SvD > Ekonomi

Thursday, 19 January, 18:04

SvD - 11 jan 17 kl. 20:48

Trump till angrepp mot läkemedelsindustrinLäkemedelsjättar måste återvända till USA och tvingas utsättas för tuffare priskonkurrens, hotade Donald Trump på onsdagen. Samtidigt lovade han att spara stora belopp på USA:s nya stridsflyg F35 – och att skapa massvis med jobb. – Jag ska bli den bästa jobbskaparen som Gud nånsin skapat, sade han..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
USA, Donald Trump, F35, Gud

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumptill , angreppmot , läkemedelsindustrin
DI - 03 mar 16 kl. 11:15

Henrik Mitelman: Trump skulle sänka USA:s statsfinanser

Hillary Clintons populistiska utspel mot Wall Street och mot läkemedelsindustrin oroar. Och den nya frihandelsfientliga retoriken är beklaglig. Men alternativet förskräcker..

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

SVT Debatt - 15 jan 14 kl. 16:38

Vårt intellektuella immunförsvar kollapsar

PSYKISK HÄLSA Jag har blivit anklagad för att ge mig på psykiskt sjuka människor och för att sympatisera med scientologin. Vi är på farliga vägar om vi automatiskt tabubelägger kritik från vissa håll och snällt härmar USA. Vad ska vi säga till vårt försvar om det visar sig att de tabubelagda hade poänger?

YLE - 10 nov 16 kl. 13:50

Trumps segertal fick fart på aktiekurserna

Donald Trumps löften om stimulans fick flera aktier att stiga i värde på börsen. Det gäller speciellt aktier i bolag som verkar inom metallbranschen och tunga industrin. Talet fick effekter både i USA och Europa.

Fler nyheter från SvD

SvD - 2 timmar sedan

IMF-chefen: Ojämlikhet bromsar hållbar tillväxt

Ökad ekonomisk ojämlikhet eldar på populismen, menar IMF-chefen Christine Lagarde vid Davosmötet. Nu är klockan slagen för att tänka om och satsa på bättre fördelning av inkomster och rikedomar, påpekar hon..

SvD - 5 timmar sedan

Var tredje riskerar tvingas flytta vid dyra renoveringar

Var tredje hyresgäst kan tvingas flytta från sin bostad om hyran höjs med 50 procent efter ombyggnation. Det visar en undersökning som Hyresgästföreningen i Göteborg genomfört..

SvD - 5 timmar sedan

Färre tjänstemän sökte jobbhjälp förra året

Färre tjänstemän sökte förra året hjälp med att hitta nytt jobb via TRR Trygghetsrådet, jämfört med året innan – ett tecken på att arbetsmarknaden förbättrats..

SvD - 5 timmar sedan

Så påverkas din plånbok om Kinberg Batra tar över

Tredubblat rut och ett förstärkt jobbskatteavdrag. Det kan bli åtgärderna som påverkar din plånbok om Anna Kinberg Batra lyckas fälla regeringen och bli ny statsminister. .

SvD - 6 timmar sedan

Uppgifter: Goldman Sachs vill skära ner i London

Bankjätten Goldman Sachs uppges planera att minska antalet anställda i London från 6 000 till 3 000, som en följd av Storbritanniens kommande EU-utträde. 1 000 av dem kan komma att hamna i Frankfurt, skriver den tyska tidningen Handelsblatt med hänvisning till källor..

SvD - 6 timmar sedan

Oljepriset upp efter rapport

Oljepriset steg efter en månadsrapport från energiorganet IEA, som spår att kartellen Opecs produktion kommer att minska i januari. "Tidiga indikationer pekar mot att en brantare nedgång kan vara på gång", skriver IES..

SvD - 7 timmar sedan

Hemberg: "De bör inte ha rätt till bostadstillägg"

Det är inte uteslutet att Pensionsmyndigheten kommer att titta närmare på att ett ökande antal personer tar ut sin tjänstepension på fem år, för att sedan ansöka om bostadstillägg. – Det är till och med troligt, även om inte frågan är prioriterad just nu, säger myndighetens pressekreterare Jimmy Larsson Hagberg..

SvD - 8 timmar sedan

Mångmiljardsmäll för Lundin fjärde kvartalet

Lundin Petroleum gör nedskrivningar på cirka sex miljarder kronor i fjärde kvartalet, enligt ett pressmeddelande..

SvD - 8 timmar sedan

Hedgefonder i USA pekas ut i Fingerprint-utredning

Fem amerikanska hedgefonder pekas ut i förundersökningen kring aktiehandeln i Fingerprint..

SvD - 9 timmar sedan

Billigare att tanka

Ledande bensinbolag sänker priset på bensin med 15 öre per liter. Efter sänkningen är riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 14:22 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.