SvD > Ekonomi

Tuesday, 28 February, 18:06

SvD - 11 jan 17 kl. 20:48

Trump till angrepp mot läkemedelsindustrinLäkemedelsjättar måste återvända till USA och tvingas utsättas för tuffare priskonkurrens, hotade Donald Trump på onsdagen. Samtidigt lovade han att spara stora belopp på USA:s nya stridsflyg F35 – och att skapa massvis med jobb. – Jag ska bli den bästa jobbskaparen som Gud nånsin skapat, sade han..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
USA, Donald Trump, F35, Gud

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumptill , angreppmot , läkemedelsindustrin
DI - 03 mar 16 kl. 11:15

Henrik Mitelman: Trump skulle sänka USA:s statsfinanser

Hillary Clintons populistiska utspel mot Wall Street och mot läkemedelsindustrin oroar. Och den nya frihandelsfientliga retoriken är beklaglig. Men alternativet förskräcker..

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

SVT Debatt - 15 jan 14 kl. 16:38

Vårt intellektuella immunförsvar kollapsar

PSYKISK HÄLSA Jag har blivit anklagad för att ge mig på psykiskt sjuka människor och för att sympatisera med scientologin. Vi är på farliga vägar om vi automatiskt tabubelägger kritik från vissa håll och snällt härmar USA. Vad ska vi säga till vårt försvar om det visar sig att de tabubelagda hade poänger?

YLE - 10 nov 16 kl. 13:50

Trumps segertal fick fart på aktiekurserna

Donald Trumps löften om stimulans fick flera aktier att stiga i värde på börsen. Det gäller speciellt aktier i bolag som verkar inom metallbranschen och tunga industrin. Talet fick effekter både i USA och Europa.

Fler nyheter från SvD

SvD - 10 minuter sedan

Försvarets vädjan: Stoppa skrotningen av Gripen

Försvaret vill behålla sina nuvarande Gripenplan samtidigt som nya Gripen E kommer in. Det innebär att kostnaderna ökar och nu hoppas försvaret på mer pengar för att slippa skrota sina fullt fungerande och moderna stridsflygplan..

SvD - 1 timme sedan

Idag köper svensken semlor för över 100 miljoner

Fettisdagen är en högtidsdag för semelälskande svenskar. Men det har också blivit en mångmiljonindustri. Bara idag köper svenskarna semlor för över hundra miljoner kronor.

SvD - 8 timmar sedan

Börsen rör sig i sidled

Stockholmsbörsen vände ner under förmiddagen, i linje med utvecklingen på de ledande börserna i Europa..

SvD - 7 timmar sedan

Prins Carl Philip: ”Jag har en vinnarskalle”

Prins Carl Philip tar steget ner från STCC och kör i år i Swedish GT där målet är att stå högst upp på pallen.
– Det kommer vara spännande, men nygammalt, säger prinsen. .

SvD - 9 timmar sedan

”Sverige beskattar arbetsamhet högst i världen”

Svenska höginkomsttagare är världens största förlorare på att arbeta extra. Är du högutbildad med chefsposition och får 100 kronor i lönehöjning går 75 kronor till staten – högst i världen. På andra sidan Öresund får man behålla 30 procent.

SvD - 10 timmar sedan

Så mycket kan du spara med rätt skatteupplägg

Intresset för investeringssparkonton har svalnat rejält – trots att det skattemässigt är överlägset traditionellt sparande i aktiefonder. SvD har tittat närmare på tre olika sparformer och listar för och nackdelar med var och en. .

SvD - 11 timmar sedan

Samsungchefer åtalade i Sydkorea

Arvtagaren till Samsung-koncernen i Sydkorea har åtalats för mutbrott och förskingring. Bekräftelsen lämnas av specialåklagare, som granskar en jättehärva runt landets president Park Geun-Hye och hennes närmaste krets..

SvD - 11 timmar sedan

Hotet om grexit tornar upp sig igen

Allt fler ekonomer räknar med ett nytt stödprogram till Grekland, det fjärde sedan 2010..

SvD - 12 timmar sedan

Ingrid, 72 om Allras sms: ”Rena lurendrejerierna”

Bristande rutiner i samband med uppköp kan ha bidragit till att fel personer har fått påtryckningar från Allra. Ingrid Eriksson är en av dem som vid återkommande tillfällen blivit kontaktad med felaktig information. – Det är rena skräckpropagandan, säger hon.

SvD - 14 timmar sedan

Fall för Japans industriproduktion

Japans industriproduktion föll oväntat i januari för första gången på sex månader, sänkt av en avmattning i transporter av bilar till USA – ett tecken på att världens tredje största ekonomi kämpar för en hållbar återhämtning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.