrikerna Terje Törrissen och Agnar Aspaas vittnar i Oslo tingsrätt. Törrissen och Aspaas har kommit fram till att Breivik lider av en antisocial och narcissistisk personlighetsstörning men att han är tillräknelig. Deras slutsatser har kritiserats eftersom duon inte träffade Breivik förrän i februari, långt efter dåden den 22 juli.

Nyhetskanalen - 17 apr 12 kl. 07:03

Breivik i rätten: "Lasermannen en förebild"

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik har i dag börjat tala i rätten.- Jag står här som representant för norska och europeiska antikommunistiska motståndsrörelsen, inledde han sitt vittnesmål.
Breivik vill bli sedd som tillräknelig för att kunna dömas till fängelse och inte till vård.

Nyhetskanalen - 17 apr 12 kl. 07:03

Breivik "representant för antikommunistiska motståndsrörelsen"

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik har i dag börjat tala i rätten. - Jag står här som representant för norska och europeiska antikommunistiska motståndsrörelsen, inledde han sitt vittnesmål.
Breivik vill bli sedd som tillräknelig för att kunna dömas till fängelse och inte till vård.

UNT - 10 apr 12 kl. 12:29

Breivik inte psyksjuk

Anders Behring Breivik är straffrättsligt tillräknelig och kan dömas till fängelse, enligt den andra sinnesundersökningens slutsatser. En andra sinnesundersökning av massmördaren Anders Behring Breivik offentliggjordes i dag..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

MP inte med i fullmäktigevalet i över 50 kommuner

Det krisande Miljöpartiet inleder sin kongress på fredag. Som det ser ut nu ställer partiet inte upp i fullmäktigevalet i över 50 av landets kommuner. Det är rekordmånga, jämfört med de andra riksdagspartierna..

SR - 1 timme sedan

Polisen köper in helikoptrar för terrorbekämpning i ny satsning

Nationella insatsstyrkan får nu förstärkning i polisens satsning för att bekämpa terrorattentat. Ny personal rekryteras för första gången även från andra myndigheter..

SR - 7 timmar sedan

Reformsinnad advokat kan bli Italiens nye ledare

I kväll har de tilltänkta regeringsbildarna i Italien mött president Mattarella för att presentera vem de vill se som premiärminister i en kommande regering..

SR - 9 timmar sedan

Fler internationella studenter söker sig till Sverige

Antalet studenter från länder utanför EU fortsätter att öka, trots att studier vid svenska universitet nu är belagd med avgift för dessa studenter. Särskilt ökar antalet studenter som söker sig till Stockholm, enligt en ny rapport från Stockholms Akademiska Forum..

SR - 10 timmar sedan

Varnas för brist på arbetskraft i Danmark

I Danmark varnas det nu för brist på arbetskraft inom flera olika yrken, något som arbetsgivarorganisationer menar kan skada produktionen..

SR - 10 timmar sedan

Demonstrationer i Venezuela efter val

I Venezuela hölls i natt mindre demonstrationer efter att landets valmyndighet meddelat att president Nicolás Maduro återvalts för ytterligare sex år. Samtidigt väljer flera latinamerikanska länder att inte erkänna valresultatet..

SR - 11 timmar sedan

SR anmäler angrepp på reporter

Under en intervju i förra veckan gick en läkare som sitter i ledningen för Södertälje sjukhus till handgripligheter mot en av Ekots reportrar. Han tog tag i mikrofonen och tryckte fysiskt in den i reporterns ansikte. I dag har Sveriges Radio polisanmält händelsen..

SR - 13 timmar sedan

Pompeo presenterar nytt alternativ till Iranavtalet

Den nya utrikesministern, Mike Pompeo, förväntas i ett tal idag lägga fram en ny strategi för relationerna med Iran. Detta efter att Donald Trump tidigare i maj meddelade att man drar sig ur det så kallade Iranavtalet..

SR - 14 timmar sedan

Tillfällig handelsfred mellan USA och Kina

Börskurserna stiger i dag på många håll i världen. Detta sedan risken för ett handelskrig mellan USA och Kina tycks ha undanröjts – åtminstone tills vidare..

SR - 15 timmar sedan

Italiens nya regering skrämmer Frankrike

Den nya regeringen som är på gång i Italien skrämmer grannlandet Frankrike. De menar att den äventyrar hela eurozonens stabilitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.