SR > Nyheter

Wednesday, 21 March, 21:23

Liknande nyheter

Taggar: Breiviki , rätten, dag, två
BT - 07 mar 12 kl. 07:27

Åtalet mot Breivik offentligt i dag

Vid en presskonferens klockan tolv i dag i Oslo offentliggörs terroråtalet mot massmördaren Anders Behring Breivik.
En av hans advokater uppgav i går att Breivik själv i enlighet med norsk lag skulle delges åtalet tidigare, klockan tio i Ila-fängelset där han hålls i förvar.
Den stämningsansökan som blir offentlig kommer att lista vad Breivik har gjort och vilka lagar han ska ha brutit mot.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 12 kl. 07:28

Åtalet mot Breivik offentligt i dag

Vid en presskonferens klockan tolv i dag i Oslo offentliggörs terroråtalet mot massmördaren Anders Behring Breivik. En av hans advokater uppgav i går att Breivik själv i enlighet med norsk lag skulle delges åtalet tidigare, klockan tio i Ila-fängelset där han hålls i förvar. Den stämningsansökan som blir offentlig kommer att lista vad Breivik har gjort och vilka lagar han ska ha brutit mot..

Nyhetskanalen - 07 mar 12 kl. 07:28

Åtalet mot Breivik offentligt i dag - presskonferens kl 12.00

Vid en presskonferens klockan tolv i dag i Oslo offentliggörs terroråtalet mot massmördaren Anders Behring Breivik..

SR - 25 jul 11 kl. 22:51

Anders Behring Breivik häktades i dag

Den norske terroristen Anders Behring Breivik häktades idag och kort därefter presenterade polisen nya siffror på antalet dödade i hans attacker. Under skottdramat på Utöya dog 68 personer och sprängningen i regeringskvarteret i Oslo dödade åtta..

BT - 17 apr 12 kl. 11:35

Breivik: "Inga oskyldiga barn"

Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik gav i dag rätten sin syn på attentaten. En del av Breviks uppläsning blev en veritabel anklagelseskrift mot Arbeiderpartiet och dess ungdomsförbund AUF. "Detta var inga oskyldiga barn", sade han.

Nyheter 24 - 27 apr 12 kl. 16:33

Dag 10: Breivik flinade när han hörde om barnen


Vittnesmålen om bomben i Oslo fortsatte. Mest uppmärksammat blev Breiviks leende när en mamma berättade om sina barn. OSLO.

BT - 20 apr 12 kl. 07:34

Breivik berättade om Utöya

Anders Behring Breivik berättade i dag om dåden på Utöya. Varning för mycket starkt innehåll. Breivik om Utöya: Vid bryggan mötte han två AUF:are.

Nyhetskanalen - 18 jun 12 kl. 14:18

Experter förklarar Breivik tillräknelig

Den sista veckan av rättegången mot Anders Behring Breivik inleddes i dag med att rättspsykiatrikerna Terje Törrissen och Agnar Aspaas vittnar i Oslo tingsrätt. Törrissen och Aspaas har kommit fram till att Breivik lider av en antisocial och narcissistisk personlighetsstörning men att han är tillräknelig. Deras slutsatser har kritiserats eftersom duon inte träffade Breivik förrän i februari, långt efter dåden den 22 juli.

Nyhetskanalen - 17 apr 12 kl. 07:03

Breivik i rätten: "Lasermannen en förebild"

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik har i dag börjat tala i rätten.- Jag står här som representant för norska och europeiska antikommunistiska motståndsrörelsen, inledde han sitt vittnesmål.
Breivik vill bli sedd som tillräknelig för att kunna dömas till fängelse och inte till vård.

Nyhetskanalen - 17 apr 12 kl. 07:03

Breivik "representant för antikommunistiska motståndsrörelsen"

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik har i dag börjat tala i rätten. - Jag står här som representant för norska och europeiska antikommunistiska motståndsrörelsen, inledde han sitt vittnesmål.
Breivik vill bli sedd som tillräknelig för att kunna dömas till fängelse och inte till vård.

UNT - 10 apr 12 kl. 12:29

Breivik inte psyksjuk

Anders Behring Breivik är straffrättsligt tillräknelig och kan dömas till fängelse, enligt den andra sinnesundersökningens slutsatser. En andra sinnesundersökning av massmördaren Anders Behring Breivik offentliggjordes i dag..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Mark Zuckerberg medger misstag kring hur Facebook hanterat Cambridge Analytica-skandalen

Facebooks grundare Mark Zuckerberg medger nu misstag i hur företaget hanterat skandalen kring Cambridge Analytica..

SR - 30 minuter sedan

Perus president avgår

Perus president Pedro Pablo Kuczynski avgår. Han anklagas för att ha mutat till sig stöd i kongressen, för att undvika riksrätt i en korruptionshärva..

SR - 45 minuter sedan

Länder i Afrika överens – bildar ett av världens största frihandelsområden

Efter flera års förhandlingar kom i dag 44 länder i Afrika överens om att bilda ett av världens största frihandelsområde..

SR - 1 timme sedan

Tusentals evakueras från Ghouta

I Syrien har en av de islamistiska rebellgrupperna som kontrollerar delar av östra Ghouta gått med på att låta sig evakueras från en av områdets viktigaste städer..

SR - 1 timme sedan

FED höjer räntan

USA:s centralbank Federal Reserve höjer styrräntan med förväntade 25 räntepunkter till intervallet 1,5—1,75 procent, meddelar bankchefen Jerome Powell..

SR - 2 timmar sedan

Samtal mellan EU och USA om amerikanska ståltullar

EU och USA kommer inleda samtal om de amerikanska tullarna på stål och aluminium, det meddelar handelskommissionär Cecilia Malmström på Twitter..

SR - 2 timmar sedan

Cyberattacker vardag i Finland – liten risk att åka fast

Cyberattacker och terrorrelaterade ärenden – det hör till de utmaningar som sysselsätter Skyddspolisen, motsvarigheten till Säpo, i Finland. Ett annat område är spionage – finländare utsätts för konkreta värvningsförsök av flera länder..

SR - 2 timmar sedan

Löfven om tillsättningen av Selmayr: Vi förutsätter att allt skötts som det ska

Efter lång tystnad från de allra flesta av EU:s medlemsländer om den mycket kritiserade tillsättningen inom EU-kommissionen av kommissionens nye generalsekreterare, Martin Selmayr, så kom frågan upp i dag av vänsterpartisten Jonas Sjöstedt i EU-nämnden i dag..

SR - 4 timmar sedan

FN:s nya Burmachef i förhandlingar om rohingyerna

Situationen för de runt 700 000 rohingyer som flytt Burma sedan i höstas är fortsatt svår. Men nu kan det finnas hopp om en ljusning. FN:s nya Burmachef, norrmannen Knut Östby, har inlett direkta förhandlingar med regimen om flyktingarnas återvändande..

SR - 3 timmar sedan

Åklagaren pressade Madsen i rätten om sexuella motiv

Ubåtsbyggaren Peter Madsen nekade fortsatt till att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall när rättegången mot honom återupptogs i Köpenhamn i dag. Han håller fast vid att Kim Wall dog till följd av en olycka och blev flera gånger väldigt irriterad när han under flera timmar pressades av åklagaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.